Új digitális tükörreflexes (DSLR) fényképezőgéppel jelentkezik a Pentax. A K-50 névre keresztelt, most bemutatott modell feltehetően a K-30 utódja lesz.
Nekem Yongnuo RF-602 kioldóm van. Ez ugyan dedikált Canikon kioldó, de a középsőn kívüli plusz lában csak a vaku felébresztésére szolgálnak. Két csavart kicsavarva szépen kivehetőek az érintkezők, ha szükséges ugyanígy vissza is rakhatóak. A Yongnuo YN-560 III/IV vakukban beépített vevő van, így az nem kell hozzájuk pluszban. Ha most építesz ki vezeték nélküli vakurendszert, akkor szerintem ez a párosítás jó ár-érték arányú.
"A beltéri sportrendezvényen már elértem, hogy az alapvilágítás mellett felkapcsolják a három sor egyenként 500 wattos halogén izzót,"
Csókos, csókos.
Egyszer én is elértem ezt valami tök idegen helyen. Aztán az épület üzemeltetője egy jó óra múlva lenyomta az extra világítást és lezárta a szekrényt :-). Gondolom pörgött a villanyóra veszettül.
A beltéri sportrendezvényen már elértem, hogy az alapvilágítás mellett felkapcsolják a három sor egyenként 500 wattos halogén izzót, továbbá olyan közel megyek az akcióhoz amilyen közel csak akarok.
Igyekszem mindig olyan tanácsokat osztogatni, aminek hasznát veszik a delikvensek. Viszont nem szeretem magamra venni mások döntéseinek a felelősségét, inkább csak rávilágítok dolgokra.
Pl, hogy merre nem érdemes próbálkozni. Néha vannak sikerélményeim, úgy látszik te is közéjük tartozol.
A fentiek ellenére szvsz az első beltéri sportrendezvényen rá fogsz jönni, hogy milyen jól jönne egy fényerős zoom :-). Erre készülj majd lelkiekben. Addig is próbálj majd közel menni az akcióhoz.
És kezdj el barátkozni a számítógépeddel is valami RAW konverter okán. :-)
Mondták már, hogy nézd át a kézikönyvet. Érdemes úgy olvasni, hogy magad elé veszed a gépet és be is állítod rajta amit ott olvasol.
Mellé megpróbálod kitalálni, hogy az adott funkció mire lehet jó. Ha nem megy, olvasgatsz a témában.
Egyrészt rengeteg ötleted lesz, másrészt sokkal könnyebben megjegyzed, hogy mit tud a géped és mire lehet jó.
Pl elsőre nem feltétlenül ugrik be, hogy miért jó a manuális fókusz az AF helyett, pedig sokszor van haszna. Neked pl quick shiftes objektíved van. Addig pl. nem is tudod milyen jó neked, amíg ki nem próbálsz egy olyat ami nem tudja ezt a featuret.
Az azért lehetett, mert az objekítv nem belső élességállítású volt, és fókuszálás közben (is, meg zoom-oláskor) )változott a hossza. A Te obid csak zoom közben változtatja a hosszát.