Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2011.01.12 0 0 10

Nekem is van Germersdorfim 2 /de az öregebb ősszel ki lesz vágva/,ezek egymás mellett vannak,nincs a környéken cserkó,csak egy Pándy meggy a kertünk elején.Ha nincs esős idő virágzáskor,akkor minden gond nélkül terem,de cserkó nélkül még soha nem voltunk.

A hegyen van Katalin /most kezd teremni/,Linda /hála a vadaknak ez még nem termett/,Carmen /ezt ősszel ültettem/

éjjelvolt Creative Commons License 2011.01.12 0 0 9

Germersdorfi témához......nos,azt a hibát ültetés előtt elkövettem,hogy apukám véleménye nélkül vásároltam,ráadásul kettőt egyszerre.Valóban nem terem.Ő annak idején a Van fajtát ültette  a közelébe és így kielégítő termése lett.Nálam viszont van más gyümölcsfa is,kicsi az udvar,de lehet ha azt akarom teremjen,be kell szereznem és még valahová "besulykolnom".

Flanel!Megvan ennek a fának milyen porzói vannak,nem lehet,hogy neked nem megfelelői vannak a  közelébe ültetve?Valahol olvastam(már meg nem mondom hol)meggyfa nem porozza a cseresznyét,de fordítva igen.

Létezik valamilyen szer ami mesterséges beporzásban segít,nem káros méhekre,vizi élőlényekre,de most nem jut eszembe  a neve.Hallott már valaki róla?

mankóceb Creative Commons License 2011.01.12 0 0 8

Üdv Mindenkinek!

Egyrészt örülök én is a fórumnak, másrészt kiváncsi leszek a pörgősségére...
Talán nem annyira problémás gyümölcs mint az őszibarack, vagy a körte..
(én ezeket olvasgatom)

Nekem is van több cseresznyefám, de sajnos nem is ismerem mindegyiket fajta
szerint, mert már a telken volt, ill nem nem én ültettem.
Olyan is előfordult, hogy nem az lett a fa, ami a faiskolai cimkén állt.

Így aztán annyit tudok, hogy van Münchebergi korai, Bigarreau Burlat és Margit,
+ 4 valamilyen másik és folyamatosan érnek.

A Margitot kb 6 éve ültettem és ez a fajta okozza a legtöbb fejtörést.
Hatalmas, 2-3 éve tele van virággal és alig terem.
Persze tudom, hogy gyakorlatilag önmeddő, de azt reméltem, hogy mivel nálunk
ilyen sok különböző cseresznyefa van és az összes szomszédnál is még többféle....

Úgy vagyok vele mint Flanell a Germersdorfi fájával.
Pedig kivágni és se akarom, mert Gemersdorfi minőség, jóízű fajta.

Előzmény: Flanell (4)
gergerg Creative Commons License 2011.01.12 0 0 7

Üdv Ali-bá!

Kiváncsi vagyok milyen hozzászólások születnek majd!Remélem lesz sok kép is, mert én csak azokat a cseresznyéket ismerem amik nekem vannak.Nekem a Germersdorfi annyira nem jön be. Nem rossz de ettem már jobbat és szebbet is. De hát asszonyok közt is van különbség, cseresznye és cseresznye közt miért ne lehetne!

Törölt nick Creative Commons License 2011.01.12 0 0 6

Nekem egy oszlopos cseresznyefám van. Még nem termett mert csak másfél éve ültettem. De nagyon szépen nő. Nagy szemű édes állítólag. Remélem tényleg ilyen lesz. Ő az első fánk. A cseresznye a kedvencünk.

Előzmény: kedvescimbora vagyok (5)
kedvescimbora vagyok Creative Commons License 2011.01.12 0 0 5

A németek  is hasonlóan okoskodtak, de annyi eszük volt, hogy az édeset kispórolták belőle: 

cseresznye=Kirshe   meggy=Sauerkirsche (savanyú cseresznye)

Előzmény: Flanell (3)
Flanell Creative Commons License 2011.01.12 0 0 4

Ja, hogy érdemben is hozzászóljak: az általam eddig megkóstolt fajták közül a Germersdorfi volt a nyerő: íz, állag, látvány alapján is.

Sajnos, elég gyengén terem, pedig vagy 8 féle egyéb cseresznye és meggy van a közelében.

Flanell Creative Commons License 2011.01.12 0 0 3

A cím alatti apróbetűs részhez:

Ahogy nálunk barack az őszi és a kajszi is, úgy az angolban a meggy és a cseresznye is cherry: a meggy sour cherry (savanyú), a cseresznye sweet cherry (édes).

agicza Creative Commons License 2011.01.12 0 0 2

Óóóó, de jó kis topic, bekedvenceltem... :-) Akkor ide jöhetünk a Sakura-k képeivel is? Nem az ehető kategória, de legalább szépek... 

éjjelvolt Creative Commons License 2011.01.12 0 0 1

Germersdorfi:)

2db 5 éves fa.Nem nagy az udvar,így több nem férne. Nálam a gyümölcsök között a cseresznye az első:) Ropogós,nagyszemű,finom édes.Édesapámnak volt a gyümölcsösében pár fa,még gyerekkoromból emlékszem.Talán ezért is maradt meg ez a választási lehetőség.

Előzmény: Ali-bá (-)
JumboJet Creative Commons License 2011.01.11 0 0 0

0

Ali-bá Creative Commons License 2011.01.11 0 0 topiknyitó

"A cseresznye már nagyon régóta termesztett gyümölcs Európában. A görögök és a rómaiak hozták be az időszámítás előtti évezredben. A rómaiak már több fajtáját is ismerték, termesztették. Pompeiben két festményt találtak, amelyen cseresznye látható. " És azóta hányféle uj fajtát hozott létre a véletlen, vagy a tudatos kiválasztás, nemesítés, keresztezés?!Neked melyik a kedvenced?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!