Keresés

Részletes keresés

gyongyom bokretam Creative Commons License 2026.04.13 -1 0 872

Vedd be az orvosságaidat ,hogy kitöröld a zombi Jézust , Zombi Newtont, meg a mindenki Zombit az agyadból, és hogy ne nézz horror filmeket , mert amúgy is gyenge az idegrendszered, még valami bajod lesz . Én az ilyesmitől távol tartom magam.

Előzmény: ErkölcsTan (871)
ErkölcsTan Creative Commons License 2026.04.13 -1 0 871

Javaslom keres fel egy agykurászt, mert én nem vállalok egyéni kezelést.

Előzmény: gyongyom bokretam (870)
gyongyom bokretam Creative Commons License 2026.04.13 -2 0 870

A zsidó sátánista vallásokból tájékozódsz arról , hogy van valami zombi jezus. Meg is érdemled.Tömény Isten Káromlás. Nem veszed észre. Miért jössz a Bibliával , amikor életedben soha ki sem nyitottad. 

Előzmény: ErkölcsTan (867)
ErkölcsTan Creative Commons License 2026.04.13 -1 0 869

Ez az immun mémképem meg az ateizmus cáfolásra koncentrál. Tehát ne vedd magadra, ne légy ateista!!!

Előzmény: gyongyom bokretam (866)
ErkölcsTan Creative Commons License 2026.04.13 -1 0 868

Előzmény: gyongyom bokretam (866)
ErkölcsTan Creative Commons License 2026.04.13 -1 0 867

...és minden különféle őrszínű ember teremtett Isteneket. Jó sokat. Amire te bekattantál, azaz JahveZsidóSátánIsten és annak avatárja ZobiJézuska, csak egy sok ezer, több mint tízezenyi ismert Istenből. 

Előzmény: gyongyom bokretam (865)
gyongyom bokretam Creative Commons License 2026.04.13 -1 0 866

Te papolsz itt igazságról? Milyen képeket tettel fel? Az igazságot meg sem közelited. Az egész egy szemen szedett hazugság. A Hofehérkére való hivatkozásaid , egy logikátlan ostobaság. Maradtál volna annál , amit szerinted megtanultál, nem annál , amiről halvány fogalmad sincs.

Előzmény: MemetikaTan (860)
gyongyom bokretam Creative Commons License 2026.04.13 -1 0 865

Több fajta ember létezik Azsiai , fekete, fehér , rassz. 

Előzmény: ErkölcsTan (864)
ErkölcsTan Creative Commons License 2026.04.13 -1 0 864

Minden igazi majmok csoportjába tartozónak van külön neve.

Gibbon, Gorilla, Orángután ... , mink meg az Ember elnevezés vagyunk. Ennyi csak.

Az hogy ókori bugyuta meséket valóságnak hiszel, az meg gyógyítható dolog. Meg a tanulás is segít. Soha sem késő tanulni.

Előzmény: gyongyom bokretam (863)
gyongyom bokretam Creative Commons License 2026.04.13 -2 0 863

Ezeket a majmokat majmoknak nevezik., Minket pedig embereknek neveznek, a teremtés óta. Sőt Jézus azt kérdezte az ott állóktól, Nem mondám? Istenek vagytok.Nem vagyunk állatok,még ha egyesek állati, vagy sátáni módon viselkednek is .

Előzmény: ErkölcsTan (862)
ErkölcsTan Creative Commons License 2026.04.13 -1 0 862

gyongyom bokretam  2 perce  253 063

Mi az az amnióta, és mi az az újszájú? Akkor miért nevezzük magunkat embernek , és nem majomnak.  A majmok nem tudnak beszélni. A keresztény vallásokban pedig a legfontosabb dolog az emberi beszéd, csak sajnos a keresztény vallások erre még nem jöttek rá. Pedig az Isten szava az Ige , és minden titok a nyelvekben van elrejtve. Kicsit elkalandoztam . Bocs.

Előzmény: Elminster Aumar (253062)

IGe: Mi nem félmajmok, amik föként makik,  hanem igazi majmok csoportjába tartozunk. Lásd:

MemetikaTan Creative Commons License 2026.04.13 -1 0 861

Elminster Aumar  4 órája 253 054

"Akkor Isten létezése bizonyított, és. ugye ki nem szarja le azokat, akik dafke azt mondjäk, hogy dehogy."

Sorold a bizonyítékokat!

Még egyszer, hátha felfogod: nem arról van szó, hogy mi "bizonyított", hanem hogy mire van BIZONYÍTÉK.

Isten létezésére egy szál sincsen. ...

Előzmény: defhrfl (253051)

IGe:

Még egyszer, hátha felfogod: nem arról van szó, hogy mi "bizonyított", hanem hogy mire van BIZONYÍTÉK.

Matematika létezésére egy szál sincsen. ...

MemetikaTan Creative Commons License 2026.04.12 -1 0 860

Még igazság táblázat, még eldöntendő kérdések esetén is, öt igazság kapun, azaz logikai kapun vizsgálódik. Kettő soha sem elég.

"Igazságtáblázatok

Az igazságtáblázatok segítségével bemutatható, hogyan működnek a logikai kötőszavak, vagy hogyan függenek az összetett kijelentések igazságértékei a részeiktől. Minden bemeneti változóhoz tartozik egy oszlop. Minden sor a változók által felvehető igazságértékek egy lehetséges kombinációjának felel meg; az angol szakirodalomban bemutatott

igazságtáblázatokban a "T" és "F" vagy az "1" és "0" szimbólumokat általában az "igaz" és "hamis" igazságértékek rövidítéseként használják. 

Az első oszlopok a bemeneti változók összes lehetséges igazságérték-kombinációját mutatják. A többi oszlopban lévő bejegyzések a megfelelő kifejezések igazságértékeit mutatják, a bemeneti értékek alapján. Például a "p∧kérdés " logikai kötőszót használ∧ ( és ). Használható olyan mondatok kifejezésére, mint például a „tegnap vasárnap volt és jó idő volt”. Csak akkor igaz, ha mindkét bemeneti változója,p ("tegnap vasárnap volt") éskérdés ("jó volt az idő") igazak. Minden más esetben a kifejezés egésze hamis. További fontos logikai kötőszavak a következők¬ ( nem ),∨ ( vagy ),→ ( ha...akkor ), és↑ ( Sheffer-löket ).  Tekintettel a feltételes kijelentésrep→kérdés , a megfordításának igazságtáblázatai is felírhatók kérdés→p, az inverze (¬p→¬kérdés ) , és kontrapozitívja (¬kérdés→¬p ) . Igazságtáblázatok definiálhatók összetettebb kifejezésekhez is, amelyek több propozicionális kötőszót használnak. "

Logic

Wikipedia (en-wikipedia-org.translate.goog)

Előzmény: Elminster Aumar (859)
Elminster Aumar Creative Commons License 2026.04.12 -1 0 859

"MeseIrodalomban és logikában a "bizonyítás" azt jelenti, hogy a kiinduló kitalációkból hibátlan logikus lépésekkel levezetjük a végeredményt. Lásd: Sárkányok- tűzádása bizonyítása. Ezt nevezzük "egzakt bizonyításnak"...."

Hűb@zmeg! Megint felfedezted a kanálban a mélyedést! Gratula!

Szerencsétlen barátom! Én ezt már nyolc éve itt ezen a fórumon leírtam: a logikai bizonyítások csak és kizárólag a felvett premisszák által meghatározott "világon" belül igazak. De ott igazak akkor is, ha a premisszák nem a mi világunkat írják le! Az "egzakt bizonyítás" nem véletlenül van egzakt bizonyításnak elnevezve: a FELVETT premisszákból szükségszerűen az adott konklúzió következik.

De az egy külön vizsgálat tárgya, hogy a premisszák igazak-e a mi világunkra. (Vagy esetleg a végiről kezdve az ellenőrzést: a konklúzió igaz-e a mi világunkra, mert ez esetben a logikai levezetés retrospektíve igazolja, hogy a premisszák is helyesek.)

Előzmény: MemetikaTan (858)
MemetikaTan Creative Commons License 2026.04.12 -1 0 858

Elminster Aumar  1,5 órája 253 035

"Nézd. ... Matematikában és logikában a "bizonyítás" azt jelenti, hogy a kiinduló premisszákból hibátlan logikus lépésekkel levezetjük a végeredményt. Lásd: Pithagorasz-tétel bizonyítása. Ezt nevezzük "egzakt bizonyításnak". ...

Előzmény: defhrfl (253034)

IGe:

Nézd. ... MeseIrodalomban és logikában a "bizonyítás" azt jelenti, hogy a kiinduló kitalációkból hibátlan logikus lépésekkel levezetjük a végeredményt. Lásd: Sárkányok- tűzádása bizonyítása. Ezt nevezzük "egzakt bizonyításnak"....

MemetikaTan Creative Commons License 2026.04.11 -1 0 857

Joga van mindenkinek butának lenni és hülyeségekben hinni. Neked is. Engem nem zavar.

Előzmény: gyongyom bokretam (856)
gyongyom bokretam Creative Commons License 2026.04.10 -1 0 856

Amikor Jónást benyelte egy cethal a Ninive felé vezető úton , A viharban lévő hajón a kalózoknak ki volt adva parancsban , hogy mindenki imádkozzon a maga Istenéhez, mert nem tudták ki miatt van rajtuk az átok.

Előzmény: MemetikaTan (855)
MemetikaTan Creative Commons License 2026.04.10 -1 0 855

Az csak egy Isten/isten a több mint 10 000 tudomány/ emberi tudás által már bekategorizált és ismert létező Isten/istenből.

Előzmény: gyongyom bokretam (854)
gyongyom bokretam Creative Commons License 2026.04.10 -1 0 854

A Bibliában Jézus kérdezi az ott állóktól.    Nem mondám?    Istenek vagytok. Ez nem úgy hangzik mintha a nevünkön szóllitotta volna őket Azonkivűl teljesen figyelmen kivűl hagyod azt hogy a Biblia helyenként azt állitja amit a Jehovah tanúi, hogy Isten neve Jehovah.

Előzmény: ErkölcsTan (842)
MemetikaTan Creative Commons License 2026.04.10 -1 0 853

Igen. Mert azért mert ott idiótaságokról vitatkoztok, azt igazán kívülállóként lehet igazán jól és függetlenként megítélni. Mivel az "Isten" témakörben számos könyvet is írtam és azokat világszinten is terjesztik, sikeresek, nem kedvelem már az értelmetlen mókuskerekes, meg a kutya kergeti a saját farkát jellegű dolgokat:

Előzmény: defhrfl (852)
defhrfl Creative Commons License 2026.04.10 -1 0 852

Amennyiben abban a topikban szerinted idióták írnak hozzászólásokat, úgy egyenes dolognak tartod a velük folytatott vitát, hogy idecitálod az ott éppen aktuálisan vitatott témát? 

Előzmény: MemetikaTan (851)
MemetikaTan Creative Commons License 2026.04.10 -1 0 851

Vitakultúra Klub tagja vagyok és az az első és legfőbb szabályunk, hogy idiótákkal ne vitatkozz. 

Előzmény: defhrfl (850)
defhrfl Creative Commons License 2026.04.10 -1 0 850

Kérdezek tőled: miért nem abba a topikba írod ezeket, ahonnan témát merítesz? 

Előzmény: MemetikaTan (849)
MemetikaTan Creative Commons License 2026.04.10 -1 0 849

defhrfl  15 perce    253 018

Igen, pont ilyen alapon lehet azt is kijelenteni, hogy Isten márpedig létezik, be is van bizonyítva. Az meg tökmindegy, hogy erről mit gondolsz. 

Előzmény: -verkli- (253017)

IGe:

Nem csak egy Isten, hanem sok-sok különféle Isten létezik. Ez tudományos tény. Ezért bukott meg az ateizmus logikailag.  Gyakorlatilag a laposföldesek szintjén vannak mentálisan.

Siphersh Creative Commons License 2026.04.09 -1 1 848

"Az MI-k másolják a lexikonokat, meg az emberi tudástárak legjavát is."

"Persze az emberi elmehibákat is, de a saját beállításaimnál már egyre ritkábban"

Előzmény: ErkölcsTan (846)
MemetikaTan Creative Commons License 2026.04.09 -1 0 847

Isten nevű Istenek.

Azaz vallások és kultúrák, ahol a fő istenség neve maga is „Isten”-t jelent.

1. Il / Ilu (akkád, ugariti)

2. Elah / Alaha (arámi, szír)

3. Al-iláh → Allah (arab)

4. Deiwos / Dyeus (proto-indoeurópai) Dia (Isten) óír

5. Deus (latin)

6. Dievas (balti vallások)

7. Deva / Devi (hinduizmus, szanszkrit)

8. Bog (ősszláv)

9. Jumala (finn, észt)

10. Tengri (türk, mongol)

11. Khutsau / Xutsau (oszét)

12. Mulungu (bantu nyelvek)

13. Nyame (akan)

14. Io (maori)

15. Tagaloa (polinéz)

16. stb

Előzmény: ErkölcsTan (844)
ErkölcsTan Creative Commons License 2026.04.09 -1 0 846

Fanatikus nárcisztikus ateista elmemémed uralja a tudatodat.

Ideje lenne átvenned az irányítást!

Az MI-k másolják a lexikonokat, meg az emberi tudástárak legjavát is.

Persze az emberi elmehibákat is, de a saját beállításaimnál már egyre ritkábban, mert mint írtad jó MI idomár vagyok.

Tehát még Isten nevű Istenből is rengeteg van és ez is tudományos tény.

Előzmény: Elminster Aumar (845)
Elminster Aumar Creative Commons License 2026.04.09 -1 1 845

És akkor ismét a gépmajom kopizással alázod magadat.

Ilyenkor merül fel a kérdés minden épeszű emberben: NEKED TÉNYLEG NINCSEN SEMMI GERINCES TARTÁSOD? Bármi megalázó hülyeséget bevállalsz? Szerintem nem kéne ennyire égetned magadat...

Előzmény: ErkölcsTan (844)
ErkölcsTan Creative Commons License 2026.04.09 -1 0 844

IGe:

Milyen vallásokat ismerünk még, ahol a fő mitológiai alaknak "Isten" az egyik neve? Természetesen más nyelven, gondolom másként írják és mondják?

Egy Mi válasza a sok közül:

Természetesen — hozok még jó néhány olyan példát, ahol a fő istenség neve nem személynév, hanem maga a szó jelentése is „Isten”, „istenség”, „felsőbb lény”. Olyanokat gyűjtök, mint a Bog vagy az El: tehát ahol a név általános istennév, nem pedig egy konkrét isten személyneve (pl. Zeusz, Odin stb.).

🌟 További vallások és kultúrák, ahol a fő istenség neve maga is „Isten”-t jelent🟦 Sémi és közel-keleti hagyományok

1. Il / Ilu (akkád, ugariti)

• Jelentése: „Isten”, „istenség”.

• Az ugariti panteon főistene neve is Il volt, aki egyszerre személynév és köznév.

2. Elah / Alaha (arámi, szír)

• Jelentése: „Isten”.

• A keresztény arámi hagyományban Isten neve: Alaha.

3. Al-iláh → Allah (arab)

• Eredeti jelentése: „az Isten”.

• Az iszlámban a legfőbb, egyetlen Isten neve.

🟩 Indoeurópai nyelvek és vallások*

4. Deiwos / Dyeus (proto-indoeurópai)

• Jelentése: „fénylő égisten”, „isteni lény”.

• Innen ered:

• latin Deus (Isten)

• szanszkrit Deva (istenség)

• litván Dievas (Isten)

• óír Dia (Isten)

5. Deus (latin)

• A kereszténység latin nyelvű teológiájának alapja.

6. Dievas (balti vallások)

• A balti népek főistene neve is Dievas, ami szó szerint „Isten”.

7. Deva / Devi (hinduizmus)

• Jelentése: „isteni lény”, „isten”.

• A hindu panteonban általános istennév, de nem egyetlen főisten neve.

🟥 Szláv és finnugor területek

8. Bog (ősszláv)

• A szláv népek ősi főisteneinek általános megnevezése.

9. Jumala (finn, észt)

• A finn mitológiában eredetileg égisten, majd a kereszténység fő istenneve lett.

🟨 Kaukázusi és török népek

10. Tengri (türk, mongol)

• Jelentése: „Ég”, „Égisten”, „Isten”.

• A tengrizmus legfőbb istensége, maga az Ég.

11. Khutsau / Xutsau (oszét)

• Az oszét vallásban a legfőbb isteni lény neve.

🟪 Afrikai hagyományok

12. Mulungu (bantu nyelvek)

• Jelentése: „Isten”, „teremtő”.

• Több kelet-afrikai népnél a legfőbb istenség neve.

13. Nyame (akan)

• Jelentése: „Isten”, „Égisten”.

• Az akan vallás legfőbb istensége.

🟫 Óceániai és ausztrál hagyományok

14. Io (maori)

• Jelentése: „Legfelsőbb Isten”.

• A maori vallás egyik legmagasabb rendű istensége.

15. Tagaloa (polinéz)

• Bár személynév, a gyökere a „ta-nga-loa” jelentése: „nagy isteni lény”.

🧭 Összegzés

Ha olyan neveket keresünk, amelyek nem személynevek, hanem általános istennevek, akkor a legfontosabbak:

• El, Il, Eloah, Allah (sémi)

• Deus, Dievas, Deva, Dyeus (indoeurópai)

• Bog (szláv)

• Jumala (finnugor)

• Tengri (türk-mongol)

• Mulungu, Nyame (afrikai)

• Io (maori)

Elminster Aumar Creative Commons License 2026.04.09 0 1 843

Azért az eléggé szánalmas, hogy amikor valaki felmossa veled a padlót, akkor szűkölve a gépmajmodhoz menekülsz segítségért.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!