Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2013.09.11 0 0 117

Hátigen....

De szvsz az OTP egy csak képzeli a biztonságát. Hogy velük nem lehet semmi baj, mertha a külfölditulajú bankok beadják a kulcsot, akkor ők csak nyerhetnek - gondolják...

Mert közben az a nagy valóság, hogy a külhoni bankok azért erősek... Nekik még a magyar leány becsődölése sem akkora érvágás, mint ami történne egy akárkiáltal "elrontott" kivonulás és esetlegesen kialakuló bankpánik során az OTP-vel...

Ahogyan én látom:

már most is nagyon vékony az a jég és bizony vékonyodik folyamatosan...

Előzmény: Mutual Friend (116)
Mutual Friend Creative Commons License 2013.09.11 0 0 116

Mindenkinél magas csak az otp-nél nem. Majd jol felvasarolnak "minket" mint a postabankot oszt uj életet kezdünk.

Előzmény: Törölt nick (115)
Törölt nick Creative Commons License 2013.09.10 0 0 115

Csaxólok (látván, hogy mennyire reklámozod a CIB-et): a CIB-nál elég magas az idegességfaktor a hazai jövőre nézve...

(persze lehet, hogy semmitsem jelent az, hogy "felkészülnek a Magyarországról való kivezetésre/kivonulásra"... hiszenegy jó vezetőség minden eshetőségre előre felkészül...)

Előzmény: Mutual Friend (105)
Erzsébeti Creative Commons License 2013.09.10 0 0 114

Előveszed a seprűt...

Előzmény: bogel (112)
Lédiell Creative Commons License 2013.09.10 0 0 113

Öööö, nekem olyanom nincs... :DD

Előzmény: bogel (112)
bogel Creative Commons License 2013.09.10 0 0 112

Ez itt nem játszik.

OD/CC/PL-lel együtt vagy anélkül 2-3000 Ft likviditás marad hóvégére az egyenes út a providenthez :)

Mit csinálsz 2-3000 Ft-ból, ha pont hóvégén elromlik pl. a robotporszívó?

Előzmény: Lédiell (109)
forummm Creative Commons License 2013.09.10 0 0 111

mé nem aranyban kérik a fizut??:D oszt nincs gond:D

Az utolsó kádi Creative Commons License 2013.09.10 0 0 110

Én olyanra emlékszem, hogy a közalkalmazotti törvényben van olyan, hogy havi 2 db készpénzfelvétel díját a munkáltató megtéríti a közalkalmazottnak. Ennek elvileg külön soron szerepelnie kellene a fizetési jegyzéken.

Azaz nem ingyenes, hanem a munkáltató fizeti. Hiszen ezzel a ő készpénzkezelési költségei csökkennek.

Cserébe a közalkalmazottaknak kötelező számlára utalni a pénzt.

Vannak (voltak) olyan banki csomagok is, hogyha a cég az adott banknál vezeti a számláját, akkor a dolgozóknak a számlavezetési díj és valamennyi készpénzfelvétel ingyenes. De ez megint az, hogy áttételesen a munkaadó fizeti a révészt.

Előzmény: Ollie a Réhm (108)
Lédiell Creative Commons License 2013.09.10 0 0 109

450 milliárd forint körül van a folyószámlahitelek volumene Magyarországon. Ez azt jelenti, egy átlagos család 120 ezer mínuszban van minden hónap végén. A 2-3 ezer forint hónap végén ehhez képest normális.

Előzmény: bogel (107)
Ollie a Réhm Creative Commons License 2013.09.10 0 0 108

..

Továbbra is várok egy törvényszámot!

Bocsánat igaza van ,nem emlékszem pontosan hol szabályozták.De egy pénzfelvétel ingyenesen volt elérhető.

Előzmény: Zoxo Whitney (85)
bogel Creative Commons License 2013.09.10 0 0 107

A "hóvégi 2-3000 forinttal kibekkelve" az gyakran inkább egyfajta mentalitás.

Szoktam látni havi nettó 60 000 Ft-nál és 400 000 Ft-nál is.

Előzmény: Törölt nick (103)
Mutual Friend Creative Commons License 2013.09.10 0 0 106

Nézd meg a CIB malacpersely konstrukcióját.

Előzmény: Lédiell (99)
Mutual Friend Creative Commons License 2013.09.10 0 0 105

Ez a fajta adóztatas nem erre lett kitalálva.

A klasszikus tranzakciós adó a tözsdés napizás ellen van lenne példul.

Előzmény: Törölt nick (100)
Lédiell Creative Commons License 2013.09.10 0 0 104

Az emberekkel meg lehet értetni, a politikusok viszont leszarják, ha ezzel szavazókat nyerhetnek maguknak a közelgő választáson. Akkor jön az, hogy 2x2=/=4, hanem annyi, amennyit szeretnének. 

Törölt nick Creative Commons License 2013.09.10 0 0 103

szeeeeeegény, de had ne sajnáljuk már hóvégi 2-3000 forinttal kibekkelve

Mutual Friend Creative Commons License 2013.09.10 0 0 102

Csak tudod az emberek sakkornak a csekkekkel mert annyi pénzük nincs. Nekem minden csop beszedésen van vagy utalom. De ez ma luxus egy kicsit.

Mutual Friend Creative Commons License 2013.09.10 0 0 101

Látod tudnék menni a CIB-ből kb 10 forinttert de igazából nincs hova. Nincs éves kartyadijam, fix összegű a tranzakciós költségem lesz , most nincs.

A malacperselynek jó kamata van a többihez képest igy nem nyavajgok.

Törölt nick Creative Commons License 2013.09.10 0 0 100

Tényleg tragikus, hogy nem lehet megértetni az emberekkel, hogy a készpénzkezelés drága dolog, a postás nem ingyen hozza a nyugdíjat, a sárga csekkes befizetés a látszat ellenére nem ingyenes, és a munkabér kifizetés is drágább lenne nem elektronikusan.

Lédiell Creative Commons License 2013.09.10 0 0 99

Amúgy ennek az illetéknek az az egyik legnagyobb hátránya, hogy iszonyatos módon lenullázza a versenyt bizonyos szegmensekben. Akinek nincs megtakarítása, az ugrál. Akinek van, annak olyan drága mozgatni a pénzét, hogy bent ragad a bankjában.

Most járt le egy ismerősnek a betétje az egyik banknál. Új pénzre lenne jó ajánlat, régire nincs. Átvinné másikba, de nem éri meg. Hiába adnának 4,5 százalékos kamatot, átvinni 0,3 ezrelék, onnan visszahozni szintén 0,3 ezrelék, a kamatból lejön még 16 százalék adó meg 6 százalék eho is. Szóval fél évre 5 misit átvisz 4,5 százalékos kamatra, és 2,2 százalék marad a végén belőle évesítve. Na, ennyit helyben is megadnak bőven, tehát nem éri meg váltogatni. Sőt egy jobb számlacsomag miatt sem éri meg átmenni annak egy másik bankba, akinek pár milliós megtakarítása már ott van az egyikben, mert iszonyatosan sok pénzbe kerül megmozdítani, az alacsony alapkamat mellett meg sosem jön vissza ez a költség. 

Előzmény: Mutual Friend (97)
Mutual Friend Creative Commons License 2013.09.10 0 0 98

A CIB onlineban fix dijjai vannak mindennek. Igy nem eri meg annyira ha 800 forintot kartyával fizetsz ki mert az es 10-esbe kerül. 10 forintba.

De ha elmész bevasaroilni 30K forinttert akkor is 10 lesz az adód.

Majd kevesebbet hasznalok kartyat.

Előzmény: Lédiell (96)
Mutual Friend Creative Commons License 2013.09.10 0 0 97

Én is a kamatokat néztem először es a kartyadijat ami 5000 ami akkor 400 havi költségnbem felel meg.

Most CIB bankos vagyok de van a banknak olyan SPEC csomagja amit a kervenc cégeinak ad meg pluszban. Igy csak a pénzkivét fizetős de az fix. összeg igy a fizetés egy megfelelő részét 1 kivéttel kikapom a többi meg megy kartyáról.

Előzmény: Lédiell (95)
Lédiell Creative Commons License 2013.09.10 0 0 96

Nem tudok róla, hogy lenne a munkahelyemen kollektív szerződés, azt hiszem, nincs. Nem nagyon használok készpénzt - most még. Ha persze ingyenes lesz a kp-felvétel, a kártyás vásárlás meg fizetős - amire azért jó esély van, ha a bankközi jutalékot 0,2, illetve 0,3 százalékban maximálják, a "stratégiai atomfegyver" kaliberét meg növelik, így az illetéket nem fogja fedezni a kereskedőktől beszedett pénz -, nos, akkor lehet, hogy áttérek a készpénzre, és szólok a szolgáltatóknak, hogy eddig tartott a jó világ, hogy csoportossal percre pontosan utaltam. Mostantól sárga csekket kérek, és járok majd a postára :DDD

Előzmény: Mutual Friend (92)
Lédiell Creative Commons License 2013.09.10 0 0 95

Nem mindenki tudja teljesíteni, tehát nem kellene úgy beállítani, hogy aki csak akar, annak ott a nullás számla, mert ez nem igaz.

Annak sem éri meg egyébként feltétlenül, aki tudja teljesíteni, mert milliókat parkoltatni nem túl kedvező kamatokkal több kiesést jelenthet, mint fizetni havonta 1-2 ezer forintot a számlahasználatért, de cserébe magasabb kamatot bezsebelni a betétre. 

(Amúgy én is tudnám teljesíteni a Citi feltételeit, de nem fogom. Nincs az a pénz, amiért ahhoz a bankhoz átmenjek, nagyon sok fogyasztóvédelmi aggályom van velük kapcsolatban. Ez az egyik: http://www.citibank.com/hungary/homepage/arfolyamok2/cbluetplus0.jsp. A marzsot figyeld. Vs. OTP: . Citinél a lakossági vételi és eladási eurónál 290,7 vs 308,72, az OTP-nél: 295,91 és 301,89. Ezek után ne csodálkozz, ha az "ingyenes" külföldi készpénzfelvétel a végén a Citinél kerül többe, és nem a "drága" OTP-nél.)

Előzmény: Mutual Friend (91)
bogel Creative Commons License 2013.09.10 0 0 94

Azt nem tudom a topiknyitó, az mno vagy a kormány nézi agyhalottnak az embereket.

De a hozzászólásokat tekintve végülis mindegy kinek van igaza :))

Mutual Friend Creative Commons License 2013.09.10 0 0 93

Természetesen nem de a dolgozók képviselői megalkudnak a munkaadóval a fizetésemelésről a szociális juttatasról és erről is.

Ha neked nem tetszik akkor nem dolgozol ott.

Előzmény: Zoxo Whitney (85)
Mutual Friend Creative Commons License 2013.09.10 0 0 92

Nem kötelező ott dolgoznod ha kpban kéred a fizetésedet. A kollektiv szerződés rendezi hogy a munkavállalok mibe mennek bele és ha neked nem jó akkor nem dolgozol ott.

Előzmény: Lédiell (83)
Mutual Friend Creative Commons License 2013.09.10 0 0 91

Én tudnám teljesiteni ... :) És nem vagyok citibankos jelenleg.

Előzmény: Lédiell (82)
Mutual Friend Creative Commons License 2013.09.10 0 0 90

Vidéken nincs fiókja vagy automatája a magnetbanknak.

Előzmény: runnung man (74)
Mutual Friend Creative Commons License 2013.09.10 0 0 89

Meg az esküvő sem volt ingyen ...

Előzmény: Unerwünschter Gast (69)
Az ápoló Creative Commons License 2013.09.10 0 0 88

Amúgy meg minden költséget a fogyasztó fizet meg egy szolgáltatásban, ez nyilvánvaló. Ha nem tetszik, hogy meg kell fizetned a költséget, ne vedd igénybe a szolgáltatást. Teljesen agyalágyult, aki azt hiszi, vannak olyan adónemek, vagy lehet kivetni cégekre úgy adót, hogy ne dráguljon azonnal a szolgáltatásuk, termékeik, és ezeket a költségeket ne az ügyfelek, vevők viseljék. 

Ezt minden értelmes ember tudja. Kivéve a kupolás házban. Nem lehetne az a  megoldás, hogy a kapuban a belépéskor ez lenne a jelszó, enélkül nem mehetnének be?

Előzmény: Lédiell (86)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!