Értem, nem jól fogalmaztam. Az (örvénykamrás)550 -es gyárilag nehéz röpsujjal jött ki, és könyű lendkerékkel. Érdekes, később a 892,952 tipusok könnyített röpsujjal jöttek, a gázkar határoló csavarral van korlátozva 1800 ford.-ra a motor
Üdv! Azt tudom, hogy az 50-esen a nehezebbik röpsúly van de a lendkerék is a nehezebbik van rajta. Én 550-es motorról érdeklődök amin már a 80-as lendkerék van gyárilag és az adagolójába mikor megvettük a 80-as röpsúly(könnyített) volt és nagyon pörgött a gép. Adagolós meg kicserélte az 50-esére(nehezebbik). Én csak arra lettem volna kiváncsi, hogy a lendkerék és a röpsúly között van valami összefüggés? Pl.: 80-as lendkerék 80-as röpsúllyal. 50-es lendkerék 50-es röpsúllyal vagy ezek variálása.
Szép napot . Tudom hogy nem nekem szól a kérdés ,de az biztos hogy az 50-es (nem könnyített) röpsujjal jöttek ki, találkoztam nem eggyel gyári álapotban.
Lenne egy kérdésem. Apukámnak van egy régi 50-es mtz-je, a váltóba szeretnénk olajat cserélni csak nem tudjuk pontosan, hogy milyen kell bele. Légyszi, küldjetek egy kis segítséget!
Katalog! Az olyan motoron ami nekem van mtz-550 4izzógyertyás de a 80-as lendkerékkel szerelten gyárilag az adagolószabályzójában milyen röpsúly van a könnyített vagy az 50-esé? Nekem mikor megvettük a 80-asé könnyített volt, de nagyon pörgött vele. Az adagolós meg kicserélte 50-esére. Csak azért kérdezem mert az én elképzelésem szerint könnyített lendkerékhez könnyített röpsúly kell a nehéz lendkerékhez nehéz röpsúly kell, de lehet nem jól gondolom.
Időm az lenne rá, de alaposan akarom lefesteni vagyis elég jól szétszedni ahogy korábban leírtam. Meg most almatároló építése a soros mert tárolni akarok almát és télen vagy tavasszal eladni.
Szerintem ez a gép nem nagyon van kiforrva...(inkább 1 elkapkodott,és a verseny piac által kikényszerített gép lehet) Én ennek az áráért ,biztos hogy 1 már bevált és bizonyított márkát vennék..! Még ha nem is zsír újat,de 1 fiatal gépet. (Szerintem)
Van egy tkp 6-os turbóm.Én egy ventora szerettem volna felrakni,fel is raktam de az 1.9-es motor kicsinek bionyult(nem volt turbó nyomás) kb 30km-t mentem vele.Szoval szinte új. Ára:45000ft Tel:0620/515-40-74
(BÁR EZ NEM AZ AZ OLDAL AHOL HIRDETNI SZOKTAK,DE HÁTHA VALAKIT ÉRDEKEL)
Üdv!Tiszaszölősi vagyok!Tiszafüredtől 9km!Ha szabad tudnom mi lenne rá az ajánlatod??Egyébként te hova valósi vagy??Nekem mondjuk úgyis jó ha eltudsz majd jönni ha érdekel és megeggyezünk rá!Csak kíváncsiságból kérdeztem mennyit szánnál rá!?
Üdv!Hát kb olyan 6-7éve nemvolt használva és nemis fedett helyen volt!Eredetileg zöld szinű lenne,de már egy kicsit rozsdás,ennek megfelelő állapotban van!Nemtom mennyit érhet,de meglehetne rá egyezni szerintem ha valakit érdekel!Tehát nekem ha azt mondod hogy adsz érte pl:70000Ft eljössz érte és elviszed akkor a tied nekem már akkor is megérte!Nemtudom mennyit ér meg neked!?
Üdv minden traktorosnak!Megtudnátok mondani milyen árba mozognak az ilyen gyűrűs hengerek??Mert lehet hogy tudok egy eladót csak az árával nem vagyok tisztába!Köszi
Nem akarlak elkeseríteni,de azt tudom mondani neked,hogy 1985-ben nagyobb eséllyel indultál volna a beszertést illetően.( Tudom,hogy ez sovány vigasz,de mindannyiunknak van olyan amit mindhiába keres).
Azután érdeklődök Tőletek, hogy tudtok - e abban segíteni, hogy az Antal G., Miklós A.: Az MTZ 80 és az MTZ 82 típusjelű traktorok javítása, 1985, Mezőgazdasági Kiadó című könyvet hol lehet beszerezni?
Üdv az Uraknak! Egy kérdésem lenne: a gyógyászati segédeszközömet (MTZ50-est), ha terepből rakom 9.-be morgó hangot hallat menet közben, mi lehet az oka?
Én is ezzel küzdök! Az egyik oldalon jumzé,a másikon MTZ-é van. Endrebá hozott nekem 1 jumzosat,de a tengely hossza és vastagsága nem egyezik. Most még ott tartok hogy vakarom a fejemet hogy mi legyen..!?
Feri! Én köszönöm a vendéglátást.Örülök,hogy sikerült eljutnom hozzád,Tályára menvén.Endrebá!-nem csuklottál?Vasárnap megyek haza vendég gépről írok,azért vagyok ilyen szűkszavú.
Üdv mindenkinek! Itt is szeretnék eldicsekedni, Dutrancs mester nálam tett látogatásával..:-) Nagy megtiszteltetés és élmény volt részemről, élőben is megismerni a mestert..:-)
Ez meg már vékony. Én úgy gondoltam, hogy a mai mtzéken már 16,9R34-es(kb 43cm széles) vagy 18,4R38-as(kb.47cm széles) gumival jönnek ki. Ezekre a traktorokra 13,6R38-as (kb 34cm széles) gumiból csinálnék dupla kereket és így kb csak 68cm széles a kerék. Nem terheli a féltengelyt úgy és ez a két gumi elég a gép súlyához.
Most újítottátok fel..! Miért akarsz cserélni..? Amúgy hiába van a tiédnek eleje,én a cserén igen sokat vacillálnék..:-) ....talán ha rá fizetnél....olyan..200e körül..talán..:-)
A dupla keréknél akkor van gond,ha a talaj egyenlőtlensége miatt,a súly csak a két szélső kerékre esik..! Egy nyújtott erőkar belső részére esik a súly,és az MTZ féltengelyeket nem erre a célra kondicionálták.. (De lehet hogy ki leszek javítva)
Mert a talaj egyenetlen, és van hogy csak a két külső kerék támaszkodik,és ugy növekszik az erőkar. A kanyarodáskori feszülést azért gondolom mert a két kerék kb. 1méter széles és nem csak egy ponton fekszik.
Nekem nincsen ekkora műszaki rálátásom...miért terhelné a függesztett munkagép a dupla kerék miatt jobban a féltengelyt...? Kanyarodáskor nem csak beiktatott differenciálzárral lenne feszülés...?
Hát akkor ugy oké, de kétlem hogy úgy van.De gondolj bele egy függesztett munkagéppel mi terhelést kap a féltengely. És kanyarodáskor nem feszül az egész gép?
Igaz, hogy a dupla gumibordázat megnöveli a talajra átvihető vonóerőt, de ha csak a talajnyomás csökkentésére használják...? Tehát ha nem akasztanak mögé Rába- tárcsát...?
Ilyenkor nincs semmi...2 liter olyan kis mennyiség,hogy a többivel elkeveredve nem okozhat gondot.Felesleges az egészet lecserélni miatta.(Legalább behígult a szutyok:-) De többet már ne tölts bele..!:-)
A belarus felirat oroszul vagy ukránul van rajta. www.belarustraktor-mtz.hu
Ezen az oldalon vannak viszonteladók a lakhelyedhez legközelebbibe menj be és ott érdeklődj. A belarus felirat belarus legyen az adattáblákon angolul legyen feliratozva stb.
ez ugye utángyártott?jah és mien tulajdonságai vannak az utángyártott mtznek?sokkal rosszabb mint 1 eredeti?máshol gyártják vagy máshol rakják össze őket?
Szerintem felesleges följebb tekerni, csak a gázolajat zabálja rendesen. Anyagot is adtatok neki vagy csak a fordulatot növeltétek meg. Ha anyagot nem adtatok neki akkor csak gyorsabb lett. De szerintem 1600-1700 környékén érzi a legjobban magát a gép és ott a legjobb a fogyasztása.
Szép estét.Ezeknek sz.tem nem gond ha följebb van tekerve a fordulat, mert a főtengelyen rajta van az ellensuj, bár szerintem talajon az1700-1800 nagyon jó mert ott van nyomaték és a fogyasztás is jó. A főtengely ellensúj nélküli 50,550-eseket sem kimondottan a főtengelytörés végett nem lehet 1800 fölé tekerni, hanem ha ez fölött dolgozik sokkal hamarabb megeszi a főtengelycsapágyakat.
Ha nem tesz rá könyököt csak egyenesen felfelé van a vége és kb a fülkével megegyezik a magassága akkor nem hangos! Ha végére tesz könyököt akkor már hangos.
De a legegyszerűbb ha vasboltban vesz savállócsövet ami olyan átmérőjű mint a könyök vagy egy picivel kisebb és kész is a turbós kipuffantó. Tartós és mutatós. :)
Még valami: látom, hogy fent vannak a pótsúlyok a hátsó keréken. A miénken nincs, és öreg EO-soktól hallottam, hogy leszedték, mert eleve farsúlyos a szereléktől, és a 31"-os felni könnyen reped, törik.
Hát azt én nem tudom hogy melyik a jobb, de az biztos hogy a cseh adagolósok motorja nagyon egyenletesen jár,ez precíz beálításra és szerkezetre vall, és az is biztos ezek nagyon lomhák kis fordulaton , de ez szerintem az euro2-es beálítás végett van.
Felénk nagyon sokféle talaj van, van hogy a délő egyik oldalán sárgahomok a másik meg kötött fekete. Van egy 800méter hosszú földem az ugy van hogy az eleje homok a közepén vagy 100méter igazi kötött a hátulja meg középkötött.
Hát igen, én sem vagyok tőle elájulva, a váltás megszokást igényel,és kevés a fokozat is talajmunkában is használni kell a lassítót,de végülis nem rossz. Annakidelyén sokfelől hallotam hogy talán strapabiróbb mint a hagyományos,de hallotam olyat is hogy az ürge megunta az álandó javítást és betett egy hagyományost, hát majd kiderül egy pár év mulva.
nekünk van 952.2 és 820.2 a nyomaték rögtön észrevehető és jobban bir teherrel gyorsulni a 952 es itt felénk vannak olyan földek ahol a 82es szemved a 3mas ekével a 952 meg simán viszi
Semmi gond. Melegedési gond nekem is volt , mert a klímahűtő ott van a víz és olajhűtő előtt és forró levegőt fúj rájuk, de ijenkor nyáron talajmunkába leveszem az oldallemezt és úgy jó. A 3x38-ra álított IH ekét középkötött-kötött talajon terep háromba könnyen viszi(majdnem 6. gyorsitott, a nem szinkronosnál , jóval gyorsabb mint az 5.), a régi ugyanezzel az ekével 3x35-re álítva 5.-ben eléggé erőlködöt ugyanezen talajokon, kötöttön már elég volt a 4.-is. A 1025-nek a kuplung váltó és hidraulika erősseb, mondjuk talajmunkára biztos jobb mint a többi, de a motor ugyan ez csak följebb van tekerve a ford. ,meg nagyobb a légszűrő ha jól tudom. Én is szemeztem egy 1025-el csak mire odaértem elkelt, az azthiszem 2003-as egyeneshidas volt, igyhát maradt ez,de tudjátok nekem amúgy is bejön a szöghíd...))
Üdv! Én sehol se irtam azt, hogy váltó meg kuplung hibás stb. Én csak annyit irtam, hogy a 820-asnál nagyobb munkagépet nem bír el. Meg még azt is irtam, hogy nyomatékosabb és kevesebbet fogyaszt. Bocs ha megsértettelek.
Szép estét. Akkor az én gépem is egy sz..r? Melegszik , álandó kuplung meg váltó hibás ,meg nem sokkal erősebb mint egy 820-as? Hát azt mondom neked próbáld ki mindkettőt szántásba, ahol az egyik erőlködve viszi ,ott a másik egy sebességgel gyorsabban könnyedén viszi. A váltó még bontatlan és jó, kuplongozva már volt,de a szerkezet kitűnő álapotú(2002-es kiadás kb 5000üó), még a turbó sem vot cserélve. Te is tudod hogy nem a +10le a lényeg, hanem a+110Nm forg. nyomaték, ha így néznénk a te géped sincs sehol egy 80-ashoz képest ,mert az meg 25 le-vel gyengébb , de tudjuk hogy ez nem így van. A fekete rendszám csak a 2 évenkénti müszakival több kiadás,5 év alatt kb15-20 ezerrel több,meg egy kis macera, de húzhatsz két pótot , és adó nincs rá ,amelyik önkormányzat szedi az jogtalanul teszi, és a biztosítása bónuszos ugyhogy az sem drágább. Még annyit hogy aki ilyen mtz-vel 4fejes ekét húz meg 4 méteres tárcsát, annak nem árt egy alapos orvosi vizsgálat.
az uj mtzre amékre BELARUS van irva az az eredeti és az orosz irású és más a jele nem az van rajta hogy mtz hanem valami furcsa jel ez utángyártott igy tudom.ez igaz?
Ránézésre irigykedem hát... De mozdonnyal én tíz kocsival is simán betolatok egyik vágányról a másikra...bezzeg gumikeréken már két egytengelyes póttal is fel van adva a lecke, ha öt méternél többet kell hátramenni...
Ha lenne egy kis nyelvismeretem akkor az mtz alkatrészekkel bizniszelnék így. Mert németországban dupla ennyibe kerül az mtz alkatrész sőt amerikában is. Na jó éjt mindenkinek.
A mai világba meg az internetet kihasználva a világ bármely pontjáról 2-3 nap itt van a cucc. Az öcsém amerikából rendel a motorjához alkatrészeket és postaköltséggel is fél annyiba kerül mint itthon az alkatrész és csak ki kell sétálni a kapuba átvenni az árut. Ja és a olyan fejlettek ezek a csomagszállító szolgáltatók, hogy nyomon tudod követni a neten, hogy most épp hol jár az áru és majdnem percre pontosan irja mikor érkezik. :)
Ja ha a bowden ház tönkremegy akkor mehetsz Olasz , Német vagy Svéd országba ,hogy beszerezd . Ez,sem egyszerű hisz valójában azok csak be tévedt MTZ k.
Sajnos meg kellesz csinálni, főleg a váltója kacifántos a fater szerint. Én még csak hajtottam eddig tz4k. Majd képeket teszek fel róla. A javítás csak aratás után lesz. Remélem jövőhéten learatunk.
Üdv! Irigykedni fog. :) Amúgy a neten találtam csak poénnak raktam be. Nekem 3db hw8011-es amivel mentem üresen elég is volt bőven. A forduláskor szívtam rendesen főleg szűk utcában.
Én ezt hallottam. De az igaz, hogy nem sok joysticos hidraulikás mtz-ét hirdetnek használtban. Én szeretek a joysticcal dolgozni kényelmes. Ha lehetne az enyémbe is beleraknám.
Még egy kérdés? Mtz traktor szöghajtásos lemezburkolatosból joystic hidraulika vezérléssel igaz hogy kb 100db jött az országba? Mert amivel a videón megyek az 920-as szinkronváltós 2001-es gép és egy kupec azt mondta, hogy ritka ez az mtz nem sok jött be belőle. Amúgy a haver ezt akarja 820.2-esre cserélni, mert a szinkronváltó neki gyors.
Nem akarok fölöslegesen bele bonyolódni hisz ismered . Jártam én is úgy ,hogy másik kerekeket tettem fel és működött max . an . Van egy veterán kolléga arra felétek az mondta " azt gondoltam az MTZ nem tud már feladatot adni , hát tévedtem sracok " .
A videón a gép 1980-as gyártású. Hollandiából hozták be a télen. De a szezont 1 csapágycserével lenyomta. Tudom, hogy sok összetevője van a kormányrázásnak, mert egy pár évvel ezelőtt mi is szívtunk vele rendesen mire megoldódott a probléma. Egyik ismerősőm jött 1 pár napja hozzám, hogy az ő kormánya is ráz, de csak akkor amikor teljesen alá van szedve. És tudta, hogy mi is ebben a cipőben jártunk. Amit mi javítottunk és ellenőriztünk az minden rendbe volt. Ezért kérdezlek téged. Egyedül a rugózásnál nem ellenőriztük még, már csak erre tudok gondolni.
Láttam . Nálunk az Ág ban három ilyen rázógép volt de már 80 tól kb.
Azt mondanám , hogy van egy pár tényező ami miatt szitál ezért én nem foglalok állást . Egy pár hete egyik ismerős vadi új kormányszervót tett fel és még is szitált , tehát van tényező.
Látom a képről, hogy 38-as. A mellső felfüggesztést mi ha egyre gondolunk azt királycsapszegnek mondjuk. Az rendbe van. Én még arra gondoltam, hogy amit sárga nyíllal jelöltem amin rugózik az kotyog azt még nem ellenőriztem. Azt a kotyogást hogy a legegyszerübb ellenőrizni?
Üdv . Összetett azt tudod de azért kérdezném : a zsámoly vagy ki ,hogy nevezi csapjai nem lógnak ? A gumi TAURUS 16- 9" ha nem tévedek . nem az enyém egy ismerős kért meg tegyem fel ára 80 e / DB .
Akartam már kérdezni tőled, hogy összkerekes mtz első kerekei teljesen alászedve "kacsázik" beriszál stb. ki hogy nevezi. Mi lehet a baja? Eddig minden oké: holtjáték, szervónyomás(80bart mértem). Egyenesben meg se moccan a kerék szépen fut. A kormány könnyű.
Szaby ! Lének vagy konzervnek vették? Az elosztási arányok ellen sztrájkolok. A befőtt kilója 450-710 Ft között mozog.Nos ebből kap a termelő 30-60 Ft -ot. Az ezt követő feldolgozó és kereskedő nyeli be a többi bevételt. Az arányt 3x 33%-ot tartanám korrektnek. Ezt levezetheted a lémeggynél is és rájöhetsz,hogy kurvára kibasznak a termelőkkel. Persze aki beéri a csonttal, annak minek adjanak a húsból. A legtöbb gazdának nem csak meggyese van. Üdv. zsiga
Emberek! Tudtátok, hogy az MTZ-50 gyógyászati segédeszköz? Újsütetű tulajként csak most jöttem rá, néhány órai torziórugós ülésben való meló egy 2 mm- vesekövet elindított! Kibírtam röhögés nélkül:) de már nem aggódom az eü összeomlása miatt..
Az EO-2621 gépkönyv (10107) szerint a műszerfal ilyen:
Az én gépemen a karok a jobb oldalon vannak, és az egyéb dolgok is másképp néznek ki. Konkrét alkatrész egyelőre nem kell, szerencsére minden jól működik, csak a jövőre gondoltam....tudjam, kihez kell fordulni. Cikkszám szerinti rendeléshez pedig pontos alkatrész katalógus kell, gondolom, nekem pedig csak EO-s van. Remélem az alkatrészek jó része kompatibilis egymással.
...hirdetném a tisztelt gyülekezetnek, hogy mindnyájunk Freddyje egy hét helybentopit kapott az internetszolgáltatójától, addíg szilencium van neki, és sarokban térdelés... Köllött neki az istenhit gyülekezetével embörködni...
Nem igaz ám...de egy hétig tényleg nem tud idejárni a klubba, mert internetcsatlakozás- frissítés van náluk. Tehát igazolt a távollét...
Félreértesz árokásós márkatársam...nem fukarkodom, hanem nem tudok. Nekem ugyan van ilyesmi típusú szerkentyűm, de csak használom... ja, az árokásómat nem is használom, mert egy halomnyi vas tulajdonképpen, és amíg megvettem, addíg volt lendületem, hogy összeáll ez még... de mikor kiderült, hogy minden munkahengert karmantyúzni köllene, és az olajszit is kb ötvenliternyi kiegészítésre szorul...na azóta inkább csak nézegetem, és sohajtozok utána... Van ugyan JUMZ- os gépkönyvem, de sose volt rá szükségem. Ez hidd el, menni fog. Ezt szegény felhasználóknak tervezték - basic szintű szerszámkészlethez... Alkatrészbeszerzésa kecskeméti Agrokernél, cikkszám alapján, aranyárban...vagy kiépítesz egy ukrán, vagy orosz kapcsolatot...nem lehetetlen megoldás. Amúgy nehogy teccikezni kezdj, nem lehetsz nyolcvanas évjáratnál fiatalabb...
Igen, a kismotor elektromos indítású. Az adatokkal miért fukarkodik? :-)
Az EO-2621 gépkönyve szerint ezek a gépek D65 M jelzésű motorrel szereltek, az enyém D65H. Illetve, a műszerfal és a tolólap/talpaló kezelőkarjai is másképpen néznek ki.
Hirtelen felindulásból( ránézésre 1-2 pohár mézes pálinka után)Úgy látom ,hogy neked BH-025 vagy 03 -as tip. kotród van.Arra tudok gondolni,hogy azért nem passzol a te gépkönyved ezzel a tipussal.Bocs,de itt volt Kerekegyházáról rég nemlátott unokabátyám és még egy kis pezsgőt is legurítottunk az 56. szülinapom alkalmából.( 5-10 évenként megengedem magamnak ezt a lukszust).Csak az asszony észre ne vegye.Igérem nektek, nem fogja!!! Ez csak egy nyilas duma!!!
Tőlem ugyan adatot nem kapsz, de mint márkatársad azt mondhatom teljes felelősséggel, hogy igen jó gépet szereztél be...az enyém szinte hajszálra ilyen...csak visszaalakították traktorrá. (meg már lerongyolódott...) A tiéden még a régirégi stílusú gázolajszűrő van, de már a kismotor-karburátor a membrános...gondolom elektromos indítású is. Kéne még kétoldalra a motortakaró lemez, aztán csak használd...ez biztosan bírni fogja.
Egy kis segítséget szeretnék kérni! Nemrég vettem egy gépet, és szeretném kideríteni a pontos típusát. Van egy EO-2621-es gépkönyvem, de az abban szereplő típus nem pontosan egyezik az enyémmel (motor, műszerfal, stb...). Megpróbálok néhány képet beszúrni:
Említettem aszem a beszabot a motornál és az adagolókat is mind két verzió sokat tesz .Egy Xarul beszabos motor az ilyen melegben ki is veti magát . De a 892 egyébként jó , talajon és kocsival is .
Ezen az oldalon eredeti mtz-ék vannak és fel vannak sorolva a kereskedők, a lakhelyedhez a legközelebb válaszd ki és menj be és érdeklődj. Tipusbizonyítvánnyal kezd. http://www.belarustraktor-mtz.hu/menu3.htm
Az biztos, hogy bármilyen márkáról is legyen szó egyik se fog 30, 40évet elmenni, úgy hogy évi min 5-600 üzemórát megy a gép vagy még többet. Lásd kisfülkés 50-es lehet még egy pár új traktort túl fog élni.
Amit irtál abban igazad van. Én csak az mtz 892.2-est és a 952.2-est hasonlítottam össze, meg a 820-asról írtam. .3-ast nem hasonlítottam egyikkel se. Ismerős "a piszkáld magad mozgalom" nálunk is van egy 892-es 60km/h a vége és 4 éve gond nélkül megy pedig ütik-vágják, meg többen is hajtsák. Ha a 892-esen 6lapátos ventilátor van akkor nem szabad melegednie szerintem. Természetesen nagyobb munkagépet a 892-es sem bír el a 820-asnál. 1 kategória. Esetleg a különbség annyi, hogy 1 seb fokozattal gyorsabban viszi a tárcsát vagy az ekét. A melegedésre visszatérve lehet sima 80-as hengerfej van rajta és azért melegszik a gép. Mert ha az emlékezetem nem csal akkor te mondtad, hogy a blokk és a hengerfej más a turbós gépekben épp a hűtés miatt. És kitudja a sok ukrán, meg milyen származású turbós mtz-ére milyen hengerfejet szereltek. Lehet épp akkor csak 80-as volt és gondolták jó az rá.......... stb. Ezért kell traktor vásárlás előtt körül szaglászni és nem bedőlni az 1-2 százezres kedvezménynek. A haverom is az olcsóbba akart beleszaladni, de végül a V. Ottónál veszi a 820.2-est 1-2 héten belül.
Én csak a véleményeket összegeztem,amiket olvasgattam róla..(Persze ez is mind szubjektív anyag) Egyébként nem is vitás igazad van mindenben..! (Már megint..:-)
Szabi ! Az összehasonlítás nem helytálló . A 920.3 , 820 a 952.3 ,892 hasonlóság Mindenek előtt a motor tip . ami változott. Freddy ! A minőség ? nem lesz 30 éves Johni sem többet . Az , hogy melegszik a 892 az nem 80 as a lassítót annak használni kell . Azért is van a 41,5 Km / ó végsebesség , igaz csak egy ideig mert jön a piszkáld meg és 50 a vége.
A meggyet leszedtük a sajátunkat. A sulit elvégeztem. :) Holnap megyek géppel szedni meggyet kb 10ezer ládányit. Majd lesz videó meg kép. A rázógépet 4 vagy 5 mtzvel fogjuk kiszolgálni. 2mtz viszi be az üresládát körforgás szerüen. 1 hordja ki a telit. 2 villázik.
Meglehet oldani mindent, csak egy bibi- van vele, hogy a vontatást lekorlátozzák azt hiszem 9000kg össztömegre. Magyarul 1db mbp-6,5-es pótot húzhat. De nemrég hallottam, hogy ha a forgalmiba 60kw vagy több van írva akkor a helyszínen elveszik a forgalmit meg a rendszámot és küldenek kpm-es vizsgára.
akkor nincs gond ha ugyan az a gép a 892.2 és a 952.2 mer nekünk 952.2 van és jó nem melegszik mer láttam 1 fórumon hogy azt irták hogy a 892 melegszik de ha nekünk a 952 nem melegedett akkor valszeg a 892 se fog mert ilyet akarunk venni
Lehet mondasz valamit, de a tapasztalatom, a fojtás nélküli kipufogóval, hogy hidegben nehezebben indul a gép, viszont sokkal pörgősebb. Az mtz kipufogó is "fojtás" nélküli csak szikrafogó van benne. De a szikrafogó a keresztmetszetét nem változtatja meg. Nekem van egy gyári zetor kipufogóm abban sincs fojtás szabadon megy a füst ki, ennek a kipufogónak a dobja volt valami hangtompitó anyaggal kitömve gyárilag, de már kiégett és így hangos. Akarok csinálni egy kipufogót ami fojtás nélküli lesz és mégis csendes lesz. Már vannak tervek. A fegyverek hangtompítójának az elvén fog működni. Meg nem tudom emlékszel-e a kék és barna mtz-ék gyári kipufogójára? Azzal is sokkal csendesebb a gép. Erre a kipufogóra gondoltam:
Üdv! Ezzel van egy-két gond, mert a meggy nem olyan termék, hogy hetekig a fákon lehet hagyni, mint az almát. A másik gond meg, hogy nincs meg az összetartás, mert kiirják az árat és máris viszik a meggyet azt gondolván ki tudja meddig veszik még stb. Meg nagyon sok ember ebből él vagyis mifelénk és nem teheti meg, hogy a fán hagyja, mert a családot miből tartja el. Nem beszélve arról ha a fán marad a meggy egyszer akkor azt a fát ki is lehet vágni a gyümölcsrothatádás betegséget elkapja és oda a következő évi termés is. Sajnos ez van. Mi végeztünk a meggyel. De szerda körül megyek 2-3 napra még meggyet szedni de azt már géppel szedjük kb 10-12ezer M10 rekeszre való van még. Majd készitek képet meg videót róla.
Pontosan! :))) Én szerintem a turbós mtz a 1025-nél kezdődik. A 892-es és 952-es nem sokkal tud többet mint a sima 820-as szerintem. Esetleg kevesebbet eszik, meg nyomatékosabb. De nincs nagy látványos különbség a két gép között mármint a 820 és 892-es között. Kiadásban már van a 892-est csak fekete rendszámra lehet vizsgáztatni=sok a kiadás( műszaki, adó stb) és ennyit nem ér az a +10Le. a 820-asra olcsóbban is lehet +10Le-őt csinálni. :)))
Üdv! Ha van 952-esed akkor tudod milyen a gép. :) Ugyanaz a két gép(892 és 952) A 952-be szinkron váltó van, a 892-őbe hagyományos(ami jobb szerintem). Mifelénk van egy 892-es sima szöghajtású hiddal 4-es vogel ekével főzi a vizet, de a 3-as ekét gyorsabban birja mint a 820-as.
Félve mondom ugyan...deee..én mindenhol azt olvasom róla,hogy silány anyag minőség jellemzi.(Különböző fórumokban)Akiknek van azt írják,hogy a hűtő rendszere alul tervezett,emiatt komolyabb munkáknál a víz hamar túl melegszik,és rengeteg a váltó,kuplung hiba.Sokan írták,hogy félév 1 év után, inkább már szabadulnának tőle.(Dicsérő szavakat csak imitt amott hallani,és azok is inkább csak a jelentéktelen dolgokra korlátozódnak) A 820-820/2-eket sokkal jobban preferálják a tulajdonosok...szerintük nagyon eltalált használható jó gépek! (Biztos meg van az oka) De a 20 évvel ezelőtti MTZ anyag minőséget,mindenki vissza sírja..
Köszönöm a segítséget. A peremet leszedtem, a műszert összeraktam, működik. Azért nem mertem feszegetni, mert gondoltam van valami rejtett csavar vagy valami más okosság. Még egyszer köszi.
Sziasztok! Ismét szeretném megkérdezni, hogy esetleg tud-e valaki, egy MTZ-550-eshez hasi húzót. A föelem, azaz a kampós rész a legfontosabb, ha rudazat, és egyebek nélkül van, az nem baj. Köszönöm. Üdv.
:-))) Ezt még én sem tudtam....! De ha jobban belegondolok, azért eléggé tényszerű megalapítás..Mert hátramenetben én legalább is, kevesebbet megyek annyit mint előre,így aztán valóban kevesebbet fogyaszt a gép hátramenetben..!:-) Na...mit ccólsz Endrebá .....hogy kimagyaráztalak!?:-)))
Nem egészen erre próbáltam utalni... :-))) A ház elől hanyattmenetben már biztosan nem tudtam eltévedni se, meg túlfogyasztást produkálni se...(bár ez az utóbbi érv/ok csak feltételezés ám)
Sziasztok! Hoztak hozzám javítani egy mtz-be való kerek műszert. (feszültség, olajnyomás, vízhőfok, üzemanyagszint, stb.) A vízhőfokmérő mutatója le van esve, a többi műszer működik. Kérdésem: hogyan tudnám szétszedni, hogy a belsejéhez hozzáférjek. Feszegetni, széttörni nem akarom. Minden segítséget köszi előre is.
Áááá...csak arra sehol egy szlovén benzinkút... a gázolaj ár meg arrafelé is háromszáz és vidéke... és helyismeretem sincsen arrafelé. Mikor hazaértünk, én tolathattam be az udvarba. Az se volt kismiska egy a gépjére ilyen büszke embertől... No ha eccer ideér látogatóba, annyit tolathat cserébe a Csepelinkóval, amennyit csak akar.
...ijesztően rossz ötlet...nagyot szégyenkeztem azzal a kakaómelegítéssel...ha közzéteszi valahogy ez a Freddy, én el is áshatom magam... Nem vagy inkább az MTZ- s tolatásomra kíváncsi...? Abban egész jó voltam...bár egy kormánygomb nem ártana arra a kormánykerékre...
"De hosszútávon az okosok szerint,szükség van a Dízel motorokon fojtásra. " A négyütemű motornak nincs szüksége semmilyen fojtásra, a kétüteműnél viszont fontos a megfelelően hangolt kipufogó. Gondoljatok csak bele: a kipufogás négyütemű motor esetén csak az égéstermék eltávolításáról szól, ez elé bármilyen akadályt állítasz az teljesítmény veszteséggel jár.
Megvételre keresek, vonófejet, vagy hogy is nevezik. Az MTZ-re,hogy pótkocsit lehessen vontatni. Hátha van valakinek elfekvőben 1db. Pest.illetve Szolnok környékén. Ennek nem kell újnak lennie,de az én trakimnak nincsen és szükségem lenne rá. köszönettel. zsiga
Ha Te kapsz 50Ft-ért üzemanyagot, akkor adsz érte 200-at. Ugye nem. Hát a kereskedők is így csinálják. Amíg kapnak meggyet 50-ért addig sosem lesz ára a meggynek. Én azt mondtam a kereskedőnek, hogy ha 50-ért kell neki meggy , akkor ültessen magának. Az enyémből pálesz és talaj javító lesz. Ameddig a termelők nem tartják a megfelelő árszinthez magukat, addig nem lesz ára a meggynek. Össze kellene fogni mind a magyar, mind a lengyel gazdáknak és beinteni a kereskedőknek. Egy ha. meggynek legalább 1,5 millát hoznia kellene. Összefogás és ÁRkitartást! Ez a jövő záloga.
De azér nekem is esett le néha padlóig az állam, mikor válaszola vala őnagyméltósága.... meg a VPOP meg a randőrség is hogyan dörzsölte volna a markát, ha hallgathatták volna őtet ott mellettem egy-egy kicsike mikrofonyon...
Freddy személyes támadására válaszul közzétenném, hogyan verte le az első adag festéket a "Büszkéről"...
Amúgy azt be köll vallanom, hogy igenigen jó bora van ennek a borÁSZ- nak...annyira, hogy én összesen életemben nem ittam meg annak a mennyiségnek a kétszeresét, amit ott náluk. Ráadásul amilyen akadémiai székfoglalót tartott a "Borok, kezelésük, eltarthatóságuk"- témakörében...huhúúú! (...de most aztán nemám a MTA honlapján kezded el szkanderra kihívni a professzorokat...)
Üdv Mindenkinek! Meggyszezon van, a géppel szedett megy csak 30-35Ft/kg-ért lehet eladni. A kézzel szedettet meg 50Ft/kg-ért. Így kézzel szedi a család már több mint 1hete és még van kb 1hétre való. Ezért nem irkálok mostanában.
Még biztos visszatérek a témára ,de most mennem kell. Elkezdtem építeni a gépnek egy "garázst" ugy hogy most ezer a munka (mint mindig),majd dobok képet föl ,ha minden igaz már a telet tető alatt tölti a verda. Jó éjt .
Régebben Szabyt meg téged olvastalak hogy vannak (újként forgalmazott) hamisított MTZ-k. Milyenek azok,miről lehet megismerni, mi van az adattábláján, ugyanolyan fekete bordó szinűek, és milyen országból származnak? A 90-es évek közepe fele egy tehenész vett itt két új Ukrán (kék) MTZ-t, de nem voltak rosszak.
A rázógép csak akkor okoz kárt ha helytelenül van használva, vagyis minil rövidebb idő alatt minél több fát leszedni. Ami nekünk szedte azt kipróbáltuk úgy, hogy a lábamat a fa töve mellé raktam és ponyva nélkül lett megrázatva a fa és nem éreztem, hogy mozogna a föld. Én is hallottam már ezt, hogy megöli a fát, de eddig csak olyan ültetvénybe hallottam ahol a rázógépet megtuningolták. Nekem még csak tavaly de az ismerősömnek már 5éve rázatja és semmi baja a fának. Rázás után permetezni kell meg műtrágyázni.
a rázógépről hallottam, hogy igen is nagy kárt okoz, a fa élete drasztikusan lerövidül. nem akarok hülyeségeket mondani, de érdeklődj utána olyanoknál kik már 5 évvel ezelött is rázógépet használtak.
A zsoeni.hu oldalon: Katalógus 1221 MTZ: 7 128Ft Katalógus fotós 80/82-es. 3 960Ft Katalógus zöld 80/82 2 376Ft Ezek újjak,áfát tartalmazzák és gyáriak. És ráadasául könyvbe van kötve, nem kell bajlódni a nyomtatással a CD-ről stb.
Hali! Ugy néz ki sikerül szerezni régi TSZ-es könyvtárból :D ha beszabadulok hozok én onnan olyanokat is amit csak másolni adnak oda.
De azt még elfelejtettem,hogy nem kicsit van elvarázsolva a srác. Azt irja érdeklődő mailemre,hogy pl. az mtz és az E516 dokumentációi 40ezerbe kerülnek a honti.hu-n nameg kizárt hogy olcsóbban hozzájutok ilyen cuccokhoz....
Nincs mit, szivesen. Most tanulok, mert a héten vizsgázom, majd jövőhéttől gyűröm az mtz-ét. Az eső már nem nagyon hiányzik, de még eddig nincs gond. Szedőket nehéz találni ha van az kb 4-4.5ezerért jön /nap. És nem szed annyit, hogy a bére kiteljen. Gép: 300Ft/fa Óránként 50-60 fát szed le- kell ettől jobb napszámos? :) És a gép nem csinál annyi kárt mint a napszámos. :) Ja a géphez a család elég kiszolgáló személyzetnek.
Üdv! Beszéltem már vele, de nagyon drága. 5ezer az csak beugrató! Alkatrész katalógus+kezelési 5-5ezer!!! + postaköltség. Olvass vissza volt itt egy Tébéeger vagy ilyesmi nevű fórumozó én tőle vettem 3ezerért mtz használati útmutatót eredetit az 550-552-eshez. Ugyanennyi lett volna az alakatrész katalógus. Így 6ezerből megvan +postaköltség az meg ha jól emlékszem 900Ft volt. Emailedre elküldöm a telszámát.
Köszi Szaby ! Látom Te se az MTZ-t gyűröd most. Esik az eső ! A gyümibe most épp nem hiányzik. Nálatok mennyiért lehet szedőket találni ? Nálam a szél+ túlsúly sok fát tört. Üdv. zsiga
Mifelénk még van ez az ár. Románba viszik napi 1 kamion. Mi ha rázzuk akkor előtte 2nappal érésgyorsítóval lefújjuk. Legfrissebb infóm árral kapcsolatban 35Ft/kg a korai(érdi,pándi) , 45-50ft/kg a fürtös meggy és korlátozott mennyiségben. Ez kézzel szedett ár. A rázott meggyről annyit hallottam, hogy ez az ár minusz százalékolás.
Nálunk is volt valami hasonló 120-as ár, talán az ukránokhoz,de Minimális mennyiség 10 tonna / 1 fuvar, jöttek volna érte / 22+ os száras, 1nap. Több gazdának kellett volna összefognia,hogy a feltételeknek eleget tudjanak tenni. Annyi szedőt hirtelen leakasztani, nem ment. Legyen Neked nagyobb szerencséd. Ui: A rázottat meg akinek levet eresztett attól nem vették át. / Érés gyorsítózni kellett volna. /
Én csak a piros kék és barna színekről tudtam eddig gyárilag....A szürke nem is tudom,hogy milyen minőségi szintem van,a többihez képest..?Bár katalog szerint ennek mostanában már nincs jelentősége...
Szivesen. Az én meggyem is a fán van még. Árakat nem tudok még. Jövőhéten derül ki. 35-50Ft-ig hallotam. De van kinézőbe egy új piac 120-ért igaz szárával kell szedni érte, de megéri. 35-50ft-ért csak géppel szedem, ennyiért nem kapnak minőségi meggyet. Tavaly géppel így szedtük: meggyszedés
Az egyenes kipuffantó gyárilag fojtás nélküli. Azt hiszem zetoré volt valamikor. Ezzel a kipufogóval vettük annakidején. De az okosok jól mondják kell valamennyi fojtás a kipuffantóba.
Köszi, Szaby ! Az én meggyem még a fán van. Fillérekért nem adom oda. Inkább lesz belőle pálesz. A kereskedő nem hülye. Ha kap 30-50 forinté meggyet, minek fizessen 150-et érte. Aki most szaré-húgyé oda adja az a következő évi árát is lerontja. Ki kellene tartani az árakat és csak annyit értékesítene amennyi a vegyszerezési költség és az üzemanyag ára volt. Ha a kereskedő 30forintos meggyet akar akkor ültessen magának. Igazán összefoghatnának már a gazdák egy kicsit. Így sose lesz ára a meggynek. Üdv. zsiga
A festékkeverést én értettem félre. A kipufogónak annyi jelentősége van, hogy oldalra vagy előre néz, hogy a fülke csendesebb belülről ha előre néz a kipuffantó+nyitott ajtónál nem szál be hébe-hóba egy kis füst. Nekem van mindenfajta kipuffantó ahogy azt látod a képeken is. De a legcsendesebb a fülke belülről amikor előre néz a kipuffantó. A legjobb ha felfelé néz, de akkor tenni kell rá zárókupakot. Ez egy gyári kép az 1980 évek elejéről:
Tudtad te azt hogy 10 emberből 8 szerint,oldalra kel neki állni..!?(És igen soknak oldalra is van fordítva)..Függetlenül attól,hogy mi a hivatalos .De szerintem nincs semmi jelentősége....A festék:-Én nem kevertem fehéret a piroshoz egyáltalán,viszont 3 doboz matt piroshoz,kevertem 2 kiló fényes pirosat ,ugyanabból a "márkából"Cell Colór...A száradási ideje 24 óra..!!!:-))) Viszont a végeredmény nem rossz..
Üdv! Jól néz ki a matrica, de a kipuffantót elszurtad. :) Előre felé kellett volna állnia. Úgy szép. Még merevitsd ki a csövet mert remegni fog, de nem biztos. Nekem remegett annó mikor egy régi kupuffantót hosszabítottam. Nekem 4 fajta kipufantóm van:
Az olajnyomással nem dicsekedhetek, most is vallattam a gépet, 8.-ban két fejjel ugaroltam árpa után, 70 fokig ment fel a víz, de a nyomás teli gáznál se ment 1 fölé. Amúgy az én 5 ha-n kívül a szüleim 13 ha-át csinálgatja.
Jó választás volt. Majd figyeld meg az olajnyomást nagy melegben mikor a traktor 80-90 fokos akkor se fog esni. Milyen munkára használod a traktort és kb mennyit mész vele évente?
Na lehet , hogy meggyőztél....tegnap agip multiagrot vettem Makón 700ft /l, a legolcsóbb 440 ft volt. Ha tényleg ennyivel többet tud, akkor nem is olyan egetverő az árkülönbség.
Hááááát...így könnyű..:-) Én ezt napokig csinálom kézi kaszával:-( De én ezt nem is tudnám alkalmazni,mert az én ültetvényeimben,nincs 2 egyforma magasságú oszlop,és 7 tőkénként elég hamar megunnám emelgetni és süllyesztgetni a vágó keretet.(Azért nagyon irigylem a dolgot ..:-)
Szép estét mindenkinek! Az ugy igaz tényleg a régi üzemóra számláló nemvolt pontos.Nálunk nem is foglalkoztak vele. 2000 liter elfogyasztott gázolaj után olajcsere volt azvolt a biztos.de nem is volt soha semmi bajuk a gépeknek az olaj miatt.
Én is agippal járok de elég csunya az az olaj mikorra cserélni kell, de én elég sok nehéz munkát végzek,ez is számít. Az év vagy üz.-óra inkább ezekre az ásványi olajakra igaz mint a szintetikusakra, hamarabb fáradnak,savasodnak, de hát ha valaki nagyon keveset használja kibir az 2évet is attól nem lesz baja, nálam ijen gond nincs.
Az üzemórákkal kapcsolatban igazad van. Én is tapasztaltam már, hogy ha olcsóbb olajjal megyek akkor 200üzemóra körül elfárad az olaj. De az agip 200-nál még olyan mintha akkor öntötted volna bele. Az ismerösöm már kb 10ezer üzemórát hajtotta így az mtz-ét szinte csak talajmunka és pótkocsizásra használja. Egyszer kipróbálta azóta csak ezt rakja az mtzékbe és 500üzemóránként cseréli benne. Az 1év vagy az üzemóra "melyik hamarabb jön el" szerintem csak a szintetikus olajokra igazak. Én szerintem az ásványi olajokkal nyugodtan el lehet menni 2évet. De ez csak az én véleményem és az ismerősőm tapasztalata alapján irom.
Az a helyzet hogy üz.óra és üz.óra között is külömbség van, én ugy tudom hogy a régebbi mechanikus órájú MTZ-nél 200 óránként kell oljat cserélni,ezeknek fordulatfüggő az óraszámlálójuk pl. alacsony ford.-on csak 2-2.5 óránként ugrik egy üz. órát. Az újabb digitális órájuak óránként ugranak egy üz.órát alapjáraton is meg teljes ford.-on is, ezeknek 300 óránként írja a könyv ha jól emlékszem. Az 500 óra nagyon sok, én nem tenném . Még annyit hogy az olajcsere nem olajfüggó hanem amit a gyár előír az a mérvadó,ja és évente vagy ennyi üz.-óránál amejik hamarabb van.
Üdv! Attól függ hány év alatt megy bele a 400óra. Ha 1évben belehajtja vagy hamarabb akkor nyugodtan mehet vele 400órát. Ha több év alatt megy bele akkor 2év után csere, ha nem érte el a 400-at akkor is. Amúgy ez az agip 20w50-es 500üzemórára ajánlják. Az ismerősőm 500óránként cseréli benne és évek óta semmi baja a trakinak. Igaz 2évben 3x cserél olajat.
Felesleges gázolajjal higítani, mert a sima 50-es olaj és a 20w50-es között árban max 100Ft/l a különbség. Ez agip márkánál igaz: Agip Sigma 50-es 1fokozatú diesel motorolaj 18kg-os kb 14000-15000Ft között Agip multiagro diesel 20w50 18kg-os 15500-16500Ft között mozog az ára. A kétfokozatú agip olajjal nyugodtan mehetsz 400üzemórát. Én is 400-450 körül szoktam az agipot cserélni. Az olcsóbb olaj ami kb 10ezer környékén mozog 18kg-os és azt 200-250 üzemóránál le kell cserélni. Így melyik az olcsóbb???
Én Agip multiagro diesel 20w50-est tennék bele. A sima 50-estől késő összel már nehezen indul a gép, fogja az olaj és sokkal nehezebben tekeri az indítómotor.
Üdv! Az 50-esen az ablakok jót jelentenek, mert még akkor valószínű, hogy az eredeti motor van benne. Amúgy ha jól tudom a szelepemelőszár javítására szolgál, vagy valami ilyesmire.
Nekem is tetszik az új kabin, miután már többször vertem be a fejem nagyobb döccenőnél,csak abba gondoltam bele, hogy a 320ért vett 50esre 350 volna csak a kabin, és az ülés benne még akkor is igen spártai...ja és miért van az a két ablak a blokkon???
Van olyan ,hogy " diferenciálmű karbantartása " című fejezet . Nem csak az olajcserét taglalja.
Ahogy Szabi rátapintott , a csapágyak után állítása 960 üó. el kellene végezni a difinél és az előtéthajtásnál is. Ha szükséges cserélni , és újra hézagolni.
Én sem vagyok hive az ilyesminek , de ha új csőtengejt veszel akkor a csőtengelyen lévő fog.-kerék párját is ki kéne cserélni, és még kellene difi fog.-kerék is párban,az meg egy idős gépnél nem biztos hogy megéri.
Szép estét. Ez idős gépeknél előfordul, és azért mert megkopik a tengelyen és a fogaskerékben a borda ezáltal holtjátéka lessz a tengelyen a fog.-keréknek és hiába teszel új saszseget elnyírja. Rá kell hegeszteni az anyát plussz sasszeg hogy neve legyen a gyereknek. Van hogy leeszi a teng.-végről a menetet is, akkor új menetet kell csináltatni + új anya mert a hegesztés nem jó ha a menet sérült.
Jó is lenne az a pénzgyűjtögetés,de mivel még a "gépparkban" van pár hiányosság és azokat amíg nem ártana pótolni addig nem nagyon lesz gyűjtögetés. Sajnos,meg még ami mínuszok is vannak. De,hogy mi lesz itt azt senki se tudja,de nem sok jóra kell számolni!
Új csőtengely, új anya és új sasszeg. Ja a jó beállítás az fontos. Ha nem segit akkor állítsd be és utánna csipesd meg hegesztővel, de én ennek nem vagyok a híve.
Űdv, Mindenkinek! A napokban az MTZ ötvenesemet fogom szétszedni. A sebességváltót. Fellazult a kimenőtengelyen lévő anya. Van valami jó ötletetek ? Hogyan kellene biztosítani az anyát, hogy ne lazuljon fel? Ez gyakori probléma ezeknél a gépeknél!
Amúgy azért nem festem le, mert lehet eladó lesz. A szántóföldeket lehet felszámoljuk. Csak gyümi marad. Ez még csak egy kósza gondolat. Annyi szántóm nincs, hogy megérje foglalkozni vele. Majd az ősz eldönti.
Az oldal jó, már egy párszor irtam be. Traktorkérdésre én azt mondom, hogy a 82-es meg a kicsi neked elég. A 82-es nincs lehajtva egy jó traktor. És ha az emlékeim nem csalnak akkor a földterültedhez is elég. Én a helyedben inkább gyüjtögetném a pénzt, mert kitudja mi lesz még itt.
És milyen? A traktorkérdésre még annyit,hogy nem a fenttartással lenne baj,csak még nem lenne elég munkagép utánuk per-pillanat,de ki tudja bajnak nem lenne baj ha egy kiesik maradna 2 de nemtudom mit hoz a holnap. Meg a gépek utánuk....
Nem tudom, hogy mit akarnak, de mifelénk egy markolós barátomnak már több ezer gyümölcsfa kiszedése van megrendelve őszre. Külön vesz egy gépet erre a célra.
Ilyen alapon le ne fesd a tiédet,mert soha nem adod el...!:-) Amúgy értem hogy mire mondod,viszont nem hiszem,hogy ez arany szabály lenne! (Amit lefestenek az csak szar lehet..!??:-)
Hát nekem se lesz az idén új mtz. Sajnos. 20-30Ft-os meggyárakat hallok. 50-60Ft-al indult a korai. Ezekután semmi jó nincs kilátásba. Ja és a rázott meggy nem is kell. Én a helyedben csak új mtz felé kacsingatnák.
Hát nem tudom mit kavarnak.... Akkor 5,650-5,7-ért az milyen? Mi ennyit kaptunk árajánlatba rá,meg nagyon eladó is lenne,csak persze ahhoz kéne pénz is. :-) De már nem érdekel. Még ráfanyalodok majd egy 12045-re de,hogy nem veszek az biztos főleg ennyiért. De azt látom,hogy ez-az év sokkal szarabb lesz mint a tavalyi volt!
Van egy ismerősőm aki a drágábbik 820.2-est(eredeti minszki) vette még decemberben már 500üó környékén jár és a kötelező karbantartásokon kivül egy biztosíték ment ki nála( mármint a gépben) :))) Pedig ütve van a gép...
Az 5,5-ös 892-es gyanús a származása( olcsó húsnak híg a leve) valszinű ez a fajta származású volt a 60üzemórás. Az 5,9-es 892-esnek valószínú a származása eredeti. A belarus traktor kft honlapján rajta vannak a viszonteladók, ők minszkit árulnak, de lehet van köztük akik minszkit is árulnak. :)
Igény az van rá,de még biztos emelnek,és ha egyre hitványabb a minőség? Olvastam egy másik helyen,hogy a 892.2-nél 60 óra után állítottak már a kuplungon és folyik a gázolaj belőle. Hát én 5,5-5,9 +ÁFA-ért nem ez szeretném! Ha már ennyiket elkérnek érte akkor az legyen normális! Most berágtam ezekre az árakra,még nem telt el egy év és közel 1 millert ráraktak.
És az mivel lenne jobb,mint ami most van? Most már 1 milla alatt nem adnám oda!főleg hogy nem is eladó..:-) Ugyan ilyet árulnak most 1 millió 2 ért az Agrón És még le sincs festve!(Bár nem is ez a lényeg)
Na ja! Még tavaly a 892.2 volt 5+ÁFA,na ez most 5,5 és 5,9 között mozog+ ÁFA. Na a f...om ad ennyit érte ami nincs is. Nemsoká' ki is szorulnak a piacról.
Nyír1-en a Keletagronál a piac mellett, de bármelyik névjegykártyakészítős vagy dekorációs fillérekért megcsinálja. Azt hiszem 200 Ft volt a piros 25km és csináltattam, mert akkor pont nem volt 25-ös. De szerintem még benzinkutakon is előfordul. Majd vasárnap este rakok fel képet mikor a pót kész lesz matricázva.
Esetleg kisfülke után jobb. Vagy kisfülke helyett. :) A gyár arra is ajánla kisfélke helyett. Orosz gyártmány ugyan ott készül ahol a többi mtz fülkéje. mtz fülkegyár oldala
Én is festés után fogok matricázni. De a pótot vasárnap fogom az oldalaira. Csináltattam matricákat: SZEMÉLYSZÁLLÍTÁS TILOS! FELEMELT KOCSISZEKRÉNY ALATT TARTÓZKODNI TILOS! A pótkocsi típusa...... És a terhelhetősége..... És egy 25km-es piros karikát.
Na még azt találd ki.....hogy belül fújkáljak....! Az még majd 1 külön szám lesz ecsettel ,csak aztán matricázok.A motor házra is fogok tenni kétoldalt BELARUS feliratú csíkokat.(Csak jussak el a piacra)
Sziasztok! Tudom nem ide tartozik, de nincs valakinek véletlen elfekvőben RM-2 fűkaszához gépkönyve? Alkatrészjegyzék, esetleg szerelési utasítás? Fénymásolva is jó lenne:-)
Üdv! Jó a 952.2-es egyenes híd miatt homlokrakózni sokkal jobb mint a szöghajtás. A svéd hidraulika jó csak elég drága az alkatrész hozzá. Egy jostyccal vezérled a hidraulikát, nem pedig karokkal.
mi a véleményetek a 952.2-es mtz-ről? a carraro első hidas, megér az 3,5 milliót? láttam hirdetés ahol azt írkák hogy svéd vezértöbbel, az mit jelent pontosan?
Beteszek még 1 et,ígérem hogy ez az utolsó...!:-)A festék neve CELL KOLÓR zománc (5 kiló,+1 kiló fehér de abból maradt 1 kicsi) 2 liter lakk benzin a festékbe,3 litert ráfújtam a gépre(Tisztítani) 2 liter Brigéciól, ablakot tisztítani 1 liter szintetikus cseppenés oldó.1 nap tisztítás(Gőzborotva) 1 nap festés 2 szer, 3 óra ablak tisztítás(Ideg ölő munka..!:-) 15000ft össz költség. Azért nem csinálnám minden héten.....hacsak nem bérmunkába jó pénzért..! :-).....Ja 3 liter matt,és 2 liter fényeset kevertem össze!
Üdv! Nagyon szuper lett! Az enyémet mikor vihetem és addig a tiedet használom? :))) Milyen festéket fújtál rá, mennyit? Az ablakról mivel szedted le a festéket? Kb mennyibe fájt pénzbe a festés? Mennyi időbe telett a festés? Én pénteken festem a pótkocsit majd képeket rakok fel én is. A gép lehet csak jövőre lesz, mert kb 2hét meggyszedés utána aratás, talán aratás után.
Üdv! igen nekem van meggyesem. Hál Istennek elkerülte a vihar csak esőt kaptunk, de légvonalban egy pár kilométerre húzott el az ítélet idő. Szó-szerint itélet idő, gondolom a hiradóban láttátok.