Singer és Lucznik van 30 ezerért, nade új? A Singer mint márkanév eladásra került kb. 20 éve. Megvette egy üzleti csoport, aki nem gyárt, hanem gyártóknak eladja a nevet bizonyos számú termék üzletbe hozatalához. Singer gyári mérnökök már nincsenek. Lucznik: A maga idejében jó márka volt, egyedül a Naumann tudta háttérbe szorítani. 70-es, 80.as évekre gondolok... Vele is hasonló a helyzet, mint az Unionnal: mindene fémből van , viszonylag kis munkával újkori állapotba hozható, de nem eladható.
Pezseg a fórum . Hurrá! Évinek szomorú hírem van. Ez valóban Union, műszerész (nem szerelő) nem fog érte pénzt adni. Tipikus esete annak, hogy piaci értéke meg sem közelíti a használati értékét. Kis munkával ugyanazt tudja mint 30 éve új korában, de nem eladható. Meg kell javíttatni, aztán jó helyre elajándékozni.
Sziasztok! Új varrógépet szeretnek venni, de nem tudom eldönteni, hogy milyet. Leszűkítettem a márkákat: Singer vagy Lucznik. Ebben a kérdésben várom a segítségeteket. Kb. 30 ezret szánok rá.
A pedálod működése: szénlapocskákat nyom össze a pedál, a csökkenő ellenállás gyorsítja a motort. Teljes lenyomáskor belép a működésbe egy rövidzár, ilyenkor ez felülírja az előbbieket. Esetedben arról lehet szó, hogy a lemezkék kotakthibásak, csak a rövidzár működik. Ez gyakori hiba, lehet, hogy a másik pedálod is ezért lett félretéve.
Gondom akadt egy varrógéppel itthon. Pfaff Hobby 307 a gép típusa. A pedál nem fokozatosan gyorsítja a gépet, hanem félig lenyomom, majd utána hirtelen megindul. Beszéltem egy "szakemberrel" telefonon, azt mondta biztosan a pedál a rossz, mert régi. Volt egy másik pedálom, átkötögettem a drótokat, és teljesen ugyan az a hibajelenség. Gyakorlatilag nem lehet használni a gépet, mert nagyon gyors.
Az emberke azt mondta, hogy a pedál direkt vezérli a motort, így csakis az lehet a rossz. Mivel nem az a rossz, így motorcserés a gép?
Némileg konyítok az elektronikához, viszont a varrógépekhez nem (igazából szét se szedtem eddig, mivel meg voltam győződve, hogy a pedál a rossz). Amennyiben valami könnyen (olcsó alkatrészcserével) orvosolható baja van és meg tudom oldani specifikus ismeretek nélkül, némi tanácsadást elfogadnék és megköszönném a hozzáértőktől.
ELADÓvá vált az előzményben szereplő BERNINA Bernette 65 varrógép, 29.000 Ft-ért.
2007 végén vettem 52.900 Ft-ért, de nem sokat használtam. Mivel a kirakati példányt sikerült megvennem, sajnos már új korában is sárga volt, de egyébként kifogástalan állapotban van. (Fényképet a hét végén tudok feltölteni róla.)
Jellemzők
- 16 varróprogram - stretch program - overlock programok (nyitott és zárt) - gomblyukvarrás 1 lépésben
Írtam, hogy aug. végén jelentkezem, hogy tudnánk megoldani a gépem. Közben megoldódott a dolog, a barátnőmmel szemben lévő házban -aki 5 utcára lakik tőlem-, egy varrógép szerelő lakik, akihez így könnyedén el tudtam vinni és már kész is van. Köszönöm a segítséget!!! :)
Így neten keresztül nehezen fogsz kapni. Javaslatom: tedd be az autóba, ahol látsz "varrógépjavítást", vidd be. Bp-en pl. ajánlom a Blaskovics mestert, de biztos sok másik régi kollégának is van ilyen. Az a lényeg, hogy bele kell próbálni a gépbe, rengeteg hasonló, de mégis eltérő bobbin létezik.
Köszi,azért kérdeztem mert kivettem és azóta hibátlanul varr a gépem.előtte meg csak hébe hóba kapta el a hurokfogó a felső szálat,most minden próbálkozása sikeres :)