Keresés

Részletes keresés

ghepard Creative Commons License 2014.03.10 0 0 149

Nyugodtan tegezz, mint mndenki, nagyon fura, hogy magázol. Csak közveteve mérem, a halántékomon három ujjal (a 3 középső). Ebből nem tudom, hogy mennyi pontosan, de érezni, hogy mikor nagyobb és mikor kisebb. A pulzusomat már vagy 11 éve mérem, majd minden éjjel legalább egyszer, de van úgy, hogy 2-3 hétig elfelejtem. Most már elég, ha ráteszem pár mp-re, már abból tudom, hogy mennyi az percenként.

 

Sztorim a saját hangokkal és rezgésekkel 2002 végén kezdődött. Plomba alatt nagyon fájt a fogam, az ünnepek alatt/után nem volt kedvem fogorvoshoz menni. De semmi se segített (alkohol, hideg, meleg, meg már nem is tudom mit vettem be rá). Mentem a szokásos túrámra és ott ugrott az eszembe, hogy annyira fáj, hogy már ordítani tudnék - mi lesz a kiabálni fogok, nem fog elmúlni. Senki se volt kilométerközelben, el is kezdtem. De nem hagyta abba. Aztán lenyugodtam, mondom vannak ilyen meg ilyen hangok, frekvenciák stb, így lehet kiadni hangot, meg így is stb. Na el is kezdtem kisérletezni ezzel - na és egy bizonyoson mintha elvágták volna. Csak úgy huk muk fuk egy bizonyos frekvencián és erősségen azon nyomban elmúlt a fájás. Ez elég döbbenetes volt. Hát így kezdődött. Nem hagyott békén a dolog és kisérletezgetni kezdtem, később másfajta rezgésekkel is. Az ember 100-3000Hz között képes hangot kiadni. De nagyon hatásosak a 30Hz alatti rezgések is.

 

Igen a légzés az nagyon fontos. Nekem 1973-ban a negyedik tüdőgyulldásom után el is meszesítették a tüdőmet. A főorvos azt is mondta az édesanyámnak, hogy még egyet nem fogok túlélni. Alig tudtam járni utána, de a sok mozgással újból visszatornáztam magam, sokat sportoltam. De rengeteg légúti bajom lett emiatt és volt. Egészen 2003 elejéig (tehát 40 évig) - onnantól hatalmas javulás állt be. 1979-től magam kuríroztam magamat a bajokból, egyre jobb lett az évek során, de 2003 egy áttörés volt. Azóta nem is csökkent a teljesítményem. 2012-ben támadt az az ötletem, hogy ezt be is bizonyíthatom a gerellyel. Persze akkor ezt nem gondoltam olyan komolyan - bevallom nem hittem volna, hogy gyakorlatilag edzés nélkül annyit tudjak javulni és egésen a virtuális világcsúcs közelébe érni. Kb fél év alatt felértem a határomhoz (az edzés nélküli) és ezt tudom tartani, sőt még mindig egy kicsit javítani  - ami egész jóleső érzés. Persz azért minden hétvégén kivétel nélkül hajigálok - éppen most 22ezer kétszáz kisérletnél járok (pontosan a fele bal kézzel). Tehát nem pottyant az égből........

 

Tavaly lemértem,  4 perc és 20 másodpercet is kibírtam levegővétel nélkül.

Előzmény: Füge Frenky 007 (148)
Füge Frenky 007 Creative Commons License 2014.03.10 0 0 148

Nagyon érdekes amit írt. Jó azt is látni, hogy az ember mindig fejlődő képes, legyen szó lelki dolgokról, vagy akár sportteljesítményről! Nem is méri a vérnyomását soha? Lehet én értelmezem félre a leírtakat, de úgy tűnik. Az valóban nagyon jó, hogy ennyi mindent meg tudott oldani ezen rezgések használatával. Amúgy Ön képezte magát ebben a dologban, vagy tanulta esetleg? Én is gondolkodtam még esetleg természetgyógyász felkeresésében. A légzés terápiáról is sokat olvasok főleg ez a Buteyko légzés terápiát dicsérik nagyon. 

Előzmény: ghepard (145)
Füge Frenky 007 Creative Commons License 2014.03.10 0 0 147

Igazad van, tévedtem, nem a cékla, hanem a céklalé lenne optimális. Igen, az ára elég húzós, de utána járok, hogy és hol lehet olcsóbban hozzájutni. Bár most más "kúrával" próbálkozom és ha nem válna be ezt is kipróbálom. Amúgy utána olvastam és tényleg ezt is nagyon dicsérik. bár annyi mindenre írják ezt.... 

Előzmény: Peter Altenberg (143)
ghepard Creative Commons License 2014.03.10 0 0 146

Mindent, amit beveszel - azzal a szándékkal teszed, hogy attól segítséget remélsz. Ha ez a hit elég erős, akkor gyakorlatilag bármi hathat jó irányban. És ez ellenkezőleg is így van - ha valamit úgy veszel be, hogy ez nagyon fog ártani - akkor bajod lehet (még nagy is) attól még akkor is, ha a szer teljesen semleges. Az előbbire és az utóbbira is rengeteg kisérleti bizonyíték van.......

Előzmény: Füge Frenky 007 (142)
ghepard Creative Commons License 2014.03.10 0 0 145

Hát onnan jön az impulz, hogy valamit csinálj. Ha ezt az impulzust nem fogod adagolni, akkor nem is fogsz semmit csinálni az ügyben..... Akkor nem megy az biztos, de hamar túltehetsz rajta, ha másra koncentrálsz. Mondjuk a légzésre, pislogásra, ujjmozgatásra meg hasonló apróságokra - és így feloldod a stresszet.

 

Ha valamitől félsz, az már alapból nem jó - azzal szinte vonzod magadhoz.

 

Hát én elég sok bajból kikeszmeregtem a technikámmal. A topikjaimban (kettő van: a rezgésekről és a szemekről) lehetene olvasni, hogy miből és kb hogyan. Itt röviden:

 

- légúti problémák (nátha, torokgyulladás. orrdugulás stb), 

 

- fülcsngés, fülropogás, 

 

- rossz vérkeringés, ami miatt állandóan fáztam,

 

- gyomorproblémák, emésztés stb,

 

- felszívódási problémák, belek stb

 

- vizelési problémák, prosztata, here stb

 

- rengeteg sér‼lést magam kezeltem ki (sokat sportolok és a focin például sokszor nem is rajtam múlik, hogy eltaáljanak

 

- kezdődő szürkehályog

 

- látás javítása (2.5D szem♀veget tettem le 3 nap alatt 2009 elején)

 

- én úgy látom, hogy szinte mindegy milyen pici támadott meg  - a nagysága ellene szól, tehát az, hogy sokkal kisebb, mint sejtjeink. A baci például kb 10-szer, a vírus kb 10ezerszer - tehát a gyors rezgésečktől annyira felmelegszenek - hogy szinte felrobbannak. Miközben a sejtnek nem esik baja.........

Előzmény: Füge Frenky 007 (140)
ghepard Creative Commons License 2014.03.10 0 0 144

Köszi.Mondjuk ezen a héten is sokat elértem, ugyanis még tovább ment a gerely. A jobb kézzel már csak 20cm-rel vagyok elmaradva a tavalyi legjobbamtól (de már ez is kb 70cm-es javulást jelent a tavalyihoz képest a táblázatok szerint). A bal kéz viszont többet tudott, mint tavaly, igaz hogy csak 10cm-rel, de ez már kb 80cm-es javulás. Ezt meg nem nagyon lehet elérni magas vérnyomással, hisz akkora a terhelés a dobásoknál, hogy magas vérnyomásnál nagy gond volna. Tehát a bal kézzel már el is értem, hogy 3 egymásutáni évben nőtt a teljesítményem. Ebben a korban (62 leszek) ez nem is olyan rossz. Nem is olyan rossz ez azért sem, mert a táblázatok szerint ez nem sikerült még senkinek - rengeteg táblázatot átnéztem. A világ legjobbjainak átlagban 10 évente kb 12 méterrel csökken a teljesítményük - tehát évente kb 100-120cm.

 

Ez nekem remek bizonyíték, hogy az amit csinálok - az egy jó dolog az egészség szempontjából. Több nehezebb fajsúlyú bajból is ki tudtam keszmeregni ezzel a technikával - tehát a gyors finom, kicsi rezgésekkel...... 

 

Hát tuti és végleges megoldás az nincs - az egészségért minden nap derekasan meg kell küzdeni....... Én igyekszem azt elérni, hogy ez a legkevesebb energiámba kerüljön.......

Előzmény: ForrestDumb (139)
Peter Altenberg Creative Commons License 2014.03.09 0 0 143

Üdv. Jó hírem van. Nem is annyira cékla, hanem a céklalé hatásos. (Klinikailag igazolt!) Ha elég pénzed van, veszel bio-céklalét (sok helyen kapható német termék) - és két deci megivása után 10-el megy le a vérnyomás. (mondom, drága mulatság - ha nincs ennyi pénzed, másfajta céklalé is játszik.)

Előzmény: Füge Frenky 007 (142)
Füge Frenky 007 Creative Commons License 2014.03.08 0 0 142

Hát, én is sok mindent hallottam, próbáltam. Pl céklát. Nagyon dicsértek, de nekem nem vállt be sajnos. Most a q10-től remélek segítséget. Nagyon pozitívak a kutatási eredmények, 4-6 hét után akár 15-20 hmm szisztolés érték csökkenést jegyeztek fel. Persze ez is egyén függő, de azért jó lenne. Inkább ezt szedném, mint a gyógyszert. 

Előzmény: Peter Altenberg (141)
Peter Altenberg Creative Commons License 2014.03.07 0 0 141

Érdekes felfedezést ismertettek pár hónapja. Brit tudósok a kiwi magas-vérnyomás és stroke-elleni jótékony hatásáról. Minden nap egy-két kiwi elfogyasztása, napi kihagyás nélkül. Sajnos, a kiwi elég drága, és főleg rossz állapotban, majdnem fagyottan, keményen árulják (Mo-n).

Előzmény: Füge Frenky 007 (140)
Füge Frenky 007 Creative Commons License 2014.03.07 0 0 140

Mondják, hogy fejben dől el minden... amikor szabadidőm engedi próbálok úgymond magamba fordulni, de ez sem mindig egyszerű. Ha stresszesebb vagyok nem megy. Idővel talán jobb lesz. Meg persze aggódom a magas vérnyomás következményei miatt, pedig nekem még nem is olyan magas, de elejét akarom venni. Valóban jó (lenne) siker sztorikat hallani arról, hogy miként lehet kigyógyulni különféle nyavajákból.

Előzmény: ghepard (138)
ForrestDumb Creative Commons License 2014.03.07 0 0 139

drukkolok Neked. Örülnék, ha lenne végre egy pozitív visszacsatolás ebben a topicban és egy tuti recept a magasvérnyomás végleges megszüntetésére.  

Előzmény: ghepard (131)
ghepard Creative Commons License 2014.03.07 0 0 138

Nem kell Tibetbe menni -  az a kolostor Benned is lehet. Ebben a rohanó világban is meg lehet állni legbelül - egy kicsit más hozzáállással. Ne a kinti világ legyen fontosabb számodra, hanem a benti - mindjárt másképp fognak festeni a dolgok........

Előzmény: Füge Frenky 007 (137)
Füge Frenky 007 Creative Commons License 2014.03.07 0 0 137

Persze, sok a 105, de még a 97 is. De érdekes, hogy olyan 90 kiló körül éreztem legjobban magam. Viszont szinte mindig sportoltam valamit, szóval ennek a súlynak java része izom... persze ettől még van mit dolgoznom. Igen, szinte állandó a feszültség az életemben, na de kinek nem?? Az orvosok is azt mondják: csökkentsem a stresszt... hát ez kb Tibetben egy kolostorban menne a mai rohanó világban :)  Ettől függetlenül persze próbálkozom, autogén tréning, mély légzés meg ilyenek, lehet kipróbálom a jógát. Szélesítem a látókört, hátha találok nekem valót.

 

Más: van valakinek tapasztalata a fagyöngy-galagonya-fokhagyma kapszuláról? Van értelme kipróbálni, vagy kidobott pénz?

Előzmény: ghepard (136)
ghepard Creative Commons License 2014.03.07 0 0 136

Hát mondjuk a 182cm magassághoz az a 105 kiló nem semmi - az kb hogy 23-25 kiló többlet. Tehát ehhez a magassághoz olyan 80kg  volna talán a legjobb hatásfokú számodra. Persze ez csak olyan megfigyeléseken alapuló érték. Én 193cm magas és 91kg vagyok. Hát a futásnal az ideális testsúlyod úgy 77-78kg körüli lehetne. Hát idegi, lelki alapon sok múlik - az sokat nyom a latban, ha netán idegeskedsz, sietsz mindenhova, türelmetlen vagy, sok mindent csinálsz s így mindig rohanásban vagy stb. 

 

Jó úton vagy, én is ezt választottam 1979-ben - azóta elvagyok orvosok, gyógyszerek, gyógyteák, vitaminkészítmények, meg hasonlók nélkül. Sok mindent megtanultam és kb tudom mit kell csinálnom.......

Előzmény: Füge Frenky 007 (134)
Peter Altenberg Creative Commons License 2014.03.07 0 0 135

Pár hónapja létezik a Stroke topik. Alig látogatják.

Előzmény: ForrestDumb (128)
Füge Frenky 007 Creative Commons License 2014.03.07 0 0 134

Az a helyzet, hogy sohasem voltam kövér alkat. Kb 105 kilóról indultam most el és még kb egy tízest tervezek leadni. De nem a vérnyomás miatt ( az 65 kilósan is ennyi volt) hanem jobb a közérzetem, futásnál sem mindegy a súly. Kicsivel több, mint fél éve foglalkoztat jobban ez a vérnyomás kérdés. Próbálkozok sok mindennel, de az étrend váltás nem hozta meg a kívánt hatást. Ha jól sejtem nálam ez idegi alapon lehet. És ez a legnehezebb. Saját magunkat legyőzi, uralni a testet és elmét. De a pánik betegségből is gyógyszerek nélkül gyógyultam meg, a cigit is segédeszköz nélkül tettem le, szóval ezzel is így tervezek boldogulni, csak még a helyes utat keresem.

Előzmény: ghepard (129)
Füge Frenky 007 Creative Commons License 2014.03.07 0 0 133

Nos, természetesen nem tervezem, hogy valamely a magas vérnyomással összefüggő szövődménybe haljak bele, és nem ítélem el a nyugati értelemben vett orvoslást ( gyógyszer szedést) sem. De az én környezetemben élőkön, családtagjaimon nem igazán segítettek. Inkább a keleti ( Kínai, Japán stb. ) gyógymódok érdekelnek, mert van hitelük. Legalábbis nálam. Ettől függetlenül nem tartom kizártnak, hogy valaha szedni fogom ezeket a szereket, de ezt hagyom a legvégére.

Előzmény: ForrestDumb (128)
Füge Frenky 007 Creative Commons License 2014.03.07 0 0 132

Igen, reménykedem benne, hogy változtattam az életvitelemen és ez megoldja... nagyon változóak az értékeim, ma pl 130/76 62-őt mértem.

Előzmény: Peter Altenberg (127)
ghepard Creative Commons License 2014.03.07 0 0 131

Vannak azért olyanok is, akik gyógyszerek nélkül próbálják ezt megoldani. Ahhoz meg nem is kellett gyógyszer, hogy magas lett  - akkor talán van valamilyen megoldás a visszaúthoz is gyógyszerek nélkül.......

Előzmény: ForrestDumb (128)
ghepard Creative Commons License 2014.03.07 0 0 130

Beleértve az egészséges lelkiállapotot is.......

Előzmény: Peter Altenberg (127)
ghepard Creative Commons License 2014.03.07 0 0 129

Hát a szívre, vérnyomásra nagyon is kihat a lelkiállapot is. Írod, hogy egész jól alakul a testsúlyod is. Ha most még annyi többlet van rajtad, akkor mennyi lehetett akkor, mikor még nem kettlebelleztél.

 

Én abban látok esélyt, amit én is csinálok. Nem a kajákra teszem a hangsúlyt, hanem a nagyon gyors icicpici mozgásokra, amik alig követelnek energiát. Még a pulzus se növekszik és a légzés is normális marad  - viszont a test elég szépen felmelegszik, ami jelzi, hogy nagy a nyüzgés a testben. Így megszabadulhat az ember a felesleges kilóktól is és a sok lerakódástól a testben. A vérfalakon, a belek falán, a szemekben meg mindenhol.  Így a vérnyomás is stabilizálódhat és a pulzus se fog akkora keretek között ingadozni (már ha nyugalmi állapotban méred). Én meg vagyok elégedve ha 53-57 között van. Ha már 59, akkor már gondolkodom, hogy miért lehet ez és igyeksem magam olyan állapotba hozni, ami visszahozza a pulzust 53-57 közé.

 

Nem is edzek a szó szoros értelmében, de mostmár a fejembe vettem, hogy megpróbálom így elérni a világcsúcsot gerellyel. 2012 májusában kezdtem, már csak kevés kell (230cm) - tehát ez is nagyon jó bizonyíték volna arra, hogy ez igencsak hatásos dolog.......

Előzmény: Füge Frenky 007 (126)
ForrestDumb Creative Commons License 2014.03.06 0 0 128

A vérnyomáscsökkentők csoportjába tartozó gyógyszer elnevezésű méreg egyik mellékhatása, hogy 50-60%-kal csökkenti a stroke és a szívroham halálozási kockázatát. Valljuk be, sokkal jobb nyolcvan évesen gyógyszermérgezésben meghalni, mint negyven évesen az előbb említett két betegségben. Sok sikert!

Előzmény: Füge Frenky 007 (126)
Peter Altenberg Creative Commons License 2014.03.06 0 0 127

Systole igazán 150 felett aggasztó. Ha ritkán megy fölé, talán az egészséges életmód is elég. Talán.

Előzmény: Füge Frenky 007 (126)
Füge Frenky 007 Creative Commons License 2014.03.06 0 0 126

Sziasztok Fórumozók!

 

Bár nem sok életet látok itt, mégis megpróbálom, hátha.... egy kis előzmény rólam: 30 éves leszek idén, kb 10 éve tudom, hogy magas a vérnyomásom. Akkoriban tesi tanárnak készültem és akkor derült ki kardiológián, hogy magas.Hogy mennyire nem emlékszem már, kaptam rá gyógyszert. De hát fiatalság bolondság, nem szedtem be, nem is törődtem vele. Sajnos egy darabig elég egészségtelen életet éltem, majd 3 évvel ezelőtt volt egy pánik rohamom ( bár én akkor azt hittem szívroham) és azóta figyelek magamra. Barátaim szerint túlságosan is, azt hiszik hipochonder vagyok. Leszoktam a kávéról és a dohányzásról, alkohol minimális. Újra nekiálltam sportolni, heti 4-5 alkalommal kettlebellezek és újra tervezem, hogy elkezdek kocogni. A testsúlyom is egész jól alakul, 182 cm 97kg és nem zsíros testalkat vagyok. A lényeg a vérnyomásom systolés értéke 130-170 között ugrál, átlagban 148, a diasztolé 68-82 közötti átlag 77, a pulzusom 58-80 közötti átlak 68. Minden reggel iszom galagonya, fagyöngy, citromfű, pásztortáska tea keveréket, plusz kisvirágú füzikét is, mert legnagyobb örömömre 2 éve ismeretlen eredetű prosztata gyulladásom is van. Ezen felül 1000mg c vitamin, 120mg q10, 500 mg magnézium, 500mg kálcium, ganoderma gomba, zöld árpa italpor, 1000mg halolaj (omega 3), rengeteg banán a kálium miatt, sok zöldség- gyümölcs..... étkezésre is figyelek, semmit sem szeretek sósan, nincs üditő fogyasztás, nem eszem fehér kenyeret, szóval próbálkozom, de valami még sem jó........ ha számít valamit többnyire reggel tűrhető a vérnyomásom, inkább estére megy fel... tehetetlennek érzem magam. Orvoshoz nem akarok menni, mert úgy is csak gyógyszert ad, hosszú távon az megint csak méreg. Ha valakinek van ötlete szívesen várom.

ghepard Creative Commons License 2014.02.04 0 0 125

Addig is, míg jelentkezel, röviden egy ujdonság.

 

Vagy 2 hete megint néztem egy nagyot. Európa (vagy a Föld) legmélyebb (valami 35-37 méter mély uszodaféleség) kutatóállomásán (Belgiumban, ha jól hallottam) pont azt kutatják, hogy hogyan javíthatják a búvárok biztonságát és hogyan lehetne lassítani az öregedést. Mikor jobb a vérkeringés stb stb. Mondom megnézem, miről fognak itt dumálni. Egyszercsak el kezdtek beszélni a rezgésekről, meg a vibrációkról. Kifejlesztettek valamiféle matracot, de semmit se árultak el róla. Mi hajtja, hogy vibrál stb. A fickó ráfeküdt és semmit se lehetett látni, hogy rezgett volna. Fel vannak szerelve csúcstechnológiával (én semmivel, csak értelmezem, hogy mit érzek) és mérni tudják az erekben a keringést, hőmérsékletet stb stb... Mérik enélkül és mérik a pár perces finom rezgések után. Nos pár perces rezgetés után 70%-os keringési javulás volt tapasztalható. A fickó azt mondta, hogy meg kell érteni, hogy mi folyik itt, mert ez elég döbbenetes......... Az ember aztán gyorsabban merülhet alá vagy jöhet fel anélkül, hogy a levegő kárt okozna az ereiben. S hogy ez az öregedés szempontjából igencsak érdekes lehet....... Hát már nemcsak én látom így........ Egyébként a műsör a Discovery Sciencen volt s már több, rezgésekkel kapcsolatos műsort láttam ezen a csatornán különféle szemszögekből vizsgálva........

 

Nekem egyszerű magyarázatom van erre, amit már le is írtam. Rezgéskor nagy súrlódások lépnek fel a különböző anyagok határán, mert mindegyik másképp rezeg. Ezért tetemes hő keletkezik és ezáltal elektromos töltés is. Na most egy vérsejt, ha feltöltődik, akkor nagyobb lesz a belseje és külseje közti feszültség. Tehát máris jobban fog működni benne az anyagcsere stb. A sejt belseje negatív a sejtfal meg pozitívabb lesz. Alapismeret fizikából meg az, hogy az egyforma töltés taszítja egymást. Tehát így nem nagyon fog összeragadni két vérsejt és sokkal jobban fog körözni az erekben - különösen fontos ez a hajszálerekben. Mert ha ott ragacsosabb (kevesebb potenciállal hamarébb összeragad), akkor igencsak nehezen fog ott mozogni. Ezt tudja az agy is, a szív is és próbálja megnövelni a nyomást valahogy - hogy jusson friss vér, oxigén, tápanyag stb a legeldugodtabb helyekre is - tehát a hajszálerek legeslegvégébe.........  A rezgések ezáltal tehát tetemesen javítják a keringést, nemcsak a vérben, hanem mindenhol. Így a nyirokrendszerben is, a csontokban is és ez döntő fontosságú az immunrendszer szempontjából is. A meleg meg amúgy sem kedvez a baciknak, vírusoknak, meg egyéb pici élőlénynek - amik bennünk lakoznak szép számmal.  A méretük a kezünkre játszik, hogy miért, majd lepötyögöm.......

Előzmény: _pica_ (123)
ghepard Creative Commons License 2014.02.04 0 0 124

Hát már el is felejtettem, hogy van ez a topik, mert senki se írt ide. De most idetaláltam valahogy. Nyugodtan írj, megosztom azt, hogy én hogy látom, már ha ahhoz ami után érdeklődni kívánsz - lesz e valami tapasztalatom, észrevételem......

Előzmény: _pica_ (123)
_pica_ Creative Commons License 2014.01.17 0 0 123

Hello!

Nem tudom olvasod még mert ha igen én szeretnék érdeklődni ha lehet!

Előzmény: ghepard (122)
ghepard Creative Commons License 2013.10.16 0 0 122

Van ott rengeteg szöveg, többen is irogattak oda. A szemeknél is fontos a vérnyomás is meg a szemnyomás is, meg sok mindentől függ, hogy jobban lássunk, mint eddig. A sötétebben, vagy csak olyan szürkületben  sokkal rosszabb olvasni, elsősorban azért, mert a pupilla kitágul, hogy több fény juthasson a szemekbe. Ezáltal meg sokkal több szaruhártya egyenetlenség fogja szétszórni a fényt. A szaruhártya az idő folyamán deformálódik (persze nemcsak az), sok rajta az apró mélyedés, hajszálrepedés is és a felső része (a homlok felőli) egy kicsit laposabb mint az alsó. Ezt nagyon kemény dió újból jobb állapotba hozni. A szaruhártya végzi el a fénytörés kb 2/3-át és csak az 1/3 jut a szemlécsére. Tehát, ha valahogy tud az ember hatni (az orvosok szerint, hogy nem lehet) a szaruhártya alakjára és felszínére, akkor egész hatalmas élményekben lehet része. Simán lehet olvasni még ilyen 61 éves fejjel is szemcsi nélkül, még olyan elképzelhetetlenül közelről is, mint mondjuk az 5cm (mikor kezdtem foglalkozni a szemekkel és a látással 2009 elején, akkor 120-130cm-nél közelebbről szinte semmit se tudtam elolvasni). Ilyen távolságnál már úgy viselkedik a szem, mint egy nagyító, az ember látja a papír struktúráját. Rengeteget vagyok sötétben is, nem gyújtok reggel villanyt sehol és próbálom kihasználni a gravitáció hatásást is....... Kitaláltam és sokat gyakoroltam is a színes, mindenirányú olvasást (minden betűnek meg van a maga színe), majd később animációkat is kikisérleteztem, amikkel nagyon gyorsan lehet olvasni mindenféle gyakorlás nélkül..........

Előzmény: Giorgioo (121)
Giorgioo Creative Commons License 2013.10.15 0 0 121

Köszi akkor elkezdem olvasni a másik topikodat.   

Előzmény: ghepard (120)
ghepard Creative Commons License 2013.10.15 0 0 120

Gondolom a szavaidból, hogy még nem is hordasz szemcsit (én 9 évig hordtam). Mivel 55 éves vagy, akkor már javában zajlik a szemlencse vastagodása a széleken. A mérések szerint akár 30-35%-al is megvastagodhat. Olyan 45 év körül kezdődik a folyamat mindenkinél. Persze attól is függ a látás, hogy mit csinál az ember. Ez a széleken vastagodás azt jelenti, hogy a közellátás egyre rosszabb lesz, mivel azáltal laposabb lesz a szemlencse és nehezebben görbíthető. Tehát csak egy esély van, és pedig az, hogy minél jobban gyakorolni a közellátást és ezáltal erősödik az az izom, mely mint egy gyűrű körbefogja a szemlencsét. Persze pihentetni is kell távolbalátással (ekkor elernyed az izom - ez sötétben az alváskor meg is van, de nappal is jó ha távolba is nézegetünk folyamatosan), hogy meg legyen a rugalmassága. Egy idő után a szemlencse újból összenyomhatóbb lesz és az izom megerősödik, ami feljavítja a közellátást. Én csinálok és kitaláltam a szemekre egypápár eredeti dolgot, az erről szóló topikomban (itt az indexen a linkje a 85. hsz-ban van).....

 

Hát én eszem ezeket, s nincs tőlük semmi probléma. Persze nem mindengyik sajtot eszem, de sok félét. Ezekben már nincsenek azok az anyagok, melyeket nem tud a szervezetem rendesen emészteni (és úgy az emberek kb 79%-a), még jogurtot is eszek..... Tejfölt nem iszom, csak az ételben szok lenni itt ott. Túróval és sajtokkal próbálkozhatsz szerintem, de figyelj, hogy eleinte ne adagold túl. Nekem mostanában egész jó az emésztésem és itt ott az ebéden megiszok 2dcl tejet is, mikor van például a brindzás haluska mellé. Talán már nem borulna szét az emésztésem a tejtől sem, de nem akarom elkezdeni a tejivást, ha 34 évig jó nélküle........

Előzmény: Giorgioo (117)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!