Röviden: Szeretjük a bank pénzét használni költségmentesen, míg a miénk máshol fial. ;-)
[OFFTOPIC]
Nincs olyan, hogy egy bank, pénzintézet sokkal jobb a másiknál. Csak olyan van, hogy adott terméke, szolgáltatása sokkal jobb a másikénál adott időpontban.
Attól, hogy jó a kalapács szöget verni, még nem állok vele neki a fogmosásnak :-D
Feladathoz választjuk az eszközt. Egyiknél számlavezetés, másiknál hitelkártya, harmadiknál lakáshitel, negyediknél takarékszámla, ötödiknél pályázati hitelek stb. stb.
És akkor még a fintech cégekről nem is beszéltünk ...
Hagyd, már rég kiderült, hogy nem érti, rajta kívül senki sem bankként tekint a Cetelemre. Betétiként értve, hitelt természetesen veszünk fel a hk mellett.
Szerintem nem is akar klasszikus bank lenni, ez a 2 funkció elég nekik.
hm, akkor mégsem egyedi hiba. azért megdöbbentő, hogy ez a bank képtelen a normális kommunikációra és hibamegoldásra, telefonon nem is próbálkozom már, mert abszolút időpazarlás :/
A Cetelem egy rendkívül rugalmatlan bank, ezt már több alkalommal tapasztaltam, gyakran túl bürokratikus, célszámlának keleres tehát értékpapír számlát nem fogadnak el a takarékszámla esetén.Indokolatlan mért ilyen rugalmatlanok tudatában az alacsony piaci részesedésnek. Óriási hátrány még h nincs náluk azonnali átutalás, délután 13:00-tól pedig csak másnap ér át az összeg. Inkább Gránit lekötött betét v máp + amely tbsz nélkül is kamatadómentes. Nekem elegem van a Cetelem bankból!
Gbit-eltél is, vagy csak fizettél? Fizetés nem kellene, hogy rosszul essen nekik. (a cél az, hogy költs, hátha nem tudod visszafizetni) Ahogy lentebb olvashattad, az sem zavarja a Cetelemet, ha valaki 1 csekk befizetésére használja a keretet, pedig azzal csak ráfizet a boltra.
van itt még olyan akit szerződésbontással fenyegetett meg a Cetelem a Curve használata miatt?
mondjuk valahol megértem, mert gondolom ilyenkor a Cetelem helyett a Curve kapja meg a jutalékot a kártyahasználat után, de azért ezt akkor sem így kellene
ha jovo honapban is ugyanigy nem fog mukodni, meg is fogom tenni
(idenre volt mar kituzve egy targyalasom a penzugyi bekelteto testuletnel, de az erste szerencsere meg idoben meggondolta magat a curve tiltasaval kapcsolatban)
:) Nekem tökéletesen működik arra a célra amire használom. Azaz mindennapi költéseket fizetek vele. Igaz, nincs már ilyen egzotikus bankszámlám, mint Erste. ;-)
A végén meg látom az összes havi bankkártyás költésemet egy helyen. Államkincstári fizetés amúgy sem normál kiadások közé tartozik, tehát be is zavarna rendesen, azt ha akarnám tudnám az eredeti kártyával fizetni.
De mostanában jóval több a költésem mint a havi keretem (lakásfelújítás), így nincs ilyesmire szükség... Inkább azzal küzdök (Curve segítéségvel), hogy a sok kiadást időben szét tudjam húzni, hogy maradjon nagy összegű költés olyan hónapokra is amikor befejeződik.
Amúgy a NAV-os adófizetés működik továbbra is curve-n keresztül, az is állami intézmény, de más MCC-vel megy. (9311)
Tyűűű, ezt nem is tudtam, mondjuk, ahogy nézem július óta van így. Igaz az is, hogy már hónapok, sőt lassan évek óta csak a fiókban hever a Curve. Mindenesetre egy esetleges újabb ilyen tranzakciós kísérlet után csak pislogtam volna, hogy miért nem megy. De így megpróbálom beégetni az infót pusztuló agysejteim valamelyik stabilabbnak tűnő tárhelyére. Újabb érv arra, hogy ne is próbálkozzak újra elővenni a fiókból. Lassan már ott tartunk, hogy csak a szívás van vele: Erste akadékoskodása, mindenféle egyéb technikai malőrök korábban, most meg ez... Hadd ne mondjam, a kis apró cseprő megmozdulások nem abba az irányba billentik a mérleget, hogy újra legyen kedvem aktívan használni Curvéket.
lehet, hogy mukodne, de nyilvan nem kapcsolom be :) eddig mindig tudtam curve-on keresztul fizetni a kincstarban, lehet, hogy az ns&i-s brit botrany miatt ennek vege
most ott tartunk, hogy a cetelem szó nélkül jóváírta a hiányzó 7000 forintot. emiatt persze hitelkeret fölé ment az egyenleg
csináltam tesztvásárlást, ugyanúgy nem jelent meg a visszatérítés sor - ez most lehet azért, mert hitelkereten felüli egyenlegből történt költésre nem jár cashback? tesztelte már ezt valaki? szörnyű, hogy állandóan nézegetnem kell ezt, aztán adott esetben meg havonta panaszt írnom :/