Keresés

Részletes keresés

eke Creative Commons License 2007.11.30 0 0 1936
azt hittem hogy demokráciákban betartják az írott jogot. Ha nem hát nem. Akkor nekem sem kötelező?
Előzmény: Gavriel (1934)
eke Creative Commons License 2007.11.30 0 0 1933
ezzel a gondolatmenettel szabad kezet adsz az ellenségeidnek is...
ilyenkor vezeti a vak hit (ami a saját igazságába vetett) a fegyvert!
Előzmény: Gavriel (1931)
eke Creative Commons License 2007.11.30 0 0 1932
Nem én viccezek... attól még elítélhetnek valakit ha nem jelenik meg...
Előzmény: Gavriel (1929)
eke Creative Commons License 2007.11.29 0 0 1927
Gavriel! Emlékszel még arra hogy ki és mire képezte ki Bin Ladent?
Előzmény: Gavriel (1924)
eke Creative Commons License 2007.11.29 0 0 1926
nem tudom. Kipróbálta már valaki?

Előzmény: Gavriel (1924)
eke Creative Commons License 2007.11.29 0 0 1922
Gavriel

Ugye elhiszed hogy csak független bíróság itélhet el egy embert?
Előzmény: Gavriel (1918)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.27 0 0 1920

Aruld mar el, hogy miert kerjek bocsanatot.

Betettem egy linket kereszteny templomok fenykepeivel muszlim orszagokban. Erre te odaszoltal hogy idiota feherszemely velemeny.

Utana belinkeltel egy hasonlo oldalt, kulonbseg hogy azon valami video van egy norol, ellentetben az en templomkepeimmel es hozzatetted hogy te erre az oldalra gondoltal.  A te videodat meg sem neztem mert lattam hogy nem azonos az en altalam linkelt oldallal.

A tortenelmi huseg kedveert az en oldalam:

http://kashmiri-nomad.blogspot.com/2007/11/christian-churches-in-muslim-countries.html

es a te oldalad:

http://kashmiri-nomad.blogspot.com/2007/08/liveleak-video-south-carolina-where.html

Hagyjuk.

Előzmény: Törölt nick (1919)
eke Creative Commons License 2007.11.25 0 0 1917
aha, akkor Bin Laden ugyanazzal a joggal tűz ki vérdíjat Bush fejére mint Bush, Bin Ladenére?
Előzmény: Mumu (1916)
Mumu Creative Commons License 2007.11.25 0 0 1916
Minden fizikai személyre vonatkozik a dolog aki teljesiti az alanti korulmenyeket Lehetnek politikusok vagy sem. Ez a jogi identifikalasuk...
Előzmény: eke (1915)
eke Creative Commons License 2007.11.25 0 0 1915
jessz, és ha ideológia háttere és/vagy nagy támogatottsága van az ily módon előre eltervezett gyilkolászásnak?
Előzmény: Mumu (1914)
Mumu Creative Commons License 2007.11.25 0 0 1914

Peddig  a tömeggyilkos szót és fogalmát nagyon könnyü megfogalmazni.

Az a gyilkos,vagy a gyilkoságot vagy gyilkosát

támogató,

-elökészületeiben segitö

-intellektualisan a tetre vagy sugaló 

-a keszuleterol tudo es eltitkolo 

számit a tomeggyilkos/tomeggyilkossag minositesre  aki fenti modon résztvesz az   emberi életet célzo tevekenysegbe amely   többre mint egy áldozatra tervez vagy annak a tobbre mint egy aldozatot hozo eredmenyet elfogadja

Előzmény: eke (1912)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.25 0 0 1913

Csuszunk bele szepen a provokalt vitakba.

eke Creative Commons License 2007.11.24 0 0 1912
Akkor meg kell, hogy várjam, hogy mi teszi a tömeggyilkost.

Nos?
Előzmény: Gavriel (1911)
eke Creative Commons License 2007.11.24 0 0 1909
Gavriel, ne vesd el a sulykot.
Bocsánatot kérek!
Ez a te prekoncepciód, én csak kérdezek, tömeggyilkosozni Te tömeggyilkosozol.

Logikám meg köztudomásúlag nincs, azt Tőletek várom!
Előzmény: Gavriel (1908)
eke Creative Commons License 2007.11.24 0 0 1907
"Bin Laden egy tömeggyilkos. "
Kit ölt meg?

"Szerinted csak az a gyilkos aki saját kezével ől?"
Bush szerinted tömeggyilkos?
Előzmény: Gavriel (1906)
eke Creative Commons License 2007.11.23 0 0 1905
Kit ölt meg?
Előzmény: Gavriel (1904)
eke Creative Commons License 2007.11.23 0 0 1903
aha, ez már az ítélet?

Annyit azért, hogy mindkettő ember. (állítólag) és vérdíjról volt szó. Állítólag.
Bin Ládenre is van vérdíj, állítólag.

Minek a bíróság?
Előzmény: Gavriel (1902)
eke Creative Commons License 2007.11.23 0 0 1901
vérdíjat ugye csak a primitívek írnak ki emberi fejekre?

Mennyi is Bin Laden árfolyama?
Előzmény: Törölt nick (1900)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.23 0 0 1896

Ethiop zsidok kimenekitese:

A borszinrol, lehet hogy neked tetszik Gavriel de lehet hogy masoknak nem. Valami miatt megis csuszik a befogadas.

Törölt nick Creative Commons License 2007.11.23 0 0 1895

Es akkor meg nem emlitettuk a repuloszonyeg akciot Marokkobol.

Előzmény: Gavriel (1893)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.23 0 0 1891

Megis igy van. Azokrol a zsidokrol van szo akiket Felash Mura-knak hivnak. Az oseik kereszteny hitre tertek kenyszerito korulmenyek hatasa alatt, (eppugy, mint a spanyol marannusok) azonban tovabbra is megtartottak a zsido szokasokat es elkulonulten eltek mind a zsido mind a kereszteny etiopoktol. Az 1991-es kimenekito akcioban kb. 2000-n tudtak kijutni kozuluk. A maradek kb. 15 ezer meg mindig ott van. Az izraeli forabbi teljes jogu zsidoknak fogadta el okat, azonban Izrael allam a legkulonbozobb visszautasito torvenyeket hozta a szamukra. Jelenleg csak azok johetnek akiknek kozvetlen rokonuk el Izraelben mert az elozo akcioval elvittek oket. Azonban nagyon lassu a folyamat, csak nehanyan mehetnek havonta.

Allitolag a borszinnel van a problema.

Előzmény: Gavriel (1888)
break Creative Commons License 2007.11.23 0 0 1890
1992-ben voltam Marokkoban egy hetet. Mindenki nagyon kedves volt. Aki megtudta, hogy zsido vagyok az meg inkabb, mindannyian a ket vallas hosszu baratsagarol beszeltek. Sajnaltak, hogy mar nem nagyon vannak ott zsidok. (Foleg Marakesben voltam es egy fel napos kirandulason a hegyekben.)
Előzmény: Törölt nick (1884)
break Creative Commons License 2007.11.23 0 0 1889
Itt egy 3 eves (angol nyelvu-bocs) cikk az etiop zsidok kvotajarol. Eszerint azok kozul a 17000 ugynevezett Falash Mura zsidok kozul, akik kikeresztelkedtek (vagy kikeresztelkedettek leszarmazottai) havonta csak 300 johetett Izraelbe. A cikk arrol szol, hogy 61 a Knesszet/parlament 120 tagja kozul alairt egy levelet a miniszterelnoknek, melyben arra kerik, hogy a kvotat emelje fel 1000-re, vagy torolje el.

Kivancsi lennek, hogy mi lett a dolog vege, de azt nem talaltam online.
Előzmény: Gavriel (1888)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.23 0 0 1887
Gavriel, mi az igazsag arrol hogy Izrael kvotat allitott fel az evente befogadhato etiop zsidokrol?
Előzmény: Gavriel (1885)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.23 0 0 1884

A dzimma kerdeshez: mint minden a vilagon ez sem egyertelmu. A marokkoi zsidokat peldaul a marokkoi kiraly vedte meg a masodik vilaghaboruban amikor a nemetek  megszalltak Franciaorszagot es ezzel a francia gyarmatokat is. Marokkoban tobb, mint 250 ezer zsido elt akkoriban es a kiraly a kovetkezo szavakkal utasitotta vissza a nemet koveteleseket: Marokkoban nincsenek zsidok csak marokkoiak.

Termeszetesen egeszen addig mig a franciak nem gyarmatositottak Marokkot valamikor 1910-ben, a zsidok alacsonyabbrenduek voltak a mohamedanoknal.

Pogromok is elofordultak. Megis, ezzel egyutt Marokkoban viszonylag nyugalomban sot megbecsulesben elhettek, kulonosen a gyarmatositas utan. Sajnos a fuggetlenseg elnyerese egyutt jart a regi arab torvenyek visszahozatalaval. A marokkoi zsidok tobbsege eddig is nyomorban de ez nem kulonbozott a korulottuk elo mohamedan lakossag nyomoratol. A fuggetlenedes utan poltikai latvanypereket rendeztek cionizmus vadjaval es allando volt a pogromveszely. A kivandorlas meggtiltottak, az ilegalis kivandorlas rengeteg aldozatot szedett.

A mai nap tan 3 ezren maradtak meg Marokkoban.

Marokkoi zsido temeto:

Előzmény: Gavriel (1882)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.23 0 0 1883

Az epiteszeti kerdesekhez meg csakugy erdekessegkeppen, hogy a zsinagogaepteszetben a mai napig is megmaradt a visszafogottsag, a zsinagogak nem torekszenek az eg fele, sok esetben csak a ket kotabla jelzi hogy ott zsinagoga van. De mivel az epiteszeti korlatozasok Europaban mar megszuntek ezert a mecsetek akadalytalanul nonek az egig, mig a sokkal regebben ott elo zsido kozossegek templomai (mar ami megmaradt beloluk) belesimulnak a kornyezetbe.

Meg egy erdekesseg, Afganisztan egyetlen megmaradt osi zsinagogajat renovaljak. Nem azert mert olyan sok zsido elne ott, hanem mert egy bizonyos Aga Khan program celul tuzte ki a mohamedan vilag regi epuleteinek megmenteset es ez is kozjuk tartozik.

Előzmény: Gavriel (1882)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.23 0 0 1881
Igen, Amerikanak szovesegese Szaud Arabia (az okokba most ne menjunk bele.) Neked pedig lelki szovetsegeseid azok akik ezeket a borzalmas remtetteket elkovettek.
Előzmény: ikaljan (1856)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.23 0 0 1880

Anelkul hogy elmerulnenk a mohamedan vilag kereszteny templomainak epiteszeteben, a tendencia valoszinuleg az ami a zsinagogaepiteszeben volt evszazadokon at, nem szabad magasra, feltunore epiteni.

Előzmény: Gavriel (1867)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.23 0 0 1879

Ikaljan, vegigolvastam a valaszaidat de nem talaltam benne a valaszt Gavriel zsinagoga- kerdesere. Vagyis hogy hol epitenek zsinagogat a muszlim vilagban illetve mi tortent az evszazadok ota fennallo osi zsinagogakkal.

Jelenleg az egesz hatalmas mohamedan vilagban nincs tobb, mint 10-12 ezer zsido, foleg idosebb emberek.

Az egykor viragzo "arab zsido" kozossegek megszuntek. Pedig az "arab zsidok" maximalisan alkalmazkodtak a korulottuk levo vilaghoz, ugy oltozkodesben, mint nyelvhasznalatban es kapcsolatokban. Melyen vallasos retegrol volt szo, akik semmiben sem sertettek a mohamedan elvarasokat. A nok minden porcikajukat eltakartak, a ferfiak tradicionalis arab oltozekben jartak, csak a hosszu pajesz utalt vallasi hovatartozasukra.

A zsidosag szent konyvet a Talmudot Babiloniaban irtak. MA az iraki zsidosag szama 30.

Ugye nem kell elmondanom mi tortent az arab zsidokkal 1948 utan es milyen korulmenyek kozott jutottak el (mar akik eljutottak) szabad orszagokba.

A ma elo pici, idos kozossegek allando pogrom veszelyben elnek.

Egy tisztabb, boldogabb vilagban az arab orszagok felkarolnak a hatalmas kulturalis orokseget amelyet az ott elo zsidosag hagyott rajuk. Sajnos nem ez tortenik, az arab zsidoknak a puszta eletukert kell kuzdeniuk.

ikaljan Creative Commons License 2007.11.23 0 0 1876

Lehet kezdeni az épitkezést.

No azért ez már igencsak pofátlan cinizmus.

Előzmény: Gavriel (1859)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!