Keresés

Részletes keresés

halkergető Creative Commons License 2012.11.18 0 0 96

Mi volt az a "nem kis beosztás"? 

Előzmény: Törölt nick (90)
Nero Bianco Creative Commons License 2012.11.18 0 0 95

Az ellenzék szempontjából az LMP a lehető legjobb döntést hozta.

 

Ja, gyengíti az ellenzéket és kiesik a parlamentből.

Úgy veti le magát a bástyáról, hogy fennhagyja a törököt. (by kuncze)

 

Előzmény: Törölt nick (87)
halkergető Creative Commons License 2012.11.18 0 0 93

Jahhhhh, mert Mesterházy maga a múlt. Már ott bábáskodott az elődpárt megalkulásakor is, nemde?     ;-))

Előzmény: cas (88)
halkergető Creative Commons License 2012.11.18 0 0 92

Hááááát, arra a jobbközép LMP-s vonzerőre igencsak kíváncsi lennék. 

Mit érnek vele? Elvesznek 317 szavazatot a fidextől?  Ééééééééés?

 

Csaxólok: Egyfordulós a választás, nincs ha ... akkor... állapot! Vagy leverik a fityiszt, méghozzá 2/3-al, mert ha nem, akkor béna kacsa lesz a kormányzat is meg a Parlament is, akkor is ha tönbbséget szereznek, nem érdemes nekik egyáltalán megalakulniuk sem!

Előzmény: Törölt nick (87)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.18 0 0 91

Vagy OV mellett:-))))

Előzmény: orion_tv (89)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.18 0 0 90

Nem csodálom, hogy szakad az lmp, mert a szerplők politikai múltjából következik az egyetnemértés. Karácsony 6 évig dolgozott az mszp-nek. Nem kis beosztásban! Azt nem értem, miért vették be. Szemmel láthatóan be akarta hódoltatni a pártot a ballibeknek. Gratula lmp!

orion_tv Creative Commons License 2012.11.18 0 0 89

csak az a kérdés, a választók hogy döntenek?

mert most egy szavazatuk van, és arra szavaznak, akinek nagyobb esélye lesz, OV ellen

Előzmény: cas (88)
cas Creative Commons License 2012.11.18 0 0 88

Az Lmp jó döntést hozott, kellemesen csalódtam bennük. A fidesszel sem fognak együttműködni, ez biztos, és így helyes. A baloldal megtisztulását csak velük tudom pillanatnyilag elképzelni, ha maradnak ezen az úton. Azokkal kell együttműködniük, akik a Bajnai-Gyurcsány féle vonaltól függetlenek. Az Mszp megkerülhetetlen, de nekik nagyon sokmindentől meg kéne még tisztúlniuk. Főleg a múlttól, és Mesterházytól.

T.Tanácsos Creative Commons License 2012.11.18 0 0 86

Karácsony Gergely is lemondott

qweewq Creative Commons License 2012.11.18 0 0 85

szerintem jó döntés. nagyon képlékeny vmi ez az együtt-mozgalom, ráadásul 1 hónapos, vmit azért mutatni is kéne. plusz ha egyértelműen csatlakoznak, a fideszbolsik komcsi-drogosjuhász bandáztak volna 2014-ig. és nem égettek fel minden hidat: csatlakozás nem, de egy esetleges későbbi tárgyalásra nyitottak.

hegyorma Creative Commons License 2012.11.18 0 0 84

Ccc, pedig Benedek már megállmodta jövőjét.


Minden mindegy lett volna, csak Orbánt váltsák le?

Ez azt jelenti, hogy  mindegy mi lesz utána? Felelős lmpések mondhatom

T.Tanácsos Creative Commons License 2012.11.18 0 0 83

Logikus lépés

 

Bátor is persze...

Előzmény: emberidomár (73)
AliceCsodaországban01 Creative Commons License 2012.11.18 0 0 82

Az igazság a, hogy én TGM miatt mondtam le annak idején a Beszélő  előfizetéséről, egyszerűen képtelen volam elolvasni azt a sok ide-oda filozofálást  amit oldaakon keresztül művelt... mint ahogyan a Hócipőről is Farkasházi miatt mondtam le, minden számban töb volt az a cikk ami kiejezette róla szólt meg a lóversenyről meg a MIcijéről, már alig volt benne  másról sóló cikk. (Most nem tudom  milyen.)

Előzmény: halkergető (79)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.18 0 0 81

igazuk van El Qrancs-Libás nem alternatíva a Fidesz ellen

AliceCsodaországban01 Creative Commons License 2012.11.18 0 0 80

Azt mondja meg nekem valaki, hogy hogy akanak politizálni  a parlameten kívül úgy, hogy  bármi jelentősége is lenne annak amit össze vissza hadoválnak?

Azt hiszik, 2014-re akkora de akkora népszerű párt lesznek, hogy csont nélkül bejunak a választáson?  MOst az ilyen nagyanyó-félék kurvára örülnek, mert ők mindig örülnek mikor  ilyesmi van, de mi hozadéka van még az LMP-re nézve ennek a  dölyfösségnek?  Mert hogy bejutni sem fognak, az biztos.

Ennyire hülyének nem gondoltam őket.

Előzmény: halkergető (78)
halkergető Creative Commons License 2012.11.18 0 0 79

Azt azért nagyon merem remélni, hogy nem TGM aktuális nézetrendszere fogja meghatározni a honi politika irányvonalát!

Előzmény: IV. Pacacár (72)
halkergető Creative Commons License 2012.11.18 0 0 78

Azt hiszem '14-ben az LMP elmehet egy kőfaragóhoz, és megrendelhet egy emlékkövet a következő felirattal:

 

"Itt nyugszik az LMP, élt 4 évet a Parlamentben, de jól."

 

 

 

(Azért tettem idézőjelbe, mert pálgizáltam, állítólag egy, a háború előtti Fradi-focista mondta az eredeti szöveget, amikor a csapattársai és szurkolói a finoman fogalmazva kicsapongó életmódjára figyelmeztették.Hogy végülis elkészült-e a köve, arról nem olvastam!)   ;-))

e-figyelő Creative Commons License 2012.11.18 0 0 77

A Párt vezetői jót akartak, de az a BORZALMAS TAGSÁG...

Előzmény: emberidomár (73)
nagyanyo2012 Creative Commons License 2012.11.18 0 0 76

Bajnai megosztó:(( Tudjuk honnan fú a szél!!

Törölt nick Creative Commons License 2012.11.18 0 0 75

Helyes.

 

Schiffer sokkal jobb.

Előzmény: emberidomár (73)
nagyanyo2012 Creative Commons License 2012.11.18 0 0 74

Lehet más a politika?? Szvsz NEM:DDD

emberidomár Creative Commons License 2012.11.18 0 0 73

http://hvg.hu/itthon/20121118_LMP_Bajnai_kongresszus_Javor_Schiffer#rss

 

Beintett Bajnainak az LMP, lemondott Jávor Benedek

 

Az ökopárt kongresszusán a többség arra szavazott,hogy ne lépjenek be az Együtt 2014 Mozgalomba. A döntés győzelem Schiffer András számára, és a kooperatív Karácsony Gergely-Jávor Benedek tengely képviselte politika háttérbe szorulását jelenti. Jávor Benedek lemondott a frakcióvezetésről, Schiffer András ugyanakkor azt mondta lapunknak, nem akar frakcióvezető lenni.

 

 

IV. Pacacár Creative Commons License 2012.10.12 0 0 72

Azt mondja a Tamás Gáspár Miklós:

 

"Én például szinte semmiben nem értek egyet Bajnai Gordonnal, EGYÁLTALÁN NEM támogatom a politikáját, amelyet a hvg.hu környékén sokan találnak rokonszenvesnek, de én nem tartozom közéjük."

 

 

Hm....

emberidomár Creative Commons License 2012.10.11 0 0 70

http://hvg.hu/itthon/20121011__Bajnai_visszateres_Milla_LMPP_MSZP_Oktob#rss

 

Bajnai-ügy: az MSZP hallgat, az LMP kettészakadhat

A szocialisták távolságtartóan, de az ellenségesség látszatát is elkerülve szemlélik Bajnai Gordon és a Milla násztáncát – az LMP ugyanakkor rá is mehet a Bajnai-ügyre; a zöld pártban minden jel szerint elkezdődött a végső leszámolás.

Az LMP számára viszont szinte megoldhatatlan dilemmát jelent Bajnai megjelenése. Az ellenzéki pártban ugyanis néhány hónapja egy úgynevezett harmadik pólus tervét szövögették, amelyben az LMP mellett a Milla, a szakszervezeti aktivisták által létrehozott Magyar Szolidaritás Mozgalom és a 4K! nevű törpepárt alkotna új „politikai közepet”, amely reményeik szerint képes lenne átnyúlni a régi szekértáborokon is.

Az ellenzéki erők valamilyen együttműködésének kérdése már tavaly is felvetődött, de az LMP január végi kongresszusán végül olyan döntés született, hogy nem vesznek részt az Ellenzéki Kerekasztal munkájában. Úgy tudjuk, akkoriban – bár a párt hivatalos retorikájában az együttműködés szükségességét hangsúlyozta – az MSZP részéről több informális jelzés is érkezett a „zöldekhez”, hogy egyáltalán nem bánják, ha távol maradnak, így legalább nekik is van indokuk nem egy asztalhoz ülni Gyurcsánnyal.

A határozat januárban úgy szólt, hogy az „LMP a programját azokkal a civil és szakmai szervezettekkel, parlamenten kívüli mozgalmakkal, pártokkal kívánja megvitatni, amelyek maguk is tiszta lappal igyekeznek hozzájárulni az országunk megújulásához, és az Orbán-kormány kritikája mellett, hozzánk hasonlóan, napirenden akarják tartani a hozzá vezető út kritikáját is”, illetve „olyan politikai erőkkel tudjuk elképzelni az együttműködést, akik maguk is tiszta lappal igyekeznek hozzájárulni az országunk megújulásához”. Így afféle természetes szövetségesként tekintett mindenki a pártban a Millára és a 4K-ra.

Bár egyeztetések folytak a szervezetek közt, az együttműködésnek eddig kevés szemmel látható eredménye volt. Egyetlen kivétel, hogy Baján, az október 28-i időközi önkormányzati választáson az LMP és a Szolidaritás közös jelöltet indít (az MSZP viszont önállóan indul). Ebbe a még éppen csak formálódó együttműködésbe trappolt bele Bajnai Gordon, amikor úgy döntött, a Milla rendezvényét választja visszatérésének bejelentéséhez.

Mi lesz utána?

Az LMP vezetői persze nem a hvg.hu szerdai cikkéből értesültek Bajnai visszatéréséről, információink szerint legalább három hete tudták, mire készül a volt kormányfő, Schiffer András, Jávor Benedek és Karácsony Gergely pedig többször is találkoztak Bajnaival. Schiffer szeptember végén a hvg.hu-nak már arról beszélt: nem támogat semmiféle olyan együttműködést, „amelyet az elmúlt 20 év bármelyik miniszterelnöke vezet, ide értve Bajnai Gordont is”. A pártban ugyanakkor vannak, akiknek erről nem ennyire határozott az álláspontjuk, nekik valószínűleg kissé korai lehetett Bajnai bejelentése, hiszen így könnyen az a látszat keletkezhet, hogy a volt kormányfő a Milla partnere, ez a helyzet kényelmetlen lehet a múlt kormányoktól szintén távolságot tartani igyekvő LMP-nek.

A hvg.hu LMP-s forrásai szerint Bajnai fellépése erősen megosztja a pártot, ez látszott a szeptemberi frakcióvezető-választáson is, amelyen Jávor Benedek egyetlen szavazattal győzött Schifferrel szemben. Szerdán este például a választmány tagjai (ők 13-an a párt legfontosabb döntéshozói) késő estig tárgyaltak arról, hogy a párt hivatalosan csatlakozzon-e a Milla október 23-i demonstrációjához. A vitát végül elnapolták, Jávor szerint valószínűleg péntekre születhet meg a döntés. A párt általunk megkeresett képviselői közül senki sem akart még csak háttérben sem beszélni az ügyről, mondván ez a választmány hatásköre, de úgy tudjuk, a frakcióban és a választmányban tapasztalható többségi vélemény nem feltétlenül ugyanaz: míg a képviselőcsoportban többen is lennének, akik el tudnának képzelni valamilyen együttműködést Bajnaival, a választmányban könnyen kisebbségbe szorulhat ez az álláspont.

A forrásaink szerint a dilemma sokkal mélyebb, mint azt a sajtóban időnként leegyszerűsítik: nem Schiffer és Jávor személyes ellentétéről van szó, hanem elvekről és a párt hosszú távú politikai stratégiájáról. Kissé leegyszerűsítve az egyik szélen azok állnak, akik megtartanák a párt önállóságát, a másik szélen azok, akik szívesen látnának egy szélesebb ellenzéki együttműködést, köztük pedig ott a párttagság, akik valahol a két végpont között ingadoznak.

Bajnai fellépése nem jött jól azoknak, akik összefogásba vinnék a pártot: az önállóságot hangoztatók érvelhetnek ugyanis azzal, hogy Bajnai épp akkor volt miniszterelnök, amikor megalakították az LMP-t, hogy leváltsák a régi rendszert. A volt miniszterelnök ráadásul nyitva hagyja a lehetőségét annak is, hogy a Milla köré csoportosulók egy napon összefogjanak az MSZP-vel, amit viszont a párt többsége biztosan elutasít.

A párt szövetségi politikájáról csak a november közepén esedékes kongresszus fog dönteni, amelynek konkrétan ki kell majd mondania, kivel lehet, és kivel nem együttműködni. A hvg.hu forrásai szerint ma még megjósolhatatlan, hogy mi lesz a végeredmény - lesz addig néhány időközi választás is –, de forrásaink nem tartják elképzelhetetlennek, hogy komoly sértődésekhez vezet majd a döntés, és akár pártszakadás is bekövetkezhet.

éceszgéber Creative Commons License 2012.01.17 0 0 69

A parlamenti közvetitéseket kizárólag Virág miatt néztem.

Annyira vonzó nő!!  Kár, hogy távozott!

 

marcipannyuszi Creative Commons License 2012.01.15 0 0 67

Gondoskodó őrizet alatt kell tartani a nagynéniket...

Törölt nick Creative Commons License 2012.01.15 0 0 65

Pedig mennyi pénzt beleölhettek a gazdáik!

Ki fogja ezt most visszafizetni?

 

marcipannyuszi Creative Commons License 2012.01.15 0 0 62

A FideszMszp érdeke, hogy kinyírja őket.

 

Mint az MDF-et, SzDSz-t, Kisgazdákat.

 

Szalámizás, bomlasztás, görénykedés.

tivadar Creative Commons License 2012.01.14 0 0 61

NEM KÁR ÉRTE!

recsek Creative Commons License 2012.01.14 0 0 60

Dehát miért is szavaznának rátok?:-)

 

Drukkolok nektek, akinek én szurkolok, tuti vesztő:-))

 

Előzmény: Ódri (59)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!