Eladó 16 db 8 hetes néma kacsa, kevés tojó van benne, inkább gácsérok (kilósak lehetnek). Továbbá tavalyi tojó négy ma négy hetes kiskacsával és egy gácsérral. Egyben, húsz ezerre taksálom. (Egyre nehezebben tudom már őket ellátni, annyira fájnak a lábaim.) Kisorosziba lakunk. Nagyon szépek, egészségesek, sok zöldet esznek és kukoricát. A kicsik kaptak indító tápot, de már most is csak kukoricán élnek.
14 nap után már az elraktározódott hímivar sejtek nagyon kis %-ban élik túl a tojóban, így nagyon kevés az esélye hogy a 3 hete eltávolított gácsértól lennének kacsák. Továbbá ti 3 hete távolítottátok el. az 21 nap. de hány napja pároztak utoljára? Ha nem akarsz kacsát akkor várj jövőre vele, az előbb leírt okok miatt.
Nagyon köszönöm, tényleg aranyos vagy, hogy eszedbe jutott, de kivettük alóla a tojásokat, és el is fogadta, hogy nem kell már ott üldögélnie. Ahogy írtam, nem vágytunk több kacsára, bár picinek is nagyon aranyosak, csak Kázmi kedvéért mentünk volna neki a nevelésnek. Van 17 pipink is, most együtt laknak, alszanak, s ő a parancsnok. Önként kiköltözött közéjük a kacsaházból. Még egyszer köszönöm a kedvességedet.
Nálunk Fehérke ismét elkezdett tojni, de idén már nem akarok újabb kiskacsákat. Ha gondolod, szívesen odaadom a magos tojásokat, hetente többször megyünk Pestre. Egyelőre négy tojás van, ha jól láttam. Szerintem személyautóval óvatosan szállítható.
Nagyon köszönöm a segítséget, tanácsot. Úgy döntöttünk, ismét kilopjuk alóla a tojásokat, csak sajnálom szegényt, oly lelkiismeretesen ül, és naponta tojik 1 tojást, már 9 van. tulajdonképpen nem is szerettünk volna több kacsát, csak miatta. A lassan 9 éves Kázmi olyan családi kedvenc, hogy pl. csak kézből eszik, s nem is mindegy, mit. Beszélgetni kell vele, simogatni, stb. Fél életét egy labradorral, és egy cicával egy kutyaházban lakva élete le. Nem tudom, hogy lenne jobb, megvárjuk-e míg abbahagyja a tojást, és akkor vegyük-e ki az összeset. A múltkorinál is napokig duzzogott. Még egyszer köszönöm a választ.
Kedves sosildi! Úgy néz ki, tényleg nyaralnak a fórumozóink. Valami rémlik, hogy két hétig is jók még a bemagozott tojások. 3 hét soknak tűnik. Gondolj arra is, ha most hagyod a tojásokat alatta, esetleg ha akad is benne szemes és még ki is kelne, 35 nap múlva lennének kiskacsáitok, azaz szeptember közepén. Mire vágás-érettek lesznek, az ugye újabb 12-14 hét. Télen hóban-fagyban etetni, itatni kiskacsákat (meleg víz a fagy miatt) nem egy kéjmámor. Zöld nincs, sokat kellene tápoznod. Tavalyi telet én is végigcsináltam kiskacsákkal, kemény volt! Ha szabad tanácsolnom, inkább tavasszal vágj bele az akkor már igazán szemes tojások kikeltetésébe. Addigra talán Kázmi is megerősödik és Gazsi is szelídebb lesz.
Üdvözlök mindenki aki ebben a hőségben itt fórumozik. Nagyon buta kérdésem van, mert egyáltalán nem vagyok jártas kacsa-anatómiában. 8 éves kacsalányunk az évek során mindig lelkiismeretesen tojt8-10 tojást. Egyedüli lévén persze sose lettek kicsit, mindig ki lettek lopva a tojások alóla. Mi megkaptuk őt, és hoztunk hozzá gácsért. Gazsi tette a dolgát, nagyon is, annyira, hogy muszáj volt eltávolítani 3 hónap után, majd' tönkretette Kázmit. 3 hete nincs már mellette a gácsér, és most ismét tojni kezdett, már 7 tojásunk van. Kérdésem, hogy ezek a tojások 'szemesek'-e lehetnek-e belőlük még kicsik. Igazából nem vágyunk kiskacsákra, de úgy sajnálom már őt, talán egyszer lehetnének kicsinyei. Köszönöm előre a segítséget.
Köszönöm a válaszodat. Lehet én is feletetem a tápot, amit vettem és utána maradok a hagyományos etetésnél. Én most vettem 2 tojót és 33 kiskacsát. 10 000 Ft volt együtt. Imádom őket annyira aranyosak.
Van, aki nem ad indító tápot. Én adtam nekik idén, tavaly nem. Sok különbséget nem tapasztaltam a növekedésükben - ez az én véleményem, de van nálam sokkal okosabb válaszoló is, ha hajlandó lesz Juhosttt válaszolni. Viszont rengeteg görögdinnye héjat és füvet, libatopot, pitypangot, sóskalevelet, tyúkhúrt stb. kapnak, mikor mi zöldell éppen. Naponta háromszor cserélem az ivóvizüket (ami egyben fürdővíz is, mert előszeretettel mennek bele), mert meggyőződésem, hogy a tisztán tartott edények, a mindig friss víz megakadályozhatja az esetleges betegségeket. Vigyázz, hogy csak akkora ivóedényük legyen, amiből ki is tudnak jönni, mert sok éves tapasztalat, hogy a kiskacsák ijedősek és ha nem tudnak kimenni a medencéből, elpusztulnak az ijedségtől. Ha nagy a medence, tegyél bele egy téglát például. Az egyik alom most 6. hetesek, a másik csapat 2 hetes. Szívesen válaszolok - ha tudok -, kérdezz nyugodtan. Üdvözlet a námások között.
Még annyit, hogy a 2 hetes kiskacsákból az anya az egyiket agyontaposta, a másikat meg ütötte, csipkedte. Ez a kicsi (Jani lett a neve) azóta a kezemből eszik-iszik. Tápot kap és imádja a pici görögdinnye falatokat is. Egyszerűen tüneményes, Ha megéhezik, csipogni kezd, különben csöndben van. Van egy rongyos törülközője, ha azt ráborítom a fejére, rögtön csöndben elalszik. Sok öröm van bennük. Az én kacsáim mosolyognak!
Üdvözlök mindenkit! Ma lettem boldog kacsa tulajdonos :). Lehet, hogy sok buta kérdést fogok feltenni, de nagyon szeretném jól tartani őket. Ahonnan vettem ott indító tápot kaptak a néni azt mondta ő ezzel eteti. Az első kérdésem az lenne meddig kell a tápot adni nekik? Emlékszem nagymamám tojást főzött, répát reszelt és darát adott a kis állatoknak. Köszönöm a segítséget.
Mennyiért lehet eladni kiskacsákat? Holnap jönnének hozzám megvenni az 5 heteseket és az egy heteseket. Kérlek szépen, válaszoljatok! A Jófogáson 500-ér, illetve 300-ért gondolják. És ti?
Azért a falusi látatlanban állatokat orvoslók is tévedhetnek...
Ha csak egy kacsa ilyen, lehet egyéni gyengeség. Lehet a terepviszonyok végett érte a lábát ütés, ezért fájlalja. Lehet megtaposta a kotló. Lehet más nagyobb kacsa bántotta.
Látatlanba, az ismeretek hiányában nehéz biztosan megállapítani. Nekem is az udvaron járó kacsák közül mindig volt 1-2 aki olyan helyre ment ahol nem kacsának való a terep és sántított egy ideig, de felnőtt minden gond nélkül.
Ettől függetlenül lehet adni neki futort, az sose hátrány. Viszont saját tapasztalat, hogy a szemes termény és/vagy táp mellé a vegyes fűfélék nagyon jó élettani hatásúak. Plusz ami sajnos nagyon nehezen elérhető az az állati eredetű fehérje. rovarok, bogarak, csigák, stb. Nálam a zárva tartott esetleg táppal is nevelt egyedek sose voltak olyan jó kondíciójúak mint az udvaron vad tartásban, de sokkal lassabban felnőtt egyedek. Persze ha pecsenye kacsa a cél, akkor muszáj tápozni, mert mire vágósúlyú lesz már elvénül és sütésre kevésbé lesz jó. De egy jó húslevest meg 4-5 éves tojó kacsából lehet főzni.
A legnagyobb kacsáim. Eladóak, 14db és csak együtt, ár megegyezés szerint. 5 db. barna, 7 db. fekete és 2 db. fehér(fekete és barna folttal a homlokán, de ezek majd felnőtt korukra szinte biztosan eltűnnek) Kecskemétre és Kiskunfélegyházára be tudom őket vinni, hétvége kivételével. Azt hiszem április végén keltek.
Szép napot. Néma kacsáim vannak 3 éve. Most lett először 3 hetesen lett egy "lábfájós". Itt a faluban azt mondják a takarmányozástól van. Mindent úgy csinálok mint eddig. Tudtok valamit erről?
Sziasztok! Szeretném veletek megosztani a tegnapi esti fejleményeket. Letelt már a 35 nap és elég sok légy kering a kotlós körül, ezért úgy döntöttem, hogy kiveszem a fészekből a kotlóst és megvizsgálom a tojásokat. Hát mit ne mondjak, elég siralmas látvány fogadott. Kb. 20 tojásból 13 záp volt, mind szürke volt. A többit visszatettem hátha azok még kikelnek, de nem sok bizadalmam van hozzá, mivel 37. napban vagyunk. Még adok egy két napot neki, utána kidobom az összeset. A másik kacsánál is így jártam, de ott legalább öt kiskacsa lett. Tanácstalan vagyok, hogy mi az oka. Talán a gácsér volt a rossz, talán a tojó, vagy a nagyon nagy meleg? Van valakinek ötlete, tapasztalata?
A kotló már nem a tojás miatt ül vissza a fészekre, hanem mert ott érzi biztonságban magát a kicsikkel. Voltak kánikulai idők is amelyek nem kedveztek a tojásoknak. A kotló csak akkor haggyja el a fészket, amikor már minden életképes kacsa kikelt.
Sziasztok! Tegnap kérdeztem tőletek, hogy mi tévő legyek, de elég punnyadt ez a fórum és senki nem reagált rá, ezért kézbe vettem a dolgokat és tegnap munka után, mikor hazaértem, láttam, hogy kint vannak a kis kacsák az anyjukkal és fürdenek, ezt kihasználva megnéztem a fészekben maradt 12 tojást. Hát, mit nem mondjak, elég érdekes látvány fogadott. Minden tojás fekete színű volt és ebből fakadóan záp. Gyorsan kidobtam az összeset. Így sajnos 18 db tojásból csak 5 kelt ki. Sajnos ma reggelre eltűnt a leggyengébbik kiskacsa. Valószínűleg a szomszéd macskája vittel el, mivel most szült a padláson és a kicsinyeinek vitte el. Muszáj lesz hálót rakni nekik a kifutójuk fölé, nem szeretném, ha minden reggel eltűnne egy.
Sziasztok! Kezdő vagyok a néma kacsa tartásban. Azt szeretném tőletek megkérdezni, hogy mi a teendő abban az esetben, ha tegnap 5 kiskacsa kikelt már és szépen kijönnek a fészekből a kotlóval, fürdenek, de mi lesz a többi tojással, elég büdös van a fészekben, meddig várjak még a többi tojás kidobásával. A kotló még mindig visszaül a kicsikkel a fészekbe.
Nekem egy kelt az idén alatta, még mindig őriz valamit, de nem tudom, hogy mit. Megnéztem a fészket, találtam benne 3 bedöglött tojást meg egy tojásba fulladt kiskacsát. Kidobtam mindent de még mindig ül. Néha meghülyülnek. Szorgalmas a semmire.
Sziasztok. Az én tojóm már 37 napja kotlik kb 30 tojáson, de még semmi. Korábban rendesen bepihézte és nagyon szorgalmasan ül rajta. Lehet még ebből valami? A tavaly nyári gácsér az ugye teljesen ivarérett?