Keresés

Részletes keresés

pfefe80 Creative Commons License 2021.12.20 -3 2 7470

már csak az a kérdés te kit tartasz klasszisnak? Én például Mörk, Amorim, Oftedal, Brattset, az orosz miniterminátor. ez egy pár példa. 100% -ig biztos vagyok benne, a felsorolt játékosokhoz képest minden adottsága (ami a fenti játékosoknak megvan) hiányzik ahhoz ,hogy valaha is klasszis legyen belőle. 

Előzmény: Sanyóca(sanyesz) (7467)
sin.tér Creative Commons License 2021.12.20 -7 2 7469

Persze, Háfra minden adottsággal megvan áldva! Röhej! Ahogy mások is írták előttem, "nincs esze a játékhoz". Az is adottság kérdése. Gyakran látni, ahogy tanácstalanul áll és várja a labdát. Mintha csak szűken látna előre, és hiányozna nála a perifériás látómező. Ennyire gyenge önálló játékkal és ennyire labilis mentalitással soha nem lesz klasszis.

Előzmény: Sanyóca(sanyesz) (7467)
Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2021.12.20 -2 2 7468

Szerintem Klivinyi nem opció,az ő válla már behatárolt teljesítményre képes,és nem is tartom őt klasszikus irányítónak,Tóth Gabi esete sem egyszerű de talán még megérne egy misét,Pál talán még túl fiatal de hosszútávon Tami is szóba jöhet,Lakatos formája az utóbbi időben inkább a közepes és a gyenge közt ingadozott de őt is érdemes tűzben tartani.

Ami a beállósokat illeti én néhány napja már előjöttem a Tóvizi Bordás Pásztor trióval,én úgy gondolom hogy ők hárman jó időre megoldhatnák ezt az évek óta kritikus posztot.

De mindenek előtt valóban a védekezésünket kell felépíteni mert ott van minden gondunk gyökere,ha ezt sikerül érdemben javítani azzal rengeteget tudnák előre lépni.

Előzmény: tomzz (7455)
Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2021.12.20 -4 2 7467

Merem remélni hogy valóban van is!

Háfra minden adottsággal meg van áldva ami ahhoz kell hogy klasszis váljék belőle!

Előzmény: tomzz (7461)
Gojira Creative Commons License 2021.12.20 0 1 7466

Au orosz U19 nem a legjobb csapattal volt itt.

Előzmény: birka_zoli (7465)
birka_zoli Creative Commons License 2021.12.20 -2 3 7465

HN elindult elég korán a dzsudzsáki úton, a nagy lóvét választotta. Lehet Katrin kivirágzott, de vhol múltkor láttam az ő szponzor suzukiját - lehet azóta már másik van neki is - és ehhez mérten előrelépett biztos a céges audival és a több lóvéval és 80% szinten garantált BL győzelemmel. Aztán majd a 30-hoz közeledve lesznek más céljai, de most így döntött. Ez az ő élete, de dzsuzsi is mit kapott és ő is sokt kap, mert mi mást várnánk el tőle, többet láttunk bele, de lehet rosszul. Mi van, ha ő is belátta, h egy lufi, és mielőtt kidurran azért hozza ki belőle amit lehet.

Elképpzelem ezt a rövid párbeszédet:

Bartha: Ambros, itt ez a HN, mi legyen vele, nagy a nyomás, többet kellene játszatni, tudod, menni fog?

Amros: Figyi válaasdzál HN vs. BL győzelem?

Bartha: kérsz egy kávét?

Azaz tavasszal, mikor igazi tétje lesz a dolgoknak még kevesebbet fog játszani, ez van. Sztem Őt már elvesztettük, majd a Nekából jön vki jobb, fényesebb, ragyogóbb, ugye RND?

Mellesleg a RUSFRADEN u19 csapatok fullba nyomták, a legjobbak voltak itt?

Mert, ha igen, akkor tényleg van és lehet remény, csak könyörgöm, ne basszák el!

És még vmit magyarázzanak el a szakértők, ha a NEKA seggéből jön a passzátszél, ott játszik minden épkézláb u játékos, akkor hogy tudtak tavaly kiesni az NB1-ből?

Mégiscsak ekkora a különbség az u és a felnőtt között?

Ez a hétvégi siófoki u19-es csapat, a mostani nb1 mezőnyéből kiket tudna legyőzni? 

tomzz Creative Commons License 2021.12.20 -1 0 7464

Ahhoz a rutin szinthez ami az Etoban van és vagy elvárt ahhoz fiatal. A Fradi nem lett volna sok neki. Hullámvölgyben volt (van), de ahogy Klujber látszólag jól kijött belőle az ősszel ő is kijöhetett volna, ha marad a Fradiban és megmarad a bizalom közte és Elek között. Nyilván ez a bizalom elmúlt amikor és ahogy kiderült az eligazolás.

Most viszont a helyzet az, hogy az Eto szerzett egy "jelképet" amire a pályán nincs szüksége, viszont a jelképeket csak úgy nem lehet eldobni. Ergo Bartának muszáj Martint ez ügyben presszuálni.

Előzmény: D.Ivan (7462)
van_Persil Creative Commons License 2021.12.20 -20 0 7463

Nincs menedzsere, az anyukája és ö tárgyaltak a Fradival is a dr. Kondás Makival is.

Előzmény: D.Ivan (7462)
D.Ivan Creative Commons License 2021.12.20 -2 3 7462

Az érződik, hogy Háfrát (fentről) próbálják beleerőltetni az ETO-ba.

Nagyon nem illik a csapatba, Martín védekezésébe még annyira sem. És ez nem fog változni. 5 évvel ezelőtt még lehetett fiatalnak nevezni, rengeteg felnőtt versennyel és találkozóval a háta mögött iszonyat kevés fejlődést mutatott. Védekezése továbbra is katasztrofális, támadásban is csak a végtelenségig begyakorolt egyszerű figurák mennek neki. Passzív, azaz gyenge védelem ellen eredményes. Nagy reményű töltelék játékos. Nincs esze a játékhoz.

Ha jót akar magának, minél előbb elmenekül onnan. A Fradi is túl sok volt az ő fejlődéséhez, erre a legrosszabbat választotta. De simán kinézem, hogy nem is az ő választása volt, hanem egy menedzseré, aki az anyagi érdekeket helyezte előtérbe a játékos érdeke helyett. NB I 3-4-5. helyezett stabil csapatánál sokkal többet fejlődne. De akár egy német csapatban (esetleg Hyponál) is jobb helyen lenne, mint ahol most melegíti a kispadot.

Előzmény: tomzz (7461)
tomzz Creative Commons License 2021.12.20 0 1 7461

Azért Háfra esete más mint a korábbi random fiataloké a saját utánpótlásból. Háfrát a kirakatba vitte Bartha kvázi zászlóvivőnek. Óriási presztízsveszteség lenne nekik, ha Háfrával nem tudnak mit kezdeni, emiatt tuti, hogy van presszing Martinon Bartha felől.

Előzmény: Sanyóca(sanyesz) (7459)
Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2021.12.20 -1 0 7460

'Egyikünk nagyon naiv álomvilágban él. Látottak és a realitás nem az ő pártján áll.'

Naivnak többnyire engem szoktak nevezni,talán nem is alaptalanul,de hát ha most a naivságom lesz a realitás.

Előzmény: sin.tér (7426)
Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2021.12.20 -1 0 7459

'Ezt nem az idő, hanem Martin dönti el, az elmúlt uszkve 10 év gyakorlatából vélelmezhetjük, hogyan...'

Ebben sajnos van igazság hiába is tagadnám,Martín eddig nem sokat tett a magyar fiatalokért,persze alapból neki nem is ez a dolga,de ettől még lehetett volna korrektebb is velük szemben.

De az idő telik és talán Martín is változik.

Előzmény: Tonio 2.0 (7425)
objektív3 Creative Commons License 2021.12.20 -1 3 7458

Mihez képest javult a védekezés? Planéta, Szabó és Tóvizi gyengébbek, mint 2018-ban. Bordás sem jobb Kisfaludynál.

A két komoly meccsen alig ment labda a beállósoknak.

Az erőnléttel kapcsolatban is vannak kétségeim, talán a mostani Korea elleni meccs nem mérvadó...

De amúgy sok mindennel egyetértek.

Előzmény: hatosfalat (7447)
Taliga007 Creative Commons License 2021.12.20 0 1 7457

Gondolom, ha az olimpiai értékeléseddel (és másokéval, csak ugye épp a te hsz-ed olvastam)  vetnénk össze, nem sok ponton eggyezne, pár hónap alatt az akkori "akasszuk fel" kategóriából vajon hányan csúsztak át a megmentő, vagy ígéret mezőbe... Egy 32 csapatos mezőnyben négy megnyert meccs kb. azt jelenti, h nem csúsztunk le a térképről teljesen (Ballai NSO-n megjelent elemzésén azóta is szakadok, hogyaszongya "Csehország és Dél-Korea az erős középmezőny..."). 

"De ennyi hiányzó remélem nem lesz még egyszer. Schatzl, Zácsik, Klujber, Misi/Zizi/Klivinyi, Faluvégi, Tomori (?) ha visszatérnek, na velük legalább egy szinttel, ha nem kettővel leszünk erősebbek."

Az igazi kétségbeesés azonban az ilyen listáktól, kijelentésektől fog el...

Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2021.12.20 -1 1 7456

Most valóban úgy tűnik hogy Reistadon kívül nem igen látni hozzá hasonló fiatal tehetséges norvégot,de még is azt hiszem hogy ennek ellenére sem fognak látványosan vissza esni,mert már most is akad egy két fiatal aki ott van a keretben,és ha Ofiék még "húzzák" 2-3 évig akkor jó eséllyel nem lesz törés a teljesítményükben.

Előzmény: Tonio 2.0 (7443)
tomzz Creative Commons License 2021.12.20 0 1 7455

Maximálisan egyetértek veled én is hasonlóan látom a helyzetet. Reméljük Vova a következő fél évben megtalálja a válaszokat a legfontosabb kérdésekre.

Azaz beállóban ki(k) legyenek Bordás mellett? Itt a Tóvizi, Helembai, Pásztor trióban gondolkodhatunk leginkább.

Az irányító már nehezebb ügy. A rutinosak Misi, Klivinyi, Tóth Gabi és a fiatalok Pál, Lakatos közül elég sok opció lehetséges. 

A többi poszton nagy változás szerintem nem lesz, esetleg egy Kovács Anett, Faluvégi csere és talán Klujber mellé lehetne még balkezest keresni.

A legfontosabb pedig a csapszintű védekezés javítása. Ha ebben tudnánk előrelépni, támadásban a top csapatokat kivéve bárkinek tudunk 28-30 gólt lőni, ami elég kellene hogy legyen.  

újprimavis Creative Commons License 2021.12.20 -1 0 7454

Felsorolnád  a megkérdőjelezhetőket?  Vitassuk meg őket!

Előzmény: btamas70 (7452)
btamas70 Creative Commons License 2021.12.20 0 0 7453

Minden posztra egy megfelelő adottságú Vamosz, kb. ennyi lenne a nagy titok;)

Előzmény: objektív3 (7431)
btamas70 Creative Commons License 2021.12.20 0 0 7452

A külön-külön igazságokat és megkérdőjelezhető igazságokat felvonultató megállapításokat talán nem együtt kellett volna beírni, mert így igencsak feltűnő a közöttük feszülő ellentmondás;)

Előzmény: újprimavis (7433)
confab Creative Commons License 2021.12.20 0 2 7451

Az a gond, hogy ami itt látható, nem egyedi eset, úgy értem általában a közéletben.

Előzmény: codi1993 (7449)
van_Persil Creative Commons License 2021.12.20 -16 1 7450

Átaludta az öreg a döntöt, mert a második félidöt túl unalmasnak találta, van ilyen...

Előzmény: codi1993 (7449)
codi1993 Creative Commons License 2021.12.20 0 1 7449
confab Creative Commons License 2021.12.20 0 0 7448

Egyetértek! Annyival egészíteném ki, hogy Klujber a legrosszabbkor esett ki, ez kimondottan pech volt, lehet, másként alakult volna a németek elleni meccs, ha ő egy újabb kivételes teljesítményt tudott volna hozni. Azon lehet variálni, hogy miért van egyetlen játékosnak ennyire meghatározó szerepe, vagy van-e egyáltalán. Szerintem az a helyzet, hogy a jelenlegi játékosállománnyal messze ez a felállás működött legjobban, amikor Klujber mozgékonyságával meg tudtuk bontani a védelmeket, amint az is látszott, hogy a kényszerű váltások, újabb variációk az ő kiesése után jóval gyengébbek voltak.

hatosfalat Creative Commons License 2021.12.19 0 6 7447

Én így láttam a lányokat:

Pozitívumok

Márton Gréta és Vámos sztem klasszis teljesítményt nyújtott. Ami érdekes, hogy ők védekezésben is kiemelkedtek, Gréta a sok labdaszerzésével, Vámos meg kifejezetten erős kettes védő.

Bíró megint hozta magát a fontos meccseken. Németek és Korea ellen kiemelkedő volt, dánok ellen meg elfogadható.

Klujber két nagyon jó meccsel kezdett, nagy kár, hogy megsérült, mert jó esély volt arra, hogy végre eljön neki az áttörés világversenyen. Amíg ő volt (már a franciák elleni két meccsen is), addig a támadójátékunk kifejezetten látványos és kreatív volt, három fiatal belső játékossal.

Védekezésben mintha javultunk volna. Elsősorban Planéta lépett előre (volt honnan), de Tóvizi is jobban szállt be.

Erőnlétben többen bírták egész jól, Vámos, Márton és Háfra is sokat játszott, mégis az utolsó meccsen fizikailag rendben voltak.

Sok passzunk ment a beállóknak, láthatóan ebben tudatosan lépünk előre. Bordás a végére egy elfogadható szintre felhozta a lövő százalékát.

Kácsor első komoly világversenyén nem lógott ki lefelé. Igaz a teljesítményét nehezebb értékelni, mert a két legnehezebb meccsünkön egyszer nem játszott jól, egyszer meg sérülés miatt nem volt.

Negatívumok

Az a hiedelem, hogy jó kapusaink vannak, na ebben egyre kevésbé hiszek. Szikora engem már másodszor nem győzött meg.

Jobbszél gyenge volt, Vicának már sorban harmadik világversenyen nem ment szélről (lerohanásban persze továbbra is ott van a szeren), Kovács Anett meg nem tudott pozitív meglepetést hozni. Illetve a kényszerből bekerült Fodornak sem sikerült az első világversenye a másik szélen.

Védekezésünk bár sztem javult, de még mindig gyenge. Bordásnak az egész eb-n nem ment, Háfra csak a végén kezdett életjeleket adni hátul (amennyire leépítették védekezésben Győrben, nem is csoda). Tóth Eszter meg Szabó azt hozta sajnos hátul, amit várni lehetett.

Vova meglepetés jelöltjei egytől-egyik besültek. Szabó, Tóth és Albek még a mi szintünkön is lefelé lógtak ki. 

Háfrának pont a legfontosabb meccsen jött el az áramszünet. És itt Vova sztem nem jól meccselt, a sok hiányzó ellenére is lehetett volna jobban variálnia. Nem Albeket bedobni egy ilyen meccsen, de Planéta vagy Tóth Eszter kaphatott volna több szerepet támadásban.

Hiába próbáljuk többször megjátszani a beállókat, ha ilyen marad a lövő százalékunk. Szabónak sajnos semmi sem sikerült.

Zácsik látványosan elfogyott erőben, de az ő esetében ez teljesen érthető, így is a legfontosabb meccsünkön jól játszott. Planétának szintén erőnléti gondjai vannak, de nála is a három éves kihagyás után ez elfogadható.

Összességében én nem vagyok pesszimista, persze szurkoló vagyok, biztos elfogult nem is kicsit.

A védekezés és a beálló játék az, amihez a legtöbb idő kell együtt, ezekben én azt várom, hogy nagyot fogunk előre lépni. Vova is biztos sokat tanult, legalábbis a nyilatkozatai alapján úgy érzem, hogy reálisan látja a hibákat.

Teljesen egyetértek Sosa kommentjével, hogy kik azok, akik jó eséllyel ki fognak maradni (Fodor, Albek, Kovács, Tóth, Szabó, Szemerey). De ennyi hiányzó remélem nem lesz még egyszer. Schatzl, Zácsik, Klujber, Misi/Zizi/Klivinyi, Faluvégi, Tomori (?) ha visszatérnek, na velük legalább egy szinttel, ha nem kettővel leszünk erősebbek.

Gozo Creative Commons License 2021.12.19 0 1 7446

Hát...

De már megszoktuk, hogy nem mutatott játék alapján dől el minden poszt.

Brattset nálam is egyértelműen MVP.

Előzmény: MA97 (7437)
confab Creative Commons License 2021.12.19 0 2 7445

Zaadinál nem volt jobb középen? (Csupán kicsit csodálkozom, mert viszonylag keveset láttam a mérkőzésekből, de amennyit láttam, elég ahhoz, hogy kételkedjek.) Amint Carmen Martin is játszott már jobban.

Előzmény: objektív3 (7438)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2021.12.19 0 2 7444

Az All Starból Blohmot hiányolom, vagy valakit a svédektől.

Kevés kiemelkedő volt a franciáknál, ott inkább a csapatteljesítmény volt extra (a döntőig).

A hazai elődöntősből is kellett valaki, Carmen Martin kapott egy életműdíjat, amit egyébként nem sajnálok tőle.

Tonio 2.0 Creative Commons License 2021.12.19 0 2 7443

Abban bíztam, hogy a norvégok Lunde és Löke után visszaesnek, ez nem történt meg.

Most abban bízom egy ideje, hogy Solberg(ek), Oftedal, Mörk, Brattset, Kristiansen után fognak visszaesni.

Aztán lehet, addigra még kinevelnek néhány Reistadot, de azt látni kell, hogy jelenleg ő az egyetlen 25 év alatti játékosuk.

Bármennyire kitolódik a karrier, és bármennyire remek sportformában vannak 30+osan is, a biológia előbb-utóbb utoléri őket is.

PotterHarry Creative Commons License 2021.12.19 0 5 7442

Osztom. 

Brattset talán a legkeményebb poszton tolt végig egy komplett vb-t, kiemelkedő teljesítménnyel. 

Nem hittem volna, hogy Loke-t ilyen jól fogják tudni pótolni, pedig abszolút sikerült. 

Előzmény: objektív3 (7441)
objektív3 Creative Commons License 2021.12.19 0 4 7441

Brattset nagyon megérdemelte, és tekinthetjük a legjobb védőnek IS.

A többieket sem vitatnám, részint mert nem láttam sok meccset, és amit láttam, azokon elég jól muzsikáltak.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!