Keresés

Részletes keresés

asamprajnata Creative Commons License 2021.10.15 0 0 394

Jézus Krisztus az, aki táplálja és megvédi a hitemet.

Lehet támadni azt, de sikert bemutatni senki sem tud.

Lehet ezt tudomásul venni, de nem fontos. Nem zavar meg a hitemben akármennyi ember véleménye sem. 

nem a hited megváltoztatása a cél, hisz abban hiszel, amiben akarsz!

De!

1. Nem gyakorolhatsz úgy bármiylen hitet, hogy közben másnak kárt tegyél!

2. Továbbá, ha a hited nem reális alapokon nyugszik, és valaki erre felhívja a figyelmed, akkor nem támad téged, hanem segít... nem kötelező a segítséget elfogadni, de minimum gondolkodni érdemes rajta.

3. Ha úgy gondolkodsz, hogy mindenki hülye csak én nem, mert az én hitem az igazi, másoké hülyeség, akkor biztos lehetsz benne, hogy nem jó dologban hiszel!!

s még lehetne folytatni a sort....

Előzmény: fhrfl (393)
fhrfl Creative Commons License 2021.10.15 0 0 393

"Ahogy mondtam, én megvédem a hitemet.

Illetve nem is én, hanem Jézus Krisztus. Hiába ugrabugrálsz ateista kánkánt."

- ez a meggyőződés nem hiányzik a keresztényekből.

Jézus Krisztus az, aki táplálja és megvédi a hitemet.

Lehet támadni azt, de sikert bemutatni senki sem tud.

Lehet ezt tudomásul venni, de nem fontos. Nem zavar meg a hitemben akármennyi ember véleménye sem. 

Előzmény: asamprajnata (389)
asamprajnata Creative Commons License 2021.10.15 0 0 392

A kereszténység is " keleti" .

a köznyelvben a keleti vallások jól elkülönölnek, bekategorizálhatóak.

Nyilván keleti ez is, sőt pontosan dél-keleti....

attól függ honnan beszélünk róla.... egy kamcsatkainak nyugati vallás:-DDD

ezért ebben nem kellene vitázni, mindenki tudja miről van szó...

Indiában RENGETEG egymással csörtéző világnézet található külön templom a patkányoknak SOK eunuch és a hülyeség rengeteg változata.

Ilyen mindemnhol van! A síró Máriától kezdve, lepelhívőkün át, széles a választék...

az eccerű, tanulatlan, buta embereket bárhol bármire rá lehet venni....

De alább nyilván nem ilyenekről volt szó...

Előzmény: polária (390)
Ukielo Creative Commons License 2021.10.15 0 0 391

van egy sorrendiseg, be is van szamozva. ha nem emlekszel, onnan latod te is mire mi kovetkezett. lecci, inkabb ne mondj semmit, mert nagyon nem birom a ferditest. senkit nem erdekel miben hiszel, amig nem baszogatsz masokat a szubjektiv dolgaiddal. 

Előzmény: fhrfl (387)
polária Creative Commons License 2021.10.15 0 0 390

A kereszténység is " keleti" .

Indiában RENGETEG egymással csörtéző világnézet található külön templom a patkányoknak SOK eunuch és a hülyeség rengeteg változata.

asamprajnata Creative Commons License 2021.10.15 0 0 389

ezzel nagyon nagy igazságot mondtál, s ezt a keresztény egyházak nem tudják értelmezni...

A keleti vallási irányzatok a mindennapi logikus, egészséges élet felé terelik mind testileg mind mentálisan a "hívőket", ráadásul úgy, hogy a morális értékrend fejlődik!

Nem kuss a neved, hanem tanítvány vagy... kérdezhetsz, és válaszolnak...

Nem kell a természet törvényeivel nem egyező hitbewn élned, mert magyarázatot kapsz azzal megegyező dolgoban.

Persze elszállni nem kell, ott is vannak olyanok, amit nem kell benyalni..

Nem a vakhit a lényeg, hanem hgoy meg tudj győződni arról, hogy jó úton jársz.

A kereszténységből ez a meggyőződés hiányzik.

Többek között...

Előzmény: Ukielo (377)
polária Creative Commons License 2021.10.15 0 0 388

Az ÖSSZES világnézet bőséges okkal bir a szerénységhez.

Az enyém se kivétel !

fhrfl Creative Commons License 2021.10.15 0 0 387

Nemigen zavar be nálam, hogy szerinted mikor és mitől pipultam be. Leírtam, és azt kezdhetsz ezzel a kapott információddal, amit akarsz. 

Nem szeretnék nyugodtan beszólni neked, vagy gúnyolódni veled. 

Az is mindegy, hogy miért fórumozol

Tedd a dolgod, vagy amit egyáltalán tehetsz.

Nem minősül számomra értelmes beszélgetésnek az, amit eddig műveltünk mi, ketten. 

Teszek az eddigi végére egy pontot most, aztán majd meglátjuk, hogy hogyan tovább. 

Előzmény: Ukielo (386)
Ukielo Creative Commons License 2021.10.15 0 0 386

bocsanat, te nem akkor pipultal be, amikor azt mondtam merges vagy, hanem amikor azt mondtam nem fogod elismerni az igazat a bibliaval kapcsolatban. erre feszultel be es akartal verekedni. en erre mondtam, hogy hu de merges. mondjuk nekem nincs bajom az erzelmekkel ha azok jogosak. persze mindenki azt hiszi az o erzelmei jogosak.

nem kell bocsanatot kerned, valahogy nem tudom komolyan venni. amugy meg en is provokaltalak, es nem szeretnek mas stilusban beszelni. ugyhogynem kell elasni a csatabardot, ami a vitat illeti. nyugodtan szolj be, vagy gunyolodj, ha olyat mondok. nem azert forumozok, hogy bajologjak. nem hianyzik. 

Előzmény: fhrfl (385)
fhrfl Creative Commons License 2021.10.15 0 0 385

Nem vagyok Jézus Krisztus, s nem rajtam keresztül nyilvánul meg Ő. 

Bepörögtem tegnap. Ha valaki belém akarja beszélni, hogy pipás vagyok, amikor nem, az sajnos hamar feldühít. Az én hibám ez. Ez is. 

Bocsáss meg, kérlek! 

Sehogy sem akarok kakaskodni. Lehetsz okosabb nálam. Lehetsz bölcsebb, sokkal jobb ember is lehetsz nálamnál. 

Szép napod legyen! 

Előzmény: Ukielo (383)
Ukielo Creative Commons License 2021.10.14 0 0 384

szerintem meg meseld el hogy gondoltad a kakaskodast. mert tenykeg erdekel hogy akarod probara tenni, ha nem az ertelmes vitatkozason keresztul? 

Előzmény: fhrfl (382)
Ukielo Creative Commons License 2021.10.14 0 0 383

en nem vagyok ateista.

marmint, hogy te vagy jezuskrisztus, vagy rajtad keresztul nyilvanul meg? ne amitsd magad, mert ez patologikus lehet idovel. 

Előzmény: fhrfl (381)
fhrfl Creative Commons License 2021.10.14 0 0 382

Aludj jól! 

- szerintem.  :) 

Előzmény: Ukielo (380)
fhrfl Creative Commons License 2021.10.14 0 0 381

Ez a hozzáállásod a magad útvesztője lehet csak.

Ahogy mondtam, én megvédem a hitemet.

Illetve nem is én, hanem Jézus Krisztus. Hiába ugrabugrálsz ateista kánkánt. 

Előzmény: Ukielo (377)
Ukielo Creative Commons License 2021.10.14 0 0 380

ember, exaktan nem merheto. matematikailag. vili? mindenki szamara kovetheto, megismetelheto modon. en sem merlek ugymond, hanem erezlek. pontosabban azt erzem hol nincs kapcsolat, es azt probalom kideriteni miert. 

Előzmény: fhrfl (379)
fhrfl Creative Commons License 2021.10.14 0 0 379

Barátom! Ha nem mérhető, akkor az írásaimon keresztül nem is látod. 

Ne csapd be magad oké?  :)

Gyúrjá! 

Előzmény: Ukielo (378)
Ukielo Creative Commons License 2021.10.14 0 0 378

marmint hogyan? most valami parbajra hivsz? a kakaskodas keresztenyi dolog?

nincs mit probara tenni, latom amit latok az irasaidon keresztul. vagy szerinted ez merheto dolog? 

Előzmény: fhrfl (376)
Ukielo Creative Commons License 2021.10.14 0 0 377

hat erdekes volt. de tenyleg tudnod kene megvedeni a hitedet. az egyhaz jol megnehezitette a dolgotokat. es a biblia sem konnyiti meg. tudni kell logikus valaszokat adni, ami minden embernek ugyanazt jelenti. a keresztenyseg ezert is van lealdozoban, mert az emberek szeleskorben elkezdtek tanulni, kerdeseik vannak, es nem eleg mar az, hogy kussoljal, vagy meghalsz. nem divat a vakhit. ezert erosodik a buddhizmus pl, mert kepes minden reteg szamara ertelmes valaszokat adni, a logika eleve a buddhista kepzes resze. ilyenrol a keresztenysegben nem tudok. vagy ha nem lehet ertelmesen megvedeni egy hitet, akkor talan nem kene vitatkozni. es szerintem nobb a tenyeket elfogadni, mint tagadni. jobban jar mindenki. 

Előzmény: fhrfl (374)
fhrfl Creative Commons License 2021.10.14 0 0 376

Ahogy neked tetszik. 

Akár próbára is tehetnéd a szellemi képességeidet az enyém ellenében.

De hetvenkedhetsz is tovább. 

Előzmény: Ukielo (375)
Ukielo Creative Commons License 2021.10.14 0 0 375

a keresztenyseg egyebkent tipikusan a tanulatlan, erosen erzelmi beallitottsagu, gyakran nehezsorsu, abuzuson atesetteket vonzza be, mert tudomanyos gondolkodast nem igenyel (gyakorlatilag tiltja), es dijazza a feltetlen erzelmi elkotelezodest. ezert igen gyakori az ilyesfajta kirohanas, amikor a hitet a logikaval teszik probara. ugyanis a keresztenyseg gyenge varra epult, nem allja a kerdezes vizsgalatat. ennek ellensulyozasara kellett kiepiteni a tekintelyelvuseget, es a penzalapu hatalmi bazist, eszkozkent pedig a megfelemlitest. csak azert irom, hogy legyen referenciapontod. 

Előzmény: fhrfl (371)
fhrfl Creative Commons License 2021.10.14 0 0 374

Amire válaszoltál, abban szerintem nem volt keménykedés. Amelyikben (amelyekben) keménykedni próbáltam: mind megérdemli, hogy alázattal bocsánatot kérjek. Bocsánatot kérek! 

A vallásomat pedig mindig megvédem. Akár tőled, akár mástól. 

Az az enyém, ha kaptam is. Az én kincsem.  :) 

Előzmény: Ukielo (373)
Ukielo Creative Commons License 2021.10.14 0 0 373

a kemenykedes nem eleg, talan probald meg helyette ervekkel, bizonyitekokkal megvedeni a vallasodat. sajnos a tenyek engem igazolnak, a te viselkedesed meg még parhuzamosan illusztralja is az allitasaimat. nem epp a keresztenyseg ugyet szolgalod. 

Előzmény: fhrfl (372)
fhrfl Creative Commons License 2021.10.14 0 0 372

Ezt benézted magadnak, haver. 

Nem vagyok mérges. 

Előzmény: Ukielo (370)
fhrfl Creative Commons License 2021.10.14 0 0 371

Voltam Ausztriában dolgozó segédmunkás is, nem viccből írtam.

Ha a saját bevallásom szerint lennék jó ember, akkor arról is megpróbálnálak lebeszélni, hogy szóra méltass. 

Előzmény: Ukielo (369)
Ukielo Creative Commons License 2021.10.14 0 0 370

hu de merges. hagyjad, hogy az igazsag athasson. luci tavozz e jo keresztenybol! 

Előzmény: fhrfl (368)
Ukielo Creative Commons License 2021.10.14 0 0 369

amugy te mitol erzed magad baromi okosnak? nem vmi ausztriaban dolgozo segedmunkas vagy? nem teszem vegzettsegtol fuggove az ertelmet, de neked nyilvan se vegzettseged, se kepzettseged nincs. aruld mar el akkor honnan a nagy onhittseg? megcsak jo ember sem vagy sajat bevallasod szerint. akko meg mer nem hallgatsz, ahelyett, hogy kevelyseggel gyarapitod a buneidet? 

Előzmény: fhrfl (365)
Ukielo Creative Commons License 2021.10.14 0 0 367

de miert is kezdtel szemelyeskedni egy tenyszeru allitasra? talan mert cafolni nem tudod? a jokereszteny pelda es egyhaztortenet alapjan azt hiszed a hulyeseget el tudod fogadtatni tekintelyalapon? amikor az erveles nem megy, eloveszed az eroszakot. a kereszteny fundamentalizmus mintapeldanya vagy, amit szepen bemutattal lepesrol lepesre itt par hozzaszolas alatt. megerett a keresztenyseg mar regen a pusztulasra. 

Ukielo Creative Commons License 2021.10.14 0 0 366

hat igen, latod, mindenki azt csinal, amire hiszi, hogy keri az isten. aki gyilkolni akar, az gyilkoljon, es meg is tettek, es ahogy elnezem te is kepes vagy dolgokra fundikent. szepen illusztralod az allitasaimat...

mert mit tennel, ha szemtol szemben egetnelek?  vagy azt akartad mondani, hogy olyan meltosagos vagy, hogy a csodalattol meg sem tudnek szolalni? elment neked az eszed. 

fhrfl Creative Commons License 2021.10.14 0 0 365

Ahogy te gondolod. Ha te úgy érzed, hogy Isten arra kér, hogy gyilkolássz, akkor bátran gyilkolássz. 

Ami meg a képmutatásomat illeti, hát tartok attól, hogy nemigen mernél te szövegelni előttem úgy, ahogyan itt majomkodsz.

Nagy az Isten! Még attól is megkímél, kislány, hogy nekem úgy merhess szövegelni, hogy nem vagyok jelen.

Ha majd azt szeretnéd bemutatni, hogy a jelenlétemben is szemtelenkedni mersz, akkor jelezz! 

Előzmény: Ukielo (364)
Ukielo Creative Commons License 2021.10.14 0 0 364

hat kie, ha nem a bibliae? a bibliaban pont annyi gyilkolasra felszolitas van, mint amennyi olestol eltanacsolas. a peldazatok tele vannak mindenfele diszkriminacioval a nem keresztenyekkel es a nokkel szemben is pl., a ferfiakat paraznasagra biztatja, tobbnejusegre stb. sokszor erthetetlen es igazsagtalan, amik felett a naiv joszivu ember elnez, az alja ember meg azzal onigazol. de tudom, hogy ezt soha nem fogod elismerni, mert ahhoz gyava vagy. mar bocs, de ez az igazsag. 

Előzmény: fhrfl (362)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!