Ezt a topicot azért hozom létre, hogy itt megbeszélhessük az egyes Állati! topicokban felmerülő vitákat, veszekedéseket. Itt szabad vitatkozni, érvelni, támadni, védekezni, DE káromkodás, személyeskedés, és IRL adatok kiadása nélkül!
Remélem, ezt a topicot kitüntetett figyelemmel kísérik majd a tisztelt moderátorok, és megakadályozzák a viták törvénytelen elfajulását.
Valamint nagyon remélem, hogy itt nem ellenségek születnek majd...
Ott létezik igazán ! Míg ez a felszerelés a 70-es években 5500 Ft volt, ma egy félprofi szett, mondjuk egy Nikon D70 gép+300/4 objektív +kétszerező minimum fél millió ! De egy 300/2.8 már önmagában másfél ! Akkoriban a Novoflex 400 fotópuska volt minden álmom, de a Zenittel is nagyon boldog voltam.
Én is viszolygok ettől. Pláne, ha valaki szándékosan provokálja az olvtársakat, aztán mikor kellőképpen dühödt reakciókat kap rá, rohan panaszkodni... Szerintem gusztustalan dolog.
Bizonyos esetekben jogosnak tartom a segítségkérést -- mondjuk ha valaki törvénysértésre buzdító hozzászólásokat tesz közzé, például arra biztatva a nyájas olvasót, hogy lövöldözze le a szomszéd macskáját --, de az olyan eset kivétel, nem pedig szabály...
Szerintem olvasd el a topicleírást! A Modus Moderandi mindenkire vonatkozik és mindenki elfogadja, aki az Index fórumain írni kezd. Aki nem tartja be, magára vessen.
Caterina, lehet, hogy evvel sok mindenkit magamra szabadítok, de én viszolygok ettől, hogy akinek elfogynak az érvei, szűkölve rohan a moderátorokhoz, akik mint holmi istenségek a felhőkből leszállnak közénk és igazságot tesznek. Minimum kitiltva valakit, esetenként azonban földindulás szerűen törölve egy-egy egész topicot a föld színéről. Kinek van erre szüksége?
Szerintem aki ide jön, ki kell bírnia, hogy mindig fognak idióták akadni, akik az emberi méltóság legalapvetőbb jogait sem tartják tiszteletben. De ezt magunk között kell tudnunk elintézni, és kiszorítani azokat, akik nem tudnak kultúrált, tisztességes formában vitázni. Velem például már harmadszorra esik meg, hogy a kitiltottal együtt "kiöntötték" az én az illetőre mért "megsemmisítő"(:-) csapásomat is, amire pedig elég büszke voltam, és ami szerintem elég jól megoldotta volna a problémát. A kitiltással az ilyenek szerintem sokkal olcsóbban ússzák meg, mintha a "odavetnék" őket topictársaink haragjának.
Igen,én is:(( A nőt meg a lányom,együtt jártak futni az erdőbe:(((Még jó,hogy ő pont akkor nem volt ott.
Én nagyon sok vadászt ismertem,annál is inkább,miután én is jártam a vizslámmal vadászatokra,bár már olyan régen volt,hogy ködbe veszett:))) Én nem lőttem soha,de a kutyának jó volt a falkával vadászni.Vannak rendes vadászok,vadőrök is,írtam már,itt is nagyon rendesek.Ha épelméjű,akkor nagyon sokat lehet tanulni tőlük.Sajnos régi vadászataim alkalmával több rosszal találkoztam,mint jóval:(((
egyébiránt kedves Munkanélküli seregély, a kutyák nem vadásznak, akik gazdisok. legalábbis ha próbálkoznak is,pár hétig tuti nem megy nekik. ha egy állatkertben születik egy tigris vagy bármilyen ragadozó azt nem lehet csakúgy elengedni. pedig abban aztán ezerszer több a vadászösztön mint egy kutyában. és tudod miért nem? mert a vadászatra csak a hajlam van a vérükben, tanulás nélkül azonban nem megy. ha egy ilyen tigrist kiengedsz, előbb hal éhen,mielőtt rendesen megtanulna vadászni. erről szól sok természetfilm hogy mit össze szenvednek az ilyen állatokkal, hogy megtanuljanak vadászni. nem megy pikpak. főleg nem egy kutyánál a ki világ életében tálban kapta a pedigree-t..ha természetben született már kóbor kutyák gyerekeként,az már más. akkor már tanulja a szüleitől. de a szülei is úgy tanultak meg vadászni hogy hetekig próbálkoztak miközben maradékon és hulladékon éltek. te nem értesz a kutyákhoz, nem mi. a kutyák 80-90%-át egy hivószóval be lehet fogni. már pedig az olyan kutya aki ilyen értelmes, az nem selejt.
fú,nemtom ki irta még nekem a választ hogy tudja melyik állatkereskedésről beszélek. én tudom hogy ő melyikről beszél, (a mozgólépcsős balesetes),de az enyém nem az. én bár még az általad mondottban életemben nem jártam de amennyi rosszat hallok róla jobb is ha nem megyek..
.........szedték le a képeinket a topikról, hogy nem oda valók, mert szaladt árulkodni. Ja még megjegyezném, hogy a macska is mint írtani való szerepel x-nél.