Keresés

Részletes keresés

aranyviktor Creative Commons License 2006.05.19 0 0 872

 

Ha baj van és kergetnek, elröppenek.

Kerülöd a bajt, problémát, elmenekülsz, elröppensz előle.

Előzmény: Törölt nick (871)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.19 0 0 871
Én szinte minden álmomban repkedek. Ha baj van és kergetnek, elröppenek. De van, hogy csak úgy kedvtelésből repkedek. Van, hogy tanítgatok valakit rá, van hogy csak gyakorolgatom...

Többnyire "szuperman"-esen repülök, de van olyan is, amikor verdesek a karommal mint egy szárnnyal. Ez utóbbi esetben egyébként ha nem verdesek, akkor elkezdek zuhanni, ez nehezebb, lassabb, de izgalmasabb is. Van hogy a földtől pár centire tudom csak visszaverdesni magam a kar-"szárnyaimmal"... (szerencsére még sosem koppantam a földön...)
Ímádok így álom-repülni. Volt többbször olyan is, hogy tudatos álomban repültem. Az egyszerűen leírhatatlan élmény, maga a boldogság. Észleled magad álmodóként, tudod, hogy most éppen álmodsz és éberen megtapasztalod az álombeli élményeket, mindent érzel (ugyanúgy, mint éber állaptban), a bőrödön a szelet, tenger felett a vízpermet fröcsköl rád, felhők között az arcodon érzed a jéghideg párát, és csak repülsz-repülsz, szabadon, tökéletesen, gondtalanul, boldogan.... :)
Előzmény: aranyviktor (867)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.19 0 0 870
Ja, persze viz alatt megy a levegőzés...:)

Volt párszor olyan is, hogy "többrétegű"vizben voltam. Feljöttem a medence aljáról, kibukkantam a vizből, de ott ugyanugy egy másik vizrétegbe kerültem és csak utána jött a rendes levegő... A második réteg már ritkább mint az első...
Ezeket szeretem..
Előzmény: aranyviktor (869)
aranyviktor Creative Commons License 2006.05.19 0 0 869

 

A víz az érzelmek, ezkben haladsz, levegőt venni nem különös dolog, hacsak nemvíz alatt tudod. Akkor azt jelenti, hogy nagyon otthon vagy a közegben. Mármint az érzelmek világában.

Előzmény: Törölt nick (868)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.18 0 0 868
Én inkább uszni szoktam és tudok levegőt venni...
Előzmény: aranyviktor (867)
aranyviktor Creative Commons License 2006.05.18 0 0 867

 

Repülés az álomban, szárnyalás a napi életben. Énis sokat relülök, nekem sem megy minden. Hol vezetékekben akadok el, hol félek a magasban.

 

Előzmény: zvarda (866)
zvarda Creative Commons License 2006.05.18 0 0 866

Sokszor azt álmodom,hogy repülök.Van egy határ amit nem tudok áttörni,ha megpróbálom mindig felébredek.

aranyviktor Creative Commons License 2006.05.18 0 0 865

 

2005. május 10.-i álom.

 

Nagyon messze keveredtem az otthonomtól. Az otthonom Pesten volt, én meg Budán lézengtem. Buszra akartam szállni, de mind használt jegyek voltak a zsebemben, és nem volt pénzem sem, egy fillérem sem, elveszett, vagy ellopták, de megvolt a lakáskulcsom, ez az egyetlen volt a zsebemben a használhatatlan buszjegyeken kívül. Nincs más hátra elindultam gyalog, de aztán egy nem menetrendszerű busz jószívű vezetője megsajnált és felvett a buszára. A buszunkat egy katonai jármű leszorította és beelőzött elénk az alagútba. Közben ahogy furakodott az alagút oldala letörte a bal hátsó kerekét és megsérült a busz. Mikor kértünk az alagútból, megállítottak a katonák, és azt mondták, mi tettük tönkre a járművüket, szándékosan. Én mondtam, hogy tanúskodni fogok a sofőrünk mellett, mert elől ültem mellette és láttam az egészet. Erre azt mondták a katonák, hogy majd beinjekcióznak, aztán meglátják, hogy akkor is azt fogom-e tanúskodni. Közben eszembe jutott, hogy nem is emlékszem pontosan, hogy hol van az otthonom. Elkezdtem gondolkozni, és akkor lassan derengeni kezdett, hogy a Keleti pályaudvar után van jobboldalt valahol azon a környéken.

 

Magyarázat: A Földön távol vagyunk (valódi) otthonunktól. A busz, amelyik hazavisz olyan eszköz (pl. vallás, eszme, vagy ezoterikus technika) amelyik a hazajutást elősegíti, ha ennek vezetőjét támadják, kiállunk érte.

 

Előzmény: aranyviktor (862)
aranyviktor Creative Commons License 2006.05.17 0 0 864

 

Magyarázat: Sokat fórumozol big-em:))) ehehhehe

Előzmény: Törölt nick (863)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.17 0 0 863
Világháború tört ki. Megindult a globális arab invázió. Talán a jövőben lehetett, mert ismeretlen helyen laktam egy nagyvárosban (talán nem is Magyarországon). A szentdzsihádoló muzlim csapatok többek közt, vegyifegyverekkel támadtak. Ebből annyit észleltem, hogy az ablakon berepült egy sistergő szikrázó gömb. Menekülni kezdtem ki a lakásból, de a lépcsőházban utólért a szétnyiló (vagy tán robbanó) gömbből jövő ideggáz (ez az egy töltet elég volt az egész társasház vagy tán még nagyob terület "lefedésére" a vegyszerrel). A lépcsőházban ért a halál...
Érdekes módon nem riadtam fel, ahogy ilyenkor szoktam (rendszeresen vannak hasonló álmaim), hanem álmodtam tovább... Meghaltam és egy olyan helyre kerültem, ahol székeken ültek imserőseim, barátaim, rokonaim, szeretteim, akik szintén már meghaltak (az álomban, gondoltam szintén a háborúban). Elkezdtem kérdezgetni tőlük, hogy most mi ez az egész, tényleg meghaltunk... Ilyen meghalni, hogy itt üldögélünk és beszélgetünk? Nem nagyon reagáltak, de úgy láttam ők sincsenek nagyon képben, nemrég lehetnek "itt"... Aztán felébredtem...
aranyviktor Creative Commons License 2006.05.16 0 0 862

2005. május 9-i álmom

 

Azt álmodtam, hogy egy cigányasszonyt megkérdeztek, adna-e pénz nekem kölcsön, célozván az egészségi állapotomra. Ő azt mondta, látja iszonyú szívós vagyok, mert minden nap felkelek, és vonszolgatom magam, de szerinte iszonyú beteg vagyok, és bármikor meghalhatok.

 

Magyarázat: Ilyennek látszom, ilyennek lát ma a külvilág.

 

aranyviktor Creative Commons License 2006.05.16 0 0 861

 

:))

Előzmény: Celtic Moon (860)
Celtic Moon Creative Commons License 2006.05.16 0 0 860

Ez a "férfi voltam álom" egy kicsit bonyolultabb volt, de annyira intim, hogy ide nem részleteztem.. a Kedvesemmel kielemeztük és valószínüleg a mi mostani és előző életkeinkbeli összetartozásunkról is szólt.

És kétségtelenül arról is amit te mondasz.

Nagyon is nőies külsővel, van bennem egy-két erős féfias jellemvonás.. keménység, határozottság, írányító szerep, gyors döntések stb :)

 

Megint csak köszönöm, jól látod, érzed a dolgokat :)

Előzmény: aranyviktor (858)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.15 0 0 859

Azt almodtam a multkor, hogy otthon voltam a varosban. Felszalltam  a helyijaratos buszra, fizetni akartam. Ugy emlekeztem, hogy vagy 150 forintba kerult a jegy. Mikor nyujtottam a penzt a sofornek, azt mondta, ez rengeteg, mert most van egy olyan akcio, hogy haromszaz forintert vehetek egy tok kedvezmenyes berletet, ami nyolcvan utazasra jogosit fel. Kerdezte, nem tudtam-e rola? "Dehogy"-valaszoltam.

"Nem vagy idevalosi?"

Es erre azt mondtam neki, hogy nem.

 

aranyviktor Creative Commons License 2006.05.15 0 0 858

 

Végülis a testi, ún. elsődleges nemi jellegeken kívül az ember férfisége, nőisége, nősége, nem olyan vegytiszta, a személyiségben vegyülnek maszkulin és feminin elemek, de egyébként még a testi jelleg esetén is előfordul, hogy látja az ember, hogy igen, válla alatt két domborulat, mégis van benne valami férfias, maszkulin.

 

Arról nem is beszélve, hogy az ember életei során minden érem mindkét oldalát meg kell tapasztalja, így én is voltam nő már, ráadásul az egyik mostani fiam felesége Kínában, hát Istenem, akkor az volt, most ez van, az álom is egy másik dimenzió, valamire figyelmeztetni akart téged, vagy arra, hogy női testben határozottan, kiáadóan, férfiasan viselkedsz, vagy épp arra, hogy ez teljességgel hiányzik belőled, noha valamennyi nyugodtan belefér egy nőről alkotott képbe.

 

 

Előzmény: Celtic Moon (856)
aranyviktor Creative Commons License 2006.05.15 0 0 857

 

Nincs mit. Szegény kis pókocskának eljött a világ vége:))

 

Előzmény: Celtic Moon (855)
Celtic Moon Creative Commons License 2006.05.15 0 0 856

Ma éjjel álmomban meg férfi voltam.

Meglepő érzés volt, mert hát én imádok nő lenni.

Celtic Moon Creative Commons License 2006.05.15 0 0 855

Köszönöm.

 

Nem undorodom de félek a pókoktól, bármit megfogok kígyó, béka, kis állatok stb, a póktól ha csak gondolok rá kiráz a hideg.

A szobámban lakót is csak azért kíméltem meg jó ideig, mert a párom szereit őket aztán nem bírtam tovább és én bizony beszippantottam a pórszívommal :)

Előzmény: aranyviktor (849)
Provence-i Creative Commons License 2006.05.15 0 0 853
Köszi szépen.
aranyviktor Creative Commons License 2006.05.14 0 0 852

 

Egy folyón átkelni egy élethelyzeten, szituáción keresztüljutni. Keskeny híd, magasan, félelmetes helyzet, nem volt könnyű az élethelyzet.

Az autó a haladást segítő eszköz, tehát valamilyen segítséggel keltél át a nehéz helyzeten, időszakon, ezt mutatja az autó és hullámzó folyó. A víz érzelem is, tehát a rengeteg víz jelenthet egy nagy érzelmi megrázkódtatással járó időszakot.

 

Előzmény: Provence-i (850)
Provence-i Creative Commons License 2006.05.14 0 0 851
Ja és nem értem.
Provence-i Creative Commons License 2006.05.14 0 0 850

Ciao!Nekem egy korábbi álmomban volt egy híd elég magasan,lent folyó,és ez a híd elég szűk volt.Épp keresztül akartam rajta menni,és nagyon féltem,de megszakadt.Legközelebb meg autóval mentünk át egy nem olyan mély folyón,itt is rengeteg víz.Félelmetes volt.

aranyviktor Creative Commons License 2006.05.14 0 0 849

 

A lakás, vagy ház az álomban személyiségünket, énünket jelenti. Amikor kijöttél a házból, azaz kívűlről személelted önmagad, észrevetted, hogy egy személyiségrészed (szarvasbogár) beázrva szenved, és ki akar jönni. A szarvasbogár egy elég harcos tipusú bogár, tehát az én olvasatomban ez valamilyen elfojtott agresszióra utal. És hát szegény agressziócsak nyöszörög ott magában bezárva, mert hát neki is kéne hogy legyen helye a Nap alatt...

 

A pók is egy princípium hordozója, a behálózás, csapdakészités, kivárás gyüjtőprincípiuma, vaószinűleg ez sem idegen tőled. Azoktól igen, akik undorodnak a pókoktól, én pl. nem undorodom, ma épp porzsívóztam, és vizgyáztam, hogy a lakásomban lakó pókocskát fel ne szippantsam a rettenetes szerszámmal:))) Ugyanis egy szuperjó és szuperdrága 25.000 Ft-os porszívóm van. Az előző ugyanis akciós volt 7.000-ért, és 1 hónap alatt ki kellett dobni. De ez már nem az álomelemzésed része, ez csak a kis esti monológom:))

További kellemes álmod(oz)ást:)))

 

AVi

 

Előzmény: Celtic Moon (846)
aranyviktor Creative Commons License 2006.05.14 0 0 848

"alomtevekenyseg..."

 

Ez olyan szép kifejezés, hogy be kéne tenned a Csak egy szép szót topikba. Ennél jobban már csak azt szeretem, hogy "karbantartást nem igényel" :)))

Előzmény: Törölt nick (847)
Celtic Moon Creative Commons License 2006.05.14 0 0 846

A lakásomban kijöttem a hálószobából és becsuktam magam mögött az ajtót. Ekkor "sírásra, nyöszörgésre" lettem figyelmes. Egy szarvasbogarat csuktam be aki minden erejével azon volt, hogy kiszabaduljon, és sikerült is neki.

Ekkor én a szemetes lapáttal (rózsaszínű volt) felemeltem és kidobtam az ablokon.

 

Ebben az álmomban láttam még négy pókot ahogy vadásznak, szintén a hálómban. Még azt is láttam ahogy az egyik becsavarja az elkapott bogarat.

 

A pókra talán az a magyrázat, hogy nem régiben tényleg lakott velem egy ideig egy pók, amit aztán leszedtem.

A szarvasbogarat nem értem.

aranyviktor Creative Commons License 2006.05.14 0 0 845

 

Álmomban volt egy elegáns, nemes kutyám, egy agár. Egy dúsgazdag embertől kaptam 2 millió ft-ot, egy hatalmas gyémántot és egy nagyon drága, nagyon profi fényképezőgépet, és az volt a kérése, hogy fényképezgessem vele a világot a magam látásmódja szerint.

 

Magyarázat: Ez lehet akár életfeladat, küldetés is.

 

aranyviktor Creative Commons License 2006.05.13 0 0 844

 

Én is rengeteg zagyvaságot álmodom, minden álom "zagyvaság" a szimbólumok különleges nyelvén tanít, ezt meg kell tanulni megfejteni. Egy 3 éves gyereknek a Népszabadság címlapja zagyvaság, egy 10 évesnek már olvasható szöveg, aztán persze eljön egy kor, amikor megint zagyvaság:)))

 

Írd be az álmaidat, és szépen megfejtegetjük együtt.

 

Előzmény: Törölt nick (843)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.13 0 0 843

csak azok almodnak ertelmeset, akik hisznek benne, hogy mondanivaloja van? Mert en sosem almodtam meg ilyesmit, csak zagyvasagot.

embim.

aranyviktor Creative Commons License 2006.05.13 0 0 842

 

Érdekes álmom volt, még a régi lakásban voltam, de  nyakig benne a költözködésben. Már össze volt csomagolva mindenem, és a teherautón volt, amikor körbejártam mégegyszer a régi lakást. Találtam benne egy egész szekrényt régi emléktárgyakkal, de úgy döntöttem, ezeket nem viszem magammal, nem illenének az új lakásba és nem akarok oda felesleges ballasztot cipelni.

 

Magyarázat: A ház, a lakás, a személyiség, az elköltözés a személyiség gyökeres átalakulását, megváltozását jelenti, amit alátámaszt az is, hogy a régi emléktárgyakat nem akarom magammal vinni.

 

Celtic Moon Creative Commons License 2006.04.24 0 0 841

Egy cikk az álmokról.

 

http://sarm.transindex.ro/?cikk=3594

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!