A héber nyelvű ószövetség több helyen is tartalmazza (vagy tán nem is?) a négy mássalhangzót tartalmazó szót, mely sokak szerint Isten neve. Kiejtése bizonytalan, eredeti jelentése sem ismert egyértelműen. A fordításokban gyakran más szóval helyettesítik. Mi lehet ez? Név? Létezést kifejező szó? Netán nem is volt benne az eredeti szövegben, és bálványisten nevét hekkelték oda?
Vedd már be a xanaxod! A végén még itt szrtrókot kapsz. Pofonokat lehet osztani harag, indulat nékül is, pusztán nevelés célzattal. De, én vagyok a bolond, hogy szóra méltatlak. Az ilyen bárjézusokat csak fenyiteni érdemes. 0 szöveggel, és 0 magyarázattal.
Ez egy erőteljes rész az Efézusiakhoz írt levélből, amely a „lelki fegyverzetről” szól.
A Pál apostol által írt szakasz arra buzdít, hogy a hívők lelkileg készüljenek fel a gonosz elleni harcra, és ehhez Isten által adott szellemi „fegyvereket” használjanak.
Rövid összefoglalás – Efézus 6:10–19
Ez a rész arra tanít, hogy:
Isten erejében kell megerősödnünk, mert a harc nem testi, hanem lelki természetű.
Az ördög cselvetései ellen csak Isten teljes fegyverzetével lehet megállni.
A „fegyverzet” szimbolikus, de mély lelki jelentéssel bír:
Fegyverzet Jelentés
Igazság öve Őszinteség, hitelesség, Isten igazságához való ragaszkodás
Megigazulás páncélja Krisztusban való igazság, amely megvéd a vádlástól
Békesség evangéliuma mint saru Készenlét a jó hír hirdetésére, békesség közvetítése
Hit pajzsa Védelem a kételyek, kísértések, lelki támadások ellen
Üdvösség sisakja Bizalom az örök életben, védelem a reménytelenség ellen
Lélek kardja – Isten igéje Az Ige aktív használata a lelki harcban
Random neked, értelem nélküli vagy. Valamint lusta gondolkodni. A vádaskodáshoz pedig sem ész nem kell, sem szorgalom, csak indulat, és tehetetlen dűh. :)
KÖzel sem volt random!!! Neked, és nekem szólt. Csak épp nem cimezte meg.
Neked random, mert értelem hiányában szenvedsz. Az pedig, hogy felállok erről a a padról azért van, mert megakarod szabni, ki mit irhat, mondhat. Topik alapitási jogod elismerve állok tovább. Szabad meg, ki mit mondhat.
Távozásom úgy értékeled ahogy akarod. Letojom, mondtam ez elfogadható fogalmazásban, mert amúgy a leszarom járt a fejemben, semmi pont, vag irásjel, mert a leszarom-nak pont az a lényeg, hogy semmi érdek, vagy indulat, szóval pont letojom mit gondolsz.
1. Én mindig mosolygok, mint a japánok (akinek ha ura parancsolja, gondolkodás nélkül levágná a fejed, egy suhintással, és uganazon mosollyal, amivel reggel még üdvözölt.) És ezt lehet kiforgatni, jellemre szabni sé más örökrségek amik nálad szokás. 2. Az idézet szavaim elötti részeket, tucat szám, nem hoztad, a teljes kép elhagyásával idézel. Elötte több alkalommal kértelek ne személyeskedj! 3. Gyáva súnyi mód nyilvánitottam véeményt, azzal, hogy ki is mondtam. :)
Mester, mester, mondom néked, előbb vakard le a tyúskszart a lábadról, miielöt az én lábam ganéznád.
Alattomos, értetlenkedő, és saját meggyőződésében ájtatoskodó személy vagy. A megerősités mellet, pedig ismét mondom neked. Ha egy azstalnál ülnénk másként beszélnél. Itt vidéken a kuták olyanok, messziről ugatnak, közelről nyalnak.
Mégis mit kéne tennem Jó mester!? Szavaid hallatán zsákruhában hamuval a fejemben megtérni a hamisság útjára?
Azt modod, Mester, hogy körömszakadtáig kéne vitatkoznom, hog viszhangja legyek a nagyságodnak? És, ha valaki hátra lép hiábavaló vitáktól, amik nem vezetnek sehova, akkor az gyávaság? Jól értelek mester?
Értelek mester. Aki elhagyja hitét, egy másik nézetért, az bátor lessz, és az az igaz út?
> Jakab 1:5–6 > „Ha pedig valakinek nincsen bölcsessége, kérje Istentől, aki mindenkinek készségesen és szemrehányás nélkül adja, és meg is kapja. > De kérje hittel, semmit sem kételkedvén; mert aki kételkedik, hasonlatos a tenger habjához, amelyet a szél hajt és ide s tova hány.”
Miről szól ez a rész? Arra bátorít, hogy bátran kérjük Istentől a bölcsességet (vagy hitet, ha így értelmezzük), mert Isten szívesen ad. Viszont fontos, hogy hittel kérjük, ne kételkedve. A kételkedő ember olyan, mint a tenger habja, amit a szél ide-oda sodor — vagyis instabil, bizonytalan.
A héber nyelvű ószövetség több helyen is tartalmazza (vagy tán nem is?) a négy mássalhangzót tartalmazó szót, mely sokak szerint Isten neve. Kiejtése bizonytalan, eredeti jelentése sem ismert egyértelműen. A fordításokban gyakran más szóval helyettesítik. Mi lehet ez? Név? Létezést kifejező szó? Netán nem is volt benne az eredeti szövegben, és bálványisten nevét hekkelték oda?
6 Egy napon az történt, hogy az Isten fiai fölkerekedtek, és az Úr elé járultak. A sátán is megjelent köztük….8 Akkor az Úr így szólt a sátánhoz: „Felfigyeltél-e szolgámra, Jóbra? Mert nincs hozzá fogható a földön: feddhetetlen, derék ember, féli az Istent és kerüli a rosszat.”…. 10 Nem magad emeltél-e sövényt köré, háza és minden vagyona köré? Megáldottad keze munkáját, úgyhogy birtoka egyre gyarapszik a földön.(Jób:1:6,8 10, v, )
9 Azok, akik Istentől születtek, nem követnek el bűnt, mert az ő magja bennük marad, és nem vétkezhetnek, mert Istentől születtek.Erről ismerhetők fel Isten gyermekei és a sátán fiai.( 1 Ján: 3:9)
10 Végül: erősödjetek meg az Úrban, az ő mindenható erejéből.11 Öltsétek föl az Isten fegyverzetét, hogy az ördög cselvetéseinekellenállhassatok….14 Így készüljetek föl: csatoljátok derekatokra az igazság övét, öltsétek magatokra a megigazulás páncélját,15 sarunak meg a készséget viseljétek a békesség evangéliumának hirdetésére.16 Mindehhez fogjátok a hit pajzsát, ezzel elháríthatjátok a gonosz minden tüzes nyilát….18 Minden alkalommal imádkozzatok a Lélekben könyörögve és imákat mondva. Legyetek éberek, és imádkozzatok kitartóan az összes szentért 19 és énértem is, hogy megkapjam a beszéd ajándékát, hogy amikor megszólalok, bátran hirdessem az evangélium titkát.(Efézus 6:10-11, 14-16, 18-19,v )
Aki két úrnak szolgál, az vagy az egyiket fogja gyűlölni a másik miatt, vagy az egyiket fogja tisztelni a másik kárára, és ez a kettős hűség lehetetlenné teszi, hogy mindkettőt szolgálja.
A Biblia szerint egy ilyen ember nem lehet hűséges sem az egyikhez, sem a másikhoz.
A két úr szolgája.
24Senki sem szolgálhat két úrnak: vagy gyűlöli az egyiket, a másikat pedig szereti, vagy ragaszkodik az egyikhez, a másikat pedig megveti. Nem szolgálhattok az Istennek is, a Mammonnak is.(Máté :6:24)
kicsivel több van mint középiskola, de ez it tnem téma. én se foglalkozom azzal, hogy megvan-e a 8 elemid. vagy hasonló.
Igen, csak akinek iskolája van attól elvárható hogy van benne annyi alázat, hogy nem kezdi belekeverni a bibliai teremtésmitoszba a modern tudomány mitokondriális éva és y-kromoszómás ádám elméletét amelynek semmi köze a bibliai teremtéshez és azt semennyire se igazolja
Mert ha tudja hogy mit jelent a mitokondriális éva, akkor tudja hogy nem ide illő, ha pedig nem tudja, akkor van benne annyi alázat hogy nem kezd el olyasmiről beszélni amihez hülye. (Ugyanis nem az a baj hogy egy középiskolát vagy akár egyetemet végzett ember nem tudja mi az a mitokondriális éva, hanem az, ha nem tudja, de azt hiszi hülyemódra, hogy tudja.