Keresés

Részletes keresés

_ham_ Creative Commons License 2001.10.03 0 0 216
A file/autmate/batch-ben beállítod a forráskönyvtárat és a kimenő könyvtárat, a kimenő lehet ugyan az is, ekkor felülírja. A forrásból fogja kivenni a képet és a célba teszi, ennek működnie kell.
Ha csak action-t írsz és azt futtatod a play gombbal, akkor csak azzal fog foglalkozni ami az open parancsban van.

Az action-t hozzá is lehet rendelni egy billentyűhöz, magyarul ha ezt a gombot megnyomod, akkor végrahajtja a felvett utasításokat. DE ezt automatizálja a batch, nem kell nyomogatni.

Hányas photoshopod van?
A 4-esben még nincs automatika, az 5-ősben nem akarja bezárni a képet (ezt valahogy sikerült megoldani, csak már nem emléxem hogyan)
Ajánlom a 6-ost, elég sokat tud.

Ha nagyon szarban vagy holnap csinálok pár shotot a beállításokról, itthon most nincs photoshop, csak a munkahelyen tudom megcsinálni.

Előzmény: dynax (215)
dynax Creative Commons License 2001.10.03 0 0 215
valami nem jó , lehet hogy csak én vagyok láma de nekem mindig csak azt a file-t állítgatja amin felvettem az action-t , a többit csak megmutatja , ha van ötleted várom !!
Előzmény: _ham_ (204)
VampireX Creative Commons License 2001.10.03 0 0 214
Végülis asszem ja.

A meló egész pontosan:

Srác a medencénél, az üzleti negyedben. Révetegen tekint a távolba, mert ö látja amit a többiek nem. Egy nagy hegyet pl. A nézô ezt a víziót úgy kapja, hogy a víz (medence) tükrözôdésében látja amint a srác a természet közepén egy hegy lábánál áll. Na és ez a része vár a megcsinálásra:) (idesem kell írnom, hogy a vizben normálisan egy irodaház látható)
Tehát sráckép van, mert majd kivágom az eredetibôl. Hegy van, erre minden para nélkül ráteszem a gyereket. Nade most kéne azt csinálni, hogy ebbôl a dolgból valahogy hiteles víztükrözôdést csináljak.

Tök nemegyszer?, pedig aszittem.

Előzmény: trollcsi (213)
trollcsi Creative Commons License 2001.10.03 0 0 213
jól értem, hogy egy normál képből szeretnél egy fodrozódó, perspektívába torzított dolgot csinálni?
Előzmény: VampireX (210)
VampireX Creative Commons License 2001.10.03 0 0 210
Abból indultam ki, hogy ha használom a wave-t a distortból, akkor még az nem csinálja meg a vizet perspektívikusra. Már ha értitek, tehát ugye a messzibb hullámkák azok kissebbek...:) Ezért azt csináltam, hogy a tükörképet fogtam, széjjelhúztam perspectivével, arra rálöktem a wave-t, aztán vissza perspectivével az eredeti formájára.

Hát egyenlôre kurvaszar, de még buherálok beállításokkal, hátha az a baja. Utálom hogy az a szar wave csak ilyen kis méretben mutatja a preview-t :(

Van még ocean ripple, meg még mi van?

VampireX Creative Commons License 2001.10.03 0 0 209
Jó ötlet írok neki, csak még nem tudom hogy adjam be neki, hogy tényleg én voltam az etalon....:)

Ma kipróbálok egy durvát!

A feladat a következô: Áll egy ember egy medence szélén, a mögötte bizniszmenek, a háttér ilyen irodaház. A víztükörben viszont már csak ôt látjuk, mögötte nagy+szép hegyekkel+természettel. Medencés fotó adott, viszont a természetfotót emberestül, hullámostul odakéne eszkábálni.
Van egy ötletem, mindjárt megpróbálom, de ha van valami tippetek, akkor légyszi, mert jól kéne összehozni. Kösz

Előzmény: trollcsi (208)
trollcsi Creative Commons License 2001.10.03 0 0 208
írtam etalonX-nek, a gazdinak.
Előzmény: Törölt nick (207)
trollcsi Creative Commons License 2001.10.02 0 0 206
nem az olimposszal volt gondom, hanem azzal, hogy a kb. 500e Ft alatti gépek arra jók csak, hogy a haverokra villants a virágágyásban kocsma után :)
másra nem. rendesen beállványoslámpáztunk mi is, hiába.
Előzmény: _ham_ (200)
patrona Creative Commons License 2001.10.02 0 0 205
Ahha, asszem világos. Ki si fogom próbálni. Köszi!
Előzmény: _ham_ (204)
_ham_ Creative Commons License 2001.10.01 0 0 204
Naná, hogy van benne, be is szarnék nélküle, általában 200-300 képpel dolgozom és mikor konvertálom őket cmyk-ra meg még egy csomó beállítást ráteszek, akkor kinőne a szakállam ha nem lenne ez, és kézzel, egyenként csinálnám meg.

Szóval ha nincs kint véletlenül az ablak, akkor a window/show action sorra menj, egyébként egybe van a history-val, ha az kint van, akkor a mellette lévő fül az (actions)
Az ablak alján vannak kis ikonszerűk, ott rámész a create new actionra, adsz neki egy nevet, mondjuk kicsi-nagy, mindegy, majd OK, asszem ilyenkor rögtön recordra vált, vagyis rögzíti azokat a műveleteket, amiket csinálsz. Megnyitod az egyik képet, majd megcsinálod, amit akarsz vele (kicsinyítés, majd nagyítás stb.) ezután elmented valahova, majd bezárod. Ekkor leállítod a felvételt, hogy mostmár ne rögzítse a dolgokat. Kész az action. Ezután a file/automate vagy mi a fene sorra mész, ezen belül a batch-re
Itt kiválasztod az action-ödet, beállítod melyik folderben vannak a képek amiket akarsz mahinálni, majd azt is, hogy melyik könyvtárba tegye, log filét is fog csinálni, azt is el kell menteni valahova(utolsó sor). OK-ra kattintasz és már darálja is a képeket.

Előzmény: patrona (203)
patrona Creative Commons License 2001.10.01 0 0 203
Jé, ebben ilyen is van???? És ezt hol kell csinálni, és persze hogy?
Sok mindenre rájöttem már a Photoshpban, erre nem:-)))))))
Előzmény: _ham_ (202)
_ham_ Creative Commons License 2001.10.01 0 0 202
Ha ennél a megoldásnál maradsz, akkor nagyon egyszerű dolgod van. Csinálsz egy actions-t a photoshopban és mikor összegyűlik több kép, de ez lehet egy is, akkor ráereszted az automatát és megcsinál mindent helyetted.
Előzmény: patrona (201)
patrona Creative Commons License 2001.10.01 0 0 201
gazából ez nem hagyományos webkamera, hanem olyan, amit egy TV kártyához kell csatlakoztatni, mivel RCA kimenete van, nem USB. A TVnéző softver capture gombjával készült a felvétel, direkt 1200X1600-ban, hogy aztán lekicsinyítve talán nem lesz olyan szemcsés, de mégis az.....
Azóta kipróbáltam egy elég fapados módszert, de egész műkodőképes. Leveszem a kép méretét 50-°ra, majd vissza 100%-ra, és eztmegismétlem még egyszer. Így egész tűrhető lett. Talán maradok ennél a megoldásnál, csak kicsit időigényes:-))))
Előzmény: trollcsi (199)
_ham_ Creative Commons License 2001.10.01 0 0 200
Hát ezt részben megcáfolnám, mi egy Olympus Camedia E-10-est használunk és szerintem elég jó képet csinál, igaz a beállításon sok múlik, meg persze a világításon is, de azért jó. Ja, és ez is kb félmillás kütyü, hanem több.
Előzmény: trollcsi (199)
trollcsi Creative Commons License 2001.10.01 0 0 199
passz, de látatlanban webkamerától túl sokat ne várj. egyszer digitális fotóztam, kipróbáltunk vagy 4 gépet, az első használható egy sony mavica volt, majdnem fél millerért. a többi (HP, Olympus) elképesztő eredményt hozott.
Előzmény: patrona (198)
patrona Creative Commons License 2001.10.01 0 0 198
Helló!

Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Vettem egy webkamerát, és próbából csináltam pár állóképet is vele. Hát, az eredmény elég lehangoló volt. Bát a kép viszonylag éles, de színei nem nagyon voltak. Ekkor gondoltam, hogy Photoshoppal megpróbálok segíteni rajta. Egész jó lett az eredmény, visszatértek a színek(főleg a vösösből volt kevés), de a kép iszonyú szemcsézett lett.
ezt a szemcsézettséget hogyan tudnám megszűntetni? Próbálkoztam életlenítéssel, de nem nagyon segített.

Ötlete valakinek?...

trollcsi Creative Commons License 2001.09.24 0 0 197
ahoj! van egy kedves barátnőm, aki grafikus, dtp-s, nagyon ügyes, remekül kezeli mac-en meg windowsban is a photoshopot, freehandet, qquarkot, stb. és unja rendkívül a jelenlegi munkahelyét. ha tudtok valamit, dobjatok egy mélt plz.
ide tettem néhány cuccát, csekk!
köszcsi!
trollcsi Creative Commons License 2001.09.17 0 0 196
fő a nyugalom, csak nem elkapkodni a dolgokat, hercegem ;)
Előzmény: Prince Tybalt (195)
Prince Tybalt Creative Commons License 2001.09.17 0 0 195
kösz Trollcsi :D
Előzmény: trollcsi (185)
trollcsi Creative Commons License 2001.09.17 0 0 194
csorranhat is, nagyon ügyi.
Előzmény: pataporc (193)
pataporc Creative Commons License 2001.09.17 0 0 193
Ahogy most elnezem Kilfisht, eppen csorran a maja kifele. :))

Előzmény: Crownless (192)
Crownless Creative Commons License 2001.09.15 0 0 192
Tovaris Kirov vagyok, csak elfelejtettem a jelszot, meg a mailcimet, amire regisztraltam:) (Ez volt a Kei-Satuval is).

Na mindegy. Szoval arra gondoltam, hogy konkret kepeket elemezhetnenk technika/hangulat/egyeb szempontjabol, mert sokat lehet tanulni beloluk, es bovul az altalanos muveltseg is.:)

Kilfish nemtom, mennyire jon be nalatok,de nekem o a peldakepem.

Nekem a hangulatan kivulkulonosen a blurring techje tetszik. Eszmeletlen hatast tud vele elerni.

Ti egyebkent mennyire szoktatok 3ds modelleket hasznalni a kepeitekhez? (ugy ertem hogy a kepek hasznalata mellett)

VampireX Creative Commons License 2001.09.14 0 0 191
Pár link:

http://www.ashleywood.com/

http://www.alessandrobavari.com/

http://www.dreamline.nu/

trollcsi Creative Commons License 2001.09.14 0 0 190
szasz.
hu ez a kilfish beteges. nekem meg betegesen tetszik. huhh.
ps: szépek a képeid.
Előzmény: VampireX (189)
VampireX Creative Commons License 2001.09.14 0 0 189
Na, ahogy elnézem, nincs ezen mit "újrakezdeni"

akkorcsak: 'am back, és helló trollcsi, meg respect to Tovaris Kirov, mert ez a srác törôdik velünk :))))))

VampireX Creative Commons License 2001.09.14 0 0 188
Szevasztok!

Nem kezdjük újra?
Megcsináltam a sitémet pure photoshop, és csekk a linkeket balra, mert van ott pár srác, akitôl leesik az állatok :)

www.banyek.hu

Még nem olvastam végig mi történt itt a pár év alatt amíg elvoltunk süllyedve, de most nekikezdek.

Ja, és etalon vagyok, csak már ez a nevem.

Lord Sage Creative Commons License 2001.06.18 0 0 187
thx, I love tutorials, abból azt hiszem, hogy tudok valamit, pedig nem :)
Előzmény: trollcsi (186)
trollcsi Creative Commons License 2001.06.18 0 0 186
van itt (középen) néhány bájos tutoriál, ha valakit érdekelne ebben az elsüllyedt topicban.
trollcsi Creative Commons License 2001.03.05 0 0 185
hi! :) ESS szerver? :))
Előzmény: Prince Tybalt (184)
Prince Tybalt Creative Commons License 2001.03.04 0 0 184
Udv !

Jo kis Photoshop plugin - lehetőleg warez és nem shareware - lelőhelyet keresek. Kérlek, ha tudtok segítsetek.

Előre is köszönöm,
Prince Tybalt
[no!mad design]

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!