Köszönöm szépen a tippeket végül megvettem szabályosan. Úgy láttam a kerékpár tárolás a Flirteken nem változott. Kb négy ülést kéne kivenni hogy fel lehessen akasztani vagy tíz bringát a vécés bohóckodás helyett.
Nekem egyszer az ország másik végébe adott a pénztáros jegyet ami km-re pontosan ugyanannyi volt így az ára is, tehát meg se néztem mi van ráírva. A kalóznéni elkezdett volna szenyózni velem. Mondom, hogy jó, de önnek és a MÁV-nak nemtökmindegy, ha PONTOSAN ugyanannyiba került? Filózgatott-filózgatott, aztán kegyesen helybenhagyta és leszarta. De ez a mai vonalkódleolvasósdi előtt volt, már nem tehetné meg. Egyébként is, szeretik a jutalékos jegyvásárlást a vonaton, azaz a pótdíjazgatást.
Vedd meg együtt, mert ha tahó a kalauz - és ennek elég nagy az esélye - akkor kötözködni fog.
A rendszer egy trágya, velem történt, hogy jegyvásárlás Kelenföldön Iváncsára. De nem volt jó, mert a jegypénztáros úgy adta ki, hogy, a másik vasútvonalon keresztül (Székesfehérvár felé) utaztam volna, de a végcél megjelölés jó volt, de így nem érvényes a jegy. (Én sem értettem.) Agresszív bunkóként nehezen vagyok meggyőzhető, főleg, ha igazam van, így maradtunk mindannyian a vonaton. Odafelé 820 volt a jegy, visszafelé 960.- ugyanarra a távolságra, ami nekem magyarázhatatlan. Persze lehet, hogy odafelé beleszámolták a hátszelet vagy ilyesmi, az inflációt nem említeném, mert 4 óra alatt talán nem tényező.
Sziasztok, böcsülettel rákerestem de nem találtam választ, szóval ha van Pest vármegye bérletem és kerékpárral utazom mondjuk Velencére, nekem Tárnoktól kell jegy, a járműnek viszont Barossteleptől. De mivel utóbbi így is úgy is 500 Ft, az egyszerűség kedvéért megvennétek együtt Tárnoktól, vagy nagy a szigor?
"Majd írok a Shimano-nak, meg a kerékpárgyártóknak, hogy van egy-két ötletem, nem is kérek pénz érte..."
Ötlet:
Piros lámpa felé gurulva gondolok arra, hogy milyen jó lenne nem fékezni, hanem inkább egy rugót felhúzni és attól lassulni, majd zöldnél, a tárolt erőt az indulásra felhasználni.
Ez sajnos kevés és drága. A felsőcsövet, az alsócső oldalait húznám be vele, a telókra karbont tennék, aztán még itt ott, de nem kis foltokat, hanem nagyobb területeket.
Amióta elektrollerrel akárki, mindenféle kresz ismeret nélkül szabadon garázdálkodhat, vakíthat és ebbe szarik bele a tisztelt közeg összes tagja, semmi értelme a pedelecesek basztatásának. Gyakorlatilag egyforma a kettő.
Gyakorlatilag a felhasználókra lett bízva, hogy betartják-e a pedelecre vonatkozó hivatalos szabályokat (max 250W állandó teljesítmény, max 25 km/h-ig rásegítés, és csak hajtással együtt), mivel hatósági ellenőrzés egyáltalán nincsen. És persze a ténylegesen korlátozott pedelec-ekhez is lehet venni feloldó chipes megoldásokat, amivel a 25 km/h helyett magasabb limit van.
Meggondolandó, hogy legyen minden elektromos rásegítésű kerékpár szabályozásilag segédmotoros kerékpár, kötelező biztosítással, bukósisakkal és minimum SM kat. jogosítvánnyal. De akkor is kevés esélyét látom, hogy a rendőrség egyáltalán megpróbálná betartatni a szabályokat.
Úgy értettem a kamut, hogy a pedelec elterjesztésében, reklámjaiban volt egy olyan tétel, miszerint egészséges, mert ezzel is kell mozogni, majdhogynem sportolni. De ha a pedál mozgatása nélkül is megy, akkor valójában semmiben nem különbözik egy villamymotoros robogótól. Illetve annyiban, hogy lehet vele a biciklis infrastruktúrát is használni. (persze láttam már Harley-Davidsont is a kerékpárúton: kikerülte a lámpát a gyalogosátkelőnél)
Nem, a pedelec teljesen korrekt kategória, ha bemész a boltba, jó pénzért vehetsz kismillió fajtát "nyugati" motorokkal, csak ha valami kínait veszel, az sosem lesz pedelec.