Egyszer már szétkaptam a drágát,hátha valami könnyen észrevehető dolog kottyant meg. De a vakusaru részhez nem nagyon fértem hozzá. Illetve már ott elakadtam,hogy szétcsavarozás után, a kettészedésnél le kell húzni az "alaplapról" egy csatlakozót. Na az nekem egy istenért nem jött szét. Fogó ,türelem,nagy erő...semmi. Aztán inkább összeraktam,és majd egy szakira bíznám.
Egy kézimixerrel már sikeresen megráztam magam. Elmékszem rá. :))
Hmm. Arra is van megoldas. Egyszer kifolyt az akku a vakuban es szetmarta a vezetekeket. Szetszedtem a vakusarut es panetl csereltem benne. Kb 15 perces melo. Talan erdemes lenne neked is belekukkantani es megnezni a forrasztasokat.
(a hat eves SB-800asom azota is tokeletesen mukodik)
Nekem D200-zal volt ilyen. A villogas az elso lepes. Majd szepen elveszti a TTL funkciot is. Paran a gep vakusarujat vetettek szorosabbra. En tettem egy phottix strato adot a gep es vaku koze. Hiba semmi azota.
Na, döntöttem. Megrendeltem a korábban felvázolt szettet. Holnap nálam lesz. Egy dolog miatt izgulok csak. A váz. Jön a szerencsejáték... :) Ja, meg biztos jönnek - igaz főleg a D600 topikban - majd a kérdések. OFF Pentaxot lassan széthordják.
Nézz be a D600FX topikba, illetve első kézből érdeklődj obi_van_kitobiolvtársnál. A lényeg: olajfoltokkal szennyezi a CCD-t, amit nem tudsz eltávolítani, hanem csak a szervíz.
Először én is Janitól hallottam a D600 ezen specialitásáról, de azóta máshol is olvastam róla. A lényeg, hogy a tükör mozgása közben a mechanika hajlamos olajat/zsírt fröcskölni az érzékelőre, amit ráadásul nem is lehet (vagy csak nagy rutinnal), csak szervízben tisztíttatni.
Bár gondolom, az újabb szériákon talán már változtattak valamit, különben a kutya se venne D600ast.