Keresés

Részletes keresés

thunder9012 Creative Commons License 2015.03.21 0 0 55338

Nálam szerencsére nem volt ennyire összetett a probléma, nem voltak reklámok, nem volt zöld takony, egyszerűen csak bemászott valami kis kiegészítő a chrome-ba, ami sejtésem szerint egy telepíteni kívánt, de végül be nem fejezett program okozhatott. Bár összefüggést nem találtam a kiegészítő és a cucc között amit fel akartam rakni, de pár perc alatt végül megoldottam az egészet. :)

Előzmény: Carina_S (55334)
Hehe164 Creative Commons License 2015.03.21 0 0 55337

Nem. Olvass vissza szépen.

Előzmény: Carina_S (55336)
Carina_S Creative Commons License 2015.03.21 0 0 55336

Olyan tanácsot kaptam, hogy tegyek fel "AdBlock Plus"-t. Leírtam, mit ért... . Ugyanúgy a nyakamba zúdult továbbra is a reklámözön... !

A vázolt megoldásra magam jöttem rá, amikor a Vezérlőpultban szétnéztem, és a telepített/települt (volt amelyik magától jött fel, és ez is ilyen volt!!) szoftverek neveit összevetettem a "Kiterjesztések" menüben találtakkal. Ez hozott végül végeredményt!

((Egyébként ki milyen tapasztalatot talál, azé lesz a tapasztalat, és azzal gazdagodik. Én ezt tapasztaltam, erre jöttem rá! Ha bevált, beválhat másnak is!!!

Előzmény: Hehe164 (55335)
Hehe164 Creative Commons License 2015.03.21 0 0 55335

Már megbocsáss, de részletes, "szájbarágós" leírást kaptál anno a féreg kiirtásához.

A tanács/ok megfogadása helyett, a mostani hozzászólásodhoz hasonlóan felfedezted a spanyolviaszt.

Előzmény: Carina_S (55334)
Carina_S Creative Commons License 2015.03.21 0 0 55334

Szia thunder9012!

Tudod mire emlékeztet ez engem? Konkrétan arra a problémára, ami velem esett meg talán úgy egy éven belül. Reklám-özönvizet a nyakamba zúdító programféreghez hasonló dologról volt szó akkor, de akkor ebbe a topikba is megírtam, kérdeztem, ki mit tanácsol.

Konkrétan akkor az történt, hogy -- látszólag -- egyik pillanatról a másikra az történt, hogy akármelyik oldalt nyitottam meg a böngészőmmel, mindegyik tele volt reklám-bannerekkel (=képi hivatkozásokkal, amire ha ráklikkelsz, akkor a reklámozott helyre visz be), de még a Firefox-kezdőoldal is. ((Én ui. nem "Google Chrome"-ot, hanem "Mozilla Firefox"-ot használok, és a problémám is azzal esett meg, de ettől függetlenül nálad is hasonló baj lehet!!)) Ja és a fórumoldalakon a kommentek szövegeit is teleszórta ez a program a "zöld takony"-nak gúnyolt hivatkozásszövegekkel, ami kettős aláhúzású zöldre formázott reklámlinkeket csinált egyes olyan szavakból, melyek mindig jók voltak címszavaknak(!) is egyúttal. Így néztek ki:>> "zöld takony", reluxa, autógumi, Office, Sörbár, PowerPoint, stb. ... !

Először azt tettem, amit ebben a topikban tanácsoltak: feltelepítettem a Firefox alá a kiegészítők közé az "AdBlock Plus"-t. Ennek azonban nem lett sajnos semmilyen kézzelfoghazó eredménye. Változatlanul tele voltak az oldalaim a reklámszemetekkel ("zöld takony", banner, kéretlen reklám, fizetős játékprogram-reklám, hazárdjáték-reklám (nyer-veszít típusú) a vaskos felszólító piros gombbal: "JÁTSSZ!!!".

Valahogy így nézett ki tőle a böngészőm:>>

És így nézett ki az "Előzmények" mappám:>>

Itt rejtőzködött el a tettes ("Kiterjesztések" mappa, "Media Player 1.1" programféreg):>>

A probléma megoldása:>>

Láttam, hogy elölről kell a hibakeresést kezdeni. Találtam vagy a bővítmények, vagy a kiterjesztések, vagy a kiegészítők között (de legjobb emlékezetem szerint a mégiscsak inkább kiterjesztések között!!!) egy "Media Player 1.1" nevű kiterjesztést. Ha letiltottam (mert szerencsémre engedte), akkor a jelenség teljesen elmúlt. De ennyivel nem nyugodhattam meg! Valaminek ui. oda is kellett csalogatnia, telepítenie ezt a nemkívánatos programszemetet! Ezt a valamit kellett tehát megtalálnom!

Úgy gondolkodtam: valaminek telepítenie kellett ezt?! ---> Akkor irány a "Vezérlőpult"/"Programok telepítése és törlése"  kisalkalmazás kezelőpanelje, kezdjünk nyomozni itten! Meg is találtam a "Media Player 1.1"-et működésre késztető, de nem általam, hanem csak úgy, magától, "ukmukfuk" települt programférget "MediaPlus" néven. Először így. Másodszor -- mert nekem is visszajött -- "MediaBuzz", harmadízben "MediaPlay", negyedjére "MediaStb. ..." néven, annyi neve volt, mint égen a csillagok(!), stb. ..., és így tovább; mindig váltogatta a neveit, hogy a vírusirtók dolgát megnehezítse.

Ez most egy tiszta Vezérlőpult nézeti képernyőképe, de ebben a listában bújt el "MediaPlus", "MediaBuzz", "MediaPlay", "MediaStb. ...", és más ehhez hasonlatos(!) stb., ... neveken:>>

Az "Előzmények"-ben is bent voltak már -- addigra sajnos(!)-- az előzmény-ikonjai!!! Végül a kiirtási kísérleteimnél következő végérvényesen sikeresnek bizonyult lépéssor hozott végeredményt:>>

(1.)>> A "Media Player 1.1" letiltása a "Kiterjesztések"-ben;

(2.)>> A "MediaPlus" előzmény-ikonjainak kitörlése az "Előzmények"-ből (tele volt szemetelve velük az egész tárhely!!!);

(3.)>> A "MediaPlus" uninstallálása a "Vezérlőpult"/"Programok telepítése és törlése" kisalkalmazáson belül (tehát a Windows XP-m alá települt programok közül), utána a Windows XP újraindítása;

(4.)>> A "/MediaPlus/" mappa kiirtása a "C:/Program Files/" mappából;

(5.)>> Vírus-keresés és vírus-irtás az AVG Internet Security 2014-gyel (akkor még 2014-et írtunk!), volt is találat(!), el is pusztította 100%-ig;(4.)>>

(6.)>> A "Registry"-karbantartás- és tisztítás elvégzése a "CCleaner"-rel (ott is talált ide vonatkozó szemetet!);.

Ezután a rendrakássorozat után soha többet nem volt "szerencsém" a "MediaPlus"-sal találkozni!!! Sőt, a "MediaPlus" kártevő-"csodaprogram" teljes körű kiirtása után a tetejében ráadásul most már akkor sem tudtak visszajönni a reklámözönök, ha az "AdBlock Plus"-t kikapcsolt(!) állapotba helyeztem!!! !!!Vagyis véglegesen nyertem!!! !!! :) :D

A Te megoldásod ettől csak annyiban tér el, hogy a Te programférged nem "Media Player 1.1" nevű, és a települt programok között nem a "MediaPlus" háttérprogramocska tartja üzemben, hanem valamilyen más néven(!!!) garázdálkodik ott neked, de minden másban megegyezik. Tehát a kiirtásának lépéssorozata is egy az egyben erre a mintára szépen felépíthető lesz!

Előzmény: thunder9012 (55329)
thunder9012 Creative Commons License 2015.03.20 0 0 55333

Átnéztem, úgy hiszem minden rendben. Gyanús cuccot nem talált a cleaner, meg legalább rendbe rakta kicsit a gépet, törölte ami nem kell, majd 4 gigányi szemetet :D tmp fájl is csak egyetlen maradt a könyvtárban, előtte volt vagy 100, az az egy meg hadd maradjon :D Köszi a segítséget!

Előzmény: James 42 (55332)
James 42 Creative Commons License 2015.03.20 0 0 55332

Az jó, de azért én még megnézném azt is, hogy mik vannak az automatikus indításban (pl. CCleanerrel), és ami gyanús, azt letiltanám (hogy ha nem malware, akkor vissza lehessen állítani), plusz körülnéznék a profil könyvtáramban a Local Settings, Temp alatt, és onnan is kitörölnék mindent, aminek .exe vagy .tmp a kiterjesztése.

Előzmény: thunder9012 (55331)
thunder9012 Creative Commons License 2015.03.20 0 0 55331

Köszönöm, bár túl sokra nem igazán mentem vele, az angoltudásom 8-10 szóban kimerül. :D Közben fölraktam egy unlocker nevű kis progit, úgy néz ki sikerült vele törölni minden hozzá köthető fájlt.

Előzmény: James 42 (55330)
James 42 Creative Commons License 2015.03.20 0 0 55330
Előzmény: thunder9012 (55329)
thunder9012 Creative Commons License 2015.03.20 0 0 55329

Üdv! Problémámhoz hasonlatos topicot nem találok, ezért ha nem gond itt tenném fel a kérdésem:

Fogalmam sincs mi módon, de a tegnapi nap óta befészkelte magát egy Between Lines nevű cucc a chrome böngészőbe, és nem tudom kiszedni onnan. Egyszer más sikerült vezérlőpult-programok törlése útvonalon leszednem úgy két órája, de megint jelen van. Azóta már ott sem találom. Feladatkezelőben is hiába lövöm ki, egy perc múlva ismét fut. Hogy tudnám véglegesen eltüntetni? És egyáltalán mi a fene ez a cucc? Mert problémát ugyan eddig nem észleltem vele, de mégis idegesít, hogy ott van.

Törölt nick Creative Commons License 2015.03.20 0 0 55328

Előző hozzászólásomat a pontosság kedvéért még kiegészíteném: egyes sorozatokat jobban védenek a Moston, amelyikből mindig csak az utolsó pár részt teszik fel és nem is jó hozzá az általam említett program.

Konkrétan ezeknél írja a titkosított tartalmat, a többi eszerint nem is titkosított, csak szegmentált, de ez a Silverlight sajátossága amúgy is. (Nem mintha engem annyira lázba hoznának ezek az anyagok, csak más fórumon szóba került, akkor jöttem rá.)

Előzmény: Carina_S (55327)
Carina_S Creative Commons License 2015.03.20 0 0 55327

Igen, a videoletöltő alkalmazások úgy szaladnak előre a fejlődés útján, akár a nyúl!!!

A fejlődés lépései (kettő, és csak példaképpen):>>

(1.) -- Példaképpen az első videoletöltő YouTube-hoz a "Free YouTube Downloader" volt, még ma is van, de már nem tud AVI-ba menteni az új verziócsaládja, mint a régebbijei. Ez még csak eredeti YouTube-os oldalakról eredő videókat tudott leszedegetni.

(2.) -- Megszimatolták ezt az űrt valahogyan azok, akik a "Freemake Video Downloader-t" és programtársát, a "Freemake Video Converter"-t fejlesztik, és a videoletöltőjük, azaz a "Freemake Video Downloader" azóta majdnem mindenféle videós weboldalról le képes tölteni majdnem bármit, nem csak a YouTube-osakat! (Meglepődve láttam a tesztelésénél, hogy még a szexoldalak normál úton-módon csak fizetősen letölthető videóinak egy részét is leszedi... . Hiába, előbb utóbb úgyis mindent felhackelnek, mint a Freemake is.... !)

!!!FIGYELEM! UTÓBBIAKAT NEM TIPPKÉNT(!) ÍRTAM LE, CSAK MINT A KÁROS HACKELÉS-"TECHNIKAI" JELENSÉGEK SZOMORÚ PÉLDÁIT!!!

Előzmény: Törölt nick (55320)
Carina_S Creative Commons License 2015.03.20 0 0 55326

Akkor már mindent értek! Akkor (nálam) nekik nem kötelességük futni, merthogy nem volt olyan szoftverem, ami miatt telepítenem kellett volna a JAVA-t, így nincs is fent!

Akkor csak telepítenem kell, és minden oké lesz... !

Köszönöm az útbaigazítást, szia... !

Előzmény: Hehe164 (55324)
Törölt nick Creative Commons License 2015.03.20 0 0 55325

Az Javascriptként indul, utána ezt igényli, nekem ki is írja fent a Firefox:

Előzmény: Carina_S (55322)
Hehe164 Creative Commons License 2015.03.20 0 0 55324

Azok sima Java programkák.

Kutya kötelességük futni, amennyiben van Java a gépeden.

Előzmény: Carina_S (55322)
Carina_S Creative Commons License 2015.03.20 0 0 55323

Windows alá nekem valamelyik program társprogramjaként vagy kiegészítő segédprogramjaként már egy éve telepítve van, a Start menüben is létrehoz egy "Microsoft Silverlight" nevű menüt, benne a szoftverjének azonos nevű parancsikonjával.

Úgyhogy nekem már rég installálva van... !

Előzmény: oljeg12 (55321)
Carina_S Creative Commons License 2015.03.20 0 0 55322

Ja, látom mire gondolsz. Windows Media Player (WMV, WMA videofájlok). Az audiofájlok közül pedig a WAV az eredetileg saját formátuma, a videók közül pedig az előző kettő. Ezen utóbbi kettő lejátszásáról (WMV és WMA) van tehát szó.

(?) Apropó, itt van a webbeteg weboldaláról egy-egy ilyen videó (látásvizsgáló, hallásvizsgáló, stb. ...). Ezeknek a videóknak (globálisan [=minden weboldalon] engedélyezett "Silverlight"-tal és "FlashPlayer"-rel sem fut! ...) milyen bővítmény kellene???

Webbeteg-videók a Vizsgáló 2.0-ból:>>>

http://www.webbeteg.hu/vizsgalo/latas

http://www.webbeteg.hu/vizsgalo/hallas

http://www.webbeteg.hu/vizsgalo/tunetellenorzo

Nem tudok rájönni, milyen bővítménnyel lenne megelégedve a Vizsgáló 2.0 (fenti 3 db. link) Mozilla Firefox alatt [de mondhattam volna más böngészőt is, nem? :)]!

Előzmény: Hehe164 (55319)
oljeg12 Creative Commons License 2015.03.20 0 0 55321

A Silverlight-ot telepíteni kell. Csak akkor működik, mert különben nincs ami működjön.

Előzmény: Carina_S (55318)
Törölt nick Creative Commons License 2015.03.20 0 0 55320

Mert az RTL-nél annak idején így döntöttek (vagy én ezt szűrtem le, elejtett szavakból), hogy távlati célok szempontjából (ha eljönne a fizetős megoldások ideje, lehetősége, szüksége) megtetszett nekik a Silverlight tartalomvédelmi megoldása (DRM), vagyis lényegében titkosított adatfolyam, ami a videók közvetlen letöltését megnehezíti.

Lehetetlenné ugyanis nem teszi, mert később készült olyan program, ISM Downloader néven, ami az egészet megcáfolta.

A Silverlight is valahogy megrekedt, évek óta semmi fejlesztés, az RTL még kitart mellette, de szerintem már ők is megbánták, mellette más megoldásokat is alkalmaznak, példa:

http://rtl.hu/rtlklub/808

Haladnak a korral, újabban ilyen HTML5 lejátszót is használnak, sőt most már egyszerű jobbklikkes mentést, pillanatképmentést is engedélyeztek a videóknál.

Egyébként a böngésző figyelmeztetni szokott, ha hiányzik egy lejátszó, abból megtudod, milyen kell hozzá.

A Webbetegen beágyazott Youtube-videót látok például. A Youtube működik HTML5 lejátszóval is, bár lehet, a beágyazottra ez nem érvényes, mintha nekem sem ment volna korábban.

Hehe164 Creative Commons License 2015.03.20 0 0 55319

Nem "sima videolejátszó".

A windows media video formátum beágyazott lejátszását teszi lehetővé a böngészőben.

Ez programokat, hangfájlokat, videókat egyaránt jelent.

Carina_S Creative Commons License 2015.03.20 0 0 55318

Köszönöm a válaszokat!

Hát ha csak egy sima videólejátszó, akkor be merem kapcsolni. Csak azt nem tudtam, hogy az "RTLClub/MOST"-nak külön videólejátszó kell, és hogy nekik nem jó a máshol általában szokásos "FlashPlayer".

Tényleg, ha már itt tartunk, a Webbeteg weboldalának is vannak az orvosoknak a betegek számára közzétett magyarázó videóik. A "Silverlight" vajon ahhoz a formátumhoz is jó lesz, vagy ahhoz megint másik kell? Mert az a másik videótípus, ami a "FlashPlayer"-rel nem ment.

Hogy lehet egy adott weboldal még ismeretlen fajtájú videóiról megtudni, hogy melyik formátum, meg milyen lejátszót igényel?

Előzmény: oljeg12 (55317)

Előzmény: James 42 (55316)
oljeg12 Creative Commons License 2015.03.19 0 0 55317

A Silverligt-al tudod megnézni az RTLKLUB/MOST videóit.

Előzmény: Carina_S (55315)
James 42 Creative Commons License 2015.03.19 0 0 55316

Szerintem nyugodtan kezelheted ugyanúgy, mint a Flash playert, mert ugyanúgy egy lejátszó eszköz, csak éppen a Microsoft videoformátumához. Természetesen ezt a lejátszót is érdemes rendszeresen frissíteni (már amikor van frissítés, mert ehhez nem szokott olyan gyakran jönni, mint a Flash playerhez).

Előzmény: Carina_S (55315)
Carina_S Creative Commons License 2015.03.19 0 0 55315

Sziasztok!

A Firefoxom azt akarja mindenáron, hogy a különböző fórumoldalakon (Index Fórum, Facebook, NlCafe, stb. fórumok...) engedélyezzem neki a "Silverlight" bővítmény használatát a fent említett weboldalak részére. ((Az erre szolgáló panel már mutatja, hogy a "Flash Player" bővítmény engedélyezve van, de az más eset: azt én engedélyeztem le neki minden oldalra egységesen, mert azzal játssza le a flash-videókat (mint amilyenek a YouTube-os videók is), vagyis az kell neki ezekhez a videókhoz!))

De ez a "Silverlight" bővítmény mi a manó, nem okozhat bajt??? <<(Pl.: lassulás, reklámok, nem kívánt üzenetek, vírusgyanús "csodaprogramok", stb.-k "idevonzása", más egyéb baj,... .. .) Tulajdonképpen mire való ez?? Mit segít?? Hasznos? Felesleges? Netalán tán még káros is? Nem tudom megítélni egymagamtól... .

(?) Kérdésem: engedélyezhetem vajon ezt a "Silverlight" bővítményt, vagy inkább ódzkodjak ettől???

Carina_S Creative Commons License 2015.03.06 0 0 55314

"1/a. Ha voltak ott vírusok, akkor azokat valóban eltávolíthatod ezzel a módszerrel, de ez még nem garantálja azt, hogy ezek után már biztosan sikeres lesz a visszaállítás. Az adatokban ugyanis nem csak vírusok lehetnek, hanem esetleg más sérülés is érhette őket."

Na ebben, ahol az adatsérülés kérdéseit kezdted el taglalgatni, már félig-meddig járatosabb vagyok. Vagyis legalábbis annyit tudok róla, hogy:

(a.)>> Ha a Windows bootoláskor adatsérülést érzékel a Registry-jében, vagy egyéb fájljain, akkor ha "csak" az egyéb fájlokkal volt gubanc, akkor előveszi a Chkdsk.exe fájl-javítóeszközt, és kijavítgatja az érintett állományokat, és addig nem lép be, csak ha már elvégezte a feladatát. Ha meg a Registry-jével érez hibát, akkor van neki belőle elrejtve 5 garnitúra biztonsági másolata. Ebből hiba esetében kiválasztja azt a legfrissebb másolatot, amelyikről még úgy érzi, hogy hibátlan, és azt betölti. Ekkor te segítesz neki egy cseppet, és amint befejeződött a hibátlan Registry-vel való rendszerindítás-betöltés, rögtön a Windows leállítása parancsot választod a Start gombról, és ezzel megadod a Windows számára azt a lehetőséget, hogy a Registry-javítás utáni legelső hibátlan Registry-változatot az oprendszerből való szabályos kilépés alkalmával szabályosan, és hibátlanul elmenthesse az első hibamentes rendszer-adatbázist (<Registry-t).

(b.)>> Ha nagyobb a baj ((pl. egyetlenegy ép Registry-másolata sem volt a Windows-nak, akkor elviszed egy mesterhez, akinek az adat-visszamentő szoftverekből van valamilyen rengeteget tudó (rendszerint nem ingyenes, hanem fizetős) verziója)). Ezzel azután hátha még az adat-helyreállítás alkalmával ki lehet hámozni a régi fájltöredékekből, nemrég törlődött fájlokból egy olyan, már a HDD-nek a már frissen törölt, de még felül nem írt fájlok számára fenntartott szektorában egy olyan Registry-fájlt (amelyiken csak a titkos attribútum van "Archív"-ról "Törölt"-re átállítva, és ezért így még visszamenthető), amelyiket még ez a szoftver a zárójelben jelzett okoknál fogva még vissza tud állítani.

Körülbelül ennyit tudok én arról, hogy milyen remények lehetségesek kisebb-nagyobb adatsérülések esetén, amelyeknél ezek a megoldási eshetőségek még segíthetnek.

Előzmény: James 42 (55312)
Carina_S Creative Commons License 2015.03.06 0 0 55313

Nem, azt a linket is megnéztem, elolvastam én a mögötte álló tartalmat. Csak tudod, amikor Registry-javításról van szó, akkor azzal nekem nincsen elég gyakorlatom, és vagy megkérdezek előtte egy-két profi szakembert, vagy ha úgy érzem, ez nekem magas, akkor inkább szakemberre bízom. A hozzá nem értő módon való Registry-javítgatásnak ui. az oprendszer összeborulása is lehet a végeredménye (a rendszer-újrahúzás szükségességével és igényével), ezt a rosszabb kimenetelt pedig ha lehet, inkább elkerülném... .

Előzmény: James 42 (55312)
James 42 Creative Commons License 2015.03.05 0 0 55312

1. Szerintem valóban érdemes tiszta, jól működő rendszerről készíteni visszaállítási pontokat.

2. Nem a megosztásról írtam, hanem a Biztonság fülről. És szerintem tényleg az a legjobb, ha csak saját magadnak, illetve a rendszergazdáknak adsz jogot a mappához, ha adsz.

1/a. Ha voltak ott vírusok, akkor azokat valóban eltávolíthatod ezzel a módszerrel, de ez még nem garantálja azt, hogy ezek után már biztosan sikeres lesz a visszaállítás. Az adatokban ugyanis nem csak vírusok lehetnek, hanem esetleg más sérülés is érhette őket.

Egyébként én úgy emlékszem, hogy azon az oldalon, amit a múltkor belinkeltem, volt szó arról is, hogy mit kell vagy lehet állítgatni a registry-ben, hogy a szolgáltatás működjön. Azt megnézted? Mert elég könnyen elintézted azt a linket.

Előzmény: Carina_S (55311)
Carina_S Creative Commons License 2015.03.05 0 1 55311

1. Akkor mindebből az következik, hogy tekintsük alapszabálynak azt, hogy ha új visszaállítási pontot akarunk manuálisan menteni a Rendszer-visszaállítóval, akkor előtte végeztessünk el a víruskeresőnkkel egy mindent átfogó részletes vizsgálatot, a talált szemeteket/programférgeket irtassuk ki vele kíméletlen módszerességgel, és visszaállítási pontot már csak ezek után, a most már garantáltan vírusmentes oprendszerről mentsünk el.

2. Ha látom a megfelelő felhasználót vagy csoportot a listában, akkor rákattintok, és csak a saját magaméra, mint rendszergazdáéra adom meg neki (a beállításoknak) a jogokat; tehát ne osszam meg senkivel még véletlenül sem, igaz?!! (Írod, hogy mindenféle mezei usernek végképpen ne osszam meg... ---> akkor tehát jobb nem megosztani, és csak a saját részemre biztosítani ezen jogokat! Jól mondom??)

1/a. (az "1."-hez kapcsolódik, de mégis külön részletezném):>> Kijavíthatóak-e a sérült visszaállítási pontok a következő eljárással?:

(a) Megadom csak saját részemre -- mint rendszergazda részére -- a megfelelő hozzáférési jogokat, de nem osztom meg senkivel sem a mappát (külső, vírussal történhető sértés kizárása);

(b) vagy a mappáral, vagy pedig annak belső tartalmára -- manuális megnyitás után -- és a belső tartalomra vonatkozólag a "mindent kijelöl" funkció használata után a kijelöltekre jobb egér gomb, erre rá a helyi menüből a "vizsgálat végzése a víruskereső szoftverrel" (nálam AVG 2015 Intern. Secur.) parancs kiadása a kijelöltek összességére;

(c) találat esetén vírus-tisztítás, vagy vírus-irtás;

(d) a kiirtott vírusok mivel már nem fenyegetnek többé, tiszták lettek a visszaállítási pontjaim immár;

(e) végül a már vírusmentesített visszaállítási pontok közül a Rendszer-visszaállítóval kipróbálom a rendszer-beállításmentést (most már elvben ennek sikerülnie kell!

Kérdésem: Szerinted sikerülhet-e ez így?

Előzmény: James 42 (55310)
James 42 Creative Commons License 2015.03.04 0 0 55310

1. Ebben az esetben nem biztos, hogy ezt a jogosultság-védelmet játszotta ki a vírus. Többnyire arról van szó, hogy egy olyan állományban volt a vírus, amit a rendszer egy visszaállítási pont létrehozása közben mentett el a System Volume Information mappába. Mellesleg ki is lehet játszani a védelmet, de ahhoz el kell tudni indítani egy programot SYSTEM accountban. Ezt meg lehet tenni, de inkább nem reklámoznám, hogy hogyan.

2. Nem kell hozzá vezérlőpult, csak az NTFS jogokat kell beállítani. Jobb egér a mappán, aztán Megosztás és biztonság (vagy Tulajdonságok) és Biztonság fül. Ha látod a megfelelő felhasználót vagy csoportot a listában, akkor rákattintasz, és megadod neki a jogokat, ha nem, akkor meg Hozzáadás gomb. Mezei júzereknek viszont nem kéne jogot adni hozzá.

Előzmény: Carina_S (55309)
Carina_S Creative Commons License 2015.03.04 0 0 55309

(1.) Akkor meg mit ér az egész jogosultság-védelem, ha a vírusok azt is ki tudják játszani??!

(2.) Ha én mégis bele akarok nézni oda, hogy rend van-e abban a "System Volume Information" mappában, akkor a hozzáférési jogot hol és hogyan tudom hozzáadni (melyik jogosultságok szükségesek)??? ((Vezérlőpult? ---> Melyik konzol? ---> Melyik albeállítás (XY párbeszédpanel-lapfül)?))

Előzmény: James 42 (55304)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!