Nem sebesség függő inkább nagy gáz... nem tudom meghatározni a hangot, ciripelő/szürcsögő hang Viszont a sebességet nem érinti, mert kimentem a pályára és megküldtem pár kilométert, ugyan olyan jól gyorsul és tiltásig megy
Viszont a pályán nagy sebességnél már folyamatos. Le is vettem a motor tetőt és úgy küldtem, de nem tudtam volna felvenni a nagy zaj miatt csak azt a "jelenséget"
Most megyek németbe, a bolhát csak az asszony használja, aztán majd ha megyek az ülések miatt akkor meghallgatod. Neked biztos többet fog mondani a hang.
Nem...nem, Berlinben még nem voltam, de szerintem ebben az életemben már nem is leszek. Átutazóban viszont évente keresztülszelem a birodalmat észak-keleti irányban, majd általában két hét után ugyan ez visszafelé. Végig autópályán haladva, úgy hogy fő-, vagy mellékutakról nem tudok mit mondani.
Azért abban egyetérthetünk, hogy a magyar autópálya építőket kivinném a hollandokhoz vagy akár a németekhez szakmai útra (szigorúan saját költségen!!) ... ott vajon miért tükörsima és repedésmentes a sztráda?
Sok-sok évvel ezelőtt, Csákánydoroszló,- Nemesmedves környékén sétáltam az osztrák-magyar határon. Osztrák oldalon egy merci száguldozott a felszántott mezőgazdasági területek között. Csak az autó felső felét lehetett látni a domborzat miatt. Kérdezem a helybéli lakost: ez hogy van? .... ja kérem, aszfaltút van a szántóföldek mentén...feleli nagy nyugodtan.
De ha már itt tartunk, jártál Te már mondjuk Berlinben a külvárosi részeken?
AZ első időkben mikor kijártam én is csak a belvárosban voltam, aztán találtam olyan részeket a külvárosban, hogy ahhoz képest Bronx lazán Beverly Hills...
AZ emberek hajlamosak azt hinni, hogy németország patyolat...közel se az
A másik vicc ami OFF, hogy a németek tudnak vezetni. Ezt csak a magyarok mondják, miután innen átutaznak pár napot, és nincs anyázás meg beengedik őket.
Ez már sokaknak egyenlő azzal hogy na aztán azok a németek azok tudnak vezetni...amikor aztán rendszeresen kijár az ember, vagy netán oda költözik egy időre,
elsírja magát, hogy ha egy 4 sávos út 3-ra csökken, egyből lesz egy 12 km-es stau.Sokszor 10 km-es dugó után sem lát az ember semmi különösebb okot a dugó keletkezésére.
Vagy az, amikor olyan ráérősen mennek, hogy az 50-es belvárosi tempo 30, nagy jóindulattal 40, de az se piskóta, amikor egy alsóbbrendűről csak akkor hajtanak már
ki amikor senki nem jön... űbergáz. Aki sokat jár ki, tudja miről beszélek. Utána meg hallom itthon hogy na a németek milyen jók...mondom öreg pofán vágjalak? :)
Udv koztunk. Ne dolj be a turbo cserelgetos dolgoknak, nagyon ritka a valodi turbo hiba de szeretik ravarrni a tulajokra. Jo sansszal lyukas az intercooler. Jellemzo tipuhiba! Takaritsd szep tisztara az aljat es menj vele jo poros folduton par kilometert a por beletapad az olajba es jol latszik hol szivarog.
Vagy egyszerűen kell venni 10e környékén egy fejegységet ami tudja az usb-t és vagy az sd kártyát, aztán csókolom
Fene szenved lemezekkel, amikor rátolok egy kisebb sd kártyára is több ezer számot, hangoskönyvet, vagy ami kell...én dobtam bele 6 rugóért egy újat aztán csókolom
Nem megyek a falnak miatta,egy cd szóljon(fejegység) oszt jónapot! :)
Amúgy amikor kivettük a fejegységet a tár elkezdett betárazni,tehát elvileg jó. A fejegységnél lévő csatlakozóban az egyik optikai kábel elkezdett villogni,tehát jelet küld. Viszont mikor visszaraktuk a fejegységet megint semmi.....erre mondta a szerelő,hogy mivel "no cd" felirat fogad nem látja a fejegység a cd tárat,mert nincsen engedélyezve a használata. Nos ez így jól hangzik laikusnak,de azért utánajárok így van-e....ha nem és nem lehet életre kelteni,akkor van egy balanszt a kocsiban,de elfér :) Amúgy nagyon jól szól cd-vel a hifi benne..
Sziasztok! 3-hete birtoklok egy smartot 2000-es évjárat 600 ccm és ma lettünk figyelmesek,hogy csöpög az olaj valahonnan. Kérdésem az lenne,hogy honnan csöpög ill.mi a tehendő. Holnap hideg motornál letöröljük ahogy lehet alulról a mocit és ellenőrizzük az olaj szintet.Gondolom a nivónál jelzi úgy is ha kevés és akkor meg is van honnan csöpög,de ha a nivó olajszint rendben akkor mi lehet a bibi? Válaszaitokat erőre is köszi. Csivi
Udv. Mostanaban sokat harcoltam a cd tarral. Nem egy ürsikló ha nem latja hibas a 3bol valamelyik. Probald ki egy masik autoban es ki lehet szurni. (En magamnak csinaltam hozza kabelt mert hianyzott es akkor csinalt ilyeneket ha a vezetek hibas volt. Eljatszottam vele egy fel napot de jo lett)
Smart MC1 ( fortwo ) szép állapotú első króm gallyrács eladó Cobra gyártmány, MC1 megfelelőségi matrcicával Azt most hagyjuk hogy itthon mennyire szabályos, mert egy csomó smartossal beszéltem akinek van és eddig senkit se állítottak emiatt meg. Ára 22.000 pengő Budapest 18 ker vagy futárral +2000 Ft
Először is köszönöm Quatroman-nak a tippet,a gömbvillámnál meg tudták javítani a smart radio six típusú fejegységet,most már lesz cd-m is(olvasó optika csere) az autóban. Viszont abban tudtok-e segíteni,hogy a szervizes pali azt mondja,hogy a gyárilag beépített cd tárat nem látja a fejegység,és ezt úgy lehet orvosolni,hogy rá kell dogni a számítógépet az autóra és ott kell engedélyezni,hogy kezelje. Van ilyen v vmi más megoldás kell a cd tár működésrebírásához?
két ECU-m van hozzá az egyik a gyári, pici optimalizálással, a másik egy átírt Brabus progis. most a gyárival megy mert az írtnál melegen nincs alapjárat.
Értelek én és egyet is értek veled, csak pl az én dízelem 3,7-et eszik, ezt még elfogadom, hisz amikot ezen kocsi mellett döntöttem, akkor valjuk be csak ez az egy előnyt tudtam mellé tenni, semmi mást! Nos most a benzines bevarja a 6-ot, nah ilyen fogyasztásbál már biztos nem emellett döntenék, mert ilyen fogyasztást már rengeteg autó produkál, de 3,7-et még nem igazán!
Köszönöm szépen hogy tegnap fogadtatok a gyertyákra, jövőhéten jelentkezni fogok a kábelekkel :) Hiába nem futottak 30ezret az előző gyertyák, így is érezni a cserét, sokkal szebben, finomabban megy középtartományban :)
Valoszinu egy vagy tobb izzito gyertyad elpukkant. A csere nem bonyolult de jo esellyel beleszakad es akkor hengerfej le... ezert kerdeztem hogy szerencses vagy e.
Amugy van ott mas baj is: egr szelep pozicioja zart allasba nem ter, illetve zarlat. De van meg kuplung mozgato motor hiba. Valto auto/kezi valasztas hiba. De ami aggaszto az uzemanyag homerseklet szenzor hiba, ezeknek a kozos nyomocsoves dieseleknek a tuzeloanyagvezerlese eleg preciz cucc nagyon erzekeny. Alapjaraton korlatozza a nyomast, de fordulaton visszaemeli es ez a hatalmas nyomas meg is melegiti a gazolajat (ezert van a z uzemanyag-hütö a kocsi aljan) na szoval neked itt is van egy eltarolt hibad.
A gyertyara vizszaterve vidd el egy smarthoz erto szerelohoz! Ne jarj ugy mint en hogy a 3bol 2 beleszakadt es vontathattam quattroman-hez hogy vegye le a hengerfejet...
Jó, nekem is az, amikor a 7 személyes egyterű igaz gázolajban de eszik öt felet...
De én mindig azt mondom, ez igazából feeling autó, akár egy flipper. Nekem az első flippergépem még 70 ezerbe került és azt is sokaltam évekkel ezelőtt, most
300 ezer alatt nincs egy flippergép, de nem ritka a 800 ezer se egy-egy darabért. Akinek kell, fizesse meg. A smartot is úgy nézni hogy mennyit fogyaszt, szerintem hülyeség.
GianniVersace66 : nem hívtalak, de jól esett hogy van háttér ha szar jött volna...picit szivárog még mindig fentről az olaj, majd megnézzük ha megyek ülésezni, a turbónál most száraz
6 literes fogyasztás nekem olyan kiábrándító egy Smartnál! Ember elvárná, h egy ilyen kicsi, ilyen könnyű autó 4 liternél többet be egyen, hisz más előnye már tényleg nem lenne ennek az autónak csak a fogyasztás, de így... :(
Megjártuk Olaszországot, szépen teljesített Mr. Bolha! Le a kalappal előtte, egyébként 120-as átlag sebesség volt a tempo, néha-néha egy-egy padlógázzal.
Meglepő, de a fenekünket se ültük rojtosra, igaz egy szivacs került pluszba az ülőlapra. Fogyasztás 6L körül, ami hiányzott az a tempomat, de az se vészes
Volt mar egy csomo gondom az autoval es altalaban itt jo tippeket kaptam a megoldashoz ugyhogy itt egy ujabb, nemreg (2000 km) kezdte csinalni: hideg motornal amikor elindulok furcsa nyikorgo hang jon a motor felolrol, de csak gazadasra es csak amikor sebessegben van az auto tehat gyorsulok vagy tartom a tempot. Kuplung szerkezetre gondolok, esetleg differencial mu? Tippek?
A klímával viszont nem számoltam, qauttroman bizonyára már több ilyet szerelt, hát remélem azért megtudjátok oldani. Max még azt is meglehet probálni, hogy hátul kinyitod a csomagtartót és a szőnyeget felhajtod a kézifékig, ott lesz egy pöcök amivel lehet oldani a kézifék ricnijét és akkor kiakad... igy a hátso futoművet kb 20 cm-re le lehet engedni, ami már nagyban megkönnyíti a lehetőségeket.
Ismerősömnek ilyen aluházasat szereltek be, 1000 km-után kuka volt. :( Remélem neked szerencséd lesz. Mi úgy raktuk be, hogy a két oldalsó leengedtük, aztán nagy nehezen odafértünk:)
Ha ilyen macerás, akkor talán jobb lenne rábízni a helyi garázsra, bent a faluban.
Viszont attól tartok, hogy magát a cserélni való alkatrészt is sokáig keresnék rajta, mivel ilyen autót itt még nem láttak csak áthaladóba. Gondolhatod mennyire értenek hozzá!?
Legutóbbi műszaki vizsgán is: tető hátra, oldal panelek a csomagtartóba ... csak így tudott beülni a volán mögé a helyi szaki....
min. akna kell hozzá vagy csápos. a villás bakot felejtsd le róla, azt hagyd fenn a régit a blokkon. ha klímás az autód nagy szívás lesz kiszedned a 2 függőlegesen álló csavart...
Hát remélem, hogy szűk 1000 km alatt a rossz motorolaj miatt nem gyapáltam meg a turbót, mert akkor szomorú lennék, no meg remélem a motor sem kapott akkorát! Innnetől figyelek, hogy ebbe nem ok a klasszikus 10W40 fél szintetikus motorolaj :) bár nem füstöl, nem kormol, nem esti az olajat és a hangja is ok szerintem, szépen ketyeg :)
Igor, sajna a gyári kiskönyvében sem találtam, hogy a karbantartásjelzőt hogyan is lehetne nullázni :S csak annyi van benne, hogy hogyan is lehet megjeleníteni, az pedig ugye a bal oldali gomb egymás utáni gyirs nyomása, szval így lehet előhívni, de a nullázást nem lelem ?( vkinek ötlete, hogy 451-nél a karbantartásjelzőt hogyan is lehet nullázni?
99-es évjáratú Smart pótféklámpájába honnan lehet izzót szerezni. Olyan kicsi van benne mint a műszerfalvilágításhoz való, de ez viszont csak 1,2 W-os és 5W-os kellene. Köszi.
rádió keret ugy. rádiohoz 450eshez. gyári fekete velur szőnyeg anyós oldali 2 dreher km óra fortwo 1 dreher szivargyujto szürke uj kinek mit ér duda gyári fortwo
smart emblema uj tipusu
sárvédők uj lámpáshoz.
csomo minden más is kérdezz. nem tudok semmit sehova vinni érte kell jönni vagy posta
Meg lett oldva tegnap a csere, bár ha minden igaz, akkor a tömítés volt a ludas, nem a cső, de ha már le kellett bontani, akkor én inkább ezt is kicserétettem
Bocs, de ha megmutatod neki, csak nincs szerszámod? Tudod egyszer futómű induláskor klattyanás miatt voltam a Peugeot Frédi-Béninél. A sehol nem találták korábban a hibát. Ott is egy órát nézegette, felemelte, letette próba-klatty. Felemel
nézegetés próba-és klatty. Több, mint egy óra foglalkozás után kiderölt az egyik trapézkar csavar fellezult, vagy nem húzták meg rendesen a korábbi cserénél. Mindegy. Tudod mit kérdezett? Igaz végíg mellette álltam. Mikor kérdeztem mennyi lesz a munkalapra írva, azt felelte, mit írjak egy csavar meghúzására? Erre mondtam, Uram, több mint egy órát játszott vele. Ezt nevezem korrektségnek !
itt arra gondolok, hogy mondjuk ne kérjen el 50 ezret a semmire, tehát arra, hogy megnézi meghúz egy csavart és ennyi. Most csak hülyeséget írtam, csak, hogy értsétek mire gondoltam a horribilis összegeknél.
Attol fugg neked mi a horribilis. Gondolom a muhely sincs ingyen, a szerszam se olcso, a szaktudas meg egyenesen nagyon draga! Ja es a szerelo se azert dolgozik mert nem akarja latni a csaladjat...
Gondolom nincs benne gáz. Meg kellene nézetni egy klímásnál
Egyből érdemes mondani hogy színezett gázt töltsön bele, mert ritkán tűnik el ok nélkül.
Általában vagy a hűtő szivárog, vagy a cső. Nekem a hűtő szivárgott. Hűtő csere HÜLLŐ KFT náluk a legolcsóbb egy utángyártott új hűtő, én azt rakattam bele,
hűtő ára "huszonezer" volt, szerelés díj "tizen valamennyi"... gáz töltés 6-8000. Összesen számolj rá 50 körül.
Nemrég vettük meg a Forfourunkat. A klíma nem fúj hideg levegőt. Amikor bekapcsolom, akkor hallani a motor hangját, hogy megváltozik, tehát a kompresszor elvileg megy. Meleg levegőt fúj. Van esetleg valami tipikus hiba ennél a fajtánál? Vagy valami különleges bekapcsolási mód.
Jó, most ne ezen akadjunk fent! 6 évesen vette ennyi km-mel, gondolom Ő sem hiszi el, hogy ennyi km-mel kifog egy ilyen idős dízel autót, ennyi. Inkább hamarabb tegyen bele 10-eset, mint később 5-öset :)
Örülök, hogy sikerült alkatrészt találni. Ezek után RR... azaz "Rettegjetek Rómaiak" ! :-D
Igen, a képről is jól kivehető, hogy az mégis csak spéci tömítés, nem úgy mint az én zsemlemorzsa dobozos szüleményem. No, de hát szegény ember ugye vízzel főz. :-)
Halkan megjegyzem, hogy azért nem szégyenlősek 369.-ft/ darab áron adni egy sima nyolcas réz tömítő alátétet...
Jah igen, a ceglédi gyerek végül feljött pestre, megunta a szívást, és mostanra finoman szólva "elkurvult" már ő is csak a pénznek él...kivetkőzött magából
Én se védem a szerelőket, de volt egy srác még vw fronton, ceglédi volt a gyerek
Olyan szinten volt profi, hogy a vw szervizek folyamatosan hívták hogy ezzel meg azzal szívnak hogyan tovább ( és ez nem vicc ) sokszor voltam fültanú
Ez odáig fajult, hogy már a saját munkájára nem tudott koncentrálni a sok csörgés miatt, és sokszor már fel se vette, persze így kiöntötte a gyereket ( kuncsaftot ) is a kádból.
Sokszor panaszkodott nekem, hogy oké hogy jön a "köszönöm" csak addig mire eljut oda hogy egy csavarás ide, kettő balra, egy jobbra és kint van az adott egység, eltört már vagy
10 db-ot, amit persze saját költségén pótolt a károsultnak, mert végül is csak ő tette tönkre.
Erre jön egy hívás, és ha be akarja magának tartani, akkor ő a szemét, ha elmegy hozzá egy kuncsaft aki már vért izzadt otthon de nem boldogult hogy légyszi csináld meg, akkor
két lehetőség van, vagy 5mp munkával kiszedi ( mert már ugye mint írtam eltört 10-et a tudásig ) és azt mondja 5000 Ft, és akkor szemen köpik hogy na ne, ezért az 5mp munkáért? vagy
pedig azt mondja semmivel nem tartozol, akkor meg megint magát sz@patja, mert nyilván nem jótékonyságból van a műhelyben.
Itt is már többször volt téma, hogy 6 gyertya kiszedés miért kerül x ft ba, amikor 30p munka maximum.
Egyrészt a célszerszám se a fáról hullott le, másrészt nyilván a szerelő se a mi kedvünkért ment be a műhelybe.
Én sose sajnáltam attól a pénzt, aki valamit tud, amit én nem. Más kérdés, és akinek nem inge ne vegye magára, hogy ugyan úgy ahogy vannak "fura" kuncsaftok, ugyan úgy vannak tróger
szerelők, akik kihasználják hogy a másik hülye hozzá. Mint ahogy volt egy ilyen rejtett felvétel is, amikor kivették a mikróból a biztit, és egy 80 éves nagymama hívta a szerelőt.
Érdekes, fél perc alatt 10 szerelőből 9 rájött mi a gáz, de ( mivel a mama szándékosan kiment ) egy kivételével mind különböző kitalált hibákkal és összegekkel szívatta meg.
Egy vallotta be, hogy kérem ez csak egy biztosíték volt, x Ft-al tartozik csak mama...
Bocs, azt hittem, hogy ez egy topik, ahol mindenki önzetlenül segít a másiknak. Amikor azt kérdezik, miből csináljon tömítést, hol vegyen ezt meg azt, hova vigye szervizbe, miért nem mondod hogy üzleti titok ???
Egyébként 8-10 ezer Smartot hirdetnek a nagy Itáliában, nagyon sokat 1000€ -ért, szerintem ennek a feléért vagy még kevesebbért is meg lehet kapni.
(Ez is üzleti titok volt, de mégis ide írtam :-D)) )
Egyébként mehetnénk többen is és hozhatnánk egy trélerre valót ! (kellenek donorok is)
Bocs, nem személyeskedni akarok én se, csak mindig mosolygok az olyanokon hogy ha az ember kiépít magának nehéz izzadsággal bármilyen olcsó forrást,
( addig persze szív mint a torkos borz ) akkor mindig jönnek azok a kérdések hogy "na és hol veszed?" :)
A legjobb az amikor jön a vevő, és közli hogy jaj de olcsó, ha nem titok hol lehet ennyiért beszerezni? Amikor mondom hogy de titok, sőt illetlenség megkérdezni, jön a sértődés :)
Ugyan ez a szerelők is. Én soha nem sajnáltam a zsét, sőt a jattot se egyiktől se egy olyan mozdulatért, amit én 10x szúrnák el, mire eljutnék addig hogy sikerüljön...
... másodikra megértettem. Szóval az első tengely átfér a kerékdobok között, de a hátsó nem. Így elég hátul van a súlypont, nem? És van valami jó autótemető ahonnan hozod, vagy hirdetésekből mazsolázol?
Sprinterben többször hoztam már, az eleje befelé és vagy lefektetett kerekekbe állítva az elsőkerék, vagy raklapokon állt az eleje, másképp összeveri a küszöböt a kerékdob...
No fel lett emelve Mr Bolha, és úgy tűnik mégis csak a tömítés lesz a ludas,...
El is szaladtam a pappasba, és volt nekik raktáron a tömítés, viszont a cső nem. Azt holnap reggelre hozatnak.
Maga a tömítés pár százas tétel, csak azon csodálkozok hogy kemény, puhábbra gondoltam. A kialakítása elég érdekes, az tuti hogy házilag nehéz lenne pótolni
A cső kicsit húzósabb, bruttó 13, de úgy voltam már vele, ha úgyis bontva lesz, ne emiatt kelljen már vissza menni fél év múlva...
Gondoltam hozok be olaszból egy felújításra érett darabot. Az a kérdés, hogy furgonban elférne-e a kerékdobok közötti 140 cm-ben? Jó lenn egy méretezett rajz. Hol találok?
hidd el hogy acéllemez, valami teflonszerű bevonattal a lukak körül gyűrűben tömítő hullám préselve a kifelé lévő végén (olajfurat felőli) 4mm derékszögben felhajtva...
Pedig én papírt vágtam alá, méghozzá a zsemlemorzsa papírdobozából. Tökéletes. Természetesen kissé nagyobbra vágtam a furatok helyét, mint amekkora a tényleges méretük. Teszi, nem szivárog.
A csatolt képen is látszik, hogy a bolti sem acéllemez, hanem egy grafitos bevonatú talán klinkerit tömítés.
Jó két hete volt lent a turbó az enyémről, mivel az egyik tőcsavar a kipufogócsonknál bele volt szakadva. Tömítés az enyém alatt ugyan nem volt (újszerű a turbó, gondolom az előttem lévő szerelő elfelejtette vagy hanyag eleganciával kihagyta ezt a tömítést) vágtam alá vastagabb papírból egyet. nem nagy kunszt, Te is megtudod csinálni az asszony pipereollójával. Lehet készlet részeként kapni tömítést (cirka 50 GB font = 18250 HUF) ahogy a csatolt kép is mutatja. A másik kép a cső, ahogy ahogy Quattro is mondta, a vékony olajcső a vastag a visszafolyóág. A cső 27 GB font = 9900 HUF
Maximum a váltót lehet újrataníttatni de géppel persze, nekem is az volt hogy egy idős bácsika csak max 60-70 el járkált, ezért nekem minden elindulásnál azonnal felpakolgatta a sebességet, szinte nem tudtam gyorsítani. Mi lereseteltük az ECU-t meg ujrakonfiguráltuk a váltót, azóta megy mint az óra.
Pont akartam is írni, hogy olyan időjárásfüggőnek látom a dolgot, mert ilyen esős rosszabb időben 1-2 mp, naposnál, melegnél meg azonnal :) és ez annak a függvénye, hogy a computer mikor éled fel?
semmi gond, amíg a motormenedzsment nem érzékeli teljesen "szabályosnak" a működési paramétereket, addig éber marad. ez függhet pl az időjárási körülményektől is
Tengelykapcsoló müködtetőt WD-40 el szabad kezelni? Gyertyacseréhez kell valami speci szerszám vagy jó a crova is? Hol találok valami értelmes leírást az autó tanításával kapcsolatban? HELP Köszi a válaszokat.
Ne legyel ilyen. Nem kell mindenkinek erteni az autokhoz. A smartot jellemzoen sok nö vasarolja, hasznalja.
A kerdesre meg , igen jo eselye van a motor karosodasanak. Egymas utan tobbszor megfozni a motort az nem jo. Keress fel egy smarthoz! Erto szerelot.
Szia nem voltam olyan helyen a tegnapi nap vége az lett elvontattak mert szabályszerűen megadta magát a kocsi, se töltés se semmi, nem működött az autó.
Kibuktam mert mire a szerelőhöz értem vele 5x kellett bebikázni az autót.
Szia. Az hogy elment a futes mit jelent? Hideg levegot fujt? Nem voltal veletlenul nagyon meredek helyen? Pl.:melygarazs, budai meredek hegyiutak? Valoszinuleg keves volt benne a hutofolyadek es levegos lett a rendszer. Olyankor nem tudja forgatni es felforr.
Segítene valaki milehet a kocsimmal, reggel elment a fűtésem, és a vízem totál 120C-os volt megált sípolt, leállítottam az autót, és megvártam míg visszahűl 60C-ra, és akkor biztonságos helyre gurultam vele.
Hat...en csak atz javasolnam, hogy ne vegyel kromozott muanyagot. En meg nem lattam tartosat, kiveve a gyari cuccokat.. Azokon vastag a cucc. Nissan pathfinder hutoracs atalakitast vegeztem, olyan vastag volt rajta a kromozas, szinte elolvadt alatta a muanyag mire lecsiszoltam. Ilyen dtm stilusu utangyartott tukrokhoz is volt mar szerencsem, szerintem nem tul tartos. Persze azt csinalsz amit szeretnel :-)
Nekem ezek a giccses dolgok nem tetszenek erre a kisautóra, hisz úgy gondolom ez nem az a kategória, de ez az én véleményem. Ennél a kocsinál is, mint a legtöbbnél érvényes az, hogy úgy jó ahogy van!
Valtoolajnak nincs szuroje. A tobbit meg nezd meg a gyari karbantartasi tervben. De azt hiszem evente pollen. 2evente ü.a. szuro. De az hogy milyen kell bele arrol nezz utana h normal valto olaj vagy atf
Aki vállal 451-nél olajcserét (olajat hozom, szűrőt nem) az kérem írja meg az árát (szűrővel) az s.zsolt@vnet.hu-ra, illetve, hogy helyileg hova kellene mennem. köszönöm
Nincs nagy terv, pályán le Velencébe, ott a nagy parkolóházban letesszük, egy éjszakát eltöltünk ott egy hajón és irány haza másnap késő este.
Voltunk már párszor, csak nem a bolhával :) most pont ez lenne a lényeg :) a a nagy parkolóháznál a téren mindig áll egy karabinieri kocsi, szeretnék mellé állni fotóhoz vele :)
Ha hozzá megyek, mindig olyan érzésem van, mint ha magamnak otthon csinálnám, amit más szerelő már össze dobna, szól hogy "várj csak, igaz
esztétikai hiba, de ezt meg azt még így meg úgy csináljuk meg"... ez mindenképpen pozitív. És látszik rajta, hogy élvezi is amit csinál, nem csak a pénzért teszi.
Jól néz ki és biztosan tökéletesen működik is. Szép munka. Gratula!!
Én is összeraktam a hátsó féket, új fékpofákkal. Addig szórakoztam a beállítással, míg a kézifékkar 7-8 kattan. Lehetne még rajta finomítani, még egy kicsit ráállítani ... de majd ha lesz ismét szabadidőm meg kedvem hozzá. Nyúlik a fék mint a rágógumi ...
Nálad azért sokkal szigorúbb az elöl-hátul féktárcsákkal.
Nekem van egy komplett magyar műanyag mappa "táska" amit adnak hozzá... a szervizkönyvön kívül komplett és MAGYAR a szervizkönyve 10e ért vettem itt, de fiókban kallódik, ha kell elviheted 7500-ért... csináljak róla képeket?
viszont ha a Fortwo-ban hátratolod a jobbos ülést és úgy teszed rá a gyerekülést annyira hátul lesz hogy soha nem érné el a légzsákot, ha eldurran hiába működne csak a vezetőoldali, így is, úgy is dobhártyarepedése lesz a babának....
Hát de ha ezt kérdezte a kisgyermeke miatt a tulajdonos, akkor mit mondjuk neki? Vegyen másik autót. Ez ugyanolyan dolog mikor valaki átépít a kocsin valamit.
Én nem vitatom hogy nem balesetveszélyes, de ha csak az anyós oldalról huzza le a csatit akkor még működik a vezető oldal. A tulajdonos feltett egy kérdést, igyekeztem úgy megválaszolni, hogy hasznos információkkal szolgáljak.
Hogyan tudnám megoldani azt, hogy a légzsák kikapcsolható legyen? A kisbabánk miatt kellene kiiktatni, de később majd azért jó lenne ha működne is.Egy kapcsolóra gondoltam, amivel tudnám szabályozni ki és be kapcsolt legyen.
Helló, egy kérdés az autó megy de nem úgy mint régen,(suzukik és 1300-1500 ccm-es autók sehol nem voltak) lomhább lett ,ellustult ?? én kb 4-5 éve ültem benne ,akkor húzott most meg sokkal lomhább lett , 15-20 e km-t ment vele a feleségem szinte csak városban ,az lehet hogy ő lassan megy ellustulhatott , vagy turbó ? vagy csak simán elszoktam tőle , a 170-250 LE-s autók után tűnik lassúnak ? vagy van valami típushiba ami szelep .érzékelő ami eldugulhatott és a miatt , ja benzines 2002-es Brabus , nincs olajfogyás,nincs olajfogyasztás ,minden jó minden működik gépre dugva nincs hiba .
A kiemelő motor belsejében egy müanyag bakelites persely törött ketté mely okán a kiemelő szerkezet recseget ropogott majd tényleg nem emelt többet sajnos. És a szénkeféje a kis motornak is katasztrófálisan elkopott.
Szia én vettem egy bontott kuplung kimeleö motort kompletten és feltettem vissza oda ahol az elözö volt oda állitottam majd miután megint nem akart váltani azt hittem nem emel ki és ezért elörébb tettem h jobban kiemeljen de ugyse akart váltani. :( nem javitottam semmit hanem cseréltem
Sziasztok ! Segitséget szeretnék kérni töletek hátha valaki rögtön tudja mi a baja :) van egy 00' smart city coupe 600 asom és az a problémám h a per pillanat nem akarja sebességbe tenni a kocsit majd sok csik és tilt az autó. A hiba kezdet úgy volt elöször észre vettem h egyre lassabban váltja a sebességeket majd utána gondolt egyet és nem vette. Észre vettem h a kinyomó motor sajnos eltörött igy orvosoltam a problémát majd szépen váltott újból a picike de észrevettem h ha nem megyek vele akkor rángat az autó és olyan mintha nem emelni ki rendesen és sebességben is ha nem nyomom a féket akkor magátol elkezd gurulni az autó ami nem normális. Utána mikor már mentem vele vagy 20km t megint elkezdte h nem vát 4 sebességbe és automatán föleg nem akarja valamint nagy fordulaton vagy 10 ig elszámoltam mire berakta a következő sebességi fokozatot. Jelen pillanatban az autó csak rángatozik és nem tudja berakni sebességbe magát de ha megtolom elöre felé akkor hirtelen elkapja és beveszi a sebességet és müködik pár méterig a kocsi amig nem váltók 4 ig fel:) állitottam a kiemelő motoron, megnéztem a csatikat az ülés alatt h nem e bevizesedtek és ennyi. Ha valaki valamit tud vagy bármi ötletet ami miatt nem akarja azt h sebességbe váltson ne tartsa magába szivesen fogadom tanácsát :)
Sziasztok! Van egy smart fortwo 600ccm es 2002 évjaratu autóm benzines .. az a baja hogy amikor beindítom egy nagyon picit nornális az alapjárat viszont kis idő mulva ugrándozik,fel megy az alapjárat majd lemegy .... estleg szenzor baja lehet vagy sajna nem tudom kérnék pár tanácsot.. előre is köszönöm.. ide vagy a norbyr6@gmail címemre küldjé a megoldásokat.
Biztos, hogy sokkal jobb és hatásosabb mint az enyémen a dobfék. Jó ötlet, ügyes kivitelezés.
Visszatérve az alap problémára.... az állító mechanizmusnál is van egy rugó, csak belül van és nem látszik (biztosan volt az enyémben is, csak elugrott szétszedés közben... majd szétnézek a kocsi körül).
Pontosan így képzeltem én is. Jól néz ki, szép munka!
Én mondjuk három órába raktam volna a féknyerget és nem déli tizen kettőbe...de gondolom mint mindennek, ennek is van oka, hogy pont oda került ahová került.
Az állító mechanizmus fogazott anyája mögött van egy lemez. Külső része jól láthatóan illeszkedik a nyilazott lemezhez, de a belső vége el van hajtva majdnem kilencven fokban. Ez az elhajtott rész előre a fékpofa irányába néz vagy hátrafelé a munkahenger felé? Ugyanis kétféleképpen lehet feltenni. Sajnos nem figyeltem hogy volt szétszerelés előtt.
A másik kérdés/megállapítás, hogy az alsó visszahúzó rugón kívül nem kellene ott lenni más rugónak ugye?
az akkor mégjobb.. főtengelyszimering? most vettem és le is cseréltem benne az olajakat mg a szürőket. tudsz adni valami tanácsot mit nézzek, még nemigen értek hozzá. :-(
Alltalanos hiba, szet lehet szedni a vilagitas kapcsolojat(nehezen jon le, konnyen eltorhet, kis rugo elrepul stb) meg lehet tisztitani, ideig oraig mukodni fog, de en a cserejet javaslom. Mellesleg ha megfigyeled, amikor vilagit, kopott/koszos allapotaban meleg mint a sivatag, bar ez a tokeletes allapotuaknal is jelenseg, csak ott kevesbe tuzforro.
Tudom,hogy publikus, csak amikor a "küld"-re rányomok a gépem nem reagál rá. Szóval nem tudom megnézni. Ezért kértem, hogy inkább te küldj valami elérhetőséget...
Kérdésem a következő. Amikor bekapcsolom a világítást, a hátsó és a műszerfal világítás nem kapcsolódik be, csak miután már eltelt kb 1-2 perc. Illetve 2 napja akkor sem. :( A ködlámpa az ok. Bár tegnap az sem ment. Az elsők azok mindig rendben vannak.
A szerelő azt mondta, hogy több, mint egy litert vett le belőle. Mondjuk én is láttam hogy nem kis mennyiség....de engem is meglepett a dolog. Mivel még Pesten jeleztem a szerelőnek, hogy Rómáig megyek a kocsival és szeretném, ha felkészitené...itt pedig nem éppen a dupla olajra gondoltam....
Különben találtam ennél az ismerős szerelőnél 1000eu-ért egy benzines eladó smartot....ha valakit érdekel.....műszakilag már eléggé beteg, de külsőleg szép....
Na kiderült, hogy miért füstölt reggelente és miért találtunk olajcseppeket a motor alatt....a nyerő válasz az OLAJSZINT volt! Fullra volt töltve és bőven csökkenteni kellett az olajszintet. Különben ez a szerelő is egy próbaút után megerősitett, hogy szépen működik a motor és kiderült, hogy a gumik rajta a kocsival egyidősek :D Azt mondta, hogy még mehetnék vele, mert látott már rosszabb alapotúakat, de ő lecserélné a helyembe..... LECSERÉLTEM!!!! :D
Tobben is foglalkoznak vele valassz belatasod szerint. En Quattroman hez hordom mindket smartunkat. Szerintem jo ar ertek arany. Letezik dragabb is olcsobb is, de szerintem neked meg nem olyan elorehaladott a problema h draga legyen
egyébként nem gondoltam , h új autót vettem (szerelem volt) tehát felkészültem ezekre a dolgokra,persze azért igyekeztem nem a legótvarabbat kiválasztani:) (1,5 év ..) remélem nem fogtam teljesen mellé . ha motorfelújítással kapcsolatban van valami tipp merre kinél azt köszönettel veszem
Ez a motoroptimalizacio" mindig a szivem csucske. NEM ES NEM fog kevesebbet fogyasztani es ugyanazt a tartossagot produkalni. Es NEM, NINCSmegkotve a gyartok keze a karosanyag kibocsatas teren!!! Azert ezt mondjak mert ez ugyse erdekli a felhasznalot.
Egesz egyszeruen tobb tuzeloanyagot adnak neki es megemelik a toltonyomast. Erosebb lesz de rovidebb eletu.
Nekem olyan 10000 alatt eszik meg fel litert ez kb normalis. Ettol tobb az kopott motorra utal. Valoszinu fustol is csak nem latod kozelrol menet kozben a kipuffogot. Keszulj egy motorfelujitasra!!! Ilyenkor meg viszonylag olcson meg leget uszni.
A remeny hal meg utoljara tudom jol. Ja es a legritkabban van olyan zorges h lelazul valami....
Bocs ha negativ voltam de ezekre jobb ha felkeszulsz es nem kell megcsinalni. Mint ha nem szamitasz ra es megall az auto alattad.
Ismét zavarnék néhány kérdéssel. Olajfogyasztás 4000 km kb 6dl (nem füstöl se hidegen se melegen sem kigyorsításnál , roadster 75e km) ezmennyire (nem)normális? Aztán van egy ütemes kopogó zaj alapjáraton ,ami gázadásra megszűnik és nem mindig egyforma intenzitású ( valamikor nem is hallani) már mindent néztem alulról felülről de semmi (hátha csak valami összeér a nagy "katyvaszban"). Vezérműlánc feszegető esetleg ? Végül csak kíváncsiságból , a plusz beépíthető lefúvó szelepnek mi a gyakorlati haszna, valamint mi a vélemény a chip tuningról( pusztán motor optimalizáció végett ....tudom h ez nem versenyautó csupán jót akarok "neki")
Bizonyara te is tudod h a smart meroben mas mint a tobbi, atlagos auto. Ennek megfeleloen specialis szerelot kivan. Az "atneztek es nemtalaltak semmit" itt ugye nem all meg. Javaslom keress fel egy smartra szakosodott szerelot. Es a problema meg van oldva
Sziasztok Smartosok! Egy kis infó/segítség kellene, hogy mi lehet a gond: Smart ForTwo automata és titronik váltó egyben!!! Automata váltásnál ránt egyet a váltó, titronikban nem, nem tudom mihez kötni, mert hol előreváltáskor, hol meg visszaváltásnál szól egy-egy nagyobbat, aztán meg mintha mi sem történt volna ... a következő 10 percben semmi furcsa hang vagy váltás, aztán meg 2 perc alatt 2-3 alkalommal csinálja ..., már átnézték, nem találtak semmit, az olaj friss benne. Valaki valami ötlet??? Előre is köszi.
Akkor kiemelem a hőérzékelőt és szép finoman a kiegyenlítő tartályon keresztül visszatöltöm azt a közel 2-2,5 liternyi hűtőfolyadékot, amit szétszerelésnél felfogtam egy edénybe.
Mikor már csak fagyálló jön ki a termosztát ház tetején, akkor hőérzékelő vissza,
kicsit más a sorrend
1, betöltöd a tartályt
2, kiemeled a hőérzékelőt (kb 1/2sec -1szisszenés és ok)
Akkor kiemelem a hőérzékelőt és szép finoman a kiegyenlítő tartályon keresztül visszatöltöm azt a közel 2-2,5 liternyi hűtőfolyadékot, amit szétszerelésnél felfogtam egy edénybe.
Mikor már csak fagyálló jön ki a termosztát ház tetején, akkor hőérzékelő vissza, kocsi elején a hűtőnél jobb oldalt a légtelenítő kinyit és légtelenít, figyelve, hogy a kiegyenlítő tartályból soha sem fogyjon ki a hűtőfolyadék. Végül a kiegyenlítő tartályban felső szintre töltöm és kalap-kabát... kész.
Bár megrendeltem a "törött csavar kiszedő" szettet, de ma mégis szétfúrtuk a beletört tőcsavar maradékát és megigazítottuk a menetet benne. M8-as menetfúró szettből csak a középső volt meg a három közül, de azért megteszi. Várom, hogy megérkezzen az új tőcsavar és összepakolom a gépet. Majd a hűtőfolyadék légtelenítésébe kérek szakmai tanácsot, ötletet, fortélyt...
Én is gyanítom, hogy le kell vennem. Fúró van bőven... 1-2 darab selejtes lesz, nem probléma. 3-4mm csak tudok rajta fúrni, hogy a balmenetes kiszedő belekapjon.
A múltkor említettem, hogy induláskor van egy koppanó hang. Nem minden esetben, de elég sűrűn előjön. Engem zavar... az én autóm ne kopogjon. Gondoltam, hogy a két szélső motortartó, bár Te említetted, hogy azok olyanok mint a szegénység... örökösek, csak az első-középső megy tönkre. Azt nem tudom kicserélni, mert elég nagy a pocakom és csápos emelő híján nem férek a kocsi alá. :-D
Most van időm, megnézem a kopogó hangot. Lebombáztam a kocsi hátulját és ha már ennyire belemerültem, gondoltam megnézem a gyertyákat is. Mondanom sem kell, hogy a motortartóknak semmi baja, viszont a kipufogótorok egyik tőcsavar bele van törve. Nem most tört bele, régi törés. Látszik a képen is, hogy korrodált a törés felülete. Érdekes, hogy nem fújt ki. Viszont a koppanó hangot ez is adhatta így törötten. Főleg hidegen, mikor még a kipufogó kúpja nem tágult bele a torokba. Most nézek az ebay-n egy tőcsavar kiszedőt és megpróbálom így a helyén kiszedni. Ha nem megy, akkor kénytelen vagyok levenni a csonkot. Így van ez... ha sok a szabadidőd, bontsd meg az autódat... mindjárt lesz mit csinálni! :-D
Másik csere érett alkatrész a hátsó fékpofák. Kezdett fent fogni a kézifékkar. Levettem a dobokat és jól éreztem, hogy a elvékonyodtak a fékpofákon a felodol, sőt az egyik vasról el is vált a ragasztás. Megrendeltem egy szett fékpofát + a tartozékok és 2 darab 8mm -es kipufogó tőcsavart anyával együtt ... kiszállítással 93 font (34 ezer forint körül). Még jó, hogy lehet kapni!
Majd csinálok pár képet.... remélem nem lesz gond. A felkészítés abból fog állni, hogy lecserélem a motor generál óta kb. 1500-at ( addigra kb. 2000-t ) futott olajat.
Végül is "csak" velence lesz most, 1500 km oda vissza, számolok az útra 8-8 órát 100-as tempóval, és váltani fogjuk egymást 2 óránként a barátnőmmel.
Jobban izgulok mint amikor évekkel ezelőtt kocsival mentem Londonba :)
Láttam képeket brosiban,ahol a Forfour első űléseinek háttámláját le lehet hajtani vízszintesre,de az enyémbe nem engedi,csak kb 45 fokban max előre fele...ez vmi extra vagy én nem csináltam jól vmit(Passion felksz)?(űlés oldalán kar felhúz,majd dönt)
Ha minden jól alakul akkor jövő hónap elején megyek és Fortwo tulaj leszek. Van kinézve pár darab, azok döntő többsége Pesten. Vállal közületek valaki vétel előtti átvizsgálást? Csak nyugodtabb lenne az ember, ha egy szakértő szempár nézne rá és mondana véleményt.
Igen,eléggé furcsán fogalmaz néhol. Abban viszont igaza van szerintem,h évjáratot és állapotot kell venni. Sajnos az óraatekerések országa vagyunk. Ha a kinti autó átesik a határon legalább 100ezer km-t fiatalodik.
A cikket én is olvastam. Méghozzá azelőtt, hogy belevágtam volna az autó vételbe.....Én a pénzügyben dolgozok. Két nagy szabály van: Soha nem szabad hinni annak az embernek akivel üzletet kötsz ill. azoknak sem akik agyonfényezve akarnak valamit bebizonyitani!!! A cikk irója lehülyézi a vevőt, hogy nem biznak meg benne illetve a kereskedőkben. Én csak ennyit kérdeznék tőle: Miért kellene egy olyan emberben megbiznom, akit 5 perce ismerek vagy olyan világot élünk, ahol őszinték egymással az emberek? Tehát.....mikor vagyok hülye, ha hiszek vagy ha nem????????
Most akkor ezt nem vágom. Tisztában vagy vele, de azzal kezded hogy 94e van benne.
Erre mondtam azt, hogy szinte BIZTOS hogy nem annyi van benne... mind1 hagyjuk. Mint márkatársnak csak sok sikert tudok kívánni és hogy ne legyen komolyabb baj...
Bár a további hozzászólások ( és vszleg a probléma megoldása ) is úgy tűnik engem igazol sajnos
Tévedés! Éppen azért irtam ide, mert ki akarom kérni A! HOZZÁÉRTŐK véleményét a feltett kérdésemre. Nem pedig olyat olvasni, amivel tisztában vagyok...sőt! az emberek 98%-a tisztában van....TE nem a problémámban segitettél, hanem engem véleményeztél! És ez nagy különbség! Még nem is reagáltam volna le, ha valami új okossággal állsz elő... de igy!!!
Szerintem a valasz es a Re-valasz is helyenvalo volt. Quattroman eleg regi motoros a smartok teren halgathatsz nyugodtan. Minden (nem csak smart) diesel motor inditasi toltete nagy, ilyenkor termeszetes ha fustol egy kicsit. De valljuk be igy latatlanban nehez a merteket megadni h meg jo vagy mar nem jo. A mi dieselunk orajaban 280ezer van es teszi a dolgat
Illedelmes, kissé visszafogott, de kétségtelen, hogy lényegre törő válasz!
Rég olvastam már ilyet. :-)
Nos, talán segítek avval, hogy a füstölés nem normális diesel jelenség. Egy diesel motornak sem szabad füstölnie.... ha csak nem kihajtották előzőleg a lelkét. ...de nem kell mindjárt rosszra gondolni.
Talán túltöltötte a szerelő, mikor lecserélte a motorolajat. Attól is füstölhet. Ha jól tudom, 3,2 liter megy bele. Nézd meg a nívópálcát, felső jelzésen vagy kicsivel az alatt kell lenni a motorolaj szintnek.
A tenyérnyi folt pedig valahonnan jön az aszfaltra. Feküdj alá és nézd meg honnan csepeg. Féltengelykihajtás a váltónál vagy a motor környékéről .... ez meglátszik, ha alánézel. Már is tisztábban látsz.
Azután meg, ha meg ha olyan, vissza a mesterhez visszajavításra.
Igen....bennem is felvetődött, hogy ez nem valós szám, de a papirok és a gyári belső újszerűsége, ami originale volt....plusz a két előző tulajjal való beszélgetésem alapján hajlottam, hogy hihetőnek tartsam a számokat...ezenkivül a szerelő is megerősitett abban, hogy a motort nem valószinű, hogy cserélték és furcsa mód eléggé megkimélt állapotban van.
De el kell ismernem, hogy én is ismerek pár szép magyar szokást.....pl.: szeretnek másokat leszólni vagy szeretnek feleslegesen megszólalni, még akkor is ha tudatában vannak, hogy ezzel nem segitenek az embernek......
Én csak annyit fűznék hozzá hogy az a 94e az inkább 194 ezer...
Nem értem miért hiszi mindenki azt itthon, hogy 12 év alatt 94 ezer km egy kocsiban valós érték...
Bár a magyar ezt szereti, a passatomat alig tudtam eladni makulátlanul, mert volt benne 360 ezer, inkább vitték a szarabbakat mert abba "csak" 100 ezer volt.
Szeretném a segitségeteket kérni....mit jelent, ha az autó motorja alatt az aszfalton egy tenyérnyi szénfekete "löttyöt" találtam, ami gondolom olaj lehetett.
Nemrég vettem az autót és azóta szerelőnél is volt(1hete), aki megcsinált...kicserélt....átcserélt rajta mindent. Viszont azóta levezettem 1500km-t kisebb-nagyobb pihenőkkel. Nem hajtottam túl... 90/100-as tempóban "siettük" végig az autópályát a többi autós és kamionos örömére. Rendben meg is érkeztünk és másnap is szépen indult. Aztán elkezdtem a környékünkön cirkálni vele, ami eléggé motoreröltető dombokból áll. Néhány helyen váltás közben néha mintha meg is állt volna... másnap pedig ott volt a földön az olajfolt és induláskor eléggé lőtte a füstöt a kipufogóból. Valaki azt mondta, hogy azért, mert dizel és ne is foglalkozzak vele, de inkább nektek fogok hinni, akik jól ismeritek a smartokat. Nem akarom kivégezni idő előtt a kocsit vagy a motorját, mivel létfontosságú a mindennapjaimban. (a kisfiam beteg és ezzel viszem kezelésekre nap mint nap).
Amit tudni kell, hogy dizel, 12éves és 94000km van benne...
mindkettő motor szénkefés, de ezen kívül mikrokontrollerek is vannak bennük ami figyeli merre hányat fordul. egyiket sem egészséges szétszedni, még nem igazán sikerült a javítás idáig...
Kellene hűtő (cdi) ablaktörlő mechanika, mindkét nyúlványt összekötő elem, két lámpa, ablakmosó tartály motorral, pollenszűrőház, is. De három elem meg koptató, plusz rács kerül 140-be?
Uh, ennyire nem gondoltam. :) Akkor már csak azt kell eldöntenem, hogy mennyire kell nekem a klíma. Van pár kiszemelt autó, amiből kettő a befutó. Üvegtetős mindkettő, csak az egyik klímás+bőr acél kerekeken, a másik nem klímás de könnyűkön+téli acélon. Uh megy az agyalás, de sztem nem kell klíma. :)
A srácoknak teljesen igazuk van abban, hogy nem a 10W vagy az 5W csak a lényeg, hanem, hogy tudja a gyártó által megkövetelt specifikációt. Hiába váltasz erről arra, ha egyik sem tudja amit kellene.
Itt a könyv előttem, de az én kérdésemre a válasz nincs benne, nyilván azt csak egy autószereló, vagy jobb esetben egy olajboltos tudja majd megválaszolni, de mivel most fogok menni venni olajat, így akkor majd ott megkérdezem! Köszi!
Szia.Nem igen.Végül a trafó volt a hibás a 2 hengernél.Sajna vissza nem tudom vitetni, és már a kocsi sincs meg.Így jártam, mínusz 150 rugó lett a vége ennek a korszaknak.
Szia. Nem te voltal nemolyan regen akivel ezt beszelgettuk?!? Akkor mondtam is hogy csodalkoznek ha ez lenne a baja az autodnak! Amugy mindenkepp beszelj a szerelovel mert a gyari uj brabus nagy injektor hivatalos ára 46ezer
aszta mindenit!!az jo lett volna nagyon,bontoban keves van ithon,egy torott is jo lenne mivel eleje hatulja ugy is csovazbol lenne.na de keresek tovabb.
Próba szerencse:) Elég csúnya, drága és hozzá nem értő félrevezetés/találgatás volt a szerelő részéről, főleg ha azt nézzük hogy bontóban utánadvágják, ahogyan te is írtad.
Joszandekkal tanacsolom. En ugyanigy jartam a dieselemmel! . Elpukkant a feszszabalyzo felraktunk egy bontottat. Nem ment el 2hetet az uj es tekercszarlatos lett. Lehetett leszedni ujbol. Gondolhatod nem kis munka. Az öröm az ürömben az volt hogy a kettobol lehetett csinalni egyet es azt visszaepiteni... (kösz Quattroman)
Én is szét kaptam a generátort úgy mint te, de a szénkefék jók,viszont szanaszét van oxidálva az egész. A szénkefetartó bal pontján van egy átvezetés a diódahidra és azt is csak a lehelet tartotta egybe de azt még csak kibírtam javítani. Azt hiszen minden félekép kell vagy egy másik szénkefetartó vagy egy generátor. de legalább már rutinnal megy a leszerelés. : ) Szerinted ezt(szénkefetartót) lehet külön szerezni?
Azt, hogy "tegyem fel a polcra" meg hogy "nem romlik el". Nekem fájt sajnos ez, de túl tettem magamat rajta. Én bízom benne, hogy talán majd egyszer kell valakinek. Ha nem akkor emlék marad a fényképes albumom mellet ami a kocsiról készültek.
Hát én megvettem!!!!Azóta már volt 1-2 álmatlan éjszakám.De már nincs a portán a szekér.Kínlódjon vele aki megvette. Így a szapulást nem szeretem hallgatni mert a leckét megtanultam.
emberről nem tudok aki újba vett volna ilyet, ráadásul kb 15ezresért komplett szívósort vehetsz a bontókban. soha nem mennek tönkre csak a fojtószelep néha...
A szerelőm vetette meg velem, de nem lett még bele sem téve, mert kiderült, hogy nem is ez a baja, hanem a trafók szarakodtak.Kemény árat fizettem érte 50 rúgó darabja. Ha valakit érdekel akkor odaadom mind a hármat 100-ért.Nekem már nem kell mert közben a kocsit is eladtam.
Ne rágodj rajta, fel kell ujitani es kesz. En is epp igy jartam a dieselemmel, aztan csak le kellett venni megegyszer. :( Ha jol emlekszem a diodahid egybe van epitve a fesz szabajzoval.
Nah, patikán kész a Smart, pöccröff indul, érrzhetően jobban húz, gázadásra jóval hamarabb megindul :) most még egy polír jön, körbe a műanyag elemeket is :)
Igen mértem de semmi, talán ilyen 0,01 v. Tegnap du. levettem a generátort a helyéről de a szénkeféket tényleg nem néztem. Na de majd ma du. megint megyek alá. A tekercs nem tűnt ránézésre zárlatosnak.
Sziasztok! Még új vagyok itt. Segítségetekre lenne szükségem.1 hete vettünk egy 2003as cdi-t és nincs rajta töltés. Amikor hoztuk haza már akkor is lemerítette az aksit hosszú távon villany nélkül. Először a két testkebelre gyanakodtam mert elégé el volt oxidálódva a saruknál,ezeket kicseréltem. Majd észrevettem hogy az önindítótól a generátorra menő pozitív saru is ilyen,de ezt is kicseréltem. De még mindig semmi. Légyszíves adjatok tanácsot?