Keresés

Részletes keresés

Dr. Klíma Creative Commons License 2007.04.23 0 0 8981
a felsoroltak közül én az Lg-t javaslom
Előzmény: qrucz (8978)
Dr. Klíma Creative Commons License 2007.04.23 0 0 8980
Túl nagyok az igényeid a spilt kategóriában....Járasd a géped folymatosan 24 fokon....az energia nem vész el :)
Előzmény: aas (8977)
peterch Creative Commons License 2007.04.23 0 0 8979
Szia ! Ha jol tudom a klimak aramkimaradas utan ujra indulnak, tehat a programozott beallitasok maradnak. Szerintem erzeketlenebb termosztat segitsegevel+ egy kesleltetos rele segitsegevel megoldhato. Termosztaton beallitod pl. a 23 C fokot. Durvan 23,5 C foknal kapcsolja a relet az meg kapcsolja a klimat. Elered a 22,5 C fokot, termosztat kikapcsol, de a kesleltetos rele meg pl. 1 percig hagyja uzemelni a klimat. Ha felmelegedik a lakas, kezdodik minden elorol. A kliman persze 22 C fokra allitanam az igenyelt homersekletet. Igy nem kell figyelni az orat es nem mukodik akkor, ha nem melegszik a lakas. Most mar csak az a kerdes, mit mondanak a szakik. Mennyire lehetseges ez a megoldas. Udv, Peter.
Előzmény: aas (8977)
qrucz Creative Commons License 2007.04.23 0 0 8978
Hello,
Segitseget szeretnek kerni klimavalasztas kerdeseben.
Lenne nekem egy hazam, aminek az emeleten van 3 szoba, koztuk egy eloszoba.
A szobak kozul ketto E-K-i fekvesu, 15 ill 13nm-esek, illetve egy 11nm-es D-NY-i fekvesu, koztuk az eloszoba kb 10nm. Eredetileg arra gondoltam, hogy berakok az eloszobaba egy 5kw koruli legkondit, ami behutene az egesz szintet, de aztan az jutott eszembe, hogy esetleg a zugok miatt nem jutna el a szobakba a hideg, meg csukott szobaajtoknal ez nem igazan jo megoldas, ugyhogy elindultam inkabb a multi-split rendszerek iranyaba (azert cafoljatok meg, ha szerintetek megiscsak jo megoldas lehet akar egy eloszobai rendszer is, megiscsak olcsobb :) ).
Kb 500-550khufot szannek magara a hw-re, amik nekem fontosak:

-hatekonysag (mindenkepp A kategoriast szeretnek, hutes ilyen teren fontosabb, mint a futes. Ez nagyjabol meg is mondja, hogy inverteres kene, de ahogy nezem, azok kozul se mind A-s)

-legyen nagyon csendes uzemmodja is (sajnos nagyon soxor nem talalok rendes dB adatokat)

-tudjon ionizalni, legyen benne jo lexures, az se baj, ha kipucolja magat ha szeretnem

Amiket eddig talaltam (en kombinaltam ossze oket a logikusnak tuno adatok alapjan, ugyhogy sikitsatok lecci, ha vmelyik kulteri nem passzol ossze vmelyik belterivel, vagy hasonlo):

LG: FM19AH (vagy FM25AH?) kulteri + 3x MS07AH belteri

Samsung: MH060FXEA3 kulteri +3xMH020FPEA (vagy MH026FWEA?, esetleg MH023FVEA?)

Fisher: FS3MI-275HF kulteri +3x FSMI-75HF

Gree: LWM25x3 Hi Linge Wind (na, errol mondjatok vmit, mert semmi ertelmes adatot nem talaltam rola (fogyasztas, zaj, tudas)

No, ezek voltak, amiket nagyjabol ebben az arkategoriaban ossze tudtam vadaszni. Sztetek ezek kozul melyik lenne a legjobb, es miert? Illetve tud vki meg jobbat ajanlani nem dragabban?

Koszi:
Norbi :) ///
aas Creative Commons License 2007.04.23 0 0 8977
beírva a ""remote control" learn macro time weekly" kifejezést a Gugliba, másodiknak hozza a Philips Pronto TSU2000-t, ami a leírása szerint alkalmas erre:

 

"Unlimited number of timers: The TSU2000 can be configured to run macros or single commands at any time of day on a daily or weekly basis."

 

Utánanéztem márkakereskedőknél, de ezt a választ kaptam:

 

Az a Philips távirányító már nem kapható és csak az USA-ban dobták piacra!

 

Egyébként egy kicsit bosszantana a dolog, hogy egy 250eFt-os klímaberendezéshez még vegyek egy ~60eFt-os tanítható távvezérlőt, hogy valóban elérhessem a célomat, mert alapból nem tudja.

 

Szóval továbbra is érdeklődnék, hátha valakinek lenne ötlete: Ezeket a rémbuta klímaberendezéseket hogyan lehet valahogy programozni ?

 

A célom az lenne, hogy a kánikula idején szeretném pl. dél körül és délután 2-től 4-ig bekapcsolni a készüléket, mert akkor nem engedné átmelegedni a házat, mire hazaérek. Most azt tudom tenni, hogy reggel "beprogramozom" azt az egy idő lehetőséget, de ezzel kifújt a "komoly" programozhatóság. Ráadásul ezt naponta ismételjem meg, mert még ezt sem lehet megjegyeztetni vele...

Ha netán pillanatnyi áramszünet van napközben (előfordul 2-3 hetente), akkor mire hazaérek jó kis fullasztó meleg fogad.

 

Bele kell törődni, hogy a gyártók nem fejlesztenek ezirányban ? Az a fura, hogy szobatermosztátból kismilliót kehet kapni pár ezer forintért, ami oda-vissza, napra, percre, szökőévre programozható. Legalább egy ilyet tudna fogadni a klíma... Olyan fura, hogy a gyártók mintha megragadtak volna 20 évvel ezelőtt, annyi javult, hogy már nem vezetékes a távvezérlő...

Előzmény: tpapa (8823)
tutetem11 Creative Commons License 2007.04.22 0 0 8976

Én megértem a hajtást csak nem vigasztal olyankor amikor naponta akar feljelenteni az alattam lakók egyike.

Neki nem mondhatom hogy nem hivnak vissza mert ez nem érdekliőt annyira.

De ez a hozzászólás korrekt.

Nem vártam én akkor sem mást csak hogy egy bocsit eleresszen valaki és kijavitsák a hibát.

MAil megy:-)

Előzmény: windy12 (8975)
windy12 Creative Commons License 2007.04.22 0 0 8975
Ha ez így történt, akkor az elnézésedet kell kérnünk, simán elképzelhető, hogy a júniusi hajtásban ilyen előfordul. Ettől függetlenül küldj egy e-mailt, írdd le, hogy mi a probléma, és akkor biztosan evidenciában marad, és megoldjuk a kérdést.
Előzmény: tutetem11 (8974)
tutetem11 Creative Commons License 2007.04.22 0 0 8974

Szia! Amit leirtam az igaz.

A probléma ott van hogy talán 3 éve szereltettük a klimát és ugye minden évben kell inditás előtt 8000-ért egy karbantartást végeztetni.

Ezt mi mindig megtettük. A legutolsó után az alattunk lakó sajnos új ablakot szereltetett be és közölte hogy valamit csináljunk mert a viz elvezetése nem megoldott. Valóban nem.

Innentől vannak a problémák:

többszöri telefonhivásra is csak az igéreteket kaptuk hogy kijönnek meg visszajeleznek meg ilyenek.

Kb a 3 beigért visszahivás elmaradása után nem telefonáltunk többet.

Egy csöppet rosszul esett az eljárás mert a visszahivást azóta is várjuk!!!

/2006 május-június kb/

 

Ennyi a negativ tapasztalat.

Szerintem nem csak addig fontos az ügyfél ameddig leteszi a 8 rugót.

De ez nem  a Ti hibátok /szerelőké/ mert lehet hogy hozzátok el sem jutott a dolog. De ettől még zavar az eljárás. Persze ha a telefonban veletek beszéltünk az probléma....

Előzmény: windy12 (8953)
windy12 Creative Commons License 2007.04.22 0 0 8973
Minél nagyobb egy cég sajnos annál több a vacak telepítés.  Egyik ismerősöm vállalkozásáról még néhány évvel ezelőtt csak a legjobbakat hallottam vissza, sajnos, amióta kinőtték magukat, a cég vezetője már nem tud elég hangsúlyt helyezni az elvégzett munka leellenőrzésére, így egyre több a negatív visszajelzés. A helyzet, hogy nagyon meg kell becsülni a jó szakembert, mert egyre nagyobb a hiány belőlük. A felnőttképzés csak úgy ontja ki a gyenge elméleti, és még gyengébb gyakorlati képzést kapott szerelőket, akiknek semmilyen klímás tapasztalatuk nincsen, még kevésbé az iskolában meg sem tanulható telepítési gyakorlat. Egy ügyes, jó manuális és műszaki érzékű szerelőnek az elméleti alapok megszerzése után is kell még egy-két év egy tapasztalt telepítő mellett, mire igazából ütőképes dolgozó válik belőle.
Előzmény: viricsi (8972)
viricsi Creative Commons License 2007.04.22 0 0 8972

Az a gyanúm, hogy te valami másik világban élsz. Gondold végig, aki a napi nyolc- tíz órás főállása mellett csinálja a klímázást az arányaiban messze kevesebb gépet szerel mint egy nagy cég. Ehhez rendeld hozzá azt, hogy tisztességesen dolgozik és alig van meghibásodása. Egy kezemen meg tudom számolni az általam telepített gépek meghibásodását és a néhány évvel ezelőtti szériahibás Vestel lamellatöréseken kivül, mindösszesen kettő, azaz kettő darab garanciális javításra kellett kimennem, mondjuk az elmúlt öt évben.

Továbbra is kéretik szem előtt tartani, hogy nagyon sok két-három fős vállalkozás dolgozik főmunkaidős klímaszerelőként és nem jóskapistaként. A munkájukért éveken keresztül felelősséget vállalnak és rohadtul nem akarnak a piac legnagyobb hala lenni, mert kicsiként érzik jól magukat, ha pedig alkatrészre van szükségük, akkor megkeresik megfelelő forgalmazót. (én is kértem már itt segítséget)

Mindannyian tudjuk, hogy a sz.r munka is jelen van a szakmában,(miért is lenne a miénk kivétel), de ez nem a cég nagyságától függ.

Előzmény: Dr. Klíma (8971)
Dr. Klíma Creative Commons License 2007.04.22 0 0 8971
Azt azért megnézném, hogy aki napi 8-10 órás főállású elfoglaltsága mellett, hogy tudná lekezelni az 1-2 éve telepített berendezések meghibásodádát, alkatrész rendelését, stb....
Hidd el, nagyon sok ügyféllel találkozunk akiknek egy magánvállalkozó telepítette a gépet....ahol kijönnek a problémák, ott ők már "nem elérhetőek"....
Van már 1 pár olyan bejelentésünk, ahol tavaly nyáron telepítették a gépeket és idén már nem működik....aki telepítette megmondta, hogy sajnálja, de nem ért hozzá...hívjon ki klímás céget....
Előzmény: viricsi (8970)
viricsi Creative Commons License 2007.04.21 0 0 8970

Doki, jelezném, hogy a világ nem csak belőletek és a jóskapistákból áll.

A piac tele van valóban tisztességes vállalkozókkal, akik bevállalják azt is, amit a ti nem.

Előzmény: Dr. Klíma (8967)
klimakiraly Creative Commons License 2007.04.21 0 0 8969
Szia!

Tudod nem a mi partnerünk hanem ...
Nekik meg szerintem jó ez ... is.
Valakinek kell lenni a legolcsóbbnak is.

Tulajdonképpen nem Én találkoztam vele.
De akim találkozott vele az is a magyar nyelvtan szabályai szerint elég szűken fért bele a beszélt fogalmába. ;-)

Remélem érthető amit írtam, ha nem akkor a többit privátban ... itt ez már OFF topic és per gyanús amik el hangzanak. Nem akarok én a Farkasházy cella társa lenni annyit nem ér az eldzsi ... se. :-)

K.K.
Előzmény: windy12 (8966)
dokeee Creative Commons License 2007.04.21 0 0 8968
Fene tudja, nekem is ők szereltek fel két klímát, az említett fiatalember vezette a furgont, amivel hozták a készülékeket, nem is mondta hogy milliárdos, egyébként az egyik kültériben pár hónap után valami elkezdett rezonálni, egy telefonra két nap múlva kijöttek, rendberakták, természetesen mindenféle kiszállási díj nélkül.
Előzmény: windy12 (8963)
Dr. Klíma Creative Commons License 2007.04.21 0 0 8967
Aki szórakozásból teszi, azzal nem tudsz érdemben beszélni.... mi évek óta nem telepítünk egyéb úton megvásárolt berendezést.... se multisat, se külföldről behozottat, se ajándékba kapottat, se webáruházasat...... csak amit nállunk vásárolnak.... Tudom hogy azoknak az ügyfeleknek akiket mi nem "vállalunk" szerelést, lesz kismillió "jóskapistája"..... ha majd alkatrész kell neki, vagy egyszerűen egy megbízható szervíz, akkor majd felkeresi azokat a cégeket akikre legyintet, hogy "mit akarnak" az áraikkal....

Láttam én már féléves képkeretes LG-t tönkrevágva a hozzá nemértő szerelés miatt.....az ügyfélnek kicsit drága mulatság volt....de megérdemelte.... aki 311 ezer forintos gépnél a 45 ezer forintos telepítési munkadíj helyett a 30 ezer forintos havar-haverját választja, az megérdemli....
Előzmény: windy12 (8966)
windy12 Creative Commons License 2007.04.21 0 0 8966
Ha Ti partnerek vagytok, akkor igazán beszélhetnél vele :)
Előzmény: klimakiraly (8965)
klimakiraly Creative Commons License 2007.04.21 0 0 8965
Hali!

Mi is találkoztunk a ... de mi egy partner találkozón!
És más ügyben gondolta magát király ... pedig az Én vagyok. :-)

K.K.
lakizsuzsa Creative Commons License 2007.04.21 0 0 8964
Kérhetek véleményt a Belcor GLR split klímákról? Milyen minőség a piacon?
windy12 Creative Commons License 2007.04.21 0 0 8963

Azt mellékesen tudni kell a fiatalemberről, aki csinálta a céget, hogy apucinak nagy építőanyag-Tüzép telepe van, és, hogy az elkényeztetett kisfia is tegyen valamit, kitalálták, hogy legyen klímás üzlete. Ő pedig azt találta ki, hogy leveri az árakat, neki úgyis mindegy, beletett egy-két százmillió forintot, és tudomásom szerint a magyar piacon egyedüli szereplőként mindent mélyen a listaár alatt árul. Már tavaly is azt mondta, hogy neki ez csak egy játék, és idén még keményebben fog játszani.

 

Természetesen mindenkinek szive-joga, hogy hol vásárolja meg a klímaberendezését, de azt mindenkinek érdemes szem előtt tartani, hogy a garanciavállalás az ennél a terméknél igen kényes kérdés. A klímánál is azvégfelhasználói árban benne van ez eladó cég haszonkulcsa, ami általában 15-25 százalék. Ez egyéb termékeknél a bruttó haszon is egyben. A klímánál viszont tartalmazza a garanciális javítások költségét is. Pl. Ha vásárolunk egy televíziót, és az a garanciális időn belül elromlik, akkor fogjuk berakjuk a kocsiba, elvisszük a szervízbe, és ott megjavítják. Ehhez a boltnak nem sok köze van, az importőr/forgalmazó leszerződik egy szervízzel, és az végzi a garanciális javításokat. Ha viszont egy klímaberendezés a telepítő hibáján kívül meghibásodik, akkor azt nem mondhatjuk, hogy: Kedves ügyfél, ugyan hozza már be a készüléket a szervízbe, és majd megjavítjuk, és szerdán jöhet érte, aztán akassza vissza a falra. Ez nem lehetséges, ki kell menni, meg kell javítani, esetleg le kell szerelni, majd vissza, újból beüzemelni, stb. Ehhez az importőr/forgalmazó garanciaidőn belül csak az alkatrésszel járul hozzá, minden más költség a telepítőre hárul. Ezért gyanús, ha valaki mélyen a piaci ár alatt árulja a klímakészüléket, és/vagy a telepítést nagyon olcsón végzi. Ott valami hibádzik.

 

Szóval érdemes vigyázni, mert a régi mondás szerint is, az olcsó húsnak híg a leve, szerintem érdemes megvárni, pláne egy drága készülékvásárlásnál egy központi akciót (az LG szinte havonta megjelenik akciós ajánlatokkal), és megpróbálni elkerülni a rövidéletű hiéna-cégeket.

 

Előzmény: Dr. Klíma (8962)
Dr. Klíma Creative Commons License 2007.04.21 0 0 8962
...ja ők....
az LG pereli is őket, mert etikátlanul alacsony áron adják.....Az érdekesség az, hogy nem is a magyarországi LG a beszállítójuk....
Úgy próbaként írj már nekik 1 levelet, hogy mi van akkor ha meghibásodik valami a gépben, ki fogja javítani, ki ad garanciális alkatrészt.....???
Előzmény: pacseryk (8961)
pacseryk Creative Commons License 2007.04.20 0 0 8961

Kedvezményes ára a(z) LG C18AWR ART COOL MIRROR típusú klímának: 265900 Ft + ÁFA

Köszönjük az érdeklődését!


Bemutatóterem: 2030 Érd, Diósdi út 43.
Home: www.webklima.hu
Tel: 06-30-2301-468
Fax: 06-23-360-355

Előzmény: windy12 (8945)
tara Creative Commons License 2007.04.20 0 0 8960
Kértem árajánlatot egy XI. kerületi lakás 26 nm-es szobájába telepítendő splitklímára. (ápr. 12-én és 19-én is elküldtem a levelet).
Tara
Előzmény: windy12 (8959)
windy12 Creative Commons License 2007.04.20 0 0 8959

Tara

 

Kérlek emlékeztess, hogy mivel kapcsolatban írtál. Irtó sok megválaszolatlan levelem van, próbálok mindegyikre felelni, csak egy kis időt kérek.

Előzmény: tara (8957)
vigha Creative Commons License 2007.04.20 0 0 8958
hmm, az ötlet nagyon jó,

DE

valahogy úgy vagyok vele hogy egy képnek álcázott klíma, ami egyébként elsőre valóban képnek tűnik a falon az ne plafonmagassában legyen, de tudom mivel klíma, ezért nem lehet egy keretezett kép magasságában, ahol egyébként annak lennie kellene.

nekem a kinézet (keretezett kép), a funkció (klíma) és az elhelyezés nem passzol

Előzmény: Dr. Klíma (8956)
tara Creative Commons License 2007.04.20 0 0 8957
Kedves windy12!
Én is írtam e-mailt a nevednél levő címre egy klímatelepítéssel kapcsolatban. Valamikor majd válaszolsz?
Köszönöm
Előzmény: windy12 (8955)
Dr. Klíma Creative Commons License 2007.04.20 0 0 8956
Ha van módod, nézd meg élőben ezt a masinát is.....hátha a szíved más irányba is elkezd "húzni" :)
...további képek a képes topikban
klímaszerelések képei













üdv.: Dr. Klíma
Előzmény: vigha (8954)
windy12 Creative Commons License 2007.04.20 0 0 8955

Válaszmél ment.

 

A Daikin tipusa FTN25/RN25

Előzmény: vigha (8954)
vigha Creative Commons License 2007.04.20 0 0 8954
Szia Windy12!

Tegnap küldtem mail-t! A Daewoo-s zajos légkondi tulaj :-)

Szánj rám majd pici időt .
Illetve érdekelne még a Daikin klíma típusa(száma) is amit a samsung mellett említettél. De a szívem már inkább az utóbbi felé húz


Köszi
windy12 Creative Commons License 2007.04.20 0 0 8953

Csak azért kérdeztem, mert miután pár éve felszereltük Nálad a készüléket, ezt írtad itt a topikban:

 

"... Köszönet illeti Viricsit az előzetes infókért, hisz az ő ajánlására kerültem kapcsolatba a Pannon klima csapatával, akik a tegnapi nap folyamán /Windy 12 és kollegája/

röpke 3 óra leforgása alatt más megvilágitásba helyezte nekem a nyarat egy panellakó szemszögéből:-))) Gyorsan és pontosan dolgoztak valamint nem a kihajolós módszer szerint szereltek, amiről nem sok jót hallottam...

A lényeg: Minden nagyon szép, minden nagyon jó..."

 

Amikor pedig ma telefonon beszéltünk, akkor is azt nyilatkoztad, hogy újabb készüléket szeretnél szereltetni velünk. Nem értem tényleg akkor mi a probléma? Sajnos mi tényleg nem tudunk Neked az olcsó noname kategóriából készüléket szállítani, ezért ajánlottam, hogy ha mégis ilyet szeretnél, akkor azt valamelyik áruházban vásárold meg, és azután mi szívesen telepítjük.

Előzmény: tutetem11 (8951)
windy12 Creative Commons License 2007.04.20 0 0 8952

Szia.

 

Elmesélnéd, hogy milyen kifogásaid vannak?

Előzmény: tutetem11 (8951)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!