Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2018.12.09 -2 0 456

Igen, 13 éves juhászbojtárságig valóban felnevelték a gyerekeiket ezek a nők, akár főtt krumplin is. Ilyen erősek voltak. De zavarba jöttek volna, ha fel kell szállni a metróra, hogy gyorsan és időre beérjenek a munkahelyükre, nagy mennyiségű adathalmazt pontosan feldolgozni. És még inkább zavarba jöttek volna, ha a másodikos gyereküknek otthoni szemléltetőeszközt kellett volna környezetismeretből készíteni, mert az alsós tanítónéni nem igazán volt motivált, hogy órán megtanítsa az anyagot a gyerekekkel. Téged is akármelyik nő fel tudott volna nevelni 7 testvéreddel, és mehettél volna marhákat terelgetni, csak nem tudom, mit szólnál hozzá, ha nem a netet birizgálhatnád a meleg szobában, hanem a tűzön kellene főznöd most a gulyást.

 

Ez egy optimalizációs folyamat, a modern élet része, és még nem találtuk meg ennek az életnek az egyensúlyát, hagyjál már a 100 évvel ezelőtti erős nők szöveggel, ne legyél oktondi.

Előzmény: rocky cellar (453)
rocky cellar Creative Commons License 2018.12.09 -1 0 455

Ebben igazságod vagyon:-) Valóban, a mai világban tovább tart felnevelni egy gyereket, mire a társadalom hasznos tagjává válhat. Ez is az egyik oka, hogy kevesebbet vállalnak belőle. És pont a középosztály. Ahol meg sok születik, ott látjuk, többnyire mennyire lesznek hasznos tagjai a társadalomnak mamár piacképest tudás híján.

Előzmény: Törölt nick (454)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.09 -1 1 454

Igaz. Közben páran belehaltak, de sebaj. ☺☺

Ma teljesen mások a gyereknevelessel szemben támasztott igények, nem ashatod bele a földbe a gyereket amíg kapalsz, és sokszor 25 éves koráig csak viszi a pénzt, nem hozza. 

Előzmény: rocky cellar (453)
rocky cellar Creative Commons License 2018.12.09 -1 3 453

Háppedig így van. Korábban ennyivel erősebbek voltak a nők. (Nem nagyobb arcúak, hanem ténylegesen erősebbek) 6-8 gyereket simán kihordatak, felneveltek, óvoda bölcsi nélkül. Mellette ugyanúgy folyamatosan dolgoztak (legfeljebb a férjük volt a munkaadójuk), és vezették a háztartást is.

Modern ffi szerep meg az, amit látsz, és ami ellen megy a nyígás, hogy mamár a ffiak ilyenolyan puhányok, passzívak, határozatlanok lettek, nem akarnak a nőkért meg úgy általában semmiért se harcolni, nem akarják a nemi alapú többletfeladataikat magukra vállalni. A dolog pikantériája, hogy tulképp azokat a tulajdonságokat útáljátok a modern ffiakat, mert olyanok lettek, mint ti magatok vattok. Inkább örülnétek a zeggyenlőségnek:-)

Előzmény: Törölt nick (452)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.09 -2 0 452

Nos, szóval.

Ott kezdődik, hogy azt írod, hogy a nők kapnak sokkal több segítséget a gyerekneveléshez, mint bármikor.

Ez így ebben a formában szomorú lenne, ha igaz lenne.

A családnak szól ez a támogatás, nem csak a nőnek, hanem a férfinak is, gondolom, te is így gondolod, hiszen váláskor megosztott gyerekfelügyeletet szeretnél a férfiak nevében.

Az mgtow komolytalan, sértődős nyafogás, de egy modern férfi szerep kialakulásának segítésében látnék fantáziát, és ennek nyilván az is része lenne, hogy a férfiak ne veszítsenek a váláson annyira sokat.

Az a baj, hogy ahogyan a női szerepek is egymás mellett élnek, tehát vannak hagyományos gondolkodású nők (szerintem pl. én) és vannak modern gondolkodású nők, úgy a férfi szerepek is egymás mellett fognak élni, lesz modern gondolkodású férfi és hagyományos gondolkodású férfi. És mindennek, ami a jogrendszer része lesz-lenne, ezt mindet együtt kell kezelni, mindet képviselni kell. Nem könnyű.

Előzmény: rocky cellar (451)
rocky cellar Creative Commons License 2018.12.09 -1 0 451

Ezeket általánosságba írom, nem rólad, minthogy ez vót a téma. A nemkívánt rész törlendő, nem feltételezem, hogy te valami állatorvosi ló vagyol, aki a zösszes modern női hibát prezentálja:-)

Előzmény: Törölt nick (449)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.09 -1 0 450

Körbeültetem gyümölcsfákkal, ahhoz legalább értek! :)
Klemi, egy kicsi karácsonyfát azért állíthatnál, vagy az már fallikus szimbólum? :p

Előzmény: Törölt nick (448)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.09 -2 0 449

Amúgy vicces, hogy első körben kimondatlanul is feltételezitek itt a topikban, hogy diszkós hölgyecske vagyok, második körben meg - mikor kiderül a gyerekeim száma - azt, hogy tutira elváltam. :)

Nos, mindkettő mellé ment.

De azért mégis az a szöveg, hogy mindenért a férfiak vannak hibáztatva. :)

Előzmény: rocky cellar (446)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.09 -1 1 448

ez így tökéletes menedék lenne egy zombiapokalipszis elől :) (persze aztán keríthetjük körbe hogy a köcsög zombik ne kóboroljanak arra :P).

Előzmény: Törölt nick (442)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.09 -2 0 447

:)

A bébiszitter pénz.

Éppen nem ment nekünk valami jól azokban az években, ezért is nem tudott azon a két nyáron szabira menni a férjem. Vannak ilyen időszakok egy család életében. De mondd neki, hogy többet kellett volna teljesítenie. :) - Én csak azt tudtam neki mondani akkoriban, hogy ha már nehézségeket kell átélnünk, akkor annak örülök, hogy vele kell átélni, nem mással.

De nem ez a lényeg.

Nehézségek mindenhol vannak, ezt nem kezelik a gyerekvigyázó intézmények, nem is dolguk kezelni, de az otthonon kívüli munka óriási akadályokat gördít a gyerekvállalás elé, míg a home office ilyen szempontból rengeteget könnyítene.

Előzmény: rocky cellar (446)
rocky cellar Creative Commons License 2018.12.09 -1 0 446

Bébisintér is létezik, meg apóca is be tud segíteni, főleg, ha nemcsak kéthetente vasárnap van láthatási joga:-) A ffiak rendkívül sokoldalúak tunnak lenni:-)

Előzmény: Törölt nick (444)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.09 -1 1 445

Szerintem a biztonságot ad az azt jelenti hogy ha elesek egy kapcsolatban a másik fel segít... és ezt visszafele is ... ilyen értelemben jó a biztonság, de a kiszolgáltatottság nem, bocsi, lehet nem hiszel a feminizmusban, de számodra is elég sok dolgot alkottak, különben ma te meg én sem lennénk itt, fórumon beszélgetve... hanem mint cselédek továbbra is szolgálnánk a Zurakat, szülnénk a kölköket oszt szevasz ... Blessen be the fruit, ugye? kösz, de kösz nem.

Előzmény: Törölt nick (441)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.09 -2 0 444

A gyermekmegőrzés nem működik, ha a gyerek beteg, és nem működik szinte egész nyáron.

Tehát _annyival_ több segítséget nem kapnak a nők a gyerekneveléshez, hogy az kompenzálja az otthonról elmenős munka által generált gyereknevelési nehézségeket.

Amit kapnak, az nem annyira segítség a gyerekneveléshez, hanem egy elég minimalista lehetővé tevése az otthonon kívüli munkának. Jellemzően ez sem egy emberre, hanem kettőre van szabva. Az egyik viszi a gyerekeket, a másik hozza - az egyik tovább van benn a munkahelyén, a másik korábban megy -, nyári szünet megosztott szabadsággal.

Igaz, ez gyerekenként csak mondjuk 10 év, átfedésekkel. Mondjuk én a harmadikos lányaimmal otthon hagytam nyáron az óvodás fiamat, míg dolgoztam - de ez annyira meredek, hogy ettől én már felelőtlen anyának vagyok tekinthető. De a gyerekek akkorák voltak, az anyám épp daganatos beteg, apám sose volt valami segítőkész, férjem szülei rég meghaltak már, úgyhogy vagy otthon voltak a gyerekek együtt, míg én dolgoztam és az anyámnak segítettem, amiben tudtam, vagy fel kellett volna adni a munkát, akkor meg miből élünk meg.

Szóval ilyen segítséget kapnak a nők a gyerekneveléshez.

Home office-nál az egész nem lett volna probléma. És megoldható is lett volna, semmi nem indokolta, hogy be kelljen menni.

Előzmény: rocky cellar (439)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.09 -1 1 443

Ezt csak azért hozzuk fel mert ismeretlen számára simán úgy tűnhet az írásaid hogy jah, zéró sikered volt ... pedig még te is nem egyszer leírtad, voltak bőven nőid, sőt, jó nőid is ... és most meg igen, nős vagy, egy szintén vonzó, okos nő a feleséged.

 

ez minden csak nem sikertelenség. Bár kérdés: mi számodra a sikeresség. De őszintén. 

Előzmény: Törölt nick (419)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.09 -1 1 442

Én csak moslékért jártam az egyetemre, kérlek alázzatok! :D
Bár a CEU Óperenciában működő egyetemére elmehetnék oktatni egy kis sor sarzsiért!
Ide ni

Törölt nick Creative Commons License 2018.12.09 -3 0 441

Nem ülepedett ez még le, szerintem.

Mert egyrészt valóban, racionálisan a nők nem akarnak kiszolgáltatott szerepbe kerülni - zsigerileg meg mégis olyat szeretnének (többségükben), aki mellett biztonságban érezik magukat. És erre jön egy újabb racionális csavar, mert már nem az tud biztonságot adni, aki zsigerileg biztonságosot adónak tűnik.

Szóval, azért a nők se tisztázták még magukban, hogy mit is akarnak.

Előzmény: Törölt nick (436)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.09 -1 2 440

most mondjam én hogy miket kaptam a külsőmet illetően? A lekophatsz háromra duma az lófasz, azokhoz képest :)

 

Hiába sírsz, sehol sem vagytok ahhoz képest amit ti adtok nekünk, ha nem megfelelő a külső, ezt kéne már megértened.

Szerinted nőknél számítanak azok a dolgok amiket mantraként mondogatsz? Dehogy. 

 

Kicsit kaptok vissza azokból a mércékből amiket ti sok-sok évtizede-százada használtok... de nyugi, még így is csak egy kis kóstolót ... kispályások vagyunk hozzátok képest de mégis úgy nyüszítetek mintha kínoznának. 

Előzmény: Törölt nick (406)
rocky cellar Creative Commons License 2018.12.09 -1 0 439

Azért azt vegyük hozzá, hogy a gyerekneveléshez manapság mennyivel több segítséget kapnak a nők, mint korábban. Gondolok itt a gyerekmegőrző intézményekre, amik miatt ma már nem kell gyerekkel a hátadon kimenni markot szedni a földre a zurad után:-))

Előzmény: Törölt nick (437)
rocky cellar Creative Commons License 2018.12.09 -1 0 438

Ez részben igaz. Azelőtt valóban nagyobb volt az egymásrautaltság, és kötöttebbek voltak a szereposztások is, kinek mi a feladata.

Előzmény: Törölt nick (435)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.09 -2 1 437

Van ebben igazság, azért is mondom, hogy most a férfijogi aktivistáknak van értelmes szerepük, nem a nőjogi aktivistáknak.

Nekem nem probléma, hogy a nők nagy része házon kívül is dolgozik, de lássuk be, a gyerekvállalás házon belüli munka, és elég nehéz összeegyeztetni a házon kívülivel.

Mikor a fiam "elsőéves" óvodás volt, és sokat volt beteg, akkor nagy segítség volt, hogy félállásban otthon dolgoztam, távmunkában, a másik félállásom volt csak eljárós, csak ez a másik munka sérült, amikor otthon kellett maradni a beteg gyerekkel.

Előzmény: rocky cellar (433)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.09 -1 1 436

De, társnak kellenének ... mankónak nem, miért baj ez? Miért baj au hogy nem akarnak a nők kiszolgáltatott szerepben lenni? Te akarnál? nem. Naugye.

 

Mankó nem egyenlő a társsal. 

Előzmény: Törölt nick (405)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.09 -2 0 435

De, szerintem a modern élet vezette be a válást, az vezette be, hogy nem szükséges munkamegosztás, mert mindent meg tud csinálni egymaga egy ember, legyen akár férfi, akár nő.

És ez amúgy nagyon sok mindenen múlik, nem csak a testi erőn, mert mondjuk mosni sose volt az a könnyű munka, de mondjuk ha egy munkának az előkészületi ideje is nagy, akkor hatékonyabb nem két embernek előkészülni 2-2 órát és dolgozni 4-4 órát, és másnap megint, a másik munkában, ami szükséges, hanem egy embernek előkészülni két órát és dolgozni 8 órát az egyik munkában, a másiknak meg előkészülni két órát és dolgozni 8 órát a másik munkában. Ha az előkészületi idő nagyon jelentősen lerövidül, akkor mindegy lesz az is, melyik formát választják az emberek ezeknek a dolgoknak az elvégzésére, vagyis ez is az egyemberes önellátás irányába mutat.

Előzmény: rocky cellar (432)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.09 -1 0 434

Okés, a szóhasználat eléggé szerencsétlen, de értelek.

Előzmény: Törölt nick (429)
rocky cellar Creative Commons License 2018.12.09 -1 0 433

Mert ez is a probléma. Túlságosan nőközpontú lett a társadalom, ffi-nő kontextusban mindig a ffi a hunyó, minden úgy van rendezve, hogy a nők ne veszítsenek, hanem csak a ffi. Az meg nem értem, miért probléma, hogy amióta kiváltották a háztartási gépek a hagyományos házimunka nagyját, azóta a nők nagy része házon kívül is dolgozik.

Előzmény: Törölt nick (427)
rocky cellar Creative Commons License 2018.12.09 -1 0 432

Nem igazán a mosógép vezette be a válás, a családierőszak fogalmát, vagy vette ki a házastársi kötelesség, párjának való engedelmesség kötelmeit a dologból:-) A fogamzásgátló az okés, de még mellette illik megemlíteni a naagy kekszuális forradalmat a hatvanas években, az is egy kés vót a házasság szívébe:-)

A gyereknél a váltott elhelyezés lenne a célszerű, nem a tartásdíj meg az egyoldalú felügyeleti jog. Nyugatabbra működik is az ilyesmi. Dehát az is csak szükségmegoldás, az eredeti családi közeget nem helyettesíti.

Előzmény: Törölt nick (426)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.09 -2 0 431

Oké, rendben, így értem, de így is borul, mert pl. én a környezetemben nem látok csajozógép férfiakat. Jellemzően egy-két kapcsolatból megvolt a feleség, maximum válás után kezdtek el csajozni az általam ismert férfiak.

Szóval csajozógépet egyet sem (!) tudok mondani, míg olyan férfit, akinek nem jött össze egyetlen kapcsolat sem, tudok, kettőt is. Ezen az - általam ismert, látott - spektrumon egyáltalán nem helyezkedsz el rossz helyen.

Előzmény: Törölt nick (428)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.09 -3 0 430

Kavarnak.

De csak olyan nős pasival, aki kinyilvánítja, hogy nem érzi kötöttségnek a házasságát ebből a szempontból.

Olyan nős pasival, aki nem megy oda, és nem mondja, hogy szeretném, ha a szeretőm lennél, olyannal nem kavarnak. Olyannál nem kezdeményeznek, akiről azt látják, hogy hűséges akar maradni. 

Előzmény: Törölt nick (428)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.09 -2 0 429

Versenytársak, úgy értve, hogy nagyon sokáig nem kellett egy terepen mozogniuk, és mindenkinek a saját nembéli társaival kellett versenyezni. Most azonban a munkaerőpiacon egy terepen mozognak, így aztán természtesen egymásnak - is - versenytársai.

Előzmény: Törölt nick (399)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.09 0 2 428

Na jó.

Mikor azt írom, hogy nem olyanra vágynak mint én, akkor a 10 évvel ezelőtti önmagara kell gondolni, aki nem nős. Oké?

Minden más ugyanaz. Na.

 

Csak mellesleg megjegyzem, nem kéne sokáig keresgélnem a nőket, akik már kalandoztak nős pasival.

Pl a páromról is tudom, hogy volt ilyen afférja. Pedig elég konzervatív egyébként.

Szánalmas úgy beállítani, hogy nős pasikkal nem kavarnak nők, nagyon könnyen egyszerűen cáfolható dolog ez.

Előzmény: Törölt nick (420)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.09 -1 0 427

De azt írtad, hogy a nőknek túl nagy arcuk lett meg túl sok joguk, meg azt is, hogy a feminizmus felrúgta a nőkre igaz dolgokat.

Az alap-probléma nem a feminizmus, hanem a hirtelen támadt modern élet (fogamzásgátlással, minimális házimunkával), és az urbanizáció. 

Erre mondtam, hogy egy jó megoldás lehetne a home office. Nagy arányú home office-olás sokat változtathatna a modern élet lehetőségein.

Előzmény: rocky cellar (424)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!