Elég régről ismerem őket, talán túlságosan is régről, valószínű ezért is nem vettem semmit tőlük. Prémium termékként lett beharangozva, aztán volt egy csúnya botlásuk, mikor is sok hibás lámpát toltak piacra, de az ügyfeleket meg szépen elhajtották, nem javították a lámpákat gariban meg. Ebből közepesen nagy botrány is volt cégen belül, anno még a BLF-en követtem is az eseményeket. Aztán mivel BG és GB nem forgalmazza őket, itthon meg nincs hivatalos forrása, ezért valahogy mindig elmaradt. Kísérletezni drága, egyébként sok érdekes lámpájuk van.
Lanternetactice forgalmazza őket, biztosan tud sokkal bővebb infót adni róluk, hogy jelenleg hol tartanak, mennyire megbízhatóvá váltak, mert állítólag ma már tényleg prémium amit árulnak.
Seeker 2 Pro:
Tesztelni fogom elég sokat, lesz tapasztalat róla mire megírom a cikket, illetve utána folyamatosan is ahogy használom majd kiderül minden turpisság, ha van.
Köszönjük a beszámolót, értékeljük hogy elmondtad a tapasztalataidat. Az hogy melegszik magasabb fokozaton, a melegebb idő bejödtével értelemszerűen még jobban melegedni fog, ami a negatívumok közé sorolható.
Nekem a Fenix TK-35, 2000-Lum- nen kijáratva sem melegszik, " meleg időben sem " a lámpafej az tapintható erősen meleg, a nyél viszont gyengén langyos. Túrára tökéletes, nagyon szeretjük!
Amin most megakadt a szemem, a Manker T-02, 2xAA 2x14500 5 év garival, nem tudom mennyire vállalható maga a márka?
(Bemásolom ide is, lehet itt is van akit jobban érdekel ez az új modell)
Egy kis tapasztalat ebben a gyönyörű túrázós időben a Seeker 2-ről: Alacsony fokozat (50 lumen) elég erős fényt ad ismerős helyen mozgáshoz, kijelölt úton sétához, mondjuk itt még figyelni kell az úton a lábad elé. Közepes fokozatban (300 lumen) bőségesen elegendő a fénye bármire amit gyalog tudunk csinálni. Én kifejezetten vidéki sétára vittem el ha már elszabadultam a városból. Elvileg az üzemidő 9,5 óra, amit nem teszteltem, ennyire nem értünk rá. Annál inkább próbálgattam a magas fokozatot, ami szemre tényleg tartott majd egy óráig folyamatosan, eddig ment ebben a fokozatban szobai világítás helyett (hűtőre tapasztva mágnessel, ami stabilan megtartotta). Azért itt fogyaszt rendesen, elvileg 110 percet tud, majd visszalép 600 lumenre, amit újabb 30 percig tud tartani. A turbó móddal is szórakoztam kicsit, igaz csak játék volt, igazából baromira nem volt rá szükségem, mert sem nagyobb tisztás, sem szomszédos hegyoldal nem volt a környéken ahová mentem volna ilyen sárban. A turbó és a magas fokozatok közti különbség jól látható, érzékelhető. Melegszik mint állat turbóban, jelentős a fényerő csökkenése mikor visszalép, időt nem néztem, de pár percet biztosan megy ebben a fokozatban is. Majd méregetéskor kiderülnek a pontosabb adatok. Magas fokozatban is melegszik, de ott tartja magát, remélem nem szabályozgat a hővédelem, mert ha fix a fénye akkor konkrétan lehűti a vacakabb idő ami most volt este, de akkor melegben sem fog jelentősen átmelegedni, ami zavaróvá válhatna. Most el is dőlt, hogy ez lesz a túrázós lámpám, tetszett a fénye nagyon. Valóban nagyon hajaz az S2R Baton 2 fényére, amiről már írtam részletes cikket régebben, hogy EDC-re tök jó lámpa. Ennek is a cipőm orrától van szórt fénye, a hotspot hatalmas méretű, elég jól elkülönül a szórt fénytől. Most itt nem hiányzott a több kandela, de azért még fenntartásokkal kezelem, hiszen hosszabb túrán lenne jó látni, hogy mit tud, itt nem volt nagy távolság, sűrű volt a környezet eléggé.
Ez az Olight seeker 2 pro. ígéretesnek tűnik, kíváncsi leszek az árra. Egy 21700-as lámpát egyébként is tervezek vásárolni, meg még mindig hajtom az AA, 2xAA fejlámpát.
"-mylitee-n színt nem találom hol választhatnék, de van kupon."
Ha van lehetőség színt választani akkor azt az ár alatt találod meg. TUP-ból fekete van csak épp náluk.
"-wilcon-on van színválasztás, nincs kupon."
Azon a blogon amit én olvasok biza oda is van kupon, megnézném, hogy megy-e Nitecore termékre is ;)
"-alin van jó ár, de lesz a termék vámon? ha csak fát raknak rá, még kuponos ár körül megvan..."
Talán a vámfa nem is veszélyes ilyen kis csomagnál. Sokkal inkább tartanák attól, hogy belpiacos (csirkelábas csomagolású) terméket kapok. Aki kínából vett ilyet az nem azt a minőséget kapta, mint mi, akik EU piacra szánt terméket vettek. És ugye kb. a garid is addig tart, míg kibontod és értékeled.
Még 2 óra, és indulok az Acebeam T27 -ért. 18000 Ft lett a végső ár. :-DD Ennyiért már megéri, 1x használt (kipróbált) másodkézből is. Ezért a pénzért az eső sem számít. ;-)
Nekem a szerszámos "rendező" dobozokban vannak a lámpáim, L konzol az asztal hátuljára szerelve, tokok a fiókban (a többség).
Mivel észrevettem, rájöttem, hogy a kulcstartó lámpák, szerszámlámpák, keresőlámpák, EDC lámpák, taktikai lámpák, fejlámpák, biciklilámpák is más - más célra vannak kitalálva, más a kezelésük, máshogy világítanak, ezért, elgondolkodtam 1 lámpás beszerzésén is. Persze az új Olight Seeker 2 PRO is tetszik, meg a Nitecore NU25 is még hiányzik. ;-)
Ötletes megoldás és abba az irányba mutat, hogy az akkumulátorok beszerzése és kezelése ne legyen a véletlenre bízva, így a biztonságot szolgálja. Az R50 Pro LE tartójához képest azonban visszalépés, legalábbis autóban professzionális célra ez az új nem működne. Én amúgy is mágnestáblán tartom a lámpáimat (a mágneseseket), magamnak nem választanám az új L idomot. Sok embernek viszont praktikus lehet, hogy a lámpa ott figyel készenlétben, nem kell a töltéssel szórakozni.
Bármelyik mágnestalpas lámpájuk rátehető és akár tölthető is a saját töltőfejével! Nincs többé ide-oda elpakolt lámpa, mindig fix helyen, frissen töltve lehet a lámpáink. Zseniális! Egyelőre a Seeker 2 Pro tartozéka, de állítólag külön is megvásárolható lesz hamarosan.
A TIP első szériája volt érintett és csak ha lezártad, akkor nőtt meg a nyugalmi fogyasztása. Ennek oka egyértelmű, túlságosan figyelte, hogy mikor nyomod meg a gombot, hogy feloldja a zárást.
2017-es széria már javítva lett, ez a dobozán nagy betűkkel hirdetve is van, hogy már a "2017 kiadás", én már arról írtam. Az első szériával elvileg sehol sem találkozhatsz már, max. használtan.
A TIP 2 hivatalos magyar forgalmazásáról nem tudok, de ha dobsz nekik egy levelet (ők az importőr, csak ők adnak teljes garit) akkor biztosan tudnak mondani pontosabbat.
Sziasztok! Mi is valójában az igazság a Nitecore TIP körül? Melyik évjárat meríti az akkut, és kb. mikor lesz MO-on elérhető a TIP ll ? Köszönöm. " Az Olight ION kifutott."
Sok mindenre jó az a TOOL AA. Mágnestalp, klipsz ide - oda, szilikon diffúzor. Siltes sapkán fejlámpaként, diffúzorral lámpásként, rendes lámpaként, bicikli szerelékkel bicikli lámpának is tudnád használni (mint írtam, 1 - 2 $ -ról van szó). És mindenre fogod tudni használni. Én is már használtam a THUMB -ot és a TUP -ot siltes sapkán, a THUMB -ot lámpásként is.
Megbántódosnak tűnök? :-)
Ritkán tekerek sötétben, de ha úgy alakul, akkor a Tool AA sapkára tűzve, vagy az Osram műhely lámpa a canga elejére akasztva, s csá..
Persze, lehet 3 € -ért venni lámpaszereléket biciklire, diffúzort is lámpás helyett, fejpántot, amibe bele lehet tenni a zseblámpát. Nekem is van szerelékem, fejpántom, diffúzorom. Nitecore és Fenix termékeit használom, tehát nem is gagyik. De ezek szükség megoldások.
Elemlámpa találkozón is próbálta valaki a fejpántomat (xtctraxx), hát azért más mint a fejlámpa. Pedig 2 lámpát is lehet felszerelni, dönteni fel / le, de mégis más mint a fejlámpa. A másik még egyszerűbb, csupa anyag. Kevésbé stabil. A következő gumipánttal, gélcsíkkal a belsejében, fényvisszaverő nyilakkal az oldalán. Zsebre vágható, minimális helyet foglal. Ez is csak ideiglenes megoldásra való (pedig ezt ajándékba kaptam, nem adtam ki rá pénzt).
A lámpás is más mint a sima diffúzor. Nem dönti fel a szél, nem dől fel szőnyegre téve, nagyon stabil. Akasztó van rajta, mágnes a talpában. A legtöbb esetben meleg fehér, hosszabb ideig üzemel, nem vakít, stb.
A bicikli lámpánál írtam, hogy nem szabad vakítania sem, de látni is kell vele. A 20000 cd -ás, 2000 lm -os lámpával látok, de vakítok is. A 60 lm is már 600 cd fényerőt jelent, 1 lm -nal meg biztos nem látni. A bicikli lámpám 150 lm fényáramnál, 400 cd fényerőt biztosít tompított fénynél, miközben a lámpa magassága fölé nem is világít. Vagyis, nagyobb felületet világít be fényesebben. És így tovább, és így tovább. ;-)