A file/autmate/batch-ben beállítod a forráskönyvtárat és a kimenő könyvtárat, a kimenő lehet ugyan az is, ekkor felülírja. A forrásból fogja kivenni a képet és a célba teszi, ennek működnie kell.
Ha csak action-t írsz és azt futtatod a play gombbal, akkor csak azzal fog foglalkozni ami az open parancsban van.
Az action-t hozzá is lehet rendelni egy billentyűhöz, magyarul ha ezt a gombot megnyomod, akkor végrahajtja a felvett utasításokat. DE ezt automatizálja a batch, nem kell nyomogatni.
Hányas photoshopod van?
A 4-esben még nincs automatika, az 5-ősben nem akarja bezárni a képet (ezt valahogy sikerült megoldani, csak már nem emléxem hogyan)
Ajánlom a 6-ost, elég sokat tud.
Ha nagyon szarban vagy holnap csinálok pár shotot a beállításokról, itthon most nincs photoshop, csak a munkahelyen tudom megcsinálni.
valami nem jó , lehet hogy csak én vagyok láma de nekem mindig csak azt a file-t állítgatja amin felvettem az action-t , a többit csak megmutatja , ha van ötleted várom !!
Srác a medencénél, az üzleti negyedben. Révetegen tekint a távolba, mert ö látja amit a többiek nem. Egy nagy hegyet pl. A nézô ezt a víziót úgy kapja, hogy a víz (medence) tükrözôdésében látja amint a srác a természet közepén egy hegy lábánál áll. Na és ez a része vár a megcsinálásra:) (idesem kell írnom, hogy a vizben normálisan egy irodaház látható)
Tehát sráckép van, mert majd kivágom az eredetibôl. Hegy van, erre minden para nélkül ráteszem a gyereket. Nade most kéne azt csinálni, hogy ebbôl a dolgból valahogy hiteles víztükrözôdést csináljak.
Abból indultam ki, hogy ha használom a wave-t a distortból, akkor még az nem csinálja meg a vizet perspektívikusra. Már ha értitek, tehát ugye a messzibb hullámkák azok kissebbek...:) Ezért azt csináltam, hogy a tükörképet fogtam, széjjelhúztam perspectivével, arra rálöktem a wave-t, aztán vissza perspectivével az eredeti formájára.
Hát egyenlôre kurvaszar, de még buherálok beállításokkal, hátha az a baja. Utálom hogy az a szar wave csak ilyen kis méretben mutatja a preview-t :(
Jó ötlet írok neki, csak még nem tudom hogy adjam be neki, hogy tényleg én voltam az etalon....:)
Ma kipróbálok egy durvát!
A feladat a következô: Áll egy ember egy medence szélén, a mögötte bizniszmenek, a háttér ilyen irodaház. A víztükörben viszont már csak ôt látjuk, mögötte nagy+szép hegyekkel+természettel. Medencés fotó adott, viszont a természetfotót emberestül, hullámostul odakéne eszkábálni.
Van egy ötletem, mindjárt megpróbálom, de ha van valami tippetek, akkor légyszi, mert jól kéne összehozni. Kösz
nem az olimposszal volt gondom, hanem azzal, hogy a kb. 500e Ft alatti gépek arra jók csak, hogy a haverokra villants a virágágyásban kocsma után :)
másra nem. rendesen beállványoslámpáztunk mi is, hiába.
Naná, hogy van benne, be is szarnék nélküle, általában 200-300 képpel dolgozom és mikor konvertálom őket cmyk-ra meg még egy csomó beállítást ráteszek, akkor kinőne a szakállam ha nem lenne ez, és kézzel, egyenként csinálnám meg.
Szóval ha nincs kint véletlenül az ablak, akkor a window/show action sorra menj, egyébként egybe van a history-val, ha az kint van, akkor a mellette lévő fül az (actions)
Az ablak alján vannak kis ikonszerűk, ott rámész a create new actionra, adsz neki egy nevet, mondjuk kicsi-nagy, mindegy, majd OK, asszem ilyenkor rögtön recordra vált, vagyis rögzíti azokat a műveleteket, amiket csinálsz. Megnyitod az egyik képet, majd megcsinálod, amit akarsz vele (kicsinyítés, majd nagyítás stb.) ezután elmented valahova, majd bezárod. Ekkor leállítod a felvételt, hogy mostmár ne rögzítse a dolgokat. Kész az action. Ezután a file/automate vagy mi a fene sorra mész, ezen belül a batch-re
Itt kiválasztod az action-ödet, beállítod melyik folderben vannak a képek amiket akarsz mahinálni, majd azt is, hogy melyik könyvtárba tegye, log filét is fog csinálni, azt is el kell menteni valahova(utolsó sor). OK-ra kattintasz és már darálja is a képeket.
Ha ennél a megoldásnál maradsz, akkor nagyon egyszerű dolgod van. Csinálsz egy actions-t a photoshopban és mikor összegyűlik több kép, de ez lehet egy is, akkor ráereszted az automatát és megcsinál mindent helyetted.
gazából ez nem hagyományos webkamera, hanem olyan, amit egy TV kártyához kell csatlakoztatni, mivel RCA kimenete van, nem USB. A TVnéző softver capture gombjával készült a felvétel, direkt 1200X1600-ban, hogy aztán lekicsinyítve talán nem lesz olyan szemcsés, de mégis az.....
Azóta kipróbáltam egy elég fapados módszert, de egész műkodőképes. Leveszem a kép méretét 50-°ra, majd vissza 100%-ra, és eztmegismétlem még egyszer. Így egész tűrhető lett. Talán maradok ennél a megoldásnál, csak kicsit időigényes:-))))
Hát ezt részben megcáfolnám, mi egy Olympus Camedia E-10-est használunk és szerintem elég jó képet csinál, igaz a beállításon sok múlik, meg persze a világításon is, de azért jó. Ja, és ez is kb félmillás kütyü, hanem több.
passz, de látatlanban webkamerától túl sokat ne várj. egyszer digitális fotóztam, kipróbáltunk vagy 4 gépet, az első használható egy sony mavica volt, majdnem fél millerért. a többi (HP, Olympus) elképesztő eredményt hozott.
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Vettem egy webkamerát, és próbából csináltam pár állóképet is vele. Hát, az eredmény elég lehangoló volt. Bát a kép viszonylag éles, de színei nem nagyon voltak. Ekkor gondoltam, hogy Photoshoppal megpróbálok segíteni rajta. Egész jó lett az eredmény, visszatértek a színek(főleg a vösösből volt kevés), de a kép iszonyú szemcsézett lett.
ezt a szemcsézettséget hogyan tudnám megszűntetni? Próbálkoztam életlenítéssel, de nem nagyon segített.
ahoj! van egy kedves barátnőm, aki grafikus, dtp-s, nagyon ügyes, remekül kezeli mac-en meg windowsban is a photoshopot, freehandet, qquarkot, stb. és unja rendkívül a jelenlegi munkahelyét. ha tudtok valamit, dobjatok egy mélt plz.
ide tettem néhány cuccát, csekk! köszcsi!
Tovaris Kirov vagyok, csak elfelejtettem a jelszot, meg a mailcimet, amire regisztraltam:) (Ez volt a Kei-Satuval is).
Na mindegy. Szoval arra gondoltam, hogy konkret kepeket elemezhetnenk technika/hangulat/egyeb szempontjabol, mert sokat lehet tanulni beloluk, es bovul az altalanos muveltseg is.:)
Kilfish nemtom, mennyire jon be nalatok,de nekem o a peldakepem.
Nekem a hangulatan kivulkulonosen a blurring techje tetszik. Eszmeletlen hatast tud vele elerni.
Ti egyebkent mennyire szoktatok 3ds modelleket hasznalni a kepeitekhez? (ugy ertem hogy a kepek hasznalata mellett)