Ha önmagában (már ha lehet ilyet tenni egy csapatsportban) értékelem Vámos teljesítményét, az jó volt, de ha azt nézem, mi lett volna a feladata, akkor már csak közepes, mivel ez egy csapatjáték. Neki a körülmények szerencsétlen alakulása folytán 21 évesen kellett volna vezérnek lennie, amire most még nem alkalmas.
Klujbert nehéz pontozni, de ha pontozzák, az nem 5.
Háfrát is nehéz, bizonyos szempontból, de ha pontozzák, az nem 6.
Egyébként ha valaki csak az nso-t figyeli, úgy tűnhet, hogy mindenki kb hasonlót hozott, mivel az egy szem Vámoson kívül mindenkit a 4-6-os sávba raktak, hát ezt karakán véleménynek nem nevezném.
Persze az is hülye, aki az nso osztályozását elolvassa... :)
Mörk egy zseni volt már ennyi idősen is, csak éppen már akkor is romokban volt a térde ezért nagyon sokat kellett kihagynia.
Nze Minkóról kb. azt se tudtuk, hogy a világon van, pár egészen elvetemült érdeklődőt leszámítva.
Oftedal szintén ismert játékos volt ennyi idősen, de a válogatottban peremember. A klubjában húzóember volt, de az a klub nem tartozott a nemzetközi elithez.
Herrem 28 éves koráig a Byaasenben játszott, nem egy eltiklubban, a válogatottba 2 éves kora környékén hol behívták, hol nem. De mondjuk az akkor a világ legjobb válogatottja volt.
Nso értékelése szerint Háfra jobb volt, mint Bíró, Klujber vagy Bordás, és ugyanolyan jó volt, mint Márton. Azt hiszem, korán indult náluk a szilveszter...
Érdekes cikk. Köszönöm. Van némi átfedés a jelenlegi magyar helyzettel. Nálunk is van egy sportőrült milliomos aki az egész akadémia rendszer finanszírozza. Igaz ő mellékállásban még miniszterelnök is.
Ugye nálunk Olimpiai ciklusokban gondolkodunk,így elvileg a Párizsi Olimpiára már ütőképesebbek lehetünk,persze csak akkor ha végre lesz állandóság lesz!
A hollandpélda teljesen jó,hiszen sokáig ők nem voltak képben!
Azért kíváncsi lennék, hogy az annó 21-22 éves, Herrem, Nze Minko, Oftedal, Mörk hol tartott/mit tudott a jelenlegi Márton, Kácsor, Vámos, Klujber elleni összevetésben. Igyekeztem poszt és vagy stílus azonos párokat írni.
Márton vs Herrem
Kácsor vs Nze Minko
Vámos vs Oftedal
Klujber vs Mörk
Húzóemberek voltak a saját csapatukban és a válogatottban?
Az, hogy ők hova jutottak látjuk. Az, hogy a mieink hova jutnak arról csak elképzelésünk lehet, kinek-kinek egyéni preferenciája szerint.
Na ja és ez az idő nem hónapok, hanem 4-6 éves időtáv.
Én abban reménykedem, hogy sikerül a hollandok útját járni. Ha jó emlékszem 2010 körül még ki sem nagyon jutottak a világversenyekre, de volt egy fiatal tehetséges csapatuk (1990 körül születettek) ami évekig együtt játszott és 2015 után már rendszeresen az éremcsatákig jutottak.
Ha rosszul emlékszem a fejlődésükre javítson aki tud.
spanyol-német - kínszenvedős, kevés gólos meccs, a spanyolok 1-2 góllal behúzzák.
svéd-francia - szintén kevés gólos, de színvonalas meccs. óriási küzdelem árán fordítanak és nyernek a franciák. szerintem ez lesz a legnehezebb meccsük a tornán.
norvég-orosz - nyernek a norvégok, de nem lesz olyan egyértelmű.
Nem hinném, hogy a mi befektetett munkánk után kialakulhatna az itt említett hit és magabiztosság! Amikor egy Löke vagy Reistad (vagy épp a sakálmosolyú Herrem) az edzés után még lemegy további edzésekre, no ott minden magabiztosságnak helye van. Már-már lenézésszerűen a mi vérszegény hozzáállásunkra. Jaj, már hallom is, hogy honnan veszem azt, hogy a mi lányaink nem dolgoznak ugyanannyit, mint az északiak. Erre egy Mandelstam idézettel válaszolnék: Я к вам пишу – чего же боле? (hevenyészett fordításban: „Nézd meg a meccseiket, bazmeg.“)
Illetve amikor beírtam a tippemet, Klujber még egészséges volt. Lehet, hogy Schatzl is, de ez nem biztos. Ja és volt egy olyan reményem, hogy Szani nem csak egy meccsre tud segíteni.
Viszont ahhoz hogy ez kialakuljon az a hit és magabiztosság,na ahhoz bizony idő kell és folyamatosság.....mert az nem segít ha évente váltunk kapitányt és elképzelést!