Keresés

Részletes keresés

Líviagyörgyi Creative Commons License 2019.01.31 0 0 286

Bocsánat, most futottam át a beírásokat.használom az 500-ast térdeimre, időnként a csípőmre és a kikopott jobb vállamra is.Amikor kezd fájni, akkor egy kezelést végzek.Amint írtam, szedem a zselatint, csakis azt a fajtát, amit írtam és szedem naponta az MSM port. karban tudom magam tartani. Két ismerós vásárolt, egyik a térdportézist úszta meg vele, heti két alkalommal használja, a másik a fogorvosunk, aki a karját már alig tudta emelni.Kölcsönadtam egy hónapra, azóta vett ő is magának. Nem porc, de lézer. Unokának élelmiszer allergia következtében keletkezett hallásvesztéssel együttjáró savós középfülgyulladását mútéttel akarták rendbehozni.Lézereztük, kapott némi homeopatiás szert, teljesen rendbejött, hallása visszatért, mútét szükségtelenné vált.

Előzmény: Beu6 (272)
Líviagyörgyi Creative Commons License 2019.01.31 0 0 285

Nincs íze, szaga. Én kevés szörpbe keverem és lehajtom. Javasolják a joghurtot is. Akitól kaptam a tanácsot, ő simán belök a szájába egy csapott teáskanállal és vízzel lenyeli. Az MSM por is szükséges, a kén kell a szervezetnek a jobb beépülés miatt, de azt nem szabad egyszerre szedni. MSM javasolt délelőtt, zselatin délután. MSM-nek sincs íze, de én érzek rajta enyhén keserüt és elveszi a szörp ízét,megmagyarázhatatlanul jellegtelenné teszi.Kibírható.

Előzmény: 55judit (284)
55judit Creative Commons License 2019.01.31 0 0 284

Ennek van-e íze vagy szaga? Régebben vettem olyan zselatint, ami rém büdös volt melegítés hatására. Félek, ha ez is olyan lenne, ki kellene dobnom az egészet.

Előzmény: Líviagyörgyi (283)
Líviagyörgyi Creative Commons License 2019.01.31 0 0 283

Amin írtam, a floravita webáruházban kapható  FloraGél 180 bloom az alkalmas erre, megfelelő keménységgel és sertésbőrből készült.

 

Előzmény: 55judit (282)
55judit Creative Commons License 2019.01.31 0 0 282

Köszönöm az információt. Már meg is néztem a beszerzési forrást, de az nincs sehol hogy csontból vagy bőrből való a zselatin.

Arról az oldalról jutottam el rengeteg zselatin fogyasztói tapasztalathoz, most olvasgatom:

http://www.ogyik.hu/az-izuleti-problemak-es-a-porckopas-csodaszere-a-zselatin#comment-677

Több fogyasztási móddal, és krém recepttel is találkoztam már. Olvassátok!

Előzmény: Líviagyörgyi (281)
Líviagyörgyi Creative Commons License 2019.01.31 0 0 281

Kedves Judit! Sajnos nincs időm visszaolvasni, azonban egy infot megosztanék, hátha valakinek szüksége van rá. Profi sportolótól kaptam,térdprotézisre nem lett szüksége a szedés utén. Magam használom, egyik térdemre gyógymódként , egyebeimre megelőzésként, a régebben írt kenőccsel együtt(ami szépen beszívódik, abszolut nem ragad, ha jól van elkészítve)+ lézer. A kollagént a szervezetben 30 éves kortól pótolni kellene rendszeresen, napi szinten. Erre legalkalmasabb és legolcsóbb a zselatin, de nem a csontból készült, hanem a disznóbőrból készült.FloraGél180bloom a jó, Floravita Webáruház árusítja, kb 3000 Ft/kg.Továbbá MSM por, ezt többen árulják, ebból is a nagy mennyiség pár ezer Ft.Én reggel szedem az MSM-t, csapott mokkást, kevés szörpben elkeverve egy kávéscsészében, nagyjából íztelen. Délután a zselatint, ugyancsak kávés csészében kevés szörp, rá ascorbinsav csapott mokkáskanálnyi, rá a zselatin, pupos mokkás, rá víz, jól elkeverem és lehajtom.Sokkal olcsóbb így, mint tablettában és nem hordozóanyagot veszünk, hanem azt, amire valójában szükség van.Ha nem kell az info, töröld ki!

Előzmény: 55judit (280)
55judit Creative Commons License 2019.01.22 0 0 280

Hát eléggé el vagyok keseredve.

Most rendeltem tömjén kivonatot, bízva abban hogy talán ez segít.

Beu6 Creative Commons License 2019.01.02 0 0 279

Köszönjük szépen a videót és a webáruház elérését is nagyon.

Igen, sajnos még mindig fáj a térde, de szerencsére már nem folyamatosan és csak időnként.

Javulást kívánva üdvözlünk sok szeretettel

 

Előzmény: 55judit (277)
55judit Creative Commons License 2019.01.02 0 0 278

Hát, mégis csak fáj kicsit. :)

Előzmény: 55judit (277)
55judit Creative Commons License 2019.01.02 0 0 277

Köszönöm a jó kívánságodat, és viszont kívánom!

 

A térd három ponton történő kezelése és idült esetnél a heti 3 alkalom a szakértő ajánlása. Ide teszem még egyszer a videót, és szeretettel ajánlom mindenki figyelmébe.

 

Kezelési útmutató:

https://www.youtube.com/watch?v=zKkQJvF_qgg

 

Én a jutavit porcépítőt nem gyógyszertárban veszem, ezért nem tudom lehet-e ott kapni, de ha igen, biztos sokkal drágább mint webáruházban. Én itt veszem: https://www.herbaline.hu/izom-izulet-porc-csont/jutavit-glukozamin-kondroitin-msm-filmtabletta-144db 

Elárulom itt annyi mindent vásárolok hogy ezért a szállítás is ingyenes. :)

2x1-et szedek belőle, és legalább 1 évig folyamatosan fogom. De lehet hogy tovább is. Most nem fáj a térdem, de kattog, ropog mindkettő, nagyon kellemetlen de remélem még alakul.

Javulást kívánok nektek is!

 

Előzmény: Beu6 (276)
Beu6 Creative Commons License 2019.01.02 0 0 276

Köszönöm szépen minden segítséget, amit nyújtottál és Nagyon Boldog és Egészségben gazdag ú esztendőt kívánunk Neked és szeretteidnek és a kedves fórumozóknak!

Igazad lehet, hogy a napi kezelésről a másnapira kell átváltanunk, mert mindenki azt javasolja.

A térd három pontja akkor szerinted is helyes kezelési helyek? A comb pontján való kezelés valóban nem változtat valószínűleg semmit a javuláson.

Most még 2 havi adag van a dr.Lenkei féle Porc-mixekből, ezért ha azok már elfogynak mi is a Jutavit Glukozamin+kondroitin+MSM-et fogjuk megvenni, gondolom a gyógyszertárban kapható. Hányat szedsz belőle naponta?

köszönjük szépen

 

 

 

Előzmény: 55judit (275)
55judit Creative Commons License 2018.12.27 0 0 275

Én is köszönöm a részletes, és jól értelmezhető leírást. Bár arról a combközépen lévő pontról tőled hallottam először, és pontosan nem is tudom hol lehet. De ha még mindig fáj a férjed térde, lehet hogy mégsem ér annak a pontnak a kezelése semmit.

 

Azt írod, félsz nehogy túl kezeld. A kezelési ajánlás idült megbetegedésnél heti 3 alkalom, tehát minden másnap kell kezelni. A mindennapos kezeléssel nincs túlkezelve? Én másnaponta kezelem a sajátom.

 

Sokfelé olvasgattam a porcépítőkkel kapcsolatban. Én azért a Jutavit-os mellett tettem le a voksomat, mert erről olvastam a legtöbb véleményt. És jókat. A legjobb arányú összetételűnek írják. A Dona is ilyen, csak mivel az külföldi, sokkal drágább. Pont 1 hónapja szedem, ma még egyszer sem éreztem fájdalmat. Ez előtt is már néhány napja csak rövid ideig egészen enyhe fájdalom jelentkezett. Azt hiszem én maradok ennél és szedni fogom folyamatosan.

 

Tornáztatom a térdenet.

1. Fotelben ülve a lábaim rajta egy Thera-band labdán, így terhelés nélkül hajlítgatom a térdeimet a labdát előre-hátra görgetve.

2. Trambulinon helyben járok. A vádlit, a combizmokat néhány lépés után már lehet érezni hogy dolgoznak, míg földön járásnál ez nincsen. Ha erősítjük az izmokat, az jó hatással van a pocok, inak anyagcseréjére is.

Előzmény: Beu6 (274)
Beu6 Creative Commons License 2018.12.27 0 0 274

Köszönöm szépen gyors és lelkiismeretes válaszodat, és mi is teljes gyógyulást kívánunk Líviagyörgyinek.

Tapasztalataink, kezelési módszereink:

Férjemnek már évek óta porc kopása van, főleg a jobb térdében, melyet műteni akartak és Condrosulf 800 mg-ot szedett rá. Ez a fájdalom idén októberben már elviselhetetlenné vált. Ekkor ajánlotta valaki a Safe Laser 500-ast, melyet 2018. nov. 16-tól két hétre kibéreltünk és utána meg is vásároltuk. Először naponta kétszer, majd naponta csak egyszer kezeljük a térdkalács jobb és baloldalán, és a térdhajlatban 5-5-5 percig, nehogy túlkezeljük. Később azt az információt kaptuk, hogy a térdnek van egy fájdalmat okozó pontja a comb külső részén (közepén), azóta azt is kezeljük 5 percig. Miután a fájdalom két hét után szinte semmit nem változott, ezért ezen a fórumon azt találtam, hogy talán váltani kéne a gyógyszerekben. Így Líviagyörgyi tapasztalata alapján, elhagyva a Condrosulfot elkezdte szedni kb. dec. 11 óta a dr. Lenkei féle Porc-Mix+Kollagén és Porc-Mix+MSM-et, egyiket reggel, másikat este. Férjem szerint még mindig fáj a térde, főleg a munkahelyén. Szerintem viszont ritkábban panaszkodik. Én azóta is bízom abban, hogy mint Líviagyörgyinek már neki se legyenek fájdalmai. Lehet, hogy a 6 hét használat kevés arra, hogy így legyen és a Porc-Mixeket is csak dec 11.óta szedi. Jól csináljuk, ahogy csináljuk, vagy változtassunk még valamit a módszeren?

 

köszönjük szépen

Előzmény: 55judit (273)
55judit Creative Commons License 2018.12.26 0 0 273

Nem ment orvoshoz mint én sem (nálunk 4 hónapra adnak időpontot ortopédiára addigra meg lehet pusztulni a fájdalomtól, és csak utána találják el a kezelést. Ha eltalálják.), de nem fáj és nem ropog neki. Ennél többet a javulás mértékéről csak vizsgálattal lehet mondani. Én nagyon drukkolok hogy teljesen jöjjön rendbe.

 

Én is kezelem az egyik térdemet, mindig is azt éreztem hogy abban erősebb a kopás. 1 bő hónapja megerőltettem, begyulladt, bedagadt, nagyon fájt. A kopás idült megbetegedés, de mivel a gyulladással akuttá vált, naponta kezelem. Szedem mellé a Jutavit Gükozamin + kondroitin + MsM készítményét.  Nem lehet szétválasztani a lézertől a hatását, csak annyit mondhatok hogy ez a kombináció hatásos. Még kicsi duzzanat van a térdemben, de csak cipekedést követően fáj, amit sajnos  nem tudok megkerülni.

 

Líviagyörgyi kenőcséről nem tudok véleményt mondani, de biztos jó. Magában a zselatin is. Az még a csigolyák porckopására is hatásos, amiről tudjuk, nem az a porc mint ami a térdnél van.Nem is regenerálódik porcépítők szedésére.

Régebben én is elkezdtem kenni a zselatint, de gyűlöltem hogy nem szívódik be teljesen, rettenetesen ragad, és nem volt türelmem hozzá. Ha lekötöm, leragasztom, akkor meg dunsztban van a kezelt terület, az sem előnyös. De aki bírja alkalmazza bátran, mert tényleg építi a porcot, de azért nem úgy mint a ló rúgás. Jó sok idő kell neki. Annál gyorsabban nem épül vissza a porc, mint amennyi idő alatt lekopott. Ahhoz évek kellettek.

 

Ami még fontos lehet:

Ha csak arra gyúrunk hogy építsük a porcot, az csak tűzoltás, ami után ott marad a parázs. A kopás okát is fel kell deríteni és lehetőleg elsősorban azt meg  szüntetni ha még fennáll.

Lehet pl túlsúly. Még 4-5 kiló is sokat számít, nem még 20. Túl nagy terhelés akár munkával, akár sporttal. vagy túl kevés terhelés sok üldögéléssel, heverészéssel.   A táplálkozással is sokat lehet rontani a helyzeten. Más mozgásszervi megbetegedés is okozhatja a kopást. Pl. még kismértékű gerincferdülés is. Nálam pl. gerincdeformitás miatt az egyik csípőm 1 cm-rel lentebb van mint a másik, ettől a térdízületek sem egyformán terhelődnek. Mondom én diploma nélkül, mert szerintem így van. :))

Hát mindent nem tudunk korrigálni, de aki magába száll és felismeri az általa elkövetett  hibákat, sokat tud javítani a helyzetén. Ebből az igen összetett dologból ha csak néhányat sikerül kiküszöbölni, már az is javíthat a helyzeten. Fejben is aktívnak kell lenni, mert csak magunkra számíthatunk.

 

Tapasztalatokat várok konkrét kezelési módszerrel.

 

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: Beu6 (272)
Beu6 Creative Commons License 2018.12.25 0 0 272

Kedves Líviagyörgyi, nekem is ugyanezek a kérdéseim vannak, többek között a safe laser 500-assal kapcsolatban, mint Judit55-nek.

Kérlek segíts válaszaiddal, mert szinte te vagy az egyetlen, akinek porcépülésben is lettek pozitív tapasztalatai. A férjem térd porckopás okozta szinte elviselhetetlen fájdalmaira vettük a készüléket.

Nagyon-nagyon várom válaszaidat és, hogy úgy érzed, hogy folyamatosan gyógyulsz még mindig?

köszönöm szépen

Beu

55judit Creative Commons License 2018.11.30 0 0 271

Kedves Líviagyörgyi!

Örülök hogy ilyen részletesen megosztottad velünk ezt a receptet, a lézeres kezelés mellé biztos más is elkészíti majd. Viszont ha a krém megérdemelte  a pontosságot, szerintem megérdemelné a lézeres kezelés leírása  is, hisz elsősorban ez a topic témája. :)

 

A kezelési útmutatóban az áll, hogy idült megbetegedést minden másnap kell kezelni, és te naponta kezelted? Pontonként hány percig lézereztél?

Nekem régebben az volt a tapasztalatom idült betegség minden napos kezelésénél hogy nem használt a lézer. Túlkezeltem.

 

Én is elkezdtem a térdem kezelését és a Jutavit Glükozamin+Kondroitin+MSM tablettát szedem hozzá. Később beszámolok a tapasztalatról is.

Előzmény: Líviagyörgyi (270)
Líviagyörgyi Creative Commons License 2018.11.29 0 0 270

Porcépítésre is használom a lézert, nem önmagában, hanem sk készített kenóccsel és porcmix tablettával együtt szedve. Nyáron hanyagság miatt, állandó papucshordás, porctabletta szedésének abbahagyása miatt mindkét térdem, csípóm -szó szerint -lepusztult állapotba került. felállni nem tudtam ülésből,  lábomat emelni nem tudtam, hihetetlen fájdalommal járt, recsegés-ropogással minden lépés, minden mozdulat.Orvosi diagnózist, rőntgent nem tudok felmutatni, mert nem mentem orvoshoz, egyelőre nem pályázok protézisre. Kb két hónapig kezeltem a térdeimet naponta körben, tehát hátulról is 500-as lézerrel,, szedtem a Lenkei féle porcmix mindkét fajtáját, és massziroztam krémmel. Mára ropogás megszünt, fájdalom mentesen tudok járni. A kenőcs recept: 450 ml vízból, rozmaringból és levendulából erős teát fózünk, kihülés után leszürjük, feloldunk benne 15 gr étkezési zselatint.  Góz felett összeolvasztunk 10 gr méhviaszt, 10 gr kakaóvajat 40-50 ml hidegen sajtolt napraforgó olajjal, vagy olíva olajjal, bele csepegtetünk 10 csepp kínai olajat, esetleg 5 csepp propoliszt, ha van,belekeverünk 60 ml feketenadálytó krémet (Biomedes), majd az egészet összeöntve , szobahómérsékletre hútve botmixerrel krémes állagra keverjük. Naponta több alkalommal masszírozunk a fájó testrészbe. Hútőben tárolható kis tégelyekben vagy üvegben. Amit éppen használok, azt kint tartom szobahómérsékleten. A zselatin beépül a porcok közé.  Nekem bevált, nem szeretnék fürésszel, szikével dolgozó orvos kezére kerülni.

Előzmény: Zotyesz01 (252)
55judit Creative Commons License 2018.11.05 0 0 268

A safe Laser készülék orvostechnikai eszköz, így egészségpénztárban is elszámolható.

Előzmény: bagi67 (267)
bagi67 Creative Commons License 2018.11.05 0 0 267

Kedves Fórumozók!

Van esetleg arról valakinek info-ja, hogy a készüléket el lehet-e számolni egészség-pénztárra?

Előre is köszönettel!

55judit Creative Commons License 2018.11.02 0 0 266

Az 500-as készülékre gondoltam.

Előzmény: 55judit (265)
55judit Creative Commons License 2018.11.02 0 0 265

Szívesen.

Nem szakértőként,  csak lézer használóként tudom neked javasolni hogy a fájdalmas területet sugározd be helyenként 3-5 percig több ponton naponta. vagy az oldalon találsz elérhetőséget, és ott kérjél tanácsot. Ha így tennél, örömmel olvasnám én is mit javasolnak.

Jobbulást kívánok!

Előzmény: Vereskalmanne (264)
Vereskalmanne Creative Commons License 2018.11.02 0 0 264

Köszi a terméktájékoztatást. Azt nem látom sehol,hogy idegi fájdalomra jó e valamelyik készülék. Ugyanis térdprotézis után  jelentkezik ez nálam,gyulladás nincs de fáj a körülötte lévő bőr és szövetek.Ezer féle gyógymódot,krémet ,fürdőt,mindent kipróbáltam de semmi nem jó.Orvostól orvosig jártam,mind azt mondja,hogy semmi probléma a protézissel.

55judit Creative Commons License 2018.11.01 0 0 263

Elnézést, úgy tűnt, az első bejegyzésem nem jelent meg. :)

55judit Creative Commons License 2018.11.01 0 0 262

A hivatalos tájékoztatásra szolgáló oldal:

https://safelaser.hu/

 

Előzmény: Vereskalmanne (260)
55judit Creative Commons License 2018.11.01 0 0 261

Ezen az oldalon mindegyik készülékről kaphatsz tájékoztatást:

https://safelaser.hu/

Előzmény: Vereskalmanne (260)
Vereskalmanne Creative Commons License 2018.11.01 0 0 260

Mi a külömbség:150SLL és 500infra készülék között?

Tibor 1967 Creative Commons License 2018.10.29 0 0 259

Kedves József!

Érdeklődnék, hogy használt a készülék?

ü. Tibor

Előzmény: józsef0055 (219)
55judit Creative Commons License 2018.09.04 0 0 257

Kedves fórumozók!

Ez nem a piactér!

Ide kifejezetten tapasztalatok bejegyzését várjuk!

55judit Creative Commons License 2018.08.24 0 0 254

én is csak most akarom bevetni

Előzmény: 55judit (253)
55judit Creative Commons License 2018.08.24 0 0 253

Porcépítésre én is csak akarom bevetni. Ugyan még csak ritkán fáj a térdem, de egyre jobban ropog mindkettő. A fórumon eddig nem írt be senki ezzel kapcsolatban sikersztorit.

Előzmény: Zotyesz01 (252)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!