Keresés

Részletes keresés

Maccskacico Creative Commons License 2011.06.24 0 0 58

Nem kell ahhoz semmiféle pártreferencia, de még csak szimpátia se, csak józan paraszti ész és egy kis helyzetfelismerési készség, hogy lássuk, hogy a kormány hogy próbál hülyének nézni és hogy segit neki pár vagy vak, vagy elkötelezett nick. 

Előzmény: ballib zseb (56)
ballib zseb Creative Commons License 2011.06.24 0 0 57

Látom, szerinted elvett az Orbán kormány a manyuposoktól. Ha ezt tudod, akkor légyszíves mondd meg, hogy átlagosan mennyit, hogy lássuk egyáltalán érdemes-e vitába szállnod velem.

Előzmény: Maccskacico (54)
ballib zseb Creative Commons License 2011.06.24 0 0 56

Az érvrendszered alapján már tudjuk is, hogy a pártpreferenciád: mszp

Előzmény: Törölt nick (55)
Maccskacico Creative Commons License 2011.06.24 0 0 54

Szóval nem is olyan biztos, hogy jó befektetés mellett ágálsz.

 

Azért maradjunk annyiban, hogy a legkevesebb is több mint a semmi, amit majd most kapni fog. Az adósságcsökkentési láz semmit nem old meg azon kivül, hogy nyomorba dönti a fél országot. Ettől nem fog lendülni a gazdaság.

Sőt az orbán csodafegyverétől, a közmunkától se. 

Gyerek se lesz több, aki meg lesz, az az iskolái után elmenekül külföldre. 

Viszont lettek átnevezett utcák, semmit nem érő mol részvény, meg minden tök fölösleges marhaság. 

A maradék meg elmegy közmunkára, hogy némelyek lelke megnyugodjon. 

Aztán ha elfogy, akkor vagy nem lesz tovább közmunka se, vagy mennek fel az adók. 

 

Persze tudjuk, gyurcsányahibás. 

Előzmény: ballib zseb (53)
ballib zseb Creative Commons License 2011.06.24 0 0 53

Természetesen a magánügyed, ha a "befektetéseid" egy vállrándítással intézed el bármilyen oknál fogva (pl.: pártpreferencia, Orbángyűlölet, stb.)

Azonban vannak emberek, akik a saját érdekeiket nézik és a befektetéseiknek minden apró részletét gondosan átvizsgálják (jó igazad van, ez a manyup kötelező jellege miatt nem volt lehetséges)

Szóval nézzünk egy pár dolgot:

Mondjuk ígértek évi 15% hasznot (a lehetséges veszteségekről, mint pl. a 2007-2008-as 25-30%-osról nem beszéltek és az emberek többsége nem is kalkulálta be)

Ebből lejön a kezelési költség (4-11%) /elgondolkodtató, hogy mi kerül ilyen sokba az automatikus, számítógépes pénzkezelésnél/

Ebből lejön az évi 4-6% infláció

Ebből lejön az árfolyamveszteség


Még lejött volna az euróra való áttérés egyszeri reálértékcsokkenése.

Szóval nem is olyan biztos, hogy jó befektetés mellett ágálsz.

Előzmény: Törölt nick (52)
ballib zseb Creative Commons License 2011.06.24 0 0 51

Érdekes és elgondolkoztató, amit írsz.

 

Természetesen a megoldás nem a manyup, hanem Tücsök család megregulázása, amit eddig nem tettek meg (most kezdődik valami, de heves ellenállásba ütközik, pontosan azoktól, akiktől nem kéne)

 

Mindenesetre találtam valami érdekeset, ami felett az ember szeme könnyen elsiklik:

 

A mai napon érdeklődtünk az Allianz-Magánnyugdíj pénztárnál...

A teljes reálhozamról csak május 31-e után tud a nyugdíjpénztár nyilatkozni, ugyanis az elszámolási árfolyam napjának május 31-ét határozzák meg. Tehát az ez napi árfolyam alapján lesz elszámolva a reálhozamunk.

 

Az a "napi árfolyam" dolog azért arra utal, hogy a pénzed külső hatásoknak (mint például árfolyam) van kitéve. Most gondold el, milyen problémát okoz hazánknak a CHF árfolyam alakulása. Képzeld el, ha ez hatványozottan jelenne meg a manyup kifizetések idején (aminek valószínűsége megnő az eladósodottság miatt )

Előzmény: Törölt nick (44)
-hoppá- Creative Commons License 2011.06.24 0 0 50

 

Nem, a probléma az, hogy a szülők egyáltalán nem idősek, mégis el akarják magukat tartatni a gyerekekkel.”

 

Ez csacskaság.

 

Régebben természetes dolog volt.

Csak hát az elvtársak megváltoztatták az szokásokat.

Nyomjál be mindent a közösbe, neveljük a csemetéket, eltartjuk az öregeidet.

 

A rendszerváltáskor nem kapcsoltak vissza az elvtársak.

Meghagyták az utókornak, a Fidesznek.

 

Előzmény: Híd (40)
Celtis Creative Commons License 2011.06.24 0 0 49

Kicsit árnyalnám a példádat.

 

A család látja, hogy borul az egyensúly mert egyre kevesebb gyerek születik, és egyre tovább élnek az öregek. Mivel hosszú távon nem fogják tudni elfogadható szinten ellátni az öregeket, ezért úgy döntenek, hogy meghúzzák a nadrágszíjat és az időskorra fordítandó pénzt megnövelik, de ennek egy töredékét nem élik fel azonnal, hanem fialtatják, és akkor használják fel, amikor a mai keresők lesznek öregek. Kiszámolták, hogy így egyensúlyba kerül a rendszer. Abban állapodtak meg, hogy aki ma félretesz magának, az később legalább annyival kevesebbet is kap a közösből.

 

A családfők viszont az évek során az idősek kedvébe akartak járni, ezért ígértek és adtak nekik fűt-fát. Persze erre nem volt fedezet, ezért hitelt vettek fel.

 

Közben a félretett pénz gyűlt, fialt is a "bankárnál", de valljuk meg ügyesebben is forgathatta volna. De azért a pénz megvolt, az értékét is megőrizte, és egy kicsit gyarapodott is.

 

Ekkor jött az igazmondó juhász. Kivette a bankból a félretett pénzt, a zúgolódóknak odaadta a tizedét, hogy menjenek a kocsmába és rúgjanak be belőle. Még így is maradt neki bőven, amit elköltött erre-arra. Visszafizetett némi hitelt, amit az utóbbi időben vett fel. Az öregeknek megmondta, hogy a jövőben érjék be csirkefarháttal, illetve párat elzavart közülük dolgozni (jogosan).

 

Hogy a mai dolgozók hogyan, miből jutnak élelemhez öregkorukban? Na az már nem érdekli...

Előzmény: ballib zseb (37)
Maccskacico Creative Commons License 2011.06.24 0 0 48

Ezért kell az adósságot csökkenteni, a gazdaságot felpörgetni, amivel részben a hitelbírásunkat növeljük, részben a tartalékainkat.

 

Ja. Némelyek hóbortos álmaiban.

Nagyon is helyes dolog volt, hogy ha nem is sokat, de végre el tudtak kezdeni az aktivak majdani idős korukra félretenni, hogy ne terheljék agyon az akkor aktivjait, vagy ne haljanak éhen. 

A legnyagyobb aljasság volt, hogy amikor már kezdett összegyűlni és lassan egyesek számára beérni, akkor jött egy kis nyikhaj és az egészet ellopta. Ráadásul, aki ellenkezett és nem adta oda, azt azóta is folyamatosan meglopja. 

 

Nem kell ezt festegetni, mert ezt nem lehet rákenni se gyurcsányra, se a nyóc évre, bármennyire is szeretnétek.

Előzmény: ballib zseb (47)
ballib zseb Creative Commons License 2011.06.24 0 0 47

Persze, hogy igazad van. Ezért kell az adósságot csökkenteni, a gazdaságot felpörgetni, amivel részben a hitelbírásunkat növeljük, részben a tartalékainkat.

Például valaki mondjuk feltenné azt a kérdést, hogy mi van, ha kipusztul a család? Igen, akkor nincs más hátra, mint más megoldások után nézni. Azonban az én véleményem az, hogy a manyup mindenki számára egyidőben kötelező bevezetése egyenlő volt egy mesterséges családkipusztítással.

Előzmény: Híd (46)
Híd Creative Commons License 2011.06.24 0 0 46

De lehet, sőt kell is, mert egyre kevesebb a gyerek, és egyre több az idős, és erre fel kell készülni, amíg a munkaerőpiacon sokan vannak. A Ratkó-gyerekek és a Ratkó-unokák mind aktívak voltak, amikor a mnyp-k indultak, ekkor kellett tartalékot képezni. Sajnos ez a hajó elment. Amúgy egy 300-400-500 bruttót fehéren kereső mnyp-tag sokkal többet fizet a tb-s nyugdíjkasszába is, mint egy minimálbéren ügyeskedő járulékcsaló. Nem a leendő nyugdíjasok nyugdíjának elvétele a megoldás, hanem a járulékkal ügyeskedők megfogása. 

Előzmény: ballib zseb (42)
malacnátha Creative Commons License 2011.06.24 0 0 45

Politikusok.. fennálló világrend... a tegnap nyugdíjasai.. sorolhatnám.

sardonic Creative Commons License 2011.06.24 0 0 43
Nincs rá adatom

Kérem kacssojjaki.
Előzmény: ballib zseb (42)
ballib zseb Creative Commons License 2011.06.24 0 0 42

Persze, hogy az is probléma, de én a topiknyitóban kifejezetten arra utaltam, hogy egy többé-kevésbé működő rendszerbe ilyen drasztikusan belenyúlni nem lehet. Nincs rá adatom, de nagy valószínűséggel a csődöt nagy részben ez a kötelező, egyidejű intézkedés okozta

Előzmény: Híd (40)
sardonic Creative Commons License 2011.06.24 0 0 41
Milesz, ha véletlenül meghónak a gyerekek? Kipusztul a csallád. Vagy elveszük a másik csaláttól? Mi legyen? Vegyük el. Védjük meg.
Előzmény: sardonic (39)
Híd Creative Commons License 2011.06.24 0 0 40

Nem, a probléma az, hogy a szülők egyáltalán nem idősek, mégis el akarják magukat tartatni a gyerekekkel. Mo-n az átlag nyugdíjas korhatár előtt 5 évvel megy nyugdíjba, öt évvel tovább kell a kelleténél eltartani. A másik probléma, hogy a gyerekek zöme havi pár ezer forintnál többet nem akarnak a szülők eltartására befizetni - ld. minimálbéren tengődő maszek nőgyógyász és sztárügyvéd esete. 

Előzmény: ballib zseb (37)
sardonic Creative Commons License 2011.06.24 0 0 39
Töröm a felyem.
Előzmény: ballib zseb (37)
Híd Creative Commons License 2011.06.24 0 0 38

A ma nyugdíjasait szvsz egyrészt az nyúlta le, aki engedte, hogy boldog-boldogtalan nyugdíjba mehessen ezzel oldva meg a munkanélküliséget, ami a rendszerváltás után beköszöntött volna. Másrészt az nyúlta le, aki engedte, hogy minimálbéren minimális járulékfizetéssel dolgozzék bárki, aki nem multinál vagy a közszférában alkalmazott. Pártokon és kormányokon átívelő problémáról van szó. Nem a manyup miatt nincs pénz, töredékannyi lóvé ment a manyupokba, mint ami a nyugdíjkassza hiánya. 

ballib zseb Creative Commons License 2011.06.24 0 0 37

Példa:

Van egy család, ahol generációkon keresztül az a szokás, hogy az idős, munkaképtelen szülőket a gyerekeik tartják el. Generációkon keresztül működik a rendszer. Ha a családnak jól megy, akkor hús is kerül a család (és az idős szülők) levesébe, ha rosszabbul, akkor kimarad a hús, de levest mindenki kap.

Egyszercsak jön a szomszéd faluból a Bankár Béla és azt mondja. Ne támogassátok a szülőket, hanem adjátok nekem azt a pénzt és én kezelési díj fejében megfialtatom és idősebb korotokban mindig lesz hús a levesben.

Persze jól hangzik, de van egy kis dilemma: Akkor éhenhalnak a szülők. Dehogyis, mondja Bankár Béla, adok én nektek kamatra kölcsönt és abból eltarthatjátok a papát és a mamát.

Gondolkodjatok el ezen, már aki képes rá)

sardonic Creative Commons License 2011.06.24 0 0 36
What is a reálhozam, please? Mégsenem kelet beszógátatni a pézeket a manyupokból és a zazokat kezelő bankokkból?
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.24 0 0 34
Előzmény: ballib zseb (-)
Csahoss Creative Commons License 2011.06.24 0 0 31

"Ha az aktív dolgozók befizetéseit nem nyugdíjkifizetésre fordítják, hanem pl. bankokba utalják át magánszámlára, akkor nincs miből kifizetni a nyugdíjakat."

 

amikor majd 2x annyi nyugger lesz mint aktív dolgozó, akkor lesz ám a szép világ. Ahelyett hogy mindenki félretett volna a saját nyugdíjára, majd elvesszük az aktív dolgozók összes keresetét nyugdíjra. Fasza lesz.

Előzmény: ballib zseb (-)
Családos, Dolgozó, Vidéki Creative Commons License 2011.06.24 0 0 30

Naja, apósom az életben nem kapott annyit eghy hónapban, mint amilyen sok nyugdíjat kap most.

Előzmény: Csahoss (26)
Családos, Dolgozó, Vidéki Creative Commons License 2011.06.24 0 0 28

Hát akkor európa szerte lenyúlták a nyugdíjasok pénzét, hiszen mindenhol emelik a nyugdíj korhatárt, és mindenhol bajban vannak, hogy egyre több a nyugdíjas, és egyre kevesebb az aktív korú befizető.

Sőt, ez mind nem elég, a nyugdíjakat mindnehol (nálunk is) erőn felül emelték, adtak 13. havit, sőt van ahol 14. havit is.

Előzmény: ballib zseb (13)
javított állomány Creative Commons License 2011.06.24 0 0 27

A büdöslábu komancsok.

Előzmény: ballib zseb (6)
Csahoss Creative Commons License 2011.06.24 0 0 26

kevered a szezont a fazonnal. a ma nyugdíjasai sokkal több lovét kapnak mint amit befizettek a közösbe.

Előzmény: ballib zseb (13)
sardonic Creative Commons License 2011.06.24 0 0 23
ojan is van?
Előzmény: ballib zseb (22)
ballib zseb Creative Commons License 2011.06.24 0 0 22

Legjobb tudomásom szerint a manyup kezelő bankokba

Előzmény: sardonic (20)
ballib zseb Creative Commons License 2011.06.24 0 0 21

Ennyit kapsz a pártodtól? Megdrágult a bögre?

Előzmény: Törölt nick (17)
sardonic Creative Commons License 2011.06.24 0 0 20

mejik bankba utalták-e?

Előzmény: ballib zseb (19)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!