Keresés

Részletes keresés

a négus Creative Commons License 2014.03.22 0 0 65

Julija Timosenko volt ukrán miniszterelnök péntek este adta a szabadulása utáni első televíziós interjúját, melyben sötét jövőt vázolt fel - Oroszországnak. Az MTI által szemlézett interjúban a jellegzetes kalácsfrizurája nélkül megjelenő Timosenko azt mondta a közszolgálati tévében, hogy Vlagyimir Putyin "örökre elveszítette Ukrajnát", és a félsziget bekebelezése az orosz elnök számára nem győzelem, hanem a "vég kezdete"

 

 

Szerencsére viszont az EU nyert egy politikai okokból szabadlábra helyezett bűnöző milliárdost : Hajrá EU.....

 

A kampánynyitónak is beillő talk-showban a közelgő elnökválasztáson minden bizonnyal elinduló Timosenko felszólította az ukránokat, álljanak készen a harcra, amennyiben Putyin "átlépné a vörös vonalat", azaz megindítaná az ország szívébe a keleti határon állomásozó, 100 ezer főre tehető orosz sereget. A volt miniszterelnök azonban nem a fegyveres harcban látja az ukránok esélyét, hanem a "stratégiai küzdelem"-ben.
Jövendölése szerint Putyin úgy végzi majd, mint a többi megbuktatott, "fasiszta módra viselkedő" diktátor.

 

No Komment.....

a négus Creative Commons License 2014.03.22 0 0 64

nna erre kérnék egy mértékadó történészi véleményt ide behivatkozni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Itt van az enyém.....

Előzmény: Törölt nick (58)
ArsLab01 Creative Commons License 2014.03.22 0 0 63

A Toyota-háború

még gondolom el lehet bogarászni a témában

Előzmény: showtimes (61)
ArsLab01 Creative Commons License 2014.03.22 0 0 62

milyen térkép van a marokkói hivatalos oldalon pl?

 

https://www.maroc.ma/en/content/map-morocco

 

india

 

http://censusindia.gov.in/2011census/maps/administrative_maps/admmaps2011.html

 

NSZK-t gondolom nem kell

 

Előzmény: H. Bernát (60)
showtimes Creative Commons License 2014.03.22 0 0 61

Afrikában mennyi szomszédi bevonulás volt, pl.  csádban Líbia... ?

Előzmény: ArsLab01 (59)
H. Bernát Creative Commons License 2014.03.22 0 0 60

Ezt komolyan is gondolod? Vagy csak "sútka"?

Előzmény: ArsLab01 (59)
ArsLab01 Creative Commons License 2014.03.22 0 0 59

„Példa nélküli eset a II. világháború vége óta, hogy egy ország bevonuljon egy másik területére, aztán azt mondja, hogy azt mindig is sajátjának érezte" – mondta Valki László nemzetközi jogász,

 

Kivéve, ha az NSZK annektálja az NDK-t

vagy Marokkó Nyugat-Szaharát

Szikkimet-India szállta meg

 elsőre kb ezek ugaranak be...

Előzmény: a négus (55)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.22 0 0 58

"brüsszeli léhűtő-banda kapott egy kötelező koncot...."

-nna erre kérnék egy mértékadó történészi véleményt ide behivatkozni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Előzmény: a négus (57)
a négus Creative Commons License 2014.03.22 0 0 57

Merkel szerint az uniós javaslattevő-végrehajtó intézménynek azt kell felmérnie, hogy mely területeken rendelhetők el gazdasági korlátozó intézkedések, ha a konfliktus tovább terjed, vagy tovább destabilizálódik a helyzet.

 

Ez a megfogalmazás vajon úgy értelmezendő, h Németország 3.szor is az Oroszországgal való konfrontáció útjára lép (most hagyjuk, h meliket ki kezdte), vagy inkább úgy, h a brüsszeli léhűtő-banda kapott egy kötelező koncot....

a négus Creative Commons License 2014.03.21 0 0 56

Csütörtökön éjszakába nyúló egyeztetés után az Európai Unió vezetői döntöttek arról, hogy 12 újabb orosz személyt szankcionálnak vízumtilalommal és vagyonbefagyasztással. Közben az Egyesült Államok is hasonló intézkedésekről döntött, amire Oroszország azonnal reagált. A gazdasági szankciókat még csak most készítik elő az Európai Bizottságban. Az uniós csúcs második napján az EU aláírta a társulási megállapodás politikai fejezetét Ukrajnával.

 

 

Nahát, miután Washington rájött, h lószart sem tehet az ügyben, az egészet rálőcsölte Európára....a Brüsszeli bohóc-banda pedig rögtön bevállalta az egész ukrán bűnözést, maffiát, oligarchiát csak úgy puszira...

 

 

Ők vannak a listán2014.03.21 22:59

Magas rangú orosz vezetők, Vlagyimir Putyin elnök belső körének tagjai is szerepelnek az Európai Unió kibővített listáján, amely az ukrajnai válság miatt uniós vízumtilalommal és vagyonbefagyasztással sújtott személyek nevét tartalmazza - vált ismertté pénteken az Európai Unió Hivatalos Lapja nyomán.

 

Az EU-országok külügyminiszterei hétfőn tizenhárom orosz, valamint nyolc oroszpárti ukrán személlyel szemben döntöttek ilyen szankciós intézkedésről, ezt a listát egészítették ki most újabb tizenkét fővel.



Az újabb szankciós listán személyek között van Dmitrij Rogozin orosz miniszterelnök-helyettes, Vlagyiszlav Szurkov és Szergej Glazjev, az orosz államfő bizalmas tanácsadói, valamint Valentyina Matvijenko, a szövetségi parlament felsőházának elnöke és Szergej Nariskin, az orosz duma elnöke is. Matvijenko és Nariskin ellen azért léptettek életbe szankciókat, mert nyilvánosan támogatták az orosz haderő beavatkozását Ukrajnában.



Mind az öt személy szerepel az Egyesült Államok szankciós listáján is, az amerikai büntetőintézkedéseket a szakértők mindazonáltal fajsúlyosabbnak tartják. A Barack Obama amerikai elnök által csütörtökön bejelentett újabb intézkedések már nem csak személyekre, hanem a Putyin egyik bizalmasa által birtokolt Bank Rosszijára is kiterjednek.

 

 

Ja, és az töméntelen bőnöző oligarcha, akik idáig a vonagló szánalmas Ukrajainát vezényelték, idáig nem szúrta a szemüket ?

 

 

 Érzi Oroszország a szankciók hatását2014.03.21 16:24

Az orosz pénzügyminiszter kilátásba helyezte, hogy Moszkva esetleg nem vesz fel idén külföldi hiteleket, ha tovább romlanak a piaci feltételek és nem változik érdemben a kőolaj jelenlegi ára.



Anton Sziluanov azt mondta, hogy a Moszkva ellen hozott nyugati szankciók miatt emelkednek Oroszország hitelfelvételi költségei, és nőnek az orosz kötvények hozamai. A pénzügyminiszter szerint, ha tovább romlanak a piaci feltételek, Oroszország lemond arról a tervéről, hogy 7 milliárd dollár értékben vesz fel külföldi hiteleket és a belföldi kötvénykibocsátást is visszafogja, amit megtehet a kőolaj jelenlegi ára mellett.

 

Vajon a félnótás EU-parlament bohócai között hányan rendelkeznek annyi történelmi ismerettel, h tudják, h az 1905 utáni Dumának (Sztolipin meggyilkolásáig csak részben) kizárólag a cári tekintély aláásására irányuló állandóan obstrukciós tevékenységéhez az alapot az orosz állam külföldi kötvényállománya hozamának a politikai rumorokra történő ugrálása biztosította....

Ezek is olyan események, mint amelyekkel pl. Hitler hatalomrajutását magyarázzuk : önmagukban nem indokolják, de nélkülük se az, se a bolsevik puccs soha sem történhetett volna meg.

 

Csakhogy most teljesen más a szitu : Oroszország külgazdasági pozíciójának nettó kitettsége most jóval kisebb, a belpolitikai stabilitása pedig rendkívüli.

Így aztán Putyin cár remélhetően csak levizeli online az a belga ripacsot....

 

http://www.portfolio.hu/gazdasag/unios_szankciok_itt_vannak_az_ujabb_orosz_nevek.5.196739.html

 

a négus Creative Commons License 2014.03.21 0 0 55

Repkednek a Krím helyzetével vont párhuzamok, hivatkozási alapnak vett területek, miközben sokan attól félnek, precedenst teremthetnek a történtek. A függetlenedő Koszovó más helyzetből indult, de saját önállóságát már Abházia és Dél-Oszétia is kimondta, Moszkva pedig elismerte azokat.

 

Hát, ez van és lesz...

 

Csatlakozásra, annektálásra azonban a második világháború óta nem volt példa.

„Példa nélküli eset a II. világháború vége óta, hogy egy ország bevonuljon egy másik területére, aztán azt mondja, hogy azt mindig is sajátjának érezte" – mondta Valki László nemzetközi jogász,

 

A srácot vagy pontatlanul idézték, vagy télleg tipikus  jogász a megfelelő háttértudás nélkül...

 

 

showtimes Creative Commons License 2014.03.21 0 0 54

az elorosodott lengyellel nem sokat tévedtél, pl. a kijevi főkormányzóság 44 ezer nemeséből valamelyik összeírás szerint 43 ezer lengyel volt, a maradék orosz. A krími háború idején még a kijevi arsenal (fegyvergyár) szakmunkásainak a többsége is lengyel volt... Akiket nem irtottak ki, vagy nem menekült el közülük a háborúk, forradalmak alatt azok eloroszosodtak (ukránra nagyon kevés lengyel váltott).

 

A krímben is éltek lengyelek, de mára csak a töredékük maradt, ők is oroszra váltottak, akárcsak a Dnyepertől keletre élő lengyel diaszpóra többsége. A galíciai, podóliai lengyelek sokkal inkább megtartották a nyelvüket.

Előzmény: H. Bernát (51)
Theorista Creative Commons License 2014.03.21 0 0 52

Szerintem eloroszosított lengyel-tatárok, hogy ezen a vonalon haladjunk tovább.

Előzmény: H. Bernát (51)
H. Bernát Creative Commons License 2014.03.21 0 0 51

Az ukránok meglehetősen identitászavarosak. Átkozzák a bolsevizmust és a szovjet-orosz elnyomást ("holodomor"), de a "győzelem napját" büszkén ünneplik, sok Lenin szobruk is van.

 

1992-es vicc: összeül egy ukrajnai önkormányzat, a levezető elnök ukránul kérdezi: "Van köztünk orosz?" Jön a válasz: "Nincs." Erre az elnök: "Rendben, akkor beszélhetünk oroszul."

 

Tehát, némileg sarkítva: ellengyelesedett oroszok, vagy eloroszosodott lengyelek ők?

Törölt nick Creative Commons License 2014.03.21 0 0 50

OFF:

Igen-igen.

Mindig elfelejtem, hogy vannak errefelé bőven olyanok, akiknek nem az számít, hogy mi a mondandó veleje, hanem, hogy ki az, aki mondja!

 

ON:Hruscsov, aki részegen a Krímet Ukrajnához csatolta (ez legalább nagyságrenddel törvénytelenebbnek tűnik, mint egy népszavazás), sokkal sikeresebb vezető volt, mint Gorbacsov, a betlikirály.

 

-kérek egy listát azokról a történészekről, akiket a mértékadó szalonok véleménye szerint történészeknek tekinthetünk!!

Előzmény: a négus (48)
a négus Creative Commons License 2014.03.20 0 0 49

Off...

Emlékszem egy nickre, aki néha Bimmumnak, néha másnak nevezte magát, a lényeg, h a trükkje az volt, h a hsz-ait bemásolásokkal igyekezett helyettesíteni, anélkül, h ezt jelezte volna....

Kifejezett szakterülete volt pl. Kun Béla....és kora...és olyan kommunista "történészekre" hivatkozott, mint. pl. Krausz Tamás

Nem, tudom miért emlékeztetsz rá .....     

Előzmény: Törölt nick (46)
a négus Creative Commons License 2014.03.20 0 0 48

Jelenleg világtörténelmi eseményekről van szó, így kérlek ne írogassál ide anélkül, hogy :

 

1. Elválasztanád a saját véleményedet az idézeteidtől...

2. Az idézeteidnek ne jelölnéd meg a pontos forrását...

 

 

Előzmény: Törölt nick (46)
a négus Creative Commons License 2014.03.20 0 0 47

Obama szankcionál, az oroszok is listáznak 

 

Az orosz külügyminisztérium Obama sajtótájékoztatójával egy időben is közzé tett egy listát, amelyen hét amerikai szenátor és tisztségviselő neve szerepel, akik nem utazhatnak be Oroszországba. Az orosz listán Obama közvetlen munkatársai szerepelnek: Caroline Atkinson, Daniel Pfeiffer, John McCain, valamint több amerikai szenátor. 

 

Nahát, a "Tükör-effektus"  

 

Az orosz duma csütörtöki rendkívüli ülésén elsöprő többséggel elfogadta a Krím csatlakozásáról szóló nemzetközi szerződést, ha ezt pénteken a felsőház is megteszi, akkor félsziget hivatalosan is Oroszország részévé válik – írja az ITAR-TASZSZ

 

A duma ülése alatt Ban Kimun ENSZ-főtitkár és Vlagyimir Putyin orosz elnök az Ukrajnai helyzetről tárgyalt Moszkvában. Az Interfax szerint a főtitkár nagyon konstruktívnak és hasznosnak nevezte megbeszélést, de figyelmeztette Putyint, hogy az orosz oldalnak tárgyalnia kell Ukrajnával.

Törölt nick Creative Commons License 2014.03.20 0 0 46

...(a gorbacsovi) célkitűzéseknek éppen az ellenkezője valósult meg. Mihail Szergejevics saját történelmi teljesítményének középpontjába állította a Szovjetunió fennmaradását, aminek érdekében keresztülvitte 1991 márciusában a demokratizálandó szovjet állami struktúra (Szovjet Szuverén Köztársaságok Szövetsége) fennmaradásáról szóló népszavazást. Ám közismert, hogy a népszavazás több mint 76 százalékos igen-je ellenére is a felbomlás, a széthullás, a káosz, a nemzeti villongások világa köszöntött a szovjet területeken élő népekre. Nincs az az apologetikus újságírás, amely kijelenthetné, hogy a Szovjetunió összeomlása óta biztonságosabb lett világunk. Vagy elfelejtettük volna a balkáni háborúk, az iraki háború, az iszlámista terrorizmus borzalmait, az újszegénység, a munkanélküliség feltámadását?

Előzmény: showtimes (45)
showtimes Creative Commons License 2014.03.20 0 0 45

úgy látom nagyon komoly szövegértelmezési problémáid vannak, mert én nem méltattam gorbit, csupán azt írtam, hogy felismerte a folyamatokat

 

amennyiben érdekel, itt találsz több elemzést is személyéről:

 

http://www.russtudies.hu/Aindex.php?dir=&menu=52&lang=h

Előzmény: Törölt nick (44)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.20 0 0 44

Te állítottál először valamit, tehát neked kell hoznod először közhiteles forrást gorbacsov nagyságát illetően.

Előzmény: showtimes (43)
showtimes Creative Commons License 2014.03.20 0 0 43

tájékoztatlak, hogy ez történelem fórum és nem aktuálpolitika, s vélhetően eltévedtél. Itt illik közhiteles forrást hozni állításod igazolására. Nos, várom az állításod alátámasztását :)

Előzmény: Törölt nick (42)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.20 0 0 42

szerintem vannak rajtam kívül mások is, akik nem szajkók(a globalisták néphülyítő változatait hajtogatják kritika nélkül), hanem gondolkodó elmék

 

-nna én inkább innen elmék! -DD

Előzmény: showtimes (41)
showtimes Creative Commons License 2014.03.19 0 0 41

ez csak a te interpretációd

Előzmény: Törölt nick (40)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.19 0 0 40

a magyarázat a dolgokra a hülyéknek -DDDDDDDDDDD

Előzmény: showtimes (39)
showtimes Creative Commons License 2014.03.18 0 0 39

akkor még nem volt alzheimeres, annál inkább a világ legerősebb gazdasági hatalmának az elnöke, gorbi meg felismerte, hogy elvesztették a versenyt, s ha hasonló ütemben nyomják az erőforrásokat a fegyverkezésbe akkor 3-5 éven belül felrobban a birodalom (ne feledjük a baltiak már forrongtak, a kaukázusban már egymásnak estek az örmények és azeriek...) - tehát elébe ment a dolgoknak, kinyitotta a szelepet.

Előzmény: Törölt nick (38)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.18 0 0 38

Az biztos, hogy gorbacsovnál nagyobb balek még nem volt eddig a világtörténelemben...

 

-ha csak azt vesszük, hogy beharapta egy alzheimeres blöffjét.... elborrzassztó!!!!

Előzmény: a négus (37)
a négus Creative Commons License 2014.03.17 0 0 37

Hol van itt Gorbacsov teljesítményéhez mérhető bármelyik nyugati "politikus"....tán Reagant, Kohlt és a spanyol királyt kivéve senkisem....:

 

Előzmény: a négus (36)
a négus Creative Commons License 2014.03.17 0 0 36

Megszólalt Mihail Gorbacsov volt szovjet főtitkár is a referendum ügyében, szerinte a népszavazás történelmi hibát javít ki.

 

 Krímet korábban szovjet törvények alapján csatolták Ukrajnához, az ott élők megkérdezése nélkül. De most az ott élők kijavították a hibát, ez örvendetes

– mondta a BBC szerint. Szerinte nincs ok szankciókat bevezetni Oroszország ellen, de egyébként is bármilyen lépéshez az ENSZ jóváhagyását tartaná szükségesnek

 

http://index.hu/kulfold/2014/03/17/krimorszag_lett_a_felszigetbol/

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2014.03.17 0 0 34

Néha még az is gyanus volt neki, ha előtte hajbókoltak.  

Előzmény: evil linguist (31)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!