:) Elvileg a fórum anonim, szóval így anonim: De ha nem annak tekintjük (mert néhány esetben tudjuk, hogy Gipsz Jakab írogat mirrmurr27 néven, akkor valóban nem anonim. :)
Nálam azért az addiktológiára (is) szakosodott orvos válasza vezet:
"az ertelmiseg elott ma Magyarorszagon ket ut all: az egyik az alkoholizmis, a masik jarhatatlan"
> A definíció is, de főleg a spontán anonim(?) alkesz önfeltárulkozások. :) A valaszokbol itelve itt mar meg lehet alapitani a (nem anonim) alkoholistak csoportjat :)
Sziasztok. Motorkerékpár izzóval kapcsolatban lenne nekem egy kérdésem.Hondám van és H1 12V 35/35W-os első izzó van benne ami kiégett.A gyári izzó kurvadrága.Utángyártott izzók sokkal olcsóbbak ám van egy kis probléma.Pont ilyet nem találok.Találtam H2-est 45/45W-ost és H4-es 60/55W-ost.Mindkettőnél oda van írva hogy nem roncsolja a lámpa műanyagát.Kinézetre ugyanúgy néz ki mint ami benne van.Valaki meg tudja mondani mi a különbség a H1 és a H2 meg a H4-es izzók között??? Igen tudom ha szakboltba megyek akkor ott adnak bele izzót de neten fillérekbe kerül és onnan szeretném megrendelni. Köszönöm előreis a válaszokat.
tudom kicsit későn válaszolok. én tavasszal vettem egy 200as Scarabeot, közben letettem a jogsit (A), de eleinte anélkül jártam, igaz van rajta rendszám. én azt vettem észre, hogy sem a járőrök, sem a motorosrendőrök nem ellenőrzik a motorosokat, robogósokat, de ha egyszer elütnek, tökmindegy nem te vagy a hibás megszívod.
arról nem is beszélek, hogy ahová én jártam tanfolyamra ott egy csomó dolgot tanítottak hogy hogyan figyeljek a még biztonságosabb motorozásra. üdv, tomi
A teszteletlenseg mint erv azert nem all meg, mert kb. ket evtizede ugyanazzal a modszerrel csinalnak influenzaoltast, az utobbi evek oltasait sem 'teszteltek' kevesbe, mint a H1N1 oltast.
Jim, kifejtenéd kérlek? Nekem otthon az asszonyt is meg kellene győzni, mert ő első körben a gyerekorvosnak hisz, aki nem javasolta sem a 4, sem a 2 éves gyereket.
Köszi az oltásos választ. Kár lenne kifejtened, lehet nem érteném, de ha igen, sem akarnám róla meggyőzni az orvost. Ma beszélünk vele még egyszer, aztán legfeljebb beadatjuk máshol.
Nekem van egy cimborám, aki beismeri, hogy függő (azt nem mondja ő sem, hogy beteg). Azt hiszem 5-6 sör körül van a min. napi adagja (Munka után, tehát mondjuk 18-24-ig)
Egyszer három gyerekkel eljöttek egy hétvégi összejövetelre 2 napra. A párjával maguknak hoztak 2 karton sört, a gyerekeknek megy egy üveg kólát...
Kemenyen sportoltunk. Mire egy ilyen sportban eljutottunk az egyenes kieseses rendszerben a dontoig... mindig volt egy ket szoros vitas eset, azt ujrainni.... tudod mi melo volt? :-) Soha nem nyertunk, pedig 29.6-ot is ittunk, 30-31-et stabilan. Ellenben mindig bent volt a legjobb 4 kozott. Nagyjabol ugyanazzal a 3 csapattal evekig. :-)
Alacsonyak ezek a szamok.... ezek szerint evekig voltam alkoholista, holott en inkabb egyetemistanak neveztem abban az idoben magamat. Majd' minden este elmentunk bulizni, csajozni, egy heten biztos, hogy tobb, mint 12 uveg sort megittam. :-)
Akar egy este, egy ulto/allo helyemben elfogyasztottam a heti kvotat....
Valahogy igy. De itt betegsegbelatas nincs. Alkohologiai osztalyon a felvett betrgek egyike sem vallotta magat alkoholistanak. Aki otthon ivott, annak a kocsmabajaro az alkoholista es forditva, aki tomenyet, annak a sorivo, etc...
Dave: az ertelmiseg elott ma Magyarorszagon ket ut all: az egyik az alkoholizmis, a masik jarhatatlan :-))
1. Alkoholista az, aki többet iszik, mint az orvosa. :-)
2. A még biztonságos, elfogadható ivás felső határa férfiaknál 21 egység/hét (1 egység = 10 ml alkohol = 1 pohár sör = 1dl bor = 3 cl tömény ital), nőknél 14 egység/hét (a nők érzékenyebbek az alkoholra), amennyiben legalább két teljesen alkoholmentes nap is előfordul. Aki ennél többet iszik, az alkoholbetegnek tekintendő.
Ja, sok fertövan olyan, hogy "tünetmentes horozó" - pl. fertözö májgyulladás egyes esetei - de azok is elkapták, szaporodik bennük a vírus csak nem azonnal betegíti meg öket. Ha be lettek volna oltva, nem lennének hordozók.
Ez nem így van. Vírust nem vihetsz haza a zsebedben, a ruhádon vagy a börödön. Csak úgy viheted haza, hogy elkapod, szaporodni kezd benned és megjelenik a testnedveidben. Ha be vagy oltva, nem kapod el. Ezért van az, hogy ha a populáció egy része be van oltva (ca. 60%) akkor nincs járvány. Így tünt el a feketehimlö: annyian voltak oltva, hogy nem tudott terjedni.
Beoltattam ma magam kettővel, úgyhogy felnőttügyileg már jól állunk. A háromhónapos nyílván nem kap oltást, de a kétévesre azt mondja a gyerekorvos, hogy a sima influenza oltást beadja, de a H1N1-et nem, mert szerinte nincs megfelelően tesztelve.
Csak így akkor ő simán hazahozhatja a kórságot, és annak a kicsi feltehetőleg nem örülne.
Mi most a hivatalos álláspont 1-3 évesekkel kapcsolatban? Jim, szerinted?