Hetek kérdése és megjelenik (végre) a 24x36 milliméteres szenzorral szerelt Pentax K-1 FF DSLR.
Idevárok mindenkit akit érdekel ez a technika, illetve van információja és ezt megszeretné másokkal beszélni.
Nem most ment fel, hanem év elején. Szerintem kereslet/kínálat is alakíthatja. Kezdetben nagy volt a hiány, nem tudom, most mia helyzet. Erről a kereskedőről tud valaki valamit?
Ez a hang a Nikon d4-hez képest "suttogás", legalábbis ezt mondta a videós akivel együtt voltam. Őt nagyon zavarják a Nikonok, mert a hangba sok csattogás kerül.
Engem inkább az zavar, hogy ha a gép készenléti módból bekapcsol, akkor a zizegés túl erős, ami gondolom a képstabilizátor alaphelyzetebe hozásához kell. Ha meg kikapcsolom az auto kikapcsolást, az akkut elég gyorsan lemeríti.
Amikor a masodik redony becsapaodik, meg a tukor visszaesik a helyre az szol nagyot. Ezek mar nem befolyasoljak az expot.
A kozepformatumban akorat szolnak a gepek, mint az agyu, de lehelet fimnoman jarnak. Az mindenkeppen jot tesz a gepnek, ha jo nagy. A kicsi zartomeg kisebb impulzust valt ki a nagyobb vaztomegbol.
A súlyukhoz képest nem volt túl nagy jelentősége, inkább csak a hangjuk alapján érezhette úgy az ember, hogy ugrálnak. Meg nekem van egy olyan érzésem, hogy amit mi rúgásnak érzünk, az nem a tükör felső pozíciója, azt tisztességesen csillapították, hanem amikor visszatér az alapállásba. Erre utal az is, hogy azért lehetett egy tisztességes vázzal 1/30-ot, 1/15-öt is exponálni, ha jól belekapaszkodott az ember. Amikor jöttek a könnyű, kicsi vázak, akkor már légféket raktak a tükör felső pozíciójához. Szerintem az ME-től, de lehet, hogy már az MX-ben is volt.
Próbáld ki a Pentax legújabb tükörreflexes fényképezőgépeit és a Ricoh Theta S egyedülálló 360°-os kameráját! Októberi bemutatónapunkon emellett testközelből megismerheted a Manfrotto minőségi állványait, táskáit, és egyéb fotós kiegészítőit.
A kiállítás teljes ideje alatt megtekinthető, és tesztelhető a Pentax, és Ricohteljes fényképezőgép-, és objektívpalettája (főszerepben a díjnyertes, 51 megapixeles középformátumú gép, a Pentax 645Z, valamint a legújabb FullFrame Pentax fényképezőgép, a K-1!).
Egyedi 360°-os fotókat készíthetsz a duplaoptikás Ricoh Theta S-sel, amelyeket okostelefonodon akár magaddal is vihetsz.
A Manfrotto szakemberei pedig segítenek a kiállított fotós kiegészítőkből megtalálni a számodra legmegfelelőbb állványt, vagy táskát.