Keresés

Részletes keresés

traktorlány Creative Commons License 2014.01.29 0 0 581
8 félév az tényleg nagyon sok, bár annyira hamar elmegy, hogy el se hiszem. Én is még csak most kezdtem, és már a szakdolimat írom... Én nagyon szeretek tanulni - illetve inkább tudni - de Bogi mellett ez most elég nagy teher. Én biztos nem vágnék bele most, de ezt mindenki érzi, hogy mi fér bele a család és egyéb teendők mellett. Későbbre már nekem is vannak terveim az újabb diplomával kapcsolatban. :D

Mi volt Szegeden? Remélem minden rendben!
Előzmény: Amanci (575)
2hounds Creative Commons License 2014.01.29 0 0 580

Nálunk jó hír, az mri rendben volt, az agya nem sérült, hurrá! Várom az anyagcsere zavarról a híreket, remélem, ott sincsen semmi.

Amanci Creative Commons License 2014.01.27 0 0 579

Akkor 1 napon múlt a találkozás...

 

Hát, remélem senkinél nincs semmi baj...

Előzmény: agi_ka (578)
agi_ka Creative Commons License 2014.01.27 0 0 578

Amanci és 2hounds szorítok én is nektek!

Mi csütörtökön megyünk Szegedre hasi és koponya ultrahangra (a járulékos emlő miatt).

Az éjszakáink mostanában kissé zűrösek, Árven fél óránként felriad valamire, vagy a cumiját keresi. Amúgy rendben vagyunk. Készülünk az első vonatos utazásra, az első hosszabb útra kettesben:)

2hounds Creative Commons License 2014.01.27 0 0 577

 

 

Na, Nektek is szorítani kell akkor. :-( remélem, semmi komoly!

Előzmény: Amanci (575)
2hounds Creative Commons License 2014.01.27 0 0 576

Semmi baj, nem titok. :-)

 

Előzmény: Amanci (574)
Amanci Creative Commons License 2014.01.26 0 0 575

Én se tanulnék tök idegen dolgot, de sajnos úgy néz ki, nem tudnám a 8 félévet csökkenteni (max. tantárgyakat/vizsgákat kiváltani), hiába másod (illetve harmad..) diploma lenne. Így azért elgondolkodtató. :(

 

Szerdán megyünk Szegedre, ahol megnézik a cisztákat. Szerintem egyébként nem csinálnak vele semmit. Azt is vizsgálják, hogy a vesemedence-tágulat miért alakul úgy, ahogy. (bal oldalon eltűnt, jobbon kicsit nőtt-itt vannak a ciszták is, de a pontos helyük se behatárolt...)Én most azt remélem, hogy ez csak egy biztos ami biztos vizsgálat és nincs nagy baj.

Előzmény: traktorlány (569)
Amanci Creative Commons License 2014.01.26 0 0 574

Bocsánat a kérdésért a fb-on, úgy megörültem, hogy online vagy, hogy már csak utólag gondolkoztam...:S

 

Nagyon-nagyon szurkolok Nektek!!!

Előzmény: 2hounds (572)
Nyusszi11 Creative Commons License 2014.01.25 0 0 573

Sziasztok! Kislányom 2013. október 31-án született...Veleszületett csípőficama van. Jelenleg Pavlik-kengyele van, de most azt mondta a győri Ortopéd orvosunk, hogy ő nem tudja tovább vállalni, menjünk Pestre az Ortopédiai Klinikára, valószínűleg műteni kell... Facebbokon is létrehoztam egy csoportot, aki sajnos érintett, kérlek csatlakozzon, és segítsük egymást a tanácsainkkal, tapasztalatainkkal!

 


https://www.facebook.com/groups/239114769593371/?fref=ts

Segítsünk egymásnak!!!

2hounds Creative Commons License 2014.01.25 0 0 572

Kösz lányok. Még nem tudjuk, mi a gond, azt igen, mi nem, az is jó. De még annyi minden szar lehet. Hétfőn ct, meg még pár vérvétel. Nekem fő életcélom hazajutni minél hamarabbm kiborító a szoba, egy 11 éves magatehetetlen, mindenhogyan sérőlt kisfiúval vagyunk együtt, aki éjjel nem alszik, és vagy ordít, vagy egy gyerekműsort néz, ugyanazt, mindig, egyfolytában. :( 

Ágika, dehogy vagyok ANYA, egy idegroncs vagyok. Most jobb, mert nappalra hétvégén hazajöhetünk, de éjjelre megint menni kell. :( Különben elveszne az ágy.

 

agi_ka Creative Commons License 2014.01.25 0 0 571

2hound, sokszor gondolok rátok. Amikor látom, hogy Árven hogy fejlődik, mindig eszembe jut, hogy Áron vajon hogy van és hogy halad. Ez a kórházasdi...... kitartást neked. Ilyenkor a szülőt viseli meg legjobban a betegség. Áronnak gyógyulást kívánunk, neked meg erőt!

Én nem tudom, hogy bírnám-e, ahogy Te! Igazi, nagybetűs ANYA vagy!

Előzmény: 2hounds (567)
traktorlány Creative Commons License 2014.01.25 0 0 570
Sajnálom! :( Nektek most nagyon kijut a "jóból"...
Áronnak mielőbbi gyógyulást, neked meg sok-sok kitartást kívánok!
Kiderült már, hogy mi a probléma? Remélem, semmi komoly!
Előzmény: 2hounds (567)
traktorlány Creative Commons License 2014.01.25 0 0 569
Hát igen, nem egyszerű gyerek mellett tanulni... Sőt! Szerencsére nekem nem idegen amit tanulok, 13 évig dolgoztam benne, így annyira nem nehéz, de teljesen új témakört tuti nem bírnék tanulni.

Ciszták? Hát ez nem hangzik túl jól... :( Ezzel mit tunak kezdeni?
Előzmény: Amanci (565)
traktorlány Creative Commons License 2014.01.25 0 0 568
Igazad is van, én se mértem volna, ha olyan szépen evett volna, mint Árven. Emiatt ne érezd magad rosszul!
Előzmény: agi_ka (564)
2hounds Creative Commons License 2014.01.24 0 0 567

Sziasztok lányok! Ne haragudjatok, hogy nem írok minden babára külön, nagyon ügyesek, szépen fejlődnek! Bár én mondhatnám ezt. Lassan 2 hete küzdünk egy fosos-hányós vírussal, 8 napja kórházban vagyunk. Tegnap megint hányt,pedig már azt hittem javul. Igazából az elmaradása miatt vették fel,nem annyira a vírus miatt,csináltak egy csomó tesztet,mind negatív. Elvileg ma lesz eredménye az utolsó vérvételn

ek, mivel minden mást kizártak, metabolizmus zavarra gyanakodnak. Hulla fáradt vagyok,teljesen kivagyok már,tegnap kb egész nap bőgtem. Áron viszonylag jókedvű, amúgy a Dévény hatása is látszik,ha nem érzi magát rosszul. Semmi szuper látványos,

de azért vannak új dolgok, sok mosoly, huncutság, kezei ügyessége javultvkicsit. Ezek vannak. :-(

Amanci Creative Commons License 2014.01.24 0 0 566

Folyt.:

 

B. 4 hónaposan, 1 hetesen 6900 gramm volt és 66,5 cm, a tesó 7 hónaposan volt ekkora...:)

 

Most pedig éppen a kellős közepében vagyunk valami vírusnak, bár gyanús, h már felül is fertőződött, holnap újra orvos. Nem valami mókás ez így: tesó egy hete benne, ő már éppen jól van, most pedig a kicsi- elfáradtam, pedig nincs vége. Ráadásul B-nál uh-n cisztákat találtak a kismedencében, továbbküldtek vizsgálatra. Talán most tudom józanul mérlegelni a dolgokat és nem estem pánikba(hajlamos vagyok, ha a gyerekekről van szó), de jó lenne, ha már vége lenne.

 

Már nem járunk dévényre, mozgása tökéletesen megfelel a korának. És továbbra is borzasztó kedves baba, ez a legtökéletesebb jelző rá. :)

Előzmény: Amanci (565)
Amanci Creative Commons License 2014.01.23 0 0 565

Sziasztok!

agika, Árven nagyon szép leányzó!

traktorlány, gratulálok a vizsgákhoz! Azért nem semmi ilyen picurka mellett tanulni...Most én is foglalkozom a gondolattal, de azért jól át kell ezt még rágni, két gyerek+ majd munka mellett később necces lehet.

 

Hát, én ma fedeztem fel a 3. fogacskát. :O   Dentinoxszal kenegetem B ínyét, ha fájlalja, egyszer jutottam el a nurofenig, muszáj volt.

 

A hozzátáplálás megkezdődött nálunk is, a 3 órás evést próbálom először kiváltani (sütőtök/alma/őszibarack kóstolva-egész jól alakul.)

agi_ka Creative Commons License 2014.01.23 0 0 564

Köszi!

Nálunk sincs még semmi fogacska. Este nyűgösebb picit, de nem feltétlen a fogak miatt. (szerintem este mindenki fáradtabb és nehezebben viseljük az amúgy szokott dolgokat - így van ez a babáknál is).

Tuti, hogy a hipp-től ment a hányás, ugyanis utána csak anyatejet kapott, és egyre kevesebbet hányt, majd elmaradt. Aztán most heti 2-szer kap krumplit és répát, amit szivesen és boldogan eszik. Attól is jön vissza picit, de nem olyan mértékben, mint a bébikajától.

 

Örülök, hogy Bogi is boldog:) Ez a legszuperebb érzés egy anyának, úgy érzem! A legfontosabb, hogy az anya kiegyensúlyozott és vidám, boldog legyen. Ez fog tükröződni a gyereken és ennek égisze alatt fog a gyerek fejlődni.

 

Én sosem mértem, hogy mennyit eszik Árven. Néha rossz anyának is éreztem magam, amikor nem tudtam felelni ilyen kérdésekre, hogy mennyit eszik a gyerek. Ő tudja, hogy mennyit kell enni. Ő most 5-7 percet van cicin, amikor elég a kaja, hátraveti magát. Az elején megijedtem, amikor havi 1-1 kilókat hízott, de most már 500-600 grammokat hízik. Egy-egy fejlődési ugrás után látom, hogy a gyerek hoszabb és vékonyabb lett:)

Ha akarnék sem tudnék semmi rosszat mondani rá. Minden nap tud valami újat mutatni:) (ez persze annak is köszönhető, hogy napi 24 órában anya és apa is mellette van). A doki is megmondta ránézésre, hogy ez a gyerek el van kényeztetve.

 

2hounds, Áron hogy halad? (Emlékszel, meséltem egy ismerősömről, akinek a gyereke hasonlóan indult, mint Áron - ő mesélte, hogy most beiratták a gyereket lovasoktatásra és nagyon sokat segített. Láttam egy tudományos műsort, hogy a kutyáknak és a lovaknak gyógyhatásuk van a gyerekekre).

 

Többiek? Csikilány, Amanci, .....?

Előzmény: traktorlány (563)
traktorlány Creative Commons License 2014.01.23 0 0 563
Nagyon cuki ez a kiscsaj! :)
Gondolod, hogy a babakajától hányt Árven? Én Kecskemétit vettem, Boginak bejött. Végre elkezdett enni. A barack meg a sütőtök nagyon ízlett neki. Aminek nincs szezonja azt babakajába kapja, amúgy én csinálom a kaját. Bár gyanús, mert se az alma, se a répa nem ízlett neki, mindkettőt én csináltam... Remélem, szeretni fogja a főztömet!
Már szerencsére Bogi is hasonlóan boldog, mint Árven, amikor kanállal ehet. Nem tudom elég gyorsan lapátolni a cuccot, tátja a száját, a lábával rúgkapál és néha még mérgesen kiált is. :) Meg kell őket zabálni! :)
Most pár napja nem kiabál Bogi szopi közben, csak amikor azt jelzi, hogy kéri a másik cicit. Úgy döntöttem, hogy nem mérem többet, hogy mennyit eszik. Este kap +100 ml tápot, és már nap közben is megeszik 100 mg kaját kanállal. Nem vagyok hajlandó se idegeskedni, se tömni a gyereket. Most csak egy-egy centiket nő. Eddig is csak akkor hízott sokat, amikor nőtt is hirtelen. Tudja ő, hogy mennyit kell ennie! Már kiváncsian várom, hogy kedden mivel próbál majd sokkolni a védőnő... :(
Fogacskákkal még mindig semmi előrelépés. Kipróbáltuk mi is a Dologélt, amikor nyűglődik teljesen jó, fájdalomra a Dentinox a nyerő nálam.
Ti hogy álltok a fogakkal?
Előzmény: agi_ka (560)
agi_ka Creative Commons License 2014.01.17 0 0 562

Előzmény: agi_ka (561)
agi_ka Creative Commons License 2014.01.17 0 0 561

Árvenről egy fotó:)

agi_ka Creative Commons License 2014.01.17 0 0 560

Gratula a sikeres  vizsgákhoz!

Mi mostkezdtük a hozzátáplálást. HIPP-el próbálkoztunk, aminek az lett az eredménye, hogy rettenetesen sokat hányt. Alig evett abból talán 50 ml-t, de annak a többszöröse kijött. Úgyhogy ez felejtős nálunk. Most adtam neki krumplit meg répát. Imádta mindkettőt. Úgy nyakalta be, hogy én csak néztem... Ha lassan adtam, ő már lammentált. Nyúlt a kezem után és úgy tömte be a kanalat a szájába.

Amikor előtte eszünk, akkor folyamatosan nézi a kaját és nyammog. Jha és a répa kajálás közben olyan jóízüeket morgott:))) Le is kellett videóznunk. Hatalmas kópé.

Árven is hátraveti a fejét szopizás után, annyi különbséggel, hogyő csak akkor üvölt, ha túlette magát, vagy beszorult egy büfi. Minden alkalommal üvölt Bogi?

Nálam a cicik telitettsége nem egyforma. Az egyik olyan, mintha nem is lenne benne. de érzem,hogy van.

Előzmény: traktorlány (559)
traktorlány Creative Commons License 2014.01.15 0 0 559
Sikeresen túl vagyok a vizsgákon, ma volt az első nap hetek óta, hogy Bogin kívül más dolgom nem volt. Jaj, nagyon jó volt! :) Nem is tudom, hogy tudtam mellette tanulni, egész nap szórakoztatott.
Fogacskák még nincsenek. Most mintha a fájdalom is alább hagyott volna. Egyfolytában nyűglődik, folyik a nyál, más tünet nincsen.
A hozzátáplálással sehogy se haladunk. Egy hétig próbálkoztam almával. Kapott levet, pürét, főtt és sült almát is pürésítve, de nem ízlett neki. Most ötödik napja répával próbálkozunk, utálja. Ma volt egy kis előrelépés, öt falatot a szájába vett, csak kb. az 1/3-át köpte ki, a többitől öklendezett kicsit, aztán lenyelte. A húslevest viszont szerette. A répa után a barackot fogom megpróbálni. Előbb-utóbb csak találok valamit, ami ízlik neki. Közben próbálom szaporítani a tejemet, úgy látom valami beindult. Van egy gyanúm, hogy Bogi nem szívja ki az összeset, emiatt kezdett apadni. Nagyon furcsa, mert szopi közben egyszer csak hátra veti a fejét és üvölt. Nem kéri a cicit, de ha átteszem a másikra, azt boldogan szopizza. De közben érzem, hogy az elsőben is van még tej... Ezt most pár hete csinálja. Szerintetek mitől lehet ez? Lehet, hogy eröltetni kellett volna még, nem tápszerrel kiegészíteni. Nem tudom.
Előzmény: 2hounds (557)
traktorlány Creative Commons License 2014.01.15 0 0 558
Nagyon cuki kis ember Áron! :)
Szegénykém jól megkapta már így az elején, de a lényeg, hogy javulgat lassan, de biztosan.
Előzmény: 2hounds (554)
2hounds Creative Commons License 2014.01.14 0 0 557

Sehol senki?
Mi újság a többi anyukánál/babánál?

2hounds Creative Commons License 2014.01.08 0 0 556

De, nagyon sírós volt, 4-5 hós koráig. A természetgyógyászati kezelések, és a kinti 3 Dévény után lett kicsit nyugisabb. Decemberben, mikor kórházban voltam, anyukám csinált vele valamit, azóta csak akkor sír, ha éhes vagy fáradt, vagy elunja magát. :) Amúgy meg tök nyugis, komolyan, elképesztő nézni, mit művel anyukámmal, kis puncsos, mama kedvence. :)  Mondjuk pont tegnap 6-3-ig ordított, fogalmam nincs, miért, de ma jobb a kedve,  meg tegnap du. is teljesen OK volt - mikor megjött anyukám. Kissé mama-függő a gyerek! :O
Kint sajnos csak én tudok vele foglalkozni, meg az osteopath nőci, de ő inkább ilyen izomkioldásokat, nyugtatást csinál, nem gyógytornász, inkább akkupresszúra, enyhe masszázs, meg hát az energiák, amiket én nem tudok értelmezni. ;)

Márciusban remélem, jön Margit, aki a nyakát megjavította, áprilisban meg remélem, mi megint egy ilyen intenzív kezelésre. Meglátjuk, 1-2 hét pihi után mennyire indul be magától.

 

Előzmény: csikilany (555)
csikilany Creative Commons License 2014.01.07 0 0 555

Huu, ez kemeny... es nem volt egy nonstop siros baba eddig??

Orulok, hogy ilyen sokat tudtak segiteni most itthon, biztosan elindul mostmar a fejlodese.Kint folytatjátok meg azokkal, akikkel eddig tudtatok csinalni? Jarnak meg arra?

Előzmény: 2hounds (554)
2hounds Creative Commons License 2014.01.07 0 0 554

Kicsit leírtam a Dévény kezelést, amit Áron kap, ha valakit érdekel. Képek is vannak, cukik. ;)

 

http://gyongykutya.blogspot.hu/2014/01/deveny.html

agi_ka Creative Commons License 2014.01.05 0 0 553

2hounds gratula az elért eredményekhez és további kitartást! Gondolom, hogy a kis itthonlét fel is töltött egy picit:) És ahol vagytok, nincs ilyesmi masszázs, ahol tudnátok folytatni a dévény gyakorlatokat, hogy ne csak otthon csináld?

 

Mi tegnap érkeztünk haza. VÉGRE! :) Már nyugi van, rend van, csend van. Örülök:) Csütörtökön megyünk majd mi is dokihoz a 4 hós látogatásra:) Kíváncsi vagyok a méretekre. Mostanában Árven 5, max 8 perceket eszik, de jóllakik vele. Amikor elég a kaja, lecuppan, hátra veti magát és várja a büfiztetést. Már át is fordult. Izeg-mozog, sosem ott kapom, ahová letettem.

 

Hozzátáplálást mi is kezdjük lassan. Először vettem neki HIpp alma és répa pürét, abból kóstolgatott, ízlett neki. Meg azon poénkodunk, hogy teszünk az orra elé különböző kajákat, hogy az illatát érezze. A drágám meg mindig rábukna kitátott szájjal, hogy megegye:))) És a kezével tolná a szája felé.

Újabban oroszlánosat játszik. Ő az oroszlán, én a gazella és az ölemből rámveti magát, harapdálja az arcom, állam.... Nagyon vicces. Meg az az elszántság a szemében olyankor....

2hounds Creative Commons License 2014.01.05 0 0 552

Pont 1 hetet vagyunk még, vasárnap megyünk majd vissza. Hát mi belerántunk, szerintem összejön 12-13 alkalom, de utána meg március-áprilisig a nagy semmi. :( Illetve kapunk házit majd, de az nem olyan. Én bírom az ordítozást, de csak akkor, ha nem miattam sír. :/ Szóval ez a felállás, hogy a Dévényes kínozza, én meg vígasztalom, így okés. :) Mondjuk nála is megnyugszik, előtte, utána beszélget vele, nézi, hümmög, odabújik, stb. :)

 

Előzmény: csikilany (551)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!