Az indiai ízek elmaradhatatlan szereplője a garam masala - ahány ház annyi változata készült, természetesen mindenki a sajátját tekinti az eredetinek, a legjobbnak. Több utánaolvasást követően hát elkészítettem a mi Garam Masala fűszerkeverékünket, amiből az indiai[...] Bővebben!Tovább »
A fougasse a franciák lepénykenyere, elsősorban Provence-hoz kötik, de minden régióban sütik. Levél vagy búzaszem formára készítik. Az olasz focaccia rokona: mind a kettő a Római Birodalom idején került a konyhákba. Olajbogyóval elsősorban délen készítik. A tészta a[...] Bővebben!Tovább »
Én fél kg mascarponéhoz 4 tojást szoktam használni. Meg: 1 tábla étcsokit, amid felolvasztok, vízfürdőben (a csokifondü cserépedényét szoktam egy lábos vízbe rakni és melegíteni). Én cukrot csak a tojásfehérjéhez rakom, h könnyebb legyen felverni. Ezen kívül egy kevés mézet rakok a masszába. A feketekávéba pedig nagyim féle házi likőrt.
kicsit alternatívra csináltam, mert 3 db tojásom volt itthon, és kellett máshoz. Így a tojás helyett tejszínhabot tettem a mascarponehoz. Máskor is csináltam már így (főleg nyáron, mikor félek a nyer tojás használatától...), és nagyon finom lett.
A babapiskóta "fürdetője" jó erős feketekávé, és Amaretto likőrt keverek bele. Nekem ezzel ízlik a legjobban, és így authentikus.
A mascarpone-t egy ideig szobahőmérsékleten hagyom akklimatizálódni :), fél kilóba keverek kb. 10-12 dkg porcukrot, egy fél citrom héját, és kb. 3 dl tejszínt habbá felverve.
Ennyi mascarpone-hoz kb. fél csomag ilyen babapiskótát használok a Lidl/Aldi olasz termékéből. Ezt ajánlom, ennek az egyik oldala cukrozott, és mindig nagyon finom ropogós. A magyar halvány utánzatok rémesek!!!
Megmártom a piskótákat a kávés keverékben, de csak épphogy, mert máskép elázik. Lerakok egy réteget, megy rá egy réteg a mascarpone krémből, meghintem kakaóval, aztán jön a köv. réteg piskóta, és így tovább, amíg el nem fogy. :) A tetejére krém és kakaó kerül. Az a jó, ha legalább egy fél napot összeérnek az ízek.