Keresés

Részletes keresés

crockl Creative Commons License 2002.12.04 0 0 851
Ja bar ezzel vigyaznek :) Ugy ertem erosen fugg attol mihez hasznalja, milyen oldalakhoz az ember, de amugy jo cucc.
Előzmény: TuneFish (850)
TuneFish Creative Commons License 2002.12.03 0 0 850
Ja bizony van. En legszivesebben pl. apache-ot hegesztek: mod_expires modul
crockl Creative Commons License 2002.12.03 0 0 849
megoldasaink tarhaza vegtelen ;)
Előzmény: Bandi-T (848)
Bandi-T Creative Commons License 2002.12.03 0 0 848
Tényleg, mihez kell ez? Mert attól függően tudunk más és más megoldást javasolni.
Előzmény: CoolPix (844)
crockl Creative Commons License 2002.12.03 0 0 847
vagy meg: print "href='link.akarmi?ize=".mktime()."'"; ;))
Bandi-T Creative Commons License 2002.12.03 0 0 846
Hát igen, és néha még ez sem elég. :)

Úgy emlékszem, ha sessiont használsz, ezeket, vagy hasonlókat küld maga a PHP is.

Előzmény: TuneFish (845)
TuneFish Creative Commons License 2002.12.03 0 0 845
Itt egy pelda, ha PHP-val akarod megoldani :)
Masik lehetoseg, hogy nagyjabol ugyanezt META tag-ekben kuldod.

header ("Expires: Mon, 26 Jul 1997 05:00:00 GMT");
header ("Last-Modified: " . gmdate("D, d M Y H:i:s") . " GMT");
header ("Cache-Control: no-cache, must-revalidate");
header ("Pragma: no-cache");

CoolPix Creative Commons License 2002.12.03 0 0 844
A hedear-ben milyen parancsot kell kiadni, hogy a a proxyba nem ragadjon be egy oldal????

Valami no-cache???
Ötlet?

ErwinMerengue Creative Commons License 2002.12.02 0 0 843
aha, THX!
Előzmény: crockl (842)
crockl Creative Commons License 2002.12.01 0 0 842
http://hu.php.net/mail fugveny hasznalata peldaul.
Előzmény: ErwinMerengue (841)
ErwinMerengue Creative Commons License 2002.12.01 0 0 841
Hello!
Itt is megkerdezem, habar nem egeszen ide vago a tema, tud-e segiteni vki abban, hogy lehet visszajelzes e-mailt kuldeni, ugy mint pl. az indexes regisztracional?
Elore is thx
crockl Creative Commons License 2002.11.29 0 0 840
a 837-be epp ezt probaltam vazolni neked. Hosszu lenne kifelyteni ha nem erted igy se meg manual-ba leirtak alapjan se, igy hagyjuk is. Oruljunk hogy megy amit akartal.
Előzmény: Johny Bravo (839)
Johny Bravo Creative Commons License 2002.11.29 0 0 839
Akkor már csak egy utsó kérdés... :)

Az én date-jeimben ugye ott vannak a /-jelek is (hh/nn/éééé). Ettől még számként értelmezi őket?

Cserében a válaszért, ha egy év múlva lesznek problémáim, becsszóra veszek egy manuált, ok? :)

Előzmény: crockl (838)
crockl Creative Commons License 2002.11.28 0 0 838
A date("z")-date("z") es es a date("/z/")-date("/z/") kozott eleg sok a kulonbseg, de mind1, nem akarok belebonyolodni, egyreszt ugyse latod, masreszt ha netan 1 ev mulva majd programozni fogsz akkor ugyis erthetove valik.
De azert annyit mutatok, azaz mint manual is irja: date visszateresi erteke string, tehat te ket string-et vizsgalsz. Namost egy string ha csak szamokat tartalmaz akkor nincs gond konnyuszerrel szamkent (int, float) ertelmezodik, de a nem csak szam-bol allo string sorozat mar mint string hasonlitodik ossze. A te esetedben amit irtal a vegeredmeny jo lesz tehat nem latod hogy miert is lenne talan rosz, de ha a mondjuk date("F")-et irsz akkor talan megerted. Amugy a "z" az az ev x-dik napjat adja vissza.
Előzmény: Johny Bravo (837)
Johny Bravo Creative Commons License 2002.11.28 0 0 837
A php.net-en láttam a date() függvényhez fűzött olvasói megjegyzések között egy ilyen sort (egy kis függvény része volt):

return $DaysTillElection=(date("z",strtotime ($futureDate))-(Date("z")));

Ezért gondoltam, hogy a date valamilyen értéket produkál, amiket ha ki lehet vonni egymásból, akkor össze is lehet hasonlitani.

Most akkor ez nem jó igy, vagy csak szakmai szemmel csúnya?

Előzmény: crockl (836)
crockl Creative Commons License 2002.11.28 0 0 836
amugy roppant csunyasag van a te "megoldasod"-ba, hogy string-et vizsgalsz > feltetellel, mintha azt mondanad if(alma > korte). Ezert kell latod tanulni. :( Szomoru de ez van. :)
Előzmény: Johny Bravo (834)
Johny Bravo Creative Commons License 2002.11.28 0 0 835
De egyébként köszi a fáradtságot. Könyvet még nem akartam venni, ilyen - számomra - bonyolultabb problémákba csak ritkán botlottam eddig.

Amúgy a google-lel hiába akartam rákeresni magyarul mindenféle kulcsszavakkal, nem igazán találtam jó dolgokat.

Előzmény: crockl (833)
Johny Bravo Creative Commons License 2002.11.28 0 0 834
Ilyet csináltam, és működni látszik:

if( ($lejar) && (date("m/d/Y",strtotime($lejar))>date("m/d/Y")) ){

echo "feri";
}

Ez jó?

Előzmény: crockl (833)
crockl Creative Commons License 2002.11.28 0 0 833
Az a baj, hogy fogalmad sincs mit csinal a date fugveny pedig magyarul is leirjak. Konyvet esetleg nem veszel? Legalabb a php 24 ora alatt cimut vagy vmit ha ennyire nem erted amit leirnak.
Nade kerdesre: (a letezo 289356 megoldasbol egy)
Ha a lejar ilyen:
$lejar = "12/28/2002";
if(intval(substr($lejar,6,4).substr($lejar,0,2).substr($lejar,3,2)) > date("Ymd"))
{
print "lejar > mint a mostani datum";
}

De megl kapasbol tenyleg 156 fele lehetoseg adott.

Előzmény: Johny Bravo (832)
Johny Bravo Creative Commons License 2002.11.28 0 0 832
A vége lemaradt:

...hogy azt hasonlitgassa. Hiába böngészem a php.net-en a date függvény leirását, nem nagyon tudok rájönni erre, még a kommentekből sem, úgy látszik, pont ez a probléma másokban nem merült még föl.

Előzmény: Johny Bravo (831)
Johny Bravo Creative Commons License 2002.11.28 0 0 831
A hiányos ismeretekben egyértelműen igazad van, mivel sosem tanultam php-t, sőt, az iskolai fél év qbasic szenvedést leszámitva programozni sem.

És valóban leszűkitett problémára keresem a megoldást: annyit szeretnék csak, a honlapomra felrakott képek thumbnailjei mellett egy ici-pici (kb. 10x10 pixeles) kis ábra jelenjen kb. egy hónapig, jelezve, hogy ez a kép új (mivel igy az új képeket vegyesen szúrhatom be a többi hasonló témájú kép közé egy lapon).

Ezt javascriptben úgy oldottam meg, hogy egy függvény irta ki (document.write) a thumbnaileket, ez a függvény a képek szövege/adatai mellett megkapott egy hh/nn/éééé formátumú változót is, amit összehasonlitott a mai dátummal. Amikor új képet raktam föl, egyszerűen kb. egy hónappal későbbi dátumot irtam ide be, igy egy hónapig kirajzolta az "új kép"-jelet, azután már nem.

Csak és kizárólag ezt az ici-pici finomságot szeretném megoldani. Ha egy működő megoldásra rávezetnétek, igazán hálás lennék.

Eddig itt járok:

if( ($lejar) && (strtotime($lejar)>date("d\/m\/y")) ){

echo "feri";
}

de például gőzöm nincs, hogy a date() függvénynek hogyan tudnék szöveget (mondjuk ezt: 11/28/2002) megadni, hogy azt hasonlitgassa. Hiába böngészem a php.net-en a date függvény leirását, nem nagyon tudok rájönni erre, még a kommentekből sem, úgy látszik, pont ez a probléma másokban nem merült még föl.

Előzmény: Bandi-T (830)
Bandi-T Creative Commons License 2002.11.28 0 0 830
azt hiszem crockl és én is attól félünk, hogy, mint az nemegyszer előfordul, hiányos ismeretek alapján túlságosan leszűkitett problémára kérsz megoldást, és ezzel előidézed azt a veszélyt, hogy végül az egész rendszer szempontjából az optimálisnál (sokkal) rosszabb megoldás születik. Ezért ilyenkor az ember (legalábbis én) általában bölcsen elküld a dokumentáció felé, hogy te állítsd össze magadnak a megoldást, mert mivel csak te tudod, hogy mi mihez illeszkedik majd, csak te tudsz optimális megoldást adó döntést hozni.
Előzmény: Johny Bravo (828)
Johny Bravo Creative Commons License 2002.11.28 0 0 829
Én eddig valami ilyet fabrikáltam:

if( ($lejar) && (strtotime($lejar)>date("d\/m\/y")) ){
echo "feri";
}

De persze gőzöm nincs, mi mit jelent ebben. :)

Johny Bravo Creative Commons License 2002.11.28 0 0 828
Hát, valami ilyesmire gondoltam én is... :)

De nem tudnál esetleg konkrétan ajánlani egyet?

Előzmény: crockl (827)
crockl Creative Commons License 2002.11.28 0 0 827
datum fugvenyekkel, string fugvenyekkel manipulalsz.
Előzmény: Johny Bravo (825)
Johny Bravo Creative Commons License 2002.11.28 0 0 826
Neked is köszi.

Az az igazság, hogy - így visszaemlékezve - ott a 156-158. sorok környékén félbehagytam egy kis programozást, és ezt azóta szépen el is felejtettem, ezért maradt ott a hiba.

Előzmény: Bandi-T (824)
Johny Bravo Creative Commons License 2002.11.28 0 0 825
Köszönöm, javítom. :)

Hogyan tudok olyan elágazást és vizsgálatot csinálni, hogy egy kis függvényecske megvizsgáljon egy dátumot (ami lehetőleg hh/nn/éééé formátumban van megküldve a függvénynek), és ezt a kapott dátumot az aktuális (mai) dátummal összehasonlítva csináljon valamit? (Tehát ha a megkapott dátum később van mint a mai dátum, akkor mondjuk írja ki x-et, ha viszont már eltelt az a dátum, akkor y-t.)

Köszi előre is a választ. Javascriptben meg tudtam csinálni, de php-hez nem értek ennyire.

Előzmény: crockl (822)
Bandi-T Creative Commons License 2002.11.28 0 0 824
Ááááá! És ezt a kódot ti karban tudjátok tartani?! Tisztelettel javaslom unix alatt az indent parancs használatát.

A hiba oka: a 156. sorban (if) a zárójeleket nem zárta le a kód írója megfelelően, ezért a 158. sort még a logikai kifejezés részének próbálja értelmezni.

Továbbá úgy vélem, lemaradt a sor végén egy { is, legalábbis ahogy így nézem, leginkább úgy lenne értelme a kódnak.

Előzmény: Johny Bravo (816)
crockl Creative Commons License 2002.11.28 0 0 823
ja, de mondjuk az utilspic-be nem hasznal semmi session valtozot es csak function-ok vannak benne amelyek a html-t allitjak elo. Ezen tulmenoen, igazad van, es jo hogy ideirtad, de pre nelkul is olvashato ;) foleg 1 link az megiscsak jobb ;))
Előzmény: Lokator (821)
crockl Creative Commons License 2002.11.28 0 0 822
altod eleg lett volna a 156-os sorig felmenned:
if( ($lejar) && (strtotime($lejar)>date(d/m/y))
itt a vegen egy ; hianycikk.
Előzmény: Johny Bravo (816)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!