Keresés

Részletes keresés

tp329 Creative Commons License 2012.10.10 0 0 2346

Alakul ez!

Szerintem állati fehérjét (tojás) ne eröltesd, nem galambnak való, csak gondod lesz belőle.

A kavics 0,5 mm körüli, max. 1 mm legyen és nem kell sok, az is tud gondot okozni! . Heti 8-10 db elég. Elég pár naponta adni néhány szemet. Ez a méret úgy 1 hét alatt örül ki a galambból, de ez is sok mindentől függ.

Szép kis jószág!

Előzmény: Törölt nick (2344)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.10 0 0 2345

Fönci! 14 már megvan, de a többit puskáznom kellene... :) ér úgy is? :)

Törölt nick Creative Commons License 2012.10.10 0 0 2344

Önállóan iszik és ha nem látja, hogy nézem, akkor eszik is. Ha látja, hogy nézem, akkor koldul... :)

Nem kell sokat etetni, csak az adalékokat adagolom neki, a magokat ő szedi össze. Minden nap kap: Lactiferm, Jolivit (2 csepp), Korvimin por és szépia reszelék, ezt kenyérbél-kölesdara-búzadara-víz gombócok segítségével juttatom be neki. Adtam neki a papagájoknak való lágyeleséget is, de úgy tűnik a szárított tojást nem tudja megemészteni, pedig jó kis fehérje tunning az. 

Adagoltam neki pár kavicsot is, de lehet, hogy azok túl nagyok voltak, hallani lehet, ahoyg csikorognak benne a kavicsok, rémes egy hang.
A tesója egy tökéletes kész galamb, a többiekkel mozog már a nagy kifutóban, mint egy felnőtt. Hát, jól elnyomta a tesóját az tuti. Erre nagyon kell figyelnem a későbbiekben. (Jövőre.)

 

 

 

Előzmény: tp329 (2343)
tp329 Creative Commons License 2012.10.09 0 0 2343

No, alakul ez! Strucc ugyan már nem lesz belőle, de ha kissé megturbózod griff madár még kijöhet belőle! :-)

Csak így tovább! Ca+P menjen neki, persze minden egyéb jó mellett, had erősödjenek a csontjai.

Előzmény: Törölt nick (2341)
FönciF20 Creative Commons License 2012.10.09 0 0 2342
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.09 0 0 2341

Itt van a szobagalamb, egyre jobban jár.

Előzmény: Törölt nick (2340)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.07 0 0 2340

A kisgali kakaóscsiga formát kakil és itt van velünk a szobában. A többit majd átgondolom még.

gr82wök6ószfater Creative Commons License 2012.10.05 0 0 2339

Nagyon tetszik a hozzáállásod.:-)

Előzmény: tp329 (2338)
tp329 Creative Commons License 2012.10.05 0 0 2338

Szia!

Nem lesz jó! Az elgondolt tartásmódban ez nem felel meg a galamb igényeinek. Egy fakkodban éppen csak elfér a két fészektányér, hova akarod ide még bezárni is őket? A szárnyukat nem tudják kitárni benne! Ha zárni (is) akarod őket, akkor itt 2 pár fér el, azok is szűken és csak, ha békés természetűek. Nem kell ajtócska! A most fixre felrakott rácsból is csinálj ajtót és már meg is van a 8 ajtó! Aztán az egyik ajtót kinyitod (nyitva tartod), de jobb lenne, ha levehetőre csinálnád. Takarításkor meg mind a kettőt kinyitod! :-)

Ha nem tudsz naponta kétszer tutira takarítani, akkor csinálj rácspadlót! 5 centi rés alatta még szűken belefér.

Ne másold a postagalambászokat, te másért tartasz galambot!

A galamb igényeit kell kielégíteni, ezt sokféle képpen lehet, de alap a GALAMB nekik kell alárendelni mindent és akkor örömöd lesz bennük. Ezért van, hogy néha a csoda paloták nem működnek és néhány ránézésre tré hely meg megfelel. Amit itt írtok, hogy teccik-nem teccik, ez van, hozzá állással nagyon nem értek egyet. (és most finom voltam). De már látod az eredményét, angolkóros, fostos fióka!

Ezt akarod folytatni?

Miért nem csinálsz jót? Ugyan annyi munka, szívesen segítek, de fölöslegesen nincs se kedvem, se időm.

Én is saját utat jártam, de a GALAMB volt a szempont és úgy gondolom, több, mint 10 év után mondhatom, hogy nem vakvágányra tévedtem.

Csak, hogy érthető legyek, ha úgy hozza a sors, én is simán beraktam volna ebbe a tyúkládába a galambokat, de előtte alaposan kitakarítom, teszek be egy rácspadlót (bármiből, fából, hűtőrács, ponthegesztett rács, csibedrót duplán, kimész az erdőbe vágsz vesszőket stb. stb.  ami akad) és nyitok utat a pornak lefelé, a levegőnek meg felfelé. És nincs gondod!

Kotló galamb sose ürít a fészekbe, itt nem volt más lehetőségük és kénytelenek voltak még benne taposni is. Most ezt akarod megépíteni megint?

Kissé értetlennek tűnsz, pedig már nem vagy kezdő. Milyen szakkönyvet olvastál eddig? Milyen szempontok szerint tervezed a helyüket? Először vedd számba a galambok szempontjait, aztán tedd hozzá a tiédet, ötvözd őket, alkudj le a sajátjaidból és utána kezdj építkezni.

 

Más:

A kisgalambod Ca-P ellátottsága megfelelő? Porrátört (kifőzött, vagy mikrózott) tojáshéj vagy csigaház vagy AP-17+ csíráztatott magok.

Milyen emésztőt etetsz?

 

Előzmény: Törölt nick (2335)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.03 0 0 2337

Te döntöd el ki hova és mennyi időre van elhelyezve(lakhely). Akinek nem tetszik az hoppon marad!

Előzmény: Törölt nick (2332)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.03 0 0 2336

Tp kolléga tudja mint beszél. Ha elmész hozzá bizony láthatod milyen pici helyen mit lehet csinálni!!! Sok értékes dolgot tanulhatsz. Én is fel tudok lépni mert 90%-os utas vagyok.

Előzmény: Törölt nick (2335)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.02 0 0 2335

Na lényeg, hoyg a tyúkok nagytestűek és többen is vannak, mint a galambok összesen, így fel sem merült, hoyg többet ganyéznának a kicsi galambok.

A leendő lak fakkjai kb olyasmik ránézésre, mint amit én postásoknál láttam. Majd holnap odaállok mellé, hogy látszódjon a mérete is. 4 db külön nyíló ajtó lesz rajta, mind a 4 lakrészen külön.

 

8 ajtót hová? Az ajtón belüli ajtót gondolod?

 

 

Az ajtó azért kell, mert gondolom azért általában meg tudják védeni a helyüket a tyúkoktól, és egymás elől, de azért ilyen pár napos korban csak jobb bezárni őket védettre a picik miatt, nem?

 

Amúgy, ha ez nem tetszik a galamboknak, akkor lehet a bokron is aludni a tyúkok mellett. Most is a másik kifutóban mindig az ágakon alszanak. :)

 

Amúgy a képet tegnap este készítettem, ma zuhogott az eső, és sötét is volt, szóval nem tudtam fotózni a kúszó kisgalambot.

Előzmény: tp329 (2334)
tp329 Creative Commons License 2012.10.02 0 0 2334

Azt nem is kifogásolta senki, hogy a tyúkok után nem takarítottatok. De ezek galambok!

Amennyiben jól értem és ez a készülő palota 4db 35x40x30cm-es fakkot rejt magában, amiben 4 pár galambot szándékozol tartani, akkor jelezném, hogy nem lesz jó. :-(

Érdekes, hogy teljesen másnak érzem a méreteket a kép alapján.

Már a méretek is kicsik (na jó, nagyon szűken elmegy a postának, ha kifejezetten békés természetűek, de ez igazából 2 párnak való hely) de, hogy az ajtók így nem lesznek jók az tuti. Csináld úgy, hogy minden fakk külön külön teljesen kinyitható/ zárható legyen. Takarításkor, főleg ha nagyobbacska fiókák vannak és már a szülők ülnek is a következő költésen, ez a megoldás nagyon macerás. Ha igazán jól használhatót akarsz csinálni, akkor erre 8 ajtó kéne. (10 évig tartottam saját kitalálású és készítésű ketrecben galambot és azon kívül, hogy télen egyszer megfagyott egy fészekből kimászott fióka, sosem pusztult el egy sem és gyógyszert sosem láttak) szóval ezt is meg lehet csinálni, de vannak alapszabályok, amiket be kell tartani. Ebben a ládában nem lehet, még akkor sem ha kijárhatnak, ha meg becsukod őket, akkor kudarc hegyek lesznek. (szerintem). Gondold át, még nem késő módosítani.

 

Előzmény: Törölt nick (2333)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.02 0 0 2333

TP: Ne viccelj, nem sértődöm meg! :) Megmondom őszintén, hogy amikor a tyúkok jobban beszoknak abba az ólba, akkor sem szoktunk takarítani utánuk, így fel sem merült, hogy a galambok itt jelentős trágyát halmoznának fel. Most nem tudom, mondjuk 1 évben egyszer cseréljük ki a "mélyalmot", de hullik minden felé, száraz, nem volt soha olyan, mint amilyenné ez a 2 galambszülő szétfosta. :( Erre nem számítottam. Viszont különösebb változtatást nem merek csinálni, mert tavaly is azért pusztult el a kisgali, mert megváltoztattam a fészküket.

Lehet, hogy az lesz tényleg, hogy kiveszem a kicsiket és feltunningolom. Nem gond bevinni őket magammal dolgozni. Lesznek rajongóik is. 

 

Ami igazán aggaszt az az, hogy a kicsi nem tud lábra állni...

 

A gyógyszereket még ki tudja mikor vettük a tyúkoknak. :)

 

Amúgy készül egy új lakrész a galamboknak, remélem a tyúkok nem fognak belemenni, de lehet, hogy a nagy ajtókra fogok egy kis bejáratot tenni, hogy a tyúkok ne férjenek be. Ahol most nincs semmi, ott lesz az ajtó. Az egyes részek mérete 35x40cm és 30 cm magas. A teteje fejmagasságban van. Az ajtókat nyitva szándékozom tartani, de azért nem árt ha van ajtó, pl tojások esetén.

 

   

 

Előzmény: tp329 (2331)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.02 0 0 2332

w-123: "s mivel nem versenyző az édes így kus van neki és megy ahova kell! "

 

Ez mit jelent magyarul? :)))

tp329 Creative Commons License 2012.10.02 0 0 2331

Figyelj!

Ezt a kutricát nem sokból tartana megduplázni esetleg megháromszorozni fölfelé. elé meg tetőléc + csibedrót és tök jó helye lenne a galambjaidnak (2-3 pár). Az nem baj, ha a tyúkok nyakába szarnak! :-)

Az rendben, hogy te is tudod, hogy ez nem nekik való hely, de akkor nyeld le a békát is. Lassan ráköltöd egy normális hely árát erre a két fiókára gyógyszerben. Most ne gyere azzal,, hogy éppen volt otthon, mert akkor is kiadtad rá a pénzt valamikor, ahelyett, hogy csibedrótot vettél volna.

Vedd ki a két fiókát, neveld őket tovább kalitkában és amíg nem lesz elfogadható helyük, ne engedd költeni az öregeket.Ha nem is laksz ott (ha jól értem) akkor pláne ne kínlódj így. Egy szoba sarkában egy nagyobb papírdoboz + szúnyogháló vagy rossz függöny és elvan a két fióka pár hetet, míg rendbe jön. Faszén, fokhagyma (postagalabászok ugorják át), oregano, emésztő, apró kavics és rendbe jönnek pár nap alatt. Itt nem biztos.

Tudom, sértőnek is érezheted, amit írok, de tényleg segíteni akarok (a többiek is) csak nem igen hagyod! :-( Rossz úton indultál meg, de nem sok kellene a váltáshoz, főleg elhatározás.

Jelen esetre senki sem fog neked jó megoldást ajánalni, mert annyira összetett lehet a dolog, hogy csak véletlenül lehetne beletrafálni. Már te sem fogod tudni, hogy mi segített, ha rendbe jönnének a fiókák.

Ha ilyen helyre teszel galambot, akkor legalább pár kiszuperált hűtőszekrény rácsból (vagy ami van) legalább egy rácspadlót tegyél be, hogy ne nyakig a szarukban álljanak és takarítani is tudj. Az öregeket így meg tudnád őrizni egészségesen ezen a helyen is, de költést ne engedj!

Ja! És mindez: SZERINTEM!

 

 

Előzmény: Törölt nick (2327)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.02 0 0 2330

Mindíg előre kell gondolkodni s mivel nem versenyző az édes így kus van neki és megy ahova kell! Igaz a te pénzed és időd vész el!

Előzmény: Törölt nick (2329)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.02 0 0 2329

Mondom, ez nem galamboknak való hely, csak odafészkeltek sajna.

Ahogy a képen is látható a napfény esélytelen.

Igazából azért hagytam őket, mert meg akartam nézni, hogy milyen kicsiket hoz ez a hím. 6 hete még nem gondolkodtam ilyen előre, hogy majd mi lesz hogy lesz. Gondoltam, hogy elég meleg lesz még szeptemberben.

Előzmény: Törölt nick (2328)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.02 0 0 2328

Fertőtleníteni? Mit? Nem szoktam. Ebben a nagy méhkaptárban nem kellett volna költeniük. Mélyalom van benne. Fűrészpor, forgács, fű, vegyesen. Nem ideális.

 Na ilyet azért neeeeeeeee!

Spakli szárazhelyen tologat hetentesok levegő  ,napfény  és vegyeszerrel ill hővel (esetleg lámpával)fertőtlenít.

Mélyalom felejtős! 

Tegyébe szóralap, reklámújság stb ből szönyeget és dobd ki mikor arra jársz stb!

Előzmény: Törölt nick (2326)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.02 0 0 2327

Egy 2008 decemberi kép balra a kis kifutó, és az épületke.

A kifutó felé kisajtó, kifelé nagy 2szárnyú, jobbra, ami nem látszik ablak van üveggel, de nem nyitható.

Azóta lett fejlesztve és a jobb oldalon egész a kerítésig még kb egy 5-6szor ekkora kifutó lett hozzáépítve, így 2 részből áll. A galambokat a kis részbe tettem, a tyúkok a nagyban voltak. AMikor összeengedtem a tyúkok átmentek a kicsibe és a nagyba is, a galambok nem tudnak átmenni, mert butábbak, mint a tyúkok! :D Az épületke alatt van az átjáró amúgy.

 

Na a fészkelés ebben az óriás kaptárban zajlik, kisajtó elzárva, ablak jobbra van, nagyajtó szemből nappalra egy rácsdarabbal félig szellőzőre van megcsinálva.

 

Törölt nick Creative Commons License 2012.10.02 0 0 2326

Van tricho elleni itatóporom, akkor adok azt is.

 

Fertőtleníteni? Mit? Nem szoktam. Ebben a nagy méhkaptárban nem kellett volna költeniük. Mélyalom van benne. Fűrészpor, forgács, fű, vegyesen. Nem ideális.

 

TP: nem értem ezt a magkeverékes dolgot, (amit te írtál azt igen, csak amit a galik csinálnak azt nem) mert eddig 2-3 hétig szépen etettek belőle, nem volt hisztijük a magok ellen. Most meg de...
Bolti zsákos magkeverék, a márkanevét nem tudom, de szépen néz ki. :)

 

Este lövök képeket mindenről és mindenkiről, hogy lehessen szörnyülködni! :) Amúgy tök igazatok van, ez a méhkaptár így nem alkalmas a galamboknak. Mondjuk nem is nekik készült, hanem a tyúkok mennek bele télen, amikor a -20ban már fáznak kint aludni. Tehát az év kb.350 napjában üresen áll.

tp329 Creative Commons License 2012.10.02 0 0 2325

Csak az jutott eszembe, hogy amikor más magkeveréket adtál, akkor elkezdtek etetni. Mi van, ha az előző keverék simán csak fuzáriumos?

Az ilyenből a galamb csak annyit vesz fel (tudtommal) ami még nem károsítja az egészségét, ebből következik, hogy nem maradt miből etetni.

Sajnálom a galambjaidat, úgy elkezeljük őket, hogy tuti betegek lesznek :-((((

 

w-123: Nem is írtam, hogy dohányzol! Olyan költői kérdés szerűnek szántam. :-)

Előzmény: Törölt nick (2322)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.02 0 0 2324

Egyéni kezelés tricho ellen. 1 zacsi(5g?) 4 felé veszel-feloldod és kis fecsivel benyomod a tubsiknak-4 nap(5NAP) és mindenek. Szinte MINDÍG EZZEL KEZDÜNK...

Fertőtlenítés? Mivel?

Előzmény: Törölt nick (2322)
ghoezeke mate Creative Commons License 2012.10.02 0 0 2323

Egészen világosan megírtam, hogy tricho ellen is kezelj. Nem a tüneteket kell figyelned, hanem tricho elleni kiegészítést adj az antibiotikum-gyógyszerhez. Nem az állatorvos  felülbírálása a dolgod. A kezeletlen tricho képes az ac betegség megtartására, a tricho átmenti a mikroorganizmusokat a kezelés utánra, mintha semmi nem történt volna. Hordozóként működik.

És tricho minden galambban mindig van, csak a kórokozómennyiség és az egyedek egyéni immunitása az elválasztó az egészség és megbetegedés között.

Előzmény: Törölt nick (2322)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.02 0 0 2322

A dobozán 3 nap van, egyedileg galacsinba gyúrva nyomom le a kicsik torkán.

A szülők nem depresszióban, hanem unatkoznak bent. De lehet h depresszióü.

Tricho ellen nem adtam semmit, mert tiszta a torkuk, megnéztem mindkét kicsit.

A kakát nem tudom megnézni, de tegnap épp láttam a nagyot, egy sűrű vízadagot nyomott ki. Nem volt benne láthatóan töményebb rész.

Társaságot nem kaphatnak, mert annak sztem a kicsik látnák a kárát.

Egy nagy giga-méhkaptárat képzelj el, lábakon, 1,5x1m alappal és 1m magas, ennek van üvegablaka és az ajtója egyik felébe egy rács tahető. Nem túl világos, de ebben tojtak le, és elrekesztettük a másik ajtaját, hogy ne tudjanak bemenni a tyúkok megölni a kicsiket.

Azt mondod, hogy a szülőket is kezelgessem? Szóval a vizükbe tegyek ilyen gyógyszert?

Előzmény: Törölt nick (2321)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.02 0 0 2321

A gyógyszer 7 nap nem? Egyénenként? Tricho ellen valami? kaki színe az még zöld és lucskos? 

Szülök erős  deprsszióban? Esetleg társaságot? 

stb(foto oldalnézet és középről ne fentről fotózd)

Előzmény: Törölt nick (2320)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.02 0 0 2320

Üdv!

A gyógyszer neve: Enrobioflox, (vagy valami hasonló) írtátok, hogy azonnal adjak coli ellen, mert hamar öl. Ma lesz a 3. nap, de majd este, mert reggel nem tudtam, hazamenni a galikhoz.

 

Fotót? Jó, majd teszek fel, arról, ahogy kúszva halad? Vagy úgy az általános állapotról? Este megpróbálom azt is.

 

Nem hajkurászik senki senkit, ülnek az ablak előtt és ki akarnak menni... ez a napi programjuk a szülőknek.

öregtarka. Creative Commons License 2012.10.02 0 0 2319

Gyógyszerrel csak akkor kezelj, ha biztosan tudod mi a baj,mert különben nagyobb kárt okozol mint ami van! Mi a gyógyszer neve?Ha tudok szivesen segítek! 

Előzmény: Törölt nick (2315)
öregtarka. Creative Commons License 2012.10.02 0 0 2318

Még én sem láttalak dohányozni! DDDDDDDDDDDDDDDDDD

Előzmény: Törölt nick (2316)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.01 0 0 2317

Fotót persze nehogy felrakj!!!

 

Lehet hogy a papa anyát hajkurászta. És lehet, hogy anya meg is állt majd jelezte, hogy oké apus itt a  következő én csücsülök a tálba te meg gályáz az ebédlőben!!

Előzmény: Törölt nick (2312)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!