Ez vigyáz magára leállítja magát az úszókapcsoló miatt . Már csak az a kérdés kihúzáskor nem e lesz probléma ez ha vissza hajlik . Csőben az üzemet se tudom megbecsülni működne e az úszó kapcsolója . Kiktatni ki lehet ha a tartókötélhez kötöd ,szigelteled ,de akkor elveszti a funkcióját . Akkor valóban áramlás kapcsolót igényel . A leírása jónak tűnik . A többiek majd mondanak olyat neked ,nekem nincs eddig nem kellett .
Csak mi a vaskos csövekhez vagyunk szokva ,én pl 1 colos slagokat használok és a Káma kb a 2méteres vízoszlopot olyan ,ásott kútból kb 5 perc alatt szárazra rántja az 1 colos 20 méter salagon keresztül !
De nincs olyan, hogy elfogy. :) Nem elfogy hanem a vízszint a beszívó nyillás alá esik. Nekem 1 Csolos kpe csővel van szerelve, ami a kertben 2 db 3/4 colos locsolócsőre dolgozik. Ha a tartályt töltöm akkor a colos csövön megy és azt már nem győzi a kút utána termelni, pipál, hallatszik a kútból a szörtyögés. Mivel a szivattyúnan kis műanyag lapátok vannak képesek víz nélkül annyira megmelegedni hogy megálláskor összeragadnak az állórésszel, de annyira hogy csőfogóval nem lehet megforgatni. Én felhívtam a szervizt amikor megragadt és ők mondták hogy a nyomóágon kell beállítani az átfolyás mennyiségét ha nembírja a kút.
Sosem volt még olyan, hogy elfogyott volna a víz, így nem is tudtam róla, hogy kellene áramláskapcsoló.
Füvet locsolok róla reggel, szórófejekkel, így van ellennyomás, nem csak úgy kifolyik a víz az 1"-on.
Ez kb. 1,5 óra.
Este pedig kiskert locsolása van 1 óra, saját készítésű locsoló slagon, amit úgy kell elképzelni, hogy pl. egy 1/2"-os slag végig megy az ágyason, a töveknél van egy lyuk és ott folyik ki a víz.
A hozamot úgy tudod legegyszerübben kideríteni hogy amikor tele van leengedsz egy kis labdát zsinóron a vízszintig. Majd kicsit lazítasz a zsinóron kb 5 centit és rögzíted.
Majd üresre szívatod a kutat amikor is a zsinór feszes lesz mert a víz nem tartja alabdát, és méred az időt addíg amíg a zsinór újra le nem lazul.
Ahány perc alatt visszatelik a kiszívott víz az a kút hozama. Ha 10 perc alatt megtelik az 6 liter/perc Attól erősebb hozamú szivattyút nem szabad beletenni. De reméljük a te kutad bővizűbb.
Abban a dobozban van egy érzékeló ami figyeli a motort és ha melegszik letilt, de legjobb ha olyan szivattyút veszel ami nem tudja üresre szívni a kutat.
Ki kell szívatni üresre és megnézni mennyi idő alatt telik meg. A te kutad 200 as azt írtad és 2m víz van benne,az kb 63 liter. Fél méterig kb 48 litert tud kinyomni a szivattyú. Vagyis egy jó szivattyú 1 perc alatt kiüríti, ha nincs ugyanannyi hozama a kútnak.
De láttam olyan csőkutat, hogy nem tudták üresre szívatni kissebb hozamú szivattyúval.
Nincs, azért írtam hogy a nyomóágon kell egy pl( golyóscsap) szűkítéssel beállítani hogy ne szürcsöljön be levegőt. Nekem napelemről megy és egyből látom amikor levegőt szív, mert akkor leesik az áramfelvétele.
Ha jobban megnézed egyilyen szivattyúnál alul van a motor ami kb fél méter.Afölött van a szivattyú aminek az alsó részén van a vízbeömlő nyílás. Ezek amúgy szárazonfutás elleni védelemmel vannak ellátva, tehát ha elfogy a víz leállítja a szivattyút.
ennek pont nincs védelme csak ezt sikerült bemásolni.
A cső 20 cm átmérőjű, a vízoszlop jó esetben 2 m, amiből ha elhagyok alul 0,5 méter, akkor marad 1,5. Az üzemi vízszint pedig tovább csökkenti ezt az 1,5 métert, csak nem tudom mennyire.
Megvagyok vele elégedve, én is locsolásra használom, 1000 literes tartályt 1/2 óra alatt televágja. Nálam egy ásottkút lett mélyítve 6méterről 9 méterre, nen győzi el a kút, de ha a tied bírja itt nézhetsz nagyobb hozamút is. Egyszr volt már hogy megragadt, ( nem szereti ha elfogy a víz) Vettem mégegyet, de azután szétbontottam, 15 kis szivattyúlapát van benne, 1 le volt ragadva. Így lett 2. A nyomócső szűkítésével lehet beállítani hogy neszípózzon levegőt, azóta nincs vele probléma.