Mikor hirtelen mindenki CB tápot kezdett volna gyártani, olyan is aki előtte még egy zseblámpát se tudott volna, lett nagy sírás-rívás a MEEI vizsgálatok miatt.
Mert valóban kemény feltételek voltak előírva. 10 beadottból jó ha 1 megkapta. Pedig akkor még EMC vizsgálat nem is volt. Erősen párás környezetben tartós rövidzárban sem melegedhetett sehol, a szigetelések tényleges vizsgálatánál is sok volt a bukó. Rögzítetlen kábelek, megérinthető feszültség alatti pontok a belsejében, az alkalmatlan csatlakozók, kapcsolók során felül. Biztiház szigeteletlensége, a hál.kábelről hiányzó törésgátló. Volt aki még a földelt és a kettősszigetelés dolgait is kutyulta.
Ennél sokkal korábban már volt CB klub Pesten. A XVII. ker Műv.Házban alakult a 80-as évek elején. Dobai Sanyi volt ott a gondnok/büfés. Ő szerezte meg egy estére a helységet. Olyan sikeres volt, hogy utána rendszeresen összejöttek az akkor még igen kevéske CB-sek.
Akkor még senki nem tudta, mekkora karrier lesz belőle.
Bizony egy CB rádióm nekem is bánta az "érdeklődést" a technika után. Az udvaromon álló Trabantból egy Stalker IX-et fújtak meg. A szélvédő gumit vágták körbe, majd kiemelve az üveget.
Aztán kiderült, hogy egy helyi jómódú vállalkozó unatkozó fiúcskája volt a hunyó. A rádió azóta sem lett meg. Még 40 év múlva is felismerném.
Más kínainál vettem 2sc1946A-t, használtat. Annyi látszott csak, hogy a kivezetései arany felületei már ónozva voltak. Hibátlanul dolgoznak. 35W 12V 150 MHz.
Én most nagyteljesítményű 600Volt 60Amperes IGBT-ket rendeltem az aliexpresről, egy 5 Kilowattos inverterbe. Az az elvetemült ötletem támadt , hogy bontott alkatrészeket vettem. Mind a 10 IGBT jó, pedig direkt azért vettem többet, hogy biztos lesz közte 2-3 rossz..
Kérted a visszajelzést a beépített MOSFET-ről. Motorola T60-ba lett beépítve. Jelenleg még csak a 2SK3078 típus érkezett meg. Beforrasztottam és tökéletes. Jó a kimenő teljesítmény és nincs túlvezérelve sem. RTL-SDR-el vissza lett ellenőrizve. Frekvencia bállítva.
Beszerzési forrás az aliexpress volt. Azt mondom, hogy kisebb teljesítményben nyugodtan lehet aliexpressről vásárolni. Nagy teljesítményű, nagy frekvenciás tranzisztorokból mind hamisítvány.
Amennyiben ezzel kapcsolatban valakinek kérdése van, amennyiben tudok, szívesen válaszolok rá.
A későbbiekben ha valaki hasonló típust szeret, ez hasznos lehet neki. Köszönöm a segítséget!
Ezért kell kerek mondatokban írni. Mivel az eQSL-ről beszéltem, azt hittem, azzal a site-tal kapcsolatban válaszoltál...
Persze, végtelenül egyszerű, sőt a rádióamatőr (és talán CB-s) logvezetők egy része képes címke- vagy lapkészítésre is, azt is be lehet állítani némelyikben, hogy e-mailben elküldje a QRZ-ben tárolt címre, még kész kód is van itt-ott, amiből össze lehet barkácsolni. Aztán létezik még az OQRS is.
Nem életszerű?:) Akkor Paintben (vagy másban) ráírod az adatait a Qsl lapra, elmented, feltöltöd valahová a netre, ő letölti. Értem, hogy van aki villával eszi a levest, de minek követni mások logikátlan példáit?
Mindenki felé határtalan tisztelettel fordulva kérdezem. Miért van megint olyan érzésem, hogy mi rendesen megválaszoljuk a kérdést, még el is beszélgetünk a témáról, a kérdező meg már árkon-bokron…..(ne legyen igazam) a köszönettel együtt?
Vagy egy másik niknév mögött, hátradőlve nézi a műsort.
Ha valaki feltesz egy kérdést a fórumon, akkor pár óra múlva visszanéz oda, és lereagálja a dolgot, írásban. Szerintem. De majd kiderül.
Nyilvánvalóan nem ismered az egészet; egyszerre egy terved lehet az eQSL-ben eltárolva - ha adatokkal ellátott képet töltesz fel, utána mindenki ugyanazt kapja, valamint a QSO-nkénti feltöltögetés amúgy sem életszerű. Mellesleg az MS Paint sem az a program, amit használnék. : - ) Kár, hogy nem a megfelelő topikban kezdtük ezt.
Ja, ez a retorika. A rögvalóság meg az, hogy ha az eQSL-en például egy lap jobboldalára szeretném a QSO adatait elhelyeztetni egy adott területre, mert azt adja ki a választott kép (ott üres), akkor képtelenség úgy megszerkeszteni, hogy az amúgy is szögletes, ronda, félig átlátszó háttérről ne csússzon-tördelődjön le a szöveg egy újabb sorba. A félig átlátszó háttér statikus, a szöveg kiírása meg dinamikus... Borzasztó az egész, ha van egy minimális igényed. Eleget próbálkoztam vele, de már nem emlékszem pontosan.
Mint egy rossz program (a weboldal is program), ismerünk olyat eleget, amiben elvileg mindent meg lehet oldani, gyakorlatilag maradnak az alapbeállítások, jelen esetben a lap alján egy teljes szélességű, vastagabb csík, mert azon kívül semmi sem működik elfogadhatóan, meg amúgy is az ígért "teljes kontroll" színekkel és minden mással egy nagy túró. És még ott a rossz felbontás is - nehogy már a mai tárterületeken ne férjen el akár többszöröse is annak az 528x336 (!) pixelnek jpg-ben.