Keresés

Részletes keresés

F.S.ancsi Creative Commons License 2014.10.27 0 0 118

Én ma du megyek megint dokihoz, kiváncsi vagyok megfordult-e már öcsi. Múlthét csütörtök este nagyon intenzíven mocorgott, de úgy, hogy csillagokat láttam többször is. Remélem azért volt ilyen kellemetlen, mert befordult végre a helyére. Tegnap este is sokat mozgott úgy kidugta a kis kezét vagy lábát, hogy majdnem meg tudtam fogni :-), de mielőtt még kitapogattam volna, hogy kezecske vagy lábacska már vissza is húzta.

F.S.ancsi Creative Commons License 2014.10.27 0 0 117

Ha más panaszod nincs, akkor szerintem nincs baj. Dokidat hívtad már? Majd írd meg mit mondott!

Előzmény: mgBeth (116)
mgBeth Creative Commons License 2014.10.25 0 0 116

Sziasztok!

 

Most kaptam meg a 24-dik hetes kenet-vizsgálat eredményét. De nem tudom, hogy kórosnak számít-e?!

 

Mintában kimutatott mikróba: saccharomyces cerevisiae

Alatta a csíraszámhoz semmi sincs írva.

 

Alatta fluconazol mellett van "M", mellette a mg/l-nél egy vízszintes vonal, alatta a többinél mindenhol "E" szintén vonallal. A végén meg csak ennyi: vegyes baktérium flóra tenyészett ki.

 

Utána néztem, hogy ez gomba, de sosem volt ilyesmim és panaszaim sincsenek. Ez a lelet meg jelenthet bármit...csak hát messze még a hétfő...

 

ZöldBandi Creative Commons License 2014.10.22 0 0 115

Van értelme szerintetek digitális lázmérőt venni? Nekem annó nem lett bajom a hagyományos lázmérőtől, még higanygolyókkal is játszottam:)...

sztem senkinek sem, de ha már fejlődik a technika, miért ne?

pl:

 

PL EZ ?

 

vagy vmi tipp másra?

Talán annyi,h nem stresszeli a babát, meg ha izgága is tudom így majd mérni a lázát...

ficánka86 Creative Commons License 2014.10.21 0 0 114

Aki még szeretne csatlakozni, az adja meg az adatokat. (az utolsó menstruáció dátumával együtt)

ficánka86 Creative Commons License 2014.10.21 0 0 113

F.S.ancsi Creative Commons License 2014.10.15 0 0 112

Ez érdekes, lehet, hogy a fiús pocakokra nem jellemző a csík :-). Na majd megkérdezek pár fiús anyukát, nekik milyen volt! Nekem is hatalmas a pocakom, mindenki azt hiszi mindjárt szülök, aztán csak nagyokat pislognak, amikor mondom, hogy még 2 hónap hátra van :-). Na majd csinálok pocakfotót és megmutizom. Eddig úgyis csak egyet csináltam, kell még néhány az utókornak :-).

Holnap reggel megyek a Sote-ra vérvételre, megcsináltatom, ami kimaradt. Apjuk bevállalta, hogy elviszi a lányokat oviba. Legalább gyakorol egy kicsit :-). Kíváncsi vagyok, remélem nem tévednek el nagyon :-D

Előzmény: ficánka86 (111)
ficánka86 Creative Commons License 2014.10.14 0 0 111

A lepényről azóta nem mondtak semmit. Valószínűleg jó helyen van. Ma mondta az egyik anyuka, hogy neki akkor volt ekkora hasa, amikor szülni ment. Nekem meg még 10 hét hátra van. Jó, mert itthon nincsen tükör. Ma voltunk anyukáméknál és elsétáltam a nagy tükör előtt, hát sokkot kaptam. Nekem nem is tűnik fel, hogy annyira nagy, de mégis. Állítólag ez azért is van, mert a lepény elől tapad és a súly húzza lefelé (kifelé) a pocakomat.

Amúgy nekem sincs csík a pocakomon, pedig Bogival igen erős volt. (Sőt amikor megszületett, az ő hasán is látszott. Állítólag a lányok átveszik az anyjuk hormonjait.) A köldököm viszont nekem is nagyon hamar kifordult, viszont a Bogival is ilyen volt, csak kicsit később.

Előzmény: F.S.ancsi (110)
F.S.ancsi Creative Commons License 2014.10.14 0 0 110

31. hetet kezdtük, és én is úgy érzem, sosem jön el a vége :-). Bár lehet, hogy addig egyszerűbb az életünk, amig öcsi odabent van. Csak nekem egy kissé kezd tényleg terhes lenni. Úgy totyogok, mint egy öreganyó, annyira fáj már a csípőm, állandóan! Nem bírok néhány percnél tovább állni, de ülni se jó, feküdni se, pláne az ágyról felkelni!! A kocsiba ki-be szállásról már nem is beszélve! Szóval kínlódok rendesen :-), de hát végül is én akartam!

Ráadásul ma derült ki a védőnőnél, hogy nincs hepatitisz leletem, ez valahogy kimaradt. Nagyon gyorsan kéne pótolni, mert egy hónap alatt van meg az eredmény, és ha szüléskor nincs meg a negatív eredmény, akkor be kell rögtön oltani a babát, amit azért kihagynék, ha lehet. No majd holnap telefonálok egy párat ez ügyben.

Ficánka, hogy áll a lepényed? Arrébb húzódott már?

Ja és képzeljétek nincs csík a hasamon! Mindkét lánnyal volt szép linea nigrám, és most semmi! Viszont a köldököm teljesen kidudorodott már, ami eddig sosem!

Előzmény: ficánka86 (107)
F.S.ancsi Creative Commons License 2014.10.14 0 0 109

Szerintem nem kell feltétlenül mindent megvenni előre! Legyen egy kiságy, néhány ruha, aztán majd meglátod, mire lesz szükségetek. Főleg, ha meg tudod oldani, hogy a gyerkőcöt leteszed valakinél, amig elmész vásárolni. Neked is jót fog tenni 1-2 nyugodt óra nézelődés vásárlás. Én annó elég sok felesleges dolgot is megvettem, pedig nagyon alaposan átnéztem mindenféle listát, de hát mindenkinek más válik be :-)

Előzmény: mgBeth (106)
F.S.ancsi Creative Commons License 2014.10.14 0 0 108

Mindenki másmilyen :-), ami nem is baj! Én szívesen mutogatom, nem is tudnám eltitkolni, elég szépen dudorodik már! De azt én sem szeretem, ha tapperolnak! Nemrég egy ismerős lépett oda hozzám tök váratlanul, és elkezdte simogatni a pocakomat. Valószínűleg nagyon csúnyán nézhettem rá, mert gyorsan visszahőkölt :-). De nem is tudom, hogy hogy gondolják ezt, hogy csak úgy megtapiznak... No mindegy.

Pszichológushoz meg nem hinném, hogy pont most kellene elmenni... Nehogy felzaklasson nagyon. Szerintem ilyenkor egyáltalán nem meglepő, hogy az ember érzései összekuszálódnak! Esetleg egy kineziológushoz elmehetnél, vagy egy homeós dokihoz...

Van már nevetek? Olyan szép kislánynevek vannak! Én meg még mindig tanácstalan vagyok, hogy mi legyen az öcskös neve!!!

Előzmény: mgBeth (105)
ficánka86 Creative Commons License 2014.10.13 0 0 107

Na, mi újság lányok? Ki hol tart? Hogy bírjátok?

Én 29+5-nél járok. (Sosem jön el a 40. hét....)

 

mgBeth Creative Commons License 2014.10.10 0 0 106

Olvasgatlak Titeket, hogy már a Karácsony?! Nekem erről csak a szaloncukor jut eszembe:)) Mert hogy mi még csak most fogunk költözni!!!! :) Mondjuk hál'Isten csak festés kell...viszont közben új üzletet nyitunk, ezért pénzügyileg mi is Isten kezében vagyunk kb. ...de én is úgy gondolom, hogy a gyerkőcöket nem a sok ajándékkal, meg drága holmival kell lenyűgözni...

 

Nálunk első babó lesz a pici, viszont a családból öröklünk ezt-azt, de még nem néztük meg konkrétan...24+3 hetesek vagyunk, de még mindig nem merek gondolni arra, hogy mire lesz majd szüksége...pedig ugye halvány fogalmam sincs..., nem is tudom, mikor jön el az a hét... talán a 30, ahogy látom, Ti is akörül kezditek el...

mgBeth Creative Commons License 2014.10.10 0 0 105

Szia!

 

A dokim elküldött pszichológushoz. :))) Még csak az hiányozna...biztos eljutnánk anyámig...robbanásilag már sokkal jobban vagyok, inkább csak az érzékenység maradt meg, ahogy múltak a hetek. Most már a mocorgása sem ijesztő...pedig néha eléggé fáj, ahogy kalimpál, talán megszoktam már, hogy velem van...azt viszont nem viselném el, ha a Páromon kívül más is tapogatna...Most vettem bővebb ruhákat, amikben sokkal jobban érzem magam. Eltakarni persze már nem tudom, de valahogy jobban érzem magam, ha nem látszik "telibe" az egész pocak. Azt hiszem, inkább az van, hogy olyan intimnek érzem...mintha nem tartozna a világra...csak ránk...és talán hozzászokom majd jobban ehhez is, hogy látszik és kész.

 

Kislány lesz, február 3-dikára vagyunk kiírva.

Előzmény: F.S.ancsi (95)
arvaiz69 Creative Commons License 2014.10.08 0 0 104

Sziasztok Anyukák!

arvaiz69 vagyok a hobbiasztalos index fórummról! Tudom kicsit eltévedtem, ezért rögtön elnézéseteket is kérem! Azért írok ide, mert talán gyermekeiteknek aktuális lehet egy igényesen elkészített gyerekasztal a hozzá való 2 db gyerekszékkel! Természetesen új, én készítettem! Próbálnám eladni, ha esetleg valakit érdekelne a Jófogáson olvashat róla bővebben, egyébként október 12-ig ingyenes a házhozszállítás! De a hobbiasztalos index fórumon is megtaláltok! Pár képet szeretnék megosztani veletek, hátha megtetszik valakinek!

Tudom nem illik reklámozni a termékemet, különösen nem egy idegen fórumon, éppen ezért ha valakit érdekel hivatkozzon a 2014 második félévének babáira, és én a kiírt árból 10 % kedvezményt adok (október 12-ig) ! Köszönöm szépen türelmeteket és megértéseteket. További szép napot nektek! 

Üdv.: Zoli

ZöldBandi Creative Commons License 2014.10.08 0 0 103

Sziasztok,

 

Nem nagyon találtam ennek topicot, de ez a legaktívabb baba témában.

Kérdésem lenne, vagy talán inkább tanácsot kérnék:

Bébicsősz kellene.

Van bármi jelentős különbség köztük, vagy olyasmi, amire figyelnem kéne? ok, hatótávolság pl. De aggódom az esetleges sugárzás miatt(remélem persze alaptalanul, látom odaírták:))

Ezeket néztem ki:

 

http://www.kodakmedia.hu/spd/T-10003262/Topcom-Babytalker-3100

 

http://www.kodakmedia.hu/spd/T-10003263/Topcom-Babytalker-3600

 

http://www.kodakmedia.hu/spd/_T-10003239/Topcom-Babytalker-2100

 

 

Bocs,ha rossz topic, nyugodtan helyezzétek át a megfelelő helyre.

Szép napot

 

Gábor

 

 

ficánka86 Creative Commons License 2014.10.07 0 0 102

Lenne egy olyan kérdésem, hogy ki merre lakik? Persze ha nem akarjátok, nem kell megválaszolni.

F.S.ancsi Creative Commons License 2014.10.07 0 0 101

Ó, ez nem túl jó hír! Pont a legrosszabbkor jött ez pénzgond :-(. Remélem gyorsan megoldódik a problémátok! A karácsonyi ajándékon meg annyira ne aggódj! Tapasztalatból mondom, általában elég egy nagyon jól megválasztott ajándék, ami nem is feltétlenül túl drága, és nagyon boldogok tudnak lenni! Amikor Fanni 2 éves volt, épp vártam a kistesót, kissé túlzásba estem a karácsonyi ajándékokkal, rengeteg mindent kapott :-). Persze nagyon örült a sok-sok csomagnak, de az lett a vége, hogy a legtöbbet már ki sem bontotta, mert teljesen odavolt, a pici golyópályáért, amit majdnem nem is vettem meg :-). Megbűvölten bámulta a golyókat, órákon keresztül :-). Szóval ne aggódj, biztos jó lesz a karácsony, ha nem is ez lesz a leggazdagabb! Próbálj meg nem idegeskedni, jobb nem lesz tőle, és nem tesz jót nektek sem! Persze tudom, nem egyszerű!

Én most kezdtem a 30. hetet, nekem is kéne, már nagyon pakolászni, takarítgatni, készülni a karácsonyra. Még nyáron elhatároztam, hogy november elejére kész leszek mindennel! Nagytakarítás kipipálva, ajándékok becsomagolva és novemberre már csak a díszítgetés, főzögetés marad :-). Na meg a lányok ajándékával való pepecselés. Bababútorokat szeretnék nekik csinálni, meg hozzávaló kiegészítőket varrogatni. Szóval nagyon bele kéne húzni, de egyenlőre elég sok a meló, kevés az időm... Meg ötletem sincs, az ajándékokat illetően...

És még öcsi nevét sem találtuk ki... :-(

Előzmény: ficánka86 (100)
ficánka86 Creative Commons License 2014.10.07 0 0 100

Én szoktam erre járni, de hogy őszinte legyek, lusta vagyok írni, amikor látom, hogy senki nincs itt. 

Én most tartok a 28+6 héten. Úgy érzem, hogy nagyon messze van még a vége. (Közben pedig a hetek mégis gyorsan mennek. Csak úgy összességében lassan.) Próbálom húzni az időt és majd a 30. héttől nekiállni a teendőknek. Összepakolni, kisruhákat mosni, ... ilyesmi. Meg mellette meg kellene szerveznem a mikulást, karácsonyt, a kislányom születésnapját (és persze a szülést). (Ja és ami nagyon aggasztó, hogy semmi pénzből. Annyira csődbe mentünk, hogy minden nap idegeskedek miatta. A párom tesójától kellett kölcsönkérnünk, hogy legyen miből kajálnunk. És nem tudom mikor fogjuk tudni visszaadni neki. Nem látom, hogy egyszer majd jobb lenne. És most még az ünnepek is jönnek, amikor szeretnék mindent megadni a lányomnak, de sajnos tudom, hogy nem tehetem. Bocsi, de ki kellett adnom magamból!)

F.S.ancsi Creative Commons License 2014.10.06 0 0 99

Senki nem jár már erre? Mi újság? Hogy vagytok kismamik, Kisvirág :-)?

Én múlt héten voltam dokinál, minden rendben van. Öcsi még nem fordult meg, pedig ideje lenne lassan. Talán nekem is könnyebb lenne, ha a feje lenne lent. Most igyekszem rábeszélni :-)! Mondjuk az bíztató, hogy a doki szerint harmadjára az sem baj, ha faros, simán meg lehet szülni úgy is. De azért mégiscsak jobb lenne, ha megfordulna az a kölök! :-)

F.S.ancsi Creative Commons License 2014.09.18 0 0 98

Mi történt? Remélem, most nem vérezgetés! Pihenj sokat!

Előzmény: jud34 (97)
jud34 Creative Commons License 2014.09.17 0 0 97

Amúgy én tegnap megint korházban voltam, lassan már hazajárok oda.

Szerencsére rendben vagyunk, de emelték a magnéziumadagomat meg a duphastonadagot is megduplázták, plussz kaptam egy kis gyenge nyugtatót is.

Ma vagyunk 25 hetesek :).

 

jud34 Creative Commons License 2014.09.17 0 0 96

Megnéztem, nem semmi, hogy ilyen korán! Nagyon ügyes :)

Előzmény: hokahe (94)
F.S.ancsi Creative Commons License 2014.09.17 0 0 95

Hát a hormonok elég cifra dolgokat tudnak művelni az ember lányával! Kérdezd meg a dokidat, nem tud-e valamit adni rá! Biztos könnyebben viselnéd a dolgokat. Én is elég nehezen mozgok már, fáj a csípőm, hamar elfáradok, ülni sem kényelmes akárhogy, pláne feküdni, az ágyból kikelésről nem is beszélve! De én szeretem a pocakomat :-), büszkén viselem, általában meg is dícsérnek, hogy csini kismama vagyok, szép a pocakom. Imádom, ahogy mocorog bent, a lányok is élvezettel tapogatják, örülnek, ha ők is megérzik odabentről a mozgolódást. Tudom, most hiába mondom, hogy légy te is büszke a pocidra, nem így működik. De hátha van valami, amivel ilyenkor tudnak segíteni a hormondilin, biztos az okozza a bajokat! Addig is felejtsd el ezt a tunya, meg mindenféle tehenet!!!! Majd írj, hogy tud-e a dokid segíteni! Mikorra vagytok kiírva? Fiú vagy kislány?

Előzmény: mgBeth (93)
hokahe Creative Commons License 2014.09.17 0 0 94

Lívia 2014.Május .13. született.  Vélemények,gondolatok?

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=Vn7qFIY38a0&list=UU58qMf6oRTNi66LqfvmeS8Q

mgBeth Creative Commons License 2014.09.12 0 0 93

Sziasztok!

 

Nekem nagyon problémásan alakul a dolog. Az első baba, akivel most már a 20-dik hétig jutottunk, de ő nem volt tervezve és elég bonyolult életszakaszban érkezik...elég nehezen viselem, nem szeretem, ahogy látszik, úgy érzem, mintha eltorzult volna a nőiességem...iszonyú fáradt vagyok, az ágyból alig bírok kikelni, az embereket abszolút nem bírom elviselni...egy bazi nagy, tunya, agyatlan tehénnek érzem magam, pedig még mekkora lesz a végére...

F.S.ancsi Creative Commons License 2014.09.11 0 0 92

Nekem azóta meglett a terheléses cukor eredményem. Egyszerűen tökéletes szerintem :-) Egyedül a baci nem tetszik, több van a vizeletben, mint kéne, de remélem nem nagy gond. Sajna a dokimhoz csak hó végére sikerült időpontot kapni, de addig is rácsörgök a védőnőre, hogy szerinte gond-e, beszéljek-e a dokimmal. Meg fel kéne hívni a szülésznőmet is, tud-e vállalni, remélem öcsköst is vele szülhetem, nagyon érti a dolgát. Csak nem szeretném felébreszteni..., nem akarom rosszkor hívni szegényt :-)

Ja és megint kell havonta járnom a vérellátóba ellenőrzésre, valami ellenanyag miatt, de nem is értem igazán, mindenki mást mond erről...

F.S.ancsi Creative Commons License 2014.09.11 0 0 91

A Gyöngyvér nagyon szép név!!! :-) Azóta, hogy vagy? Remélem minden oké!

Előzmény: jud34 (88)
ficánka86 Creative Commons License 2014.09.09 0 0 90

Itt nem fog számolni a táblázat. Csak képként tudom beilleszteni, úgyhogy senkinél sem halad magától előre.

ficánka86 Creative Commons License 2014.09.09 0 0 89

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!