Szovjet Órák Gyűjtőinek fóruma
Azaz rövidítve SZÓGY ;-)
Magyarul itt azokról az órákról legyen szó, amik a Szovjetunióban készültek.
- Сделано в СССР -
Szervezzünk találkozókat nézzük meg egymás óráit, a valóságban is ne csak virtuálisan.
Ugyanilyen Pobedát dúrtam a múltkoriban én is , egész sötét oliva zöld számlapú,majdhogynem fekete,a mutatók fényesek csak a mp mutatója hiányzik.Nézegettem de nem emlékeztem hogy ilyen órával találkoztam volna. Az is az eszembe ötlött hogy talán legózott . Félre tettem ,hogy majd uána nézek ennek a típusnak.De így nem kel. Már 2. napja pakolászok a fiókokban, rendezgetem az órákat ,kezembe akadt ilyen Szláva is 2 db,sajnos nem működnek pedig külsőre igen jól néznek ki,
egy bordó és egy kék számlapos. Ezek mikori gyártásúak lehetnek, gondolom ilyen 80 as 90 es évek?Ilyen Lúcsot pedig még nem is láttam eddig csak képen ,amilyen nekem van az mindkettő Vimpel szerkezetes.
Nekem ezek voltak a múlt évi utolsó piacozás eredményei.
Ennek a Pobedának nagyon örültem. Ritka az ebből az időszakból (1956) való ilyen típusú, maszlennyikovi Pobeda. Igaz a tok az nagyon gyatra, de majd megszépül.
Ez meg a kedvenc Slavám. Kívül nagyon jó állapotban, belül van egy kis gondja.
Őt meg nem tudtam otthagyni a számlapja miatt. Az öltönypoljot kistestvére. Azt csak utólag vettem észre, hogy 1809-es szerkezet van benne, nekem még nem volt ilyenem. Nem tudom mennyire ritka, de Boxerpetinél látok sokat.
Bemutatok egy Rakétát amit mostanában javítgattam. Sem a számlap, sem a tok nem tökéletes, de azért hordható.
Ha valaki tudna mutatni egy NOS közeli darabot, azt megköszönném. Különösen az érdekelne, hogy milyen lehetett a plexi eredetileg. Ami most van benne nagyon "púpos".
Minden kedves fórumozónak Sikerekben Gazdag, Boldog Új Évet kívánok!
Nekem az Első Óragyári jön be. Küllemre is, gyűjtői szempontból meg azért mert régebbi.Biztos hogy a másik sem jön mindennap szembe az utcán, de akkor is.
A mutatókat jérdezvén is inkább az elsőre voksolok.
Ha a szerkezeteket veszem figyelembe - írtad hogy rendben vannak - szintén.
A másodikon igen el van állítva a hajszálrúgó, ez kissé gyanús.
Az első.Ennyi.De a tiéd a döntés. Ha kézben van, lehet hogy minden más.
Azt viszont mindenképp vedd ezeknél figyelembe, hogy mindkét oldalon szép e a járás?Egyenletes, nincsenek e mellékhangok-zörejek.Nem ,,rág" e?