Keresés

Részletes keresés

Dr. Johann Herrgelltborda Creative Commons License 2022.10.11 -1 0 69

Teljesen érthetetlen amit írsz. Hogy lett a Honvéd Kórházba járásról a téma áthelyezve a rokonságod ideológiai meggyőződésére?? Csaposként is látod a vendégeket?

Előzmény: floridaicsapos (67)
margarita402 Creative Commons License 2022.10.11 0 1 68

Sose adtam ki magam egészségügyi szakdolgozónak.:DD Ahogy hozzászólásomat se tagadtam le soha.

 

Azzal meg nem tudok mit kezdeni, ha valaki nem érti, amit írok.

Előzmény: Törölt nick (63)
floridaicsapos Creative Commons License 2022.10.11 0 1 67

mi van a komcsi hugoddal ?

Előzmény: Dr. Johann Herrgelltborda (66)
Dr. Johann Herrgelltborda Creative Commons License 2022.10.10 -1 0 66

Nem értem, mi van a komcsi menyeddel? 

Előzmény: floridaicsapos (65)
floridaicsapos Creative Commons License 2022.10.10 0 1 65

mennyen a te menyed ha ugyan van komcsi

Előzmény: Dr. Johann Herrgelltborda (64)
Dr. Johann Herrgelltborda Creative Commons License 2022.10.10 -1 0 64

Ment volna a fogászatra még a kádárizmusban.:-)

Előzmény: floridaicsapos (55)
Törölt nick Creative Commons License 2022.10.10 -14 0 63

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=162668507&t=9250918

 

PS.: meg jo hogy en mar sajat magam nem szülhetek es föleg nem Magyarorszagon, mert amit Te itt a temaban produkaltal  a röhecseleseid közepette, mint megmondomber, azzal Te sokakat elriasztottal (mar regebben is a törölt trecs topikban is irtam Neked mint usernak, hogy Te a tartalmaid alapjan kiadod magadat egeszsegügyi szakdolgozonak, es több  tartalmaid alapjan Te a szegyene vagy az ilyen magyarorszagi szakdolgozoknak), es ezt csak meg tudom ismetelni most is.

 

 

Előzmény: margarita402 (58)
Törölt nick Creative Commons License 2022.10.10 -12 0 62

Semmi ilyen nem történt

 

Dehogynem (meg akkor is ha Te mint user agyonra neveted magad).

 

 

Előzmény: margarita402 (60)
Házi Asszony Creative Commons License 2022.10.10 -2 1 61

Normális vitapartner ?

Előzmény: margarita402 (60)
margarita402 Creative Commons License 2022.10.10 -2 1 60

Semmi ilyen nem történt.:D Egyszerűen nem bírod lenyelni, hogy más a véleményem, mint a tiéd, és  alá is tudom támasztani. Meg lehetne beszélni normálisan is, de ahhoz ugye két normális vitapartner kell, egymagam  nem vagyok elég hozzá.

 

Menj békével.:-)

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (59)
Törölt nick Creative Commons License 2022.10.10 -13 0 59

Te tereltel, sorozatban.

 

PS.: no hagyjuk, ez megint olyan lesz mint a gyogyszertamogatas tema, becsukjak a topikot, oszt utanna -mivel Te tudtad hogy ott abban a topikban nyomtad a süketet- siman letagadtad, allitva  utolag hogy mas volt az ellaspontod, de mivel  a  mar nem meglevö tartalmakkal, az azokban levökre mar nem lehet hivatkozni, hoztad a formadat.

 

Nehéz lenne relevánsabb érveket hozni azoknál, amiket írtam. Nem is tudtál velük mit kezdeni.:-)

 

Különösen azzal nem tudtam mit kezdeni, amikor Te az orrom ala toltad azt, hogy Te több szülest lattal mint en, en ugyanis mint irtam nulla-szamu szülest lattam.

 

Tschüss :-)

 

 

Előzmény: margarita402 (58)
margarita402 Creative Commons License 2022.10.09 0 1 58

Nehéz lenne relevánsabb érveket hozni azoknál, amiket írtam. Nem is tudtál velük mit kezdeni.:-) Ezt meg, úgy látszik, átugrottad: Nem ez az ideális, de eddig még nem halt ki ettől az emberiség.

 

Ami az elvárásokat illeti: szülésznő és orvos az osztályon, ill. a szülőszobán van, nem a portán, ugyanis nem a bizonytalan időpontban, civil járművel érkező vajúdó az egyetlen ellátandó nő. Ha valaki - bármilyen okból - úgy esik be a kórházba a családi autóval, hogy félig kilóg belőle a gyerek, ott már nincs előkészítés, és  előfordulhat, hogy az aszfalton szül meg. Akár itt, akár Németországban. Mindenki levonhatja belőle a tanulságokat.

Előzmény: Törölt nick (57)
Törölt nick Creative Commons License 2022.10.09 -10 0 57

Margarita, most komolyan, egyetlen relevans ervet sem szallitottal eddig, ami meg hianyzok  Töled az az hogy regen is hogy szültek, de ma ma van, tehat masok a körülmenyek,  masok az elvarhatosagok.

 

PS.: fejezzük be a temat ebben, en elmondtam ami a velemenyem, Te is a magadet, nem kell itt tovabb erröl temazni, minek.

Előzmény: margarita402 (51)
Törölt nick Creative Commons License 2022.10.09 -10 0 56

Gondoltam valami ilyenre en is, ezek az Oroszorszag topikbol az oroszok nagy valoszinüseggel, azert mert en elitelem Oroszorszagnak az Ukrajna allam elleni katonai tamadasat, es azon a velemenyen vagyok hogy Ukrajnanak joga van a sajat allamanak a területen vedekeznie a megszallo katonai fegyveresek ellen.

 

PS.: van egy masik topik ami szinten el van aludva, a nepszamlalasi topik, en elegge baratsagos hangnemben es beszelgetve irok ott egy ket nap ota, oszt mindezek ellenere csak nekem van amiota par nap ota ott irok minden tartalmamra minimum 4-5-6 minusz.

 

Ha lathato lenne hogy ki minuszol, akkor ez hogy onnan követnek az orosz ethniejü userok mindenhova ahova mostanaba irok-  akkor ez konkretan is tudhato lenne.

 

(Nekem az az allaspontom hogy az Oroszorszag topikot es a kijevit nem szabad atengedni az orosz ethniejü es Putinnak a tamado haborujat tamogato usereknek, semmikeppen, es tenyekkel kell a befolyasolo-az olvasokat hülyitö  es szemelyeskedö es sokszor fakekat tartalmazo tartalmaiknak ellent tartani, es en ezt is fogom tenni, amikor idöm van es benezek a forumra.)

 

 

Előzmény: Wic (53)
floridaicsapos Creative Commons License 2022.10.09 0 0 55

menyem mindig a honved korhazban szult es meg volt elegedve

Előzmény: A Majmok Bolygójának Őre (54)
A Majmok Bolygójának Őre Creative Commons License 2022.10.09 0 0 54
Előzmény: A Majmok Bolygójának Őre (48)
Wic Creative Commons License 2022.10.09 -4 0 53

Ez úgy működik, hogy rámegy a nickedre, összes hozzászólás időrendben, aztán végigminuszol, olvasás nélkül.

Nem kell vele foglalkozni.

Előzmény: Törölt nick (50)
A Majmok Bolygójának Őre Creative Commons License 2022.10.09 0 0 52

Néhány napig rekuperálódtak aztán mentek vissza dolgozni, gyerekkel a hátukon egy batyuban. 

Előzmény: floridaicsapos (49)
margarita402 Creative Commons License 2022.10.09 0 1 51

Nehéz úgy értelmes társalgást folytatni, ha  minden logikus felvetést terelésnek minősítesz. 

 

Mellesleg mentőállomás több is van a Margit kórház szülészetének ellátási területén, az agglomerációban, a központi diszpécser a legközelebbi esetkocsit küldi ki egy sürgős szüléshez. A leggyorsabb módja az orvosi segítségnek nem az, hogy apu furikázza a családi autóval anyut a kórházba, hanem az, ha mentőt hív, benne szakemberekkel, eszközökkel, gyógyszerekkel. 

Több hiba is volt ebben a történetben, mindegyik érthető, apué és a kórházé is, egyébként meg nem történt semmi olyan, ami ne fordulna elő bárhol.

Előzmény: Törölt nick (47)
Törölt nick Creative Commons License 2022.10.08 -10 0 50

Mennyi gombnyomogato olvasoközönsege van ennek a honapok ota mar halott topiknak :-)))

Előzmény: Törölt nick (44)
floridaicsapos Creative Commons License 2022.10.08 0 2 49

a bibliaban is van de a nagy magyar alfoldon is szultek mar asszonyok kapalas kozben     persze utana mar nem kapaltak aznap

Előzmény: A Majmok Bolygójának Őre (48)
A Majmok Bolygójának Őre Creative Commons License 2022.10.08 0 1 48

Az orvostudomány fejlődése és a vele járó üzlet kinevelte a szülés körülötti hisztériát, egyszerűbb társadalmakban ez megy az évezredes módján és a természetes szülésre alkalmas gének kiválasztódása.

Előzmény: Törölt nick (47)
Törölt nick Creative Commons License 2022.10.08 -10 0 47

Darling, több szülést láttam, mint te.

 

Ebben ^ biztos vagyok mert amikor en szültem többször, akkor egyetlen egy esetben sem volt elöttem tükör, hanem orvos/ok voltak  (igy a magam szüleseit en nem lattam, es maset sem szemelyesen).

 

még jobb lett volna, ha mentő viszi be, és nem apu furikázza az agglomerációból az uttsó pillanatban.

 

PS.: es mar megint Te ratolod a parra a dolgot az auto es nem mentövel, de en gondolom hogy ha videken laktak, es mentöt hivtak volna, akkor a mentö Budapeströl ment volna ki,  ami szinten idö lett volna, igy gyorsabb volt az autoval  egyböl a korhazba be gondolom.

 

A lenyeg -es ezt kened Te most mar több nem relevans dolognak az emlitesevel el- az volt, hogy az indulaskor a varhato gyors szülesröl ertesitve lett a korhaz, es akkor mar mint mar irtam, a portan ott kellett volna az anyukat varni szakszemelyzettel es toloaggyal, de ez nem törtent meg.

 

Es az is bemegy a süllyesztöbe, hogy allitolag a  parnak a megerkezesekor a portarol a szüleszetre telefonaltak, de ott a telefon nem lett felveve, ugyan akkor a korhaznak a közlemenyeben olyan van hogy telefon felveves volt.

 

A portan többen voltak, tehat velelmezem azt hogy többen tudjak az eredmenytelen kiserletet igazolni, ugyhogy itt valaki nem mond igazat.

 

PPS.: és megszületik a kiskrapek a buszon, az utcán, vagy a hátsó udvarban  < ez is csak egy tereles, az adott esethez semmi köze, a konkret adott esetben ha mindneki a dolgat tette volna, akkor a mocsokban-piszokban nyilt teren a földön valo megszületese a kisbabanak elketülhetö lett volna.

 

Ez a lenyeg es nem mas.

 

 

 

 

 

 

Előzmény: margarita402 (46)
margarita402 Creative Commons License 2022.10.08 -1 1 46

Darling, több szülést láttam, mint te. Mi több, azt is tudom, hogy mekkora a Margit kórház udvara. Ha annyi idő se volt, hogy végigmenjenek rajta, sőt, ülni sem tudott már a kismama, akkor ott már arra se volt idő a megérkezéskor, hogy előkészítsék a szülésre. Persze, hogy jobb lett volna, ha nem a járdán, hanem a tolóágyon szül meg, még jobb lett volna, ha mentő viszi be, és nem apu furikázza az agglomerációból az uttsó pillanatban. 

 

Egyébként ma már sokkal inkább arra törekednek, hogy jó gátvédelmet és megfelelő szülésvezetést alkalmazzanak, gátmetszést csak akkor, ha valóban szükség van rá. Még első szülésnél se törvényszerű a vágás. 

 

Summa summarum: kicsit túltolod itt a felháborodást. Van az úgy néha, még a legfejlettebb országokban is, hogy nem úgy jönnek össze a dolgok, ahogy kéne, és megszületik a kiskrapek a buszon, az utcán, vagy a hátsó udvarban. Úgy, ahogy évezredeken keresztül, gátmetszés nélkül, székletben. Nem ez az ideális, de eddig még nem halt ki ettől az emberiség.

Előzmény: Törölt nick (44)
floridaicsapos Creative Commons License 2022.10.08 0 0 45

valoszinuleg en is

Előzmény: The Incredible Hulk (42)
Törölt nick Creative Commons License 2022.10.08 -10 0 44

Margarita, Darling, azt hiszem hogy Te itt terelsz, es ha nem lany vagy, es mar szültel, akkor nekem ne magyarazz -föleg a gyors szülesröl ne.

 

Több reszletet ugyanis nemigen lehet tudni, tehat azt hogy ez a hanyadik szülese volt az Anyukanak, de az egyik legfontosabb dolog -es aminek következmenyei is lehetnek-, a  a segitseg nelküli szülesnel a gatrepedes (vagyis amikor a hüvely es a vegbel közötti  fal  atreped.

 

Hogy ez ne törtenjen meg, ezert van un vagva, vagyis a hüvelytöl vagy jobbra vagy balra, espedig  nagyon röviddel azelött ahogy a kisbaba mar a fejet altalaban kidugva.

 

A gatrepedesen volt a hangsuly alapban, annak a veszelyeire az adott körülmenyek között, es pedig a földön, a piszokban, amikor egy nyilt  verzö repedeses emberi testresz a piszokban van.

 

 

csak annyi lett volna a különbség, hogy a tolóágyon szül meg

 

Ez a  Te csak-od ez  nem egy csak-annyi-, hanem egy oriasi különbseg,  az alapvetö különbseg akközött hogy  a jardan-földön levö mocsok-piszok (köpet, a fene tudja meg mig vannak sok embernekj a cipötalpan, allati szklet-es vizelet maradvany pl, nem akarok itt ragozni)  helyett a toloagyon aranylag a fertözes veszelyenek kitevese nellkül szülhessen,  es  mivel  ha a toloagyon van a kismama, es ott van egy orvos vagy szülesznö  -ahogy nyugodtan lehetett volna, az elözetes ertesites miatt oda megetett volna mire a par a korhazhoz er videktöl-  akkor a  vagast is meg lehetett volna csinalni.

 

(Es ugye ott van a  köldökzsinor is aminek a helyezkedese is fontos, a gyermeknek a fekvese is, szoval nem kell itt bagatelizalni egy szülest, sok esetben minden rendben van talan magatol is, de nem ok nelkül van az hogy vagy szülesznö vagy orvos legyen ott, vagyis egy a szüleshez ertö szakszemelyzetböl valaki.)

 

PS.: es akkor szüljünk, elöször en, aztan Te jösz:  en a harom szülesemnel egyszer valoban nagyon gyorsan szültem, de en klinakan voltam mar bennt, a varhato szülesi idökor bementem, es ott benntlevökent vartam. Ez a fiammal volt,  es mar 3-4 nappal a varhato idö almult es bennt voltam es hetvege volt, es az orvos azt mondta hogy ha hetvegen nem szülök meg, akkor majd hetfön beinditjak, de nagyon jol voltam, rengeteget setaltam, de az ilyenkor  szokasosan fellepö  szekrekedesem volt, ennek a megszüntetesere masnap reggelre volt a tabletta adas beütemezve, node en  hajnalban  produkaltam a burokrepedest, semmi nem fajt, növer be, no, mondja, itt a baba hamarosan itt lesz, be a szülöszobaba toloaggyal, az orvos aki ott volt megengedte a Papanak mivel kollega volt hogy bennt legyen -akkoriban nem volt meg divat hogy a ferjek is a szülesnel  sürün ott legyenek- , no letakartak a szülöszobaban az agyon egy lepedövel, es termeszetesen minden fele tabletta nelkül megszünt  :-) a szekrekedesem, egyfolytaban az  agytalat cserelgettek alattam, vagy 5-6-an  ha nem többen voltak bennt a szülöszobaban,  majd elsüllyedtem a többszöri  agytalazas miatt, a Papa latvanyosan ram  vigyorogva  az orrat befogta,  es eppen kertem egy ujabb agytal alamtolast amikor az orvos mondta hogy ez amit erzek ez mar a baba, hipp hopp injekcio a vagas miatt, es mar a fiam meg is volt, egy mely  hosszu nyöges tölem, majd  a Papanak mondtam hogy a fiamnak egesz eleteben szerencseje lesz mert sz@rban született a több mint 4 kilojaval.

 

No, de a ket helyzet abszolute nem azonos.

 

Es most szivesen olvasom hogy Te hogyan szültel, nök,  hiszen Anyak ha szültek, akkor egymas között ugye elmeselik, meg akkor is ha a szüles evtizedekkel ezelött volt.

 

Nekem a harmadik lanyom aranylag eleg kesön született, a 40. fele -nem irom meg hogy eppen elötte avagy mar tul voltam a 40.-en, ugyhogy en valoban egy gyakorlott szülö Mama vagyok, tudom mitöl beszelek.

 

PPS.: hogy keveredtel egyebkent ide? Ha jol lattam eddig itt nem irtal.

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: margarita402 (43)
margarita402 Creative Commons License 2022.10.07 0 1 43

Semmiképp nem lett volna idő előkészítésre. Ha lent várják őket a portán, csak annyi lett volna a különbség, hogy a tolóágyon szül meg, nem a járdán, ugyanúgy széklettel körítve. Gyakorlatilag már a kitolási szakaszban lehetett, amikor odaértek a kórházba.

 

Egyáltalán nem ritkaság, hogy szülés közben széklet is jön, pláne a többedik szülésnél, uttsó pillanatban beeső kismamánál.

Előzmény: Törölt nick (27)
The Incredible Hulk Creative Commons License 2022.10.07 -1 0 42

Itt voltam az elején, amikor még Internetto volt... hát te?😁

Előzmény: floridaicsapos (34)
Ványadth Bácsi Creative Commons License 2022.10.07 -1 0 41

Előzmény: floridaicsapos (40)
floridaicsapos Creative Commons License 2022.10.07 0 0 40

KOSZONOM

Előzmény: Ványadth Bácsi (39)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!