Van egy faszi, aki amúgy sárga hajú,
és az USA elnöke, és idióta is, nos ez
a fazon most békekötő szerepében
tetszeleg.
A Biblia említ egy ilyen békekötőt, tán
ő az?
"Csacskaságok. A cseheknek jó dolguk volt a protektorátusban.." Mint a zannyuk kebelén - nyilván.
Ez a megállapítás a hét megállapítása. Teljes joggal. Nyilván egyeztetted magukkal, a csehekkel is. Talán éppen úgy, ahogy a lengyelek számára is egy áldás volt a német lerohanás, megszállás, a főkornányzói rendszer és a szinte az egész országra kiterjedő terror. Erről sajnos már nem kérdezheted meg például az áldott emlékű II. János Pál pápát, egykori krakkói bíboros érseket, aki annak idején - fiatal lelkészként - a krakkói egyetem diákjaival együtt vett részt a németekkel szembeni ellenállási mozgalom küztdelmeiben
és a lebukást követően, velük együtt viselte ennek minden következményét. De gondold csak azt, egész nyugodtan, hogy a csehek számára, a német megszállás, Heydrich rémuralma maga, az ldás - békesség időszakja volt. Lidice meg csak a ködös fantázia szülötte volt. Tapicska forgalmi szolgálattevő csakis Jirzi Menzel és Bohumil Hrabal puszta, játékos fantáziavilágának szüleménye lehetett.
Az antikrisztusnak rengeteg előfutára van, de attól még nincsenek itt a végidők. Noha egyesek már azt is tudni vélik, ki az. Én nem tudom, és nem tudtam megkérdezni, mert letiltott a hölgy, pedig kíváncsi vagyok. Ugyanez a hölgy azt is posztolta pár napja, hogy az elragadtatás csak pár nap kérdése. Sírva röhögök.
Trump ugyan valóban elérhette volna a békét, de hát Trump nem egyeduralkodó, és nem azért rakták oda, hogy békét kössön, hanem pont ellenkezőleg. Csak el kellett volna zárni a pénzcsapot, és Ukrajna békét kötött volna rég, Izrühell meg szétesett volna, mint az én túrógombócom.
De helyes volt. És Putyin is jól tette, hogy megvédte a Donbaszt, amit nem jól tesz, hogy nem lépett idő e , hogy elárulta a szíreket. Nem lehet elkerülni a konfliktust a NATO-val.
Csacskaságok. A cseheknek jó dolguk volt a protektorátusban. A több millió ember halálát bem Hitler okozta, hanem az anglocionista kabal. Ajánlom a témában Carol Quigley írásait.
Amúgy pedig nem kebeleztek be mindent a németek: Csehszlovákiából maradt Szlovákia, s ez utóbbi kb. akkora kiterjedésben, amekkorában ma is kellene lennie.
Az sem igazságos, hogy a csehek hullarablók módjára ránk támadtak 1918-ban és ártatlanokat gyilkoltak meg (lásd pl.: pozsonyi sortűz), akárcsak román és délszláv társaik.
Ezek után magyar szempontból tökmindegy, hogy hogyan, de felbomlik az államuk. A német bekebelezés ellen semmit nem tettek, pedig ellenállhattak volna, mert volt hadseregük. De nem tették.
Nem mondta, hogy Hitler szüntette meg. Sőt, kifejezte, hogy Hitler nélkül szűnt meg. Azt sem mondta, hogy nem a világháború után szűnt meg: kifejezetten írta, hogy '93-ban. S azt sem állította, hogy annak következményeként szűnt meg. De mindez téged nem akadályoz a nyelvdekonstruálásban...