A fórumon való vitáim során azt vettem észre, hogy a keresztények jelentős része nem tud különbséget tenni az Isten szerinti gondolkodás, és az ember szerinti gondolkodás között.
A saját testies gondolkodásmódjukat keverik a lélek szerinti, Isten szerinti gondolkodásmóddal.
Jézus Krisztus az, aki táplálja és megvédi a hitemet.
Lehet támadni azt, de sikert bemutatni senki sem tud.
Lehet ezt tudomásul venni, de nem fontos. Nem zavar meg a hitemben akármennyi ember véleménye sem.
nem a hited megváltoztatása a cél, hisz abban hiszel, amiben akarsz!
De!
1. Nem gyakorolhatsz úgy bármiylen hitet, hogy közben másnak kárt tegyél!
2. Továbbá, ha a hited nem reális alapokon nyugszik, és valaki erre felhívja a figyelmed, akkor nem támad téged, hanem segít... nem kötelező a segítséget elfogadni, de minimum gondolkodni érdemes rajta.
3. Ha úgy gondolkodsz, hogy mindenki hülye csak én nem, mert az én hitem az igazi, másoké hülyeség, akkor biztos lehetsz benne, hogy nem jó dologban hiszel!!
van egy sorrendiseg, be is van szamozva. ha nem emlekszel, onnan latod te is mire mi kovetkezett. lecci, inkabb ne mondj semmit, mert nagyon nem birom a ferditest. senkit nem erdekel miben hiszel, amig nem baszogatsz masokat a szubjektiv dolgaiddal.
ezzel nagyon nagy igazságot mondtál, s ezt a keresztény egyházak nem tudják értelmezni...
A keleti vallási irányzatok a mindennapi logikus, egészséges élet felé terelik mind testileg mind mentálisan a "hívőket", ráadásul úgy, hogy a morális értékrend fejlődik!
Nem kuss a neved, hanem tanítvány vagy... kérdezhetsz, és válaszolnak...
Nem kell a természet törvényeivel nem egyező hitbewn élned, mert magyarázatot kapsz azzal megegyező dolgoban.
Persze elszállni nem kell, ott is vannak olyanok, amit nem kell benyalni..
Nem a vakhit a lényeg, hanem hgoy meg tudj győződni arról, hogy jó úton jársz.
bocsanat, te nem akkor pipultal be, amikor azt mondtam merges vagy, hanem amikor azt mondtam nem fogod elismerni az igazat a bibliaval kapcsolatban. erre feszultel be es akartal verekedni. en erre mondtam, hogy hu de merges. mondjuk nekem nincs bajom az erzelmekkel ha azok jogosak. persze mindenki azt hiszi az o erzelmei jogosak.
nem kell bocsanatot kerned, valahogy nem tudom komolyan venni. amugy meg en is provokaltalak, es nem szeretnek mas stilusban beszelni. ugyhogynem kell elasni a csatabardot, ami a vitat illeti. nyugodtan szolj be, vagy gunyolodj, ha olyat mondok. nem azert forumozok, hogy bajologjak. nem hianyzik.
ember, exaktan nem merheto. matematikailag. vili? mindenki szamara kovetheto, megismetelheto modon. en sem merlek ugymond, hanem erezlek. pontosabban azt erzem hol nincs kapcsolat, es azt probalom kideriteni miert.
hat erdekes volt. de tenyleg tudnod kene megvedeni a hitedet. az egyhaz jol megnehezitette a dolgotokat. es a biblia sem konnyiti meg. tudni kell logikus valaszokat adni, ami minden embernek ugyanazt jelenti. a keresztenyseg ezert is van lealdozoban, mert az emberek szeleskorben elkezdtek tanulni, kerdeseik vannak, es nem eleg mar az, hogy kussoljal, vagy meghalsz. nem divat a vakhit. ezert erosodik a buddhizmus pl, mert kepes minden reteg szamara ertelmes valaszokat adni, a logika eleve a buddhista kepzes resze. ilyenrol a keresztenysegben nem tudok. vagy ha nem lehet ertelmesen megvedeni egy hitet, akkor talan nem kene vitatkozni. es szerintem nobb a tenyeket elfogadni, mint tagadni. jobban jar mindenki.
a keresztenyseg egyebkent tipikusan a tanulatlan, erosen erzelmi beallitottsagu, gyakran nehezsorsu, abuzuson atesetteket vonzza be, mert tudomanyos gondolkodast nem igenyel (gyakorlatilag tiltja), es dijazza a feltetlen erzelmi elkotelezodest. ezert igen gyakori az ilyesfajta kirohanas, amikor a hitet a logikaval teszik probara. ugyanis a keresztenyseg gyenge varra epult, nem allja a kerdezes vizsgalatat. ennek ellensulyozasara kellett kiepiteni a tekintelyelvuseget, es a penzalapu hatalmi bazist, eszkozkent pedig a megfelemlitest. csak azert irom, hogy legyen referenciapontod.
Amire válaszoltál, abban szerintem nem volt keménykedés. Amelyikben (amelyekben) keménykedni próbáltam: mind megérdemli, hogy alázattal bocsánatot kérjek. Bocsánatot kérek!
A vallásomat pedig mindig megvédem. Akár tőled, akár mástól.
a kemenykedes nem eleg, talan probald meg helyette ervekkel, bizonyitekokkal megvedeni a vallasodat. sajnos a tenyek engem igazolnak, a te viselkedesed meg még parhuzamosan illusztralja is az allitasaimat. nem epp a keresztenyseg ugyet szolgalod.
amugy te mitol erzed magad baromi okosnak? nem vmi ausztriaban dolgozo segedmunkas vagy? nem teszem vegzettsegtol fuggove az ertelmet, de neked nyilvan se vegzettseged, se kepzettseged nincs. aruld mar el akkor honnan a nagy onhittseg? megcsak jo ember sem vagy sajat bevallasod szerint. akko meg mer nem hallgatsz, ahelyett, hogy kevelyseggel gyarapitod a buneidet?
de miert is kezdtel szemelyeskedni egy tenyszeru allitasra? talan mert cafolni nem tudod? a jokereszteny pelda es egyhaztortenet alapjan azt hiszed a hulyeseget el tudod fogadtatni tekintelyalapon? amikor az erveles nem megy, eloveszed az eroszakot. a kereszteny fundamentalizmus mintapeldanya vagy, amit szepen bemutattal lepesrol lepesre itt par hozzaszolas alatt. megerett a keresztenyseg mar regen a pusztulasra.
hat igen, latod, mindenki azt csinal, amire hiszi, hogy keri az isten. aki gyilkolni akar, az gyilkoljon, es meg is tettek, es ahogy elnezem te is kepes vagy dolgokra fundikent. szepen illusztralod az allitasaimat...
mert mit tennel, ha szemtol szemben egetnelek? vagy azt akartad mondani, hogy olyan meltosagos vagy, hogy a csodalattol meg sem tudnek szolalni? elment neked az eszed.
hat kie, ha nem a bibliae? a bibliaban pont annyi gyilkolasra felszolitas van, mint amennyi olestol eltanacsolas. a peldazatok tele vannak mindenfele diszkriminacioval a nem keresztenyekkel es a nokkel szemben is pl., a ferfiakat paraznasagra biztatja, tobbnejusegre stb. sokszor erthetetlen es igazsagtalan, amik felett a naiv joszivu ember elnez, az alja ember meg azzal onigazol. de tudom, hogy ezt soha nem fogod elismerni, mert ahhoz gyava vagy. mar bocs, de ez az igazsag.