Keresés

Részletes keresés

_ Liar _ Creative Commons License 2004.10.15 0 0 293
................ igazad van ..... valahogy csak tul lehet élni!
Előzmény: Bernardo_Cellini (292)
Bernardo_Cellini Creative Commons License 2004.10.14 0 0 292

Kletta: köszönöm. Egyelőre még 38 fok de megy lefelé... ;) Nagyon vissza kéne már adjam ezeket pedig igazából még le se másoltam. Jövő hét jó lenne?!

 

Davlev: ja vagy úgy! Akkor nem szóltam. Hát holnapra jó esetben egy cd-t tudok szerezni és kiírni, igazából azt sem tudom hogy ha összeraktad a hanggal akkor hogyan találkozunk. A többit viszont akár még postán is elküldhetem majd. Meg lehet hogy leugrom Szegedre. :) Nem tudom mi lesz szombaton, majd még írok sms-t mert nagyon összejött aznap minden.

 

Liar: Hát igen csigául van de jobb mint a semmi.

 

Mennem kell misztikuskodni...

 

Bernardo Cellini

Előzmény: Davlev (289)
_ Liar _ Creative Commons License 2004.10.14 0 0 291

ugye az egész csigául van és semmi felirat nincs?

Előzmény: _ Liar _ (290)
_ Liar _ Creative Commons License 2004.10.14 0 0 290

csokolom...

 

üdv az uraknak!

 

nos ha jolértem megvan nektek a DVD?

 

remek hány darab? és mind az 52rész megvan?

 

BUDAI létemre bárhova el tudok menni, ugyhogy aki vállalkozik attol elkérném!

 

üdv Liar és előre is kösz

Davlev Creative Commons License 2004.10.14 0 0 289

Az, amit én találtam, nincs fent Scurty oldalán. Csak a végéből 26 mp. Ennek a dalszövege már fent van, mert a shagmir.free.fr-en megtaláltam. Az a szám, ami a VÉGÉN megy le. Valaki Kazzaval találta, valószínűleg a zenei CD-ről van lerippelve. mert CD minőségű.

 

Bernando: ajd találkozhatunk ott. Csak az a baj, hogy az nem jó, hogy viszek CD-t, és arra írod, mert SZEGEDI vagyok, tehát nem tudok minden nap fent lenni.

Kletta Creative Commons License 2004.10.13 0 0 288
Ja, és köszönöm Bernardo fáradságát, de én is szivesen kölcsönadom itt Bp.-n bárkinek a lemezeket.
Kletta Creative Commons License 2004.10.13 0 0 287
Bernardo, jobbulást kivánok! Sajnos még mindig nincs időm irni, csak igy gyorsan, amihez nem kell sokat gondolkodni. 8-(

Scurty oldalán asszem, csak a bevezető angol dal van meg. Davlev, ha megtaláltad a hosszú változatot, akkor nagyon köszönöm.

Scurty, előre is kösz az új epizódokat.

 

Az espartaco2 nevű yahoogroup-levlista Archivos részéből egy linken át le lehet tölteni a 25. epizódot, asszem, spanyolul. Ez tulképp a 22. epizód (Villon – A csodák udvara), és szerintem másutt is a másik számozást használják (amit én DVD-kre bontva irtam le). És amennyire értem, kuvishev123 ezt vasárnap rakta föl, 7 napra. (A http://www.englishpage.com/dictionaries/dictionaries.html cimen van jó spanyol-angol forditógép. ;-) )

 

És amig el nem felejtem: követtem a Lost Archives egyik linkjét, és igy találtam két beszkennelt EV-könyvet a http://membres.lycos.fr/albatorunivers/bd.html cimen. Egész pontosan: egy képregényt és egy képeskönyvet, mindkettő az első epizód történetével. Nem mindenben egyeznek a filmmel, de amiben igen, azzal segitik a hallás utáni értést. Többek közt ennek alapján is igyekszem majd följavitani a vázlatot, ha lesz időm meg otthoni hangkártyám. (Persze remélem, hogy nemsokára már úgysem lesz erre szükség, mert meglesz az 1. rész magyarul.) Aztán folytatom a 14. résszel, mert az már egy megkezdett folyamat, aztán a többivel.

 

Minden jót,

Kletta

Bernardo_Cellini Creative Commons License 2004.10.13 0 0 286
lahat=lehet :)
Bernardo_Cellini Creative Commons License 2004.10.13 0 0 285
Gyá, de rég jártam itt, helló mindenki. Sajnos most nem nagyon tudok írni semmiről, csak hogy scurty: végső soron én is megcsinálhatom a digitalizálást csak kicsit kontár vagyok még, de van video, dvd felvevő, gép, divx kódoló szal minden, csak kicsit körülményes, de mehet. Amúgy te vagy az "inverse.teteny.elte.hu"? Liar: naszóval a dolog úgy van, hogy klettának megvan a dvd, nem kell megrendelni és én másolom vagy aki éppen elkéri tőle de már nekem is megvan, szóval lahat tőlem is kérni. Kicsit el vagyok havazva, de megyeget. Akinek nem kell űber minőségben, az letöltheti a szerveremről elég durva sebességgel sajnos, főleg ha többen is vannak, asszem scurty is ezt csinálja, innen szedi a francia részeket. Szerinem a tar.hun nincs elég hely, meg copyrightos cuccokkal kivágnának minket, dehát próbálkozni lehet. A digitalizálás jó lenne, de én NEM tudom Keresztényi Becsület mélcímét, ha valaki igen, az írjon neki! Remélem neked menni fog! davlev: na levél ment, akkor majd szombaton elvileg találkozunk, ha minden jól megy akkor a "terror háza" környékén. Amúgy hát... az angol asszem már fent van scurty oldalán. Lehet hogy tévedek. De az én szerveremen biztos megvan. Na mindegy. Igyekszem szerezni cd-t hogy ki tudjam neked írni az összeset, de nem tom menni fog-e, mert pillanatnyilag iszonyú beteg vagyok. Azt is lehet hogy hozol majd és arra írom ki. Majd írok. Jajj megint akadozik a transzc. netvolnal lehet hogy nem fog látszódni a tördelés. Merde... Hát akkor minden jót. Bernardo Cellini voltam, ajánlom magam.
Davlev Creative Commons License 2004.10.13 0 0 284

Kersek DC-vel Spartakusra, és mit találtam?

 

 

 

 

 

 

 

AZ ANGOL TÉMADALT!!!!!!!!!!!!!!Még ma átküldöm Scurtynek.

_ Liar _ Creative Commons License 2004.10.13 0 0 283

fa

 

(még nem olvastem végig az elmult honapok okosságaig ugyhogy lehet hogy hülyeséget kérdezek)

 

milyen DVD rip ről beszélt valaki? ... tudom tudom franciául az összes megjelent! naés? kiafen forditja le eztett? (mellékesen : kis utánajárással és kissebb pénzösszegel én vagy ha ugy tetszik ezt mi is meg tudjuk rendelni, mert ide ezt elvileg kihozzák)

 

Keresztény Becsületnek is igen sok rész van a birtokában (elmondása szerint) én már kértem de még nem jutottunk dülőre... majd még probálkozom...

Probáld meg te is!

 

az elsullyedtvilagok.tk mért a sulis micsodádon van ? mért nem teszed fel mondjuk a tar.hu ra! (most lehet hogy baromságot mondtam akko bocs(

 

 

a digitalizálással meg mi a baj? te is csináltál már egyet nem?.....

 

(mondjuk a 240megás Tada és a Szent Jelvények azért egy kicsit jobb!...  az már egy nézhető minőség.... a másikat inkább csak ablakban lehet nézni mert különben nem látsz semmit!)

 

Na üdv    ha lesz egy kis idöm beszerelem ezt a porosoda tv kártyát és megnézem én mit tudok kihozni ebböl...

 

üdv Liar

Előzmény: scurty (282)
scurty Creative Commons License 2004.10.12 0 0 282

Hello!

Hát magyar részekkel úgy állunk, hogy amíg valaki nem tudja bedigitalizálni a VHS-en lévő részeket (eddig 3-ról kaptam ígéretet: 1., 6., 24.), addig sehogy nem állunk. Van az elsullyedtvilagok.tk-ról letölthető 2 magyar rész, aztán hello.

A szavazás jelenleg azt mutatja, hogy gagyibb minőségben is van igény a francia részekre, tehát egy pár epizód várható a közeljövőben.

izomhod Creative Commons License 2004.10.10 0 0 281

Sziasztok Kalózok, és Megmentők!

 

Nagyon örülök, hogy vannak olyan emberek, akik nem felejtették ez ezt a rajzfilmet(mesét - talán nem is mese?).  Végigolvastam a hozzászólásokat, a linkek között vannak tényleg nagyon jók, beindult a csemegézés. Furcsa, hogy egy-két kép, és dal mennyire visszahozta az elmékeket. Félelmetes...

Ja igen.. Akkor most hgy is álltok a magyar epizódokkal? Kinek van meg belőle, és mennyi is, és ilyesmik:)

 

Üdv: Hód

 

levees Creative Commons License 2004.10.08 0 0 280
Mindenhol csak azt hallom, hogy kellene az első rész. Nekem megvan kifogástalan állapotban, mégsem jelentkezett érte senki... pedig már a topikba is leírtam, leveeKUKACgatesgroup.hu
Davlev Creative Commons License 2004.10.04 0 0 279
Bernando: Most töltöm az utolsó rész hangját. A videot személyesen átadhatod 16-án, mert akkor Pesten leszek. A baj csak annyi, hogy sulival, tehát el kell jönöd valamelyik program helyszinére, és akkor, vagy egyszerűen postán elküldheted. A címem mail-ben megadom.
Előzmény: Bernardo_Cellini (277)
Davlev Creative Commons License 2004.10.02 0 0 278
Maj légyszi küld el Bernando! E-mail címem: lele_d@freemail.hu .
Előzmény: Bernardo_Cellini (277)
Bernardo_Cellini Creative Commons License 2004.10.02 0 0 277
Helló, elnézést kérek a megkésett válaszért. scurty: Sajnos jól érted, a gépem nem tudna elég gyorsan feltölteni, de még ez is jobb mint a semmi ha minden kötél szakad. Ha gondolod, használhatod az axelerós tárhelyemet is, de én azt se' tudom hol van és mennyi. Sajnos, úgy rémlik hogy csak 50 mega, azzal meg, ugye, nem megyünk sokra. Körbe fogom kérdezni az ismerőseimat, hátha tudnak tárhelyet valahol, de nem ígérek semmit... ;) Davlev: Hát sajnos nem sok időm volt a héten, de nem is nagyon tudom megvágni a filmet, mert nem értek a vágóprogramhoz. Igyekszem megtanulni, de szerintem gyorsabb lenne ha odaadnám az utolsó 5 részt cd-n, vagy akár le is töltheted, de gondolom nincs annyi időd. Bocs hogy így áttestálom, de nekem nem megy a vágás...
Előzmény: scurty (274)
Davlev Creative Commons License 2004.10.01 0 0 276

Hello! Megjöttem Lengyelországból. A dalokat sajnos nem találtam meg, de tartom a kapcsolatot valakivel, aki megigérte, hogy utánanéz.

Törölt nick Creative Commons License 2004.10.01 0 0 275

Jóvanna, a száraz dolgokat automatice átugrom. :-)

 

Azért nincs harag remélem. ;-)

Előzmény: scurty (274)
scurty Creative Commons License 2004.10.01 0 0 274

Mióta az oldal létezik, folyamatosan sírok, hogy aki tud, adjon tárhelyet. De hiába. Úgyhogy ekkorában tudom felrakni, egyébként is, ha nagyobb lenne, senki nem töltené le, olyan tetű lassú a szerver. (és ennél csak még lassabbra tudnám felrakni, ha jól értelmeztem Bernardo szavait). Tehát nem dvd minőség, ez van. A semminél lényegesen jobb. Szvsz azért nézhető.

A hang mpeg2 layer3-mal van benyomva. Ha felraksz egy ACE mega cocec packot, tuti menni fog. De ott van az oldalon az MPlayer, az minden codec felrakás nélkül is játszik szinte bármit, többek között ezeket is. De ha végigolvastad volna a fórumot, ezt nem kérdezted volna, hetekig téma volt az MPlayer kezelése :))

Törölt nick Creative Commons License 2004.10.01 0 0 273

Szia! Én letöltöttem innen a 2 magyar részt (az egyiket amúgy ismertem), de nincs hangjuk, és a képminőség is hagy kívánnivalót maga után.

 

Szóval milyen codecre van szükségem, hogy legyen a részeknek hangja?

Előzmény: scurty (272)
scurty Creative Commons License 2004.09.27 0 0 272
Hello EV fanok! Ismét frissült az elsullyedtvilagok.tk oldal, igaz, most csak technikailag. Van fórum, szavazás és hírek szekció.
Davlev Creative Commons License 2004.09.26 0 0 271
Bernando: Szivesen megvágom a hangot. Egyszerűen átalakítom waw-ba, aztán hangrögzítővel megcsinálom. Talán jövő szombaton, mert lehet, hogy akkor lesz netünk, meg holnap indulok Lengyelországba. Addig ki tudod szedni az utolsó részt külön video fájlba? Addig is sziasztok!
Előzmény: Bernardo_Cellini (269)
Bernardo_Cellini Creative Commons License 2004.09.26 0 0 270
U.I.: Ja, persze az lenne a legjobb, ha Keresztényi Becsület jelentkezne és valaki aki a városban lakik be tudná digitalizálni...
Előzmény: Bernardo_Cellini (269)
Bernardo_Cellini Creative Commons License 2004.09.26 0 0 269

Hello mindenki.

 

Kletta: Szia. Végre látlak errefelé... Nekem újabban furcsa és rejtélyes okokból nem jön be a livejournal.com, de majd megnézem. Meg kicsit el is vagyok ásva, asszem ezt már írtam.

Remélem mostmár végre kiderül, hogy mit mondott Spartakus. Tényleg, van azóta válasz? Az arkshag-indulatszó dolgot megnéztem, de nem jutottam túl sokra. Hasonlít, de nem tudok eléggé franciául ahhoz, hogy megértsem, ha valami más lenne.

Én életemben nem láttam magyarul a második epizódból egyet sem, úgy emlékszem, hogy az első vége után nem volt semmi.

 

scurty: Nem arról van szó, hogy nem volna kedvem http szervert csinálni, de nem tudom, hogy lehetne. Ha valaki felvilágosítana, akkor könnyebb lenne... Az ftp-m is az itthoni gépem, ami egész nap (és sokszor egész éjjel) megy, bár én elég keveset vagyok előtte. Nem tudom, hogy egy matáv adsl elég lenne-e ahhoz, hogy akár egyszerre 10-20 ember is nézegesse az oldaladat, vagy pláne, hogy letöltsön róla. Az ftp is azért volt tegnapelőtt olyan lassú, mert egyszerre 4-en töltöttek le. Különben most van 70 giga szabad helyem, nem hiszem hogy ezzel baj lenne.

Akár azt is meg lehetne csinálni, hogy a gépem csak a film tárhely, az oldalad html/java/php része (mondjuk én csak html-t láttam asszem) meg a képek egy ingyenes szerveren vannak, hogy az gyorsabban jöjjön le.

 

Davlev: hát azzal én is egyetértek, hogy nem kellene minőségileg lebutítani a részeket. De ha már van francia, akkor próbálkozunk..

Namármost meg tudnám vágni a hangoot az utolsó részhez, ha volna elég időm beletanulni az adobe premiere-be. De fent van az ftpn mp3-ban az egész, ha te vagy valaki aki ért ehhez meg tudná csinálni, azt nagyon megköszönném.

Szerintem a kalózdal az elején (azt leszámítva hogy már szép emlék, hogy így kezdődött) nem valami jó ötlet, dehát annak idején magyarországon elég kreatívak voltak ilyen szempontból. Az a legviccesebb amikor kétszer is lement, egyszer az elején, egyszer közben... Viszont az utolsó résznél sem teljesen az elején van, asszem, hanem a főcím meg egy nagyon rövid szöveges rész után.

 

Üdv:

 

Berrnardo Cellini

Előzmény: scurty (266)
poisonangel Creative Commons License 2004.09.25 0 0 268

Jaj, de jó, van új rész:)))

Sztem mindenképpen legyenek új részek még fenn, akkor is, ha rosszabb a minőségük. Sztem több, mint a semmi.

Davlev Creative Commons License 2004.09.25 0 0 267
Szerintem a megoldás az lenne, hogy csak magyar részek kerülnek fel az oldalra, míg nem találunk valami megoldást.A minőség nekem fontos, ezért ne az szenvedjen kárt. Remélem a jövő héten felkerülhetnek a lengyel dalok. Bernando: Meg tudnád vágni az utolsó rész hangját úgy, hogy a videohoz illeszkedjen? Ahogy Kletta elmondásából kivettem, ott jó, hogy a kalózdal bent van a rész közben, mert a klipp utáni képen a hangszoróbol szól a kalózdal, és nekem is vannak ilyen emlékeim. A kalózklipp nem mindig jó az elején, pl. a 9. és a 14. esetében felesleges, ha nincsenek benne. De a 12.-ben bombajó megoldás. Az angolban emlékeim szerint a kalózklipp elött volt pár másodperces sötétsésg. Kletta: Köszi a leírást az epizódokról.
Előzmény: scurty (266)
scurty Creative Commons License 2004.09.25 0 0 266

És egy kérdés a néphez: Ha netán Bernardo nem tudja/nem akarja megoldani a http szervert és máshol se tudok tárhelyet szerezni, akkor

a) ne legyenek új részek

b) legyenek a videók kisebbek (kb. 20 mb, kevésbé élvezhető minőség) ?

 

Ja és fenn van a spanyol Flashbick meg a francia 15. rész.

scurty Creative Commons License 2004.09.25 0 0 265
Sikerült Bernardo ftp-jéről az első dvdripet leszednem, a 15. részt ki is szedtem és le is konvertáltam kisebbre és megy fel az oldalra (egyébként még meg se néztem..). Sztem egy-két óra múlva szedhetitek le. Köszi Bernardo!! Ja, ha már itt tartunk. Mennyit megy az ftp-d? Csak azért kérdem mert a volt sulim szerveréről szerintem előbb-utóbb kirúgnak, ha sokmindent rakok fel...
Kletta Creative Commons License 2004.09.24 0 0 264

A http://www.livejournal.com/users/kletta/2753.html címre leírtam, hogy pontosan milyen összevissza is vannak az epizódok a dvd-n; a Lost Archivesról kimásoltam a francia meg angol címeket, és hozzáírtam a magyart, ahol tudtam. Persze minden javításért vagy kiegészítésért nagyon hálás lennék. A http://shagmir.free.fr/1_serie/historique.htm címen meg van egy hosszú francia szöveg, amit még nem olvastam el, de legalábbis a vége arról szól, hogy mennyi logikai összefüggés van az epizódok közt (főleg az első évadban), és milyen hülyeség volt elkeverni őket.

 

A spanyol oldalról megtudtam, hogy az angol nyelvű tehra mellett van egy spanyol nyelvű EV-s yahoogroup is, az espartaco2. Föl is iratkoztam, bár egy szót sem tudok spanyolul. Mindenesetre a yahoogroup Archivos nevű részében vannak mindenféle fájlok a 24. epizódból; az elsőt eddig csak letöltenem sikerült, kibontanom nem, de remélem, más nagyobb sikerrel jár. Nálam jobban érteni a számítógéphez igazán nem nehéz...

Előzmény: scurty (263)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!