Keresés

Részletes keresés

perek Creative Commons License 2006.03.03 0 0 270

Ah-ha! Lebukott!

Most már értem, mi ez a nagy csönd! Meg azion is csodálkoztam, hogy Fekete Kavics küldte el az úl magyar AYLNO-t, megyek is elolvasni!

Előzmény: +Majmunka+ (268)
+Majmunka+ Creative Commons License 2006.03.03 0 0 269
Igen, Klaudyt imádja (mondjuk őt én is bírom), és aki jóban van vele, azzal biztosan óvatosabb :-) Kis házi baziliszkusz...
Előzmény: perek (267)
+Majmunka+ Creative Commons License 2006.03.03 0 0 268
Alig várom, hogy GuessLess megjöjjön a síelésből (oops, elszóltam magam :-)), és beszálljon a találgatásba, hogy hogyan lesz ennek vége egy rész alatt :-)
Előzmény: perek (266)
perek Creative Commons License 2006.03.03 0 0 267
Csak egy barátnőm szokott néha megkérni, hogy vigyek be ezt+azt, ha ő nem ér rá. Bár úgy érzem vele kivételezik a nyanya, mert viszonylag jóban van Klaudyval, így aztán a néni is az előbb említett módszert alkalmazza. Csak ez a küldöncökre nem vonatkozik sajnos... :-))
Előzmény: +Majmunka+ (265)
perek Creative Commons License 2006.03.03 0 0 266

Őszintén megmondom, azoknál a részeknél próbáltam csak annyit kiszűrni, hogy nem történik-e valami fontos, és olyan gyorsan és felszínesen túlszaladni rajta, amennyire csak lehet. Egyszerűen szörnyű volt. A gyomrom összeállt egy gumóba.

 

Hát igen, én is valami ilyesmit éreztem, csak nem sikerült ennyire szabatosan megfogalmaznom.:-)

Számomra is rejtély, hogy fog ez egy fejezet alatt lezáródni. De lgalább tudjuk, hogy miről fog Harry nyara szólni, amig Dracoé a szerelemről (:-) vajh' kivel? egyébként én meg voltam győződve. hogy Hermione nem lehet, amikor először szóba került a téma, de azóta Aspen úgy csűri-csavarja a dolgokat, hogy nagyon is el tudom képzelni.!). Szóval: Harry, nyár, terápia.

 

Még mindig borzongok, ha csak a tűkre gondolok (eddig nem volt fóbiám, de ezek után...).

 

Szerintem most már el fog menni SS- hoz, úgy éreztem elég biztos az elhatározása; s a fejezet vége valójában pozitív végkicsengésű, csak mi az előtte átélt borzalmak miatt nem igazán érzékeltük.

Előzmény: +Majmunka+ (261)
+Majmunka+ Creative Commons License 2006.03.03 0 0 265

Áruld csak el, hogy kerülsz oda? :-)

Nekem sem sikerült még a nyanyával megbarátkoznom, a csoportból néhányan a bevált nagy nyelvcsapásos technikával próbálkoznak - én meg mindig megkérem őket, ha el kell intézni valamit :-)

Előzmény: perek (264)
perek Creative Commons License 2006.03.03 0 0 264

ELTE Fordítástudomány PhD

 

Jaj, szivem csücske az a tanszék, főleg a titkárnő, aki mindig akkor szívódik fel, amikor én épp le akarok adni valamit.:-)))

Előzmény: +Majmunka+ (263)
+Majmunka+ Creative Commons License 2006.03.03 0 0 263
Kettőre is. Amelyikről ellógtam, az az ELTE Fordítástudomány PhD, a másik Pécs, Művészeti Kar, DLA.
Előzmény: norrie (262)
norrie Creative Commons License 2006.03.03 0 0 262

Jó, igaz. Az tényleg jó volt. Örültem én is h végre megmutatja mindenkinek, milyen jól is tud tanitani. Bár a Caninae-s rész sztem azért nem volt annyira vidám és aranyos, legalábbis SSé biztosan nem:) meg az se h felfalta a kölyökkutyát...:)) De jó volt, hogy volt benne egy ilyen szál is.

 

Úristen, ebbe még nem is gondoltam bele, de... hogy a francba fogja egy fejezet alatt befejezni?? Ez is biztos minimum két fejezetnyi lesz, mint az előző:) Legalábbis remélem. Nem akarom h vége legyen:( A következőre még tuti rengeteget kell várni:((

 

 

 

OFF: Majmunka, melyik egyetemre jársz? :)

+Majmunka+ Creative Commons License 2006.03.03 0 0 261

nem bírtam minden döfködös leírást végiolvasni. Hermione kötőtűinél majdnem abbagahytam, hogy ezt én nem bírom már...

 

Őszintén megmondom, azoknál a részeknél próbáltam csak annyit kiszűrni, hogy nem történik-e valami fontos, és olyan gyorsan és felszínesen túlszaladni rajta, amennyire csak lehet. Egyszerűen szörnyű volt. A gyomrom összeállt egy gumóba.

 

Ti hogy tudtatok elaludni utána?

Szerencsére majdnem 6 óra lett reggel, mire lefekhettem (8-ig :-( ), így aztán aggodalmaim ellenére elég hamar sikerült elaludnom, pedig tartottam tőle, hogy nem fog menni. Igaz, el kellett lógnom az egyetemről délután, mert majdnem kiestem a padból, haza kellett jönnöm aludni :-)

 

Előzmény: perek (259)
+Majmunka+ Creative Commons License 2006.03.03 0 0 260

Az a rész, mikor Piton Caninae-t varázsol Aran óráján. Meg az egész, hogy billiánsan tanít.

 

Szerintem ne aggódjatok, ebből nem lesz slash, Aspen elég világosan elutasította az erre vonatkozó spekulációkat. Én inkább attól tartok, hogy Hermione lesz Draco vágyainak tárgya, még azt is el tudom képzelni, hogy Draco ezzel kapcsolatban akar Harryvel beszélni. Nem túlságosan örülnék egy ilyen fordulatnak, de végülis Aspen mindig megoldja, hogy mire a dolgok történnek, már úgy érezzük, másképp nem is lehetett volna.

 

Most Aspen elég hamar frissített, talán van remény, hogy nem kell túl sokat várnunk. Én is alig várom, hogy megtudjam, mi lesz. Nem is azt, hogy mit szól Perselus, hanem biztos szeretnék lenni benne, hogy Harry eljutott odáig, és elmondta neki....

 

Ha minden igaz, és Aspen nem változtatott a tervein, akkor már csak egy rész van hátra. A mostani fejezet volt az előző helyett tervezve, de úgy rémlik, felcserélte, és nem beletett egy plusz fejezetet. Mégis elég hihetetlen, hogy vége lesz a következővel. Oké, tudom, hgy folytatja, nem kell mindent lezárni, de akkor is...

Előzmény: norrie (257)
perek Creative Commons License 2006.03.03 0 0 259

Őszintén? Szörnyű ez a fejezet, már az előző végén felvezette Aspen, de ez itt...Phhh. Anno Samhaint szemrebbenenés nélkül végigolvastam, de most...bevallom őszintén, nem bírtam minden döfködös leírást végiolvasni. Hermione kötőtűinél majdnem abbagahytam, hogy ezt én nem bírom már... de jó, hogy eljutottam a végére, és van még remény.

 

Én is folyamatosan csekkoltam oldalt, hogy mennyi van hátra, biztos felfedezik- reménykedtem én. Remusnál nagon reménykedtem, hogy ráveszi, hogy elmondja valakinek (nem volt valószínű, hogy R. előbb kiszedi belőle, mint SS; mert szegény utóbbi akkor teljes csődöt jelentene apaként, márpedig Aspen nem tenné ezt meg vel, ugye?:-)) 

 

Hihetetlenül jól van megírva, de tényleg futkos az ember hátán a hideg. Ti hogy tudtatok elaludni utána?

Már csak egy fejezet van hátra, igaz (vagy kettő?)? Ezt szánta nyugis levezetésnek. Mi, lesz, ha akciót jelent majd be??:-)

 

Kizárt, hogy slash;és Draconak tényleg a Black-házban jutott eszébe, amit Harrytől akar. (Remélem nem derül ki, hogy a konyhában ráébredt, Mrs Weasleyt akarrja új anyukának. Na jó, rossz poén.)

 

Az SVK tényleg megfizethetetlen volt. Jó volt egy ez a kis vigyorgás is ebben a fejezetben (utána meg a feketeleves).

Egyébként nekem az aktuális kedvencem, amikor Draco a névváltoztatás után elfelejti a nevét, és nem figyel oda SS-re bájitalon!:-DD Az a jelenet kolosszális volt!:-)

 

Huha jó hosszú lett, de elvégre ez a terápiás csoprort...:-)

 

P.

norrie Creative Commons License 2006.03.02 0 0 258

D-H-slash?.. jajj... nee. :) az nagyon rossz lenne. (még elképzelni is)

 és nem is hiszem h ez lesz, mert az meghazudtolná és lerombolná az egész lényegét, ami ha jól értelmeztem, vhol a családról és a szeretetről szól. márpedig tesók nem nagyon szeretnek egymásba. : )

Amit Draco meg akar beszélni Harryvel, az ha minden igaz a Grimmauld tér 12ben jut eszébe, nem? amikor ő meg Snape megtalálják Harryt. már akkor ott utal rá:

 

"I know, it's small as houses go. By your standards," sighed Harry.

Draco's silver eyes met Harry's, but only for a moment. "It is, but that wasn't what I was thinking, actually. It's just . . . I'll talk to you about it later."

"All right."

 

és bár fogalmam sincs, mire gondolhatott, Harrynek igazán eszébe juthatna ez a jelenet. bár persze annyira meg van zavarodva, és elfoglalva saját magával, meg a tűivel, h minden ekörül forog számára.. szóval ez érthető... csak úgy érdekel h mit akar Draco.

Előzmény: Melkor. (255)
norrie Creative Commons License 2006.03.02 0 0 257

Melyikre gondolsz, mint legvidámabb és legaranyosabb rész?... nézd el nekem, de bennem most épp nagyon erősen él az a kép, amint harry nem tud szabadulni attól a vágytól, h büntesse önmagát... és én sem tudok szabadulni ettől az érzéstől, ami most így hirtelen végigkíséri az egész fejezetet az emlékeimben.. olyan rossz, mert én is találkoztam már olyan emberrel, aki ugyanígy az alkarja cigicsikkel való kiégetésével büntette önmagát (mondjuk ő spec olyankor ha túl sokat evett...),és végig ez járt a fejemben, h ez mennyire valós dolog, akármennyire is betegesnek tűnik. szóval nehéz átérezni, h jut el valaki idáig, bár harry helyzetét figyelembe véve valahol nem csoda... de már nagyon, nagyon beteg dolog, úgyhogy szegény. tejóég. de nagyon örülök h végül rájött, h mennyire gáz.

alig várom h elmondja snape-nek, nem is a tűket, hanem h örül, h megölte luciust, és milyen rossz h mindenki azt várja h szomoru legyen stb. és megbeszéljék ezt!! nem ér h itt hagyta abba aspen, nem ér.. 

öhm, egyébként...sztetek jogosan várják el tőle, h bánkódjon és maga alatt legyen azért, mert megölte luciust?

 

 

 

 

Előzmény: +Majmunka+ (253)
Melkor. Creative Commons License 2006.03.02 0 0 256
 Bocsánat : el   akarja    varni  !!!
Előzmény: Melkor. (255)
Melkor. Creative Commons License 2006.03.02 0 0 255

 En is így voltam, azt néztem , hány oldaluk van hátra  a szereplőknek Harry leállítására! Szerintetek mi lehet Draco baja?

 Tudom Aspen , azt mondta, hogy ebből nem lessz slash de nekem valahogy űgy tűnik, mintha Draco valamit meg akarna vallani Harrynek :) Perze ez csak olyan sanda gyanú! Bár szeretem a slasht, nem akarnák ebben a ficben egy D-H t .

 Ki tudja D romantikus nyári kalandja H -é is lessz :)))

 Aspen azt állította, azért tart ilyen sokáig nekik az írás mostanság, mert elakarja varni a befejezetlen szálakat, amit meg is tett az utolsó 3-ban , plus nyitott egy rakás újat! Aspen fantasztikus!!!!!!!

Előzmény: milena85 (254)
milena85 Creative Commons License 2006.03.02 0 0 254

Igen.

Én hajnali kettőkor egy fokkal jobb helyzetben voltam, bár gyorsan utána kellett számolnom, hogy nem, nem ma reggel van a munkahelyi megbeszélés, hanem pénteken, így elolvashatom, mert nem kell reggel korán kelni. És lőn.

A DADA óra szuper volt, kimásoltam egy csomó mondatot (kedvenc-összegyűjtés). Meg a Draco-követi-Harryt-aki-ettől-totál-begyullad dolog! Olvastam, és közebn figyeltem oldalt ezt az merlintudjahogyhívjákot, aminél lehet látni, hogy mennyinél tartasz, és mindig mondtam: még van idő arra, hogy elkapják, még van idő arra, hogy felfedezzék a 'tűzdelést', még rányithat valaki... De sokkal jobban tetszett, hogy maga jutott el odaáig...

Annyira kíváncsi vagyok Perselus és Draco, de inkább Perselus reakciójára!!!

Ja, és üdv Mindenkinek :)))

Előzmény: +Majmunka+ (253)
+Majmunka+ Creative Commons License 2006.03.02 0 0 253

Véletlen az invitóra küldtem az első felindulásomat. :-)

Végül győzött a kimerültség, aludtam két órát, de már indulnom is kell :-(

Szóval óvatosan, elég durva rész, bár az utóbbi időszak legvidámabb, legaranyosabb részét is tartalmazza, de aztán... Nem értem, nem lehetett volna ezt az utolsó két fejezetet már nyugisra venni *elvankeseredve*. Nyomasztó, és futkos a hideg az ember hátán...

Előzmény: milena85 (252)
milena85 Creative Commons License 2006.03.02 0 0 252

Csak benéztem lefekvés előtt a skyehawkra, és nem firssült az AYLNO??? Ma se fekszem le... már így is hajnali fél kettő van....

 

94: A River in Egypt

 

http://archive.skyehawke.com/story.php?no=5036&chapter=94&font=&size=

perek Creative Commons License 2006.02.21 0 0 251

Sziasztok!

 

Tegnap fedeztem föl, hogy honnan vette az ihletett Aspen Samhainhoz.

 

Bár a bólintér ránézésre nem tűnik harciasnak, ha felmérgesítik, megpróbálja kiszúrni az ember szemét az ujjával, amely, mint látjátok, igen éles és hegyes, következésképpen jobb távol tartani a szemgolyótól.

 

Mikre nem képes egy félmondat....

 

:-DDDDDD

Ez már nagyom agyament volt, igaz? Mentségemre legyen mondva, hosszú két napom vollt.

Enelen Creative Commons License 2006.02.20 0 0 250
Csatlakozom!

Én is elolvastam péntek este, és... huh. Jó hogy nem a késektől fél :( Mondjuk dramaturgiailag jól jött ki, meg minden, de... ez durva volt. Remélem Piton elkapja végre, mert mi van, ha később még eszébe jut, h mit csinált, megborzong, és akkor hirtelen beugrik neki, h még mindig fél, és újra döfködni kezdi magát?

Különben meg még Dumbledore-ból is hamarább lesz sötét nagyúr, mint Harryből. Luciust legszívesebben lekapartam volna a képről :)
Előzmény: +Majmunka+ (249)
+Majmunka+ Creative Commons License 2006.02.17 0 0 249

Még két fejezet van hátra, hacsak Aspen nem változtatott az elképzelésein.

 

Nem hinném, hogy Harryből újabb Dark Lord válna. Vannak olyan ficek is, de Aspen maga is bevallotta, hogy annyira szereti ezt a kis családot - tutira veszem, hogy nem tesz velük ilyet.

 

Attól a két sortól nekem is borsódzik a hátam.

Előzmény: perek (248)
perek Creative Commons License 2006.02.17 0 0 248

Huh, most értem a végére.

 

And again and again.

And again.

 

Ez egy kicsit megrázott. Brutális.

 

Szép kis szál-elvarrós, levezető részek. Na persze! Csakhogy nem Aspennél.

Tényleg, akkor most még hány fejezet is van hátra?

 

Azt a gyönyörű párbeszédet én is bírtam Harry és SS közt.:-DD És a 10000 sor, hmm, mind a tíz ujjamat megnyaltam utána.:-D

 

Hihetetlen, hogy Luciust nem lehet eltűntatni, mikor már meghal, még akkor is úgy bekavar, hogy H. elkezdi döfködni magát!!

 

Egyébként nem hiszem, hogy Harryből újab Sötét Nagyúr válna. Ott van SS, aki kerek-perec kijelentette, hogy nem engedi. Mindent megtesz érte. És Harry, amikor a legmérgesebb, legrosszabb paszban van, akkor is hallgat rá, elfogadja.

Bár lehet, hogy ez a hatodik könyv hatása, de Tom nem rendelkezett ilyen háttérrel, környezettel (értsd: szeretet); Harryből nem fordul a gonoyz felé olyan könnyen. Lucius csak kavar, mindig az a baj, ha ilyenekre hallgatunk, nemde?:-)

 

Úgy látszik, Aspennek is tetszett az a jelenet a filmből, amikor SS ad egy-egy barackot Ron és Harry fejére. :-DDDD

+Majmunka+ Creative Commons License 2006.02.17 0 0 247

miért érzem úgy, hogy Aspen a legjobbat és a legeredetibbet választja majd, nem is tudom :) 

 

Én is ezért nem aggódom. Aspen annyira másképp gondolkodik, hogy szinte sosem találjuk el, merre veszi az irányt. Akár bajba keveri ezzel Lupint, akár sikerül a trükk, biztosan úgy lesz megírva, hogy teljesen hihetető legyen.

Előzmény: Melkor. (246)
Melkor. Creative Commons License 2006.02.17 0 0 246

 Es mi van, hogy ha Narcissa hajlandó a Renddel együttműködni( persze a legnagyobb titokban) , elég , ha csak annyit tesz, hogy nem nehezíti meg Remus dolgát. Végül is Draconak is próbált segíteni, csak félt Luciustól.

 Es persze ha Remust elkapják, még mindig mondhatja, hogy : Hát én pedig nem vettem észre rajta semmilyen változást, Nagy Uram! Bár mintha kicsit másképp csókolt volna, és az ágyban is kicsit olyan volt mint valami ragadozó - Narcissa tekintete elhomályosul+furcsa kis félmosoly.  ]:-)

 

 Persze ez csak egy a rengeteg lehetséges folytatás közül - miért érzem úgy, hogy Aspen a legjobbat és a legeredetibbet választja majd, nem is tudom :) 

Melkor. Creative Commons License 2006.02.17 0 0 245
 Hát Harry is le tudta zárni az elméjét, méghozzá nem is akárhogy! Elhitette V-vel, hogy borzalmasan fél Pitontól, lényegében H. saját maga intézte el, hogy Piton fogja le Samhain - kor
Előzmény: ejszem (243)
Melkor. Creative Commons License 2006.02.16 0 0 244

 Itt nem csak a jegyről van szó! Le tudja-e zárni az elméjét Voldemort előtt, elég jól tud-e játszani a többi hf előtt. + Van még egy millió buktató, pl: Luciusnak viszonya van Bellával/Voldemorttal, és ezt csak ők ketten tudták. Szerintem Aspennek ez a terve nem egészen reális, legyen bármennyire is izgalmas. 

 

  Lucinda :D Ki gondolta volna, hogy ő nagynéni lesz?

 Nem értem, miért mondta Remus korábban, hogy :

Remus hesitated. "A friend."

 Az miért titok H. előtt, hogy van egy nagynénije??? Gondolom Lucinda nem bujkáll, vagy ilyesmi, kb. átlag boszorkány, akivel Harry az utcán is összefuthatna . 

Előzmény: GuessLess (238)
ejszem Creative Commons License 2006.02.16 0 0 243
oké, a dark mark hívást el tudják valahogy intézni, de azt hogy fogják, hogy V ne jöjjön rá 1 perc alatt, hogy nem az igazi Luciust látja? amikor eddig többször is volt arról szó, hogy csak Snape tudja elrejteni a gondolatait V elől?
+Majmunka+ Creative Commons License 2006.02.16 0 0 242

Eszméletlen jó fejezet. Az én kedvencem a Harry-Perselus párbeszéd, különös tekintettel az ordítozós részre. Bár sajnálom Perselust, de ha a kánonból indulunk ki, akkor ez igenis egy nagy és elvarratlan probléma. Olyan klasszul érzékelteti Aspen a kifogásaival, megjegyzéseivel, hogy maga sem akar igazán belegondolni, hogy is viselkedett régen Harryvel. Nagyon jó.

 

Az nagyon édes, hogy a 10e sort Pitonnak kéne megírni - kár, hogy nem realizálódott, bár így kétségtelenül hihetőbb (ahogy Harry is végiggondolja: biztos csalna :-))

 

 Hogy fogják szimulálni a Dark Markon keresztüli Voldemort-hívást?

 

Mondjuk Perselus segítségével?

 

Azért a befejezés eléggé sokkoló. Oké, nem aggódom, nyilván nem nyírja ki magát Harry, ott a folytatás is, meg az öreg Voldi is él és virul...  Nagyon bírom, mikor Aspenből kibújik a rejtett pszichomókus.

Előzmény: GuessLess (238)
Melkor. Creative Commons License 2006.02.16 0 0 241
 Lehet, hogy nem hiszitek el, de abban a momentumban, hogy Remus új feladata szóba került (az első szónál), Narcissa nemi élete jutott eszembe. :) nem tehetek róla, csak úgy jött :)))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!