E topik a http://www.fortepan.hu gyűjteményben fellelhető városképek, részletek, helyszínek, esetleg korszakok-időpontok, személyek, járművek beazonosítására szolgál. A honlap szerkesztői az itt olvasható azonosításokat veszik át.
A Fortepan új kulcsszó-címke rendszeréről a Fortepan címkézés topikon kaphattok bővebb információt. Testvértopikunk a Budapest anno...
A Fortepanhoz lazán kapcsolódó egyéb témákkal forduljatok a
Kávézóna a FortePan-hoz topichoz
Kecskemét, Református templom, a főtér felőli bejárat, 1924. december 22.14 óra (:) ) A Szappanos-féle újraöntött harang megérkezése.
"Új harangjaink itthon vannak, már együtt lakoznak a régiekkel odafönn a toronyban. F. hó 22-én hoztuk be őket. A régi harangok zúgása közben, közeledtek az újak feléjük. Du. 2 órakor az ünnepies megáldás után felhúzzák a toronyba őket s most várják a szent estét, hogy karácsony estéjén 8 órakor hangjuk összefonódjék a többiekkel s hirdessék hatalmasabb erővel, mint eddig a legnagyobb örömhírt : »Született néktek ma a Megváltó«. A harangok felszentelése a karácsonyi istentiszteletek keretében történik, minden külön ünnepség nélkül. Maga a karácsony szenteli fel őket. Az ünnep áhítatában összecsendül a szívekkel a harangszó: Dicsőség az Istennek. Vajha a harang szavával mindenkor megszólalnának a szívek is Isten iránt való hálával, alázatossággal és hittel. "Reformátusok lapja, 1924 (10. évfolyam, 1-48. szám)1924-12-25 / https://adt.arcanum.com/hu/view/Kecskemet_ReformatusokLapja_1924/?query=Kecskem%C3%A9t+reform%C3%A1tus+harang&pg=199&layout=s
"A felsőoktatás ehhez ma már nem nélkülözheti az »oktatóreaktort«. Az egyetemeken 6—8 évvel ezelőtt elkezdődött az elméleti és gyakorlati atomtechnikai oktatás, de az izotóplaboratóriumokon kívül más oktató létesítményekkel az egyetemek mind ez ideig nem rendelkeznek. — Ezen a hiányosságon segít a Budapesti Műszaki Egyetem területén már épülő reaktor — mondták az egyetem atomfizikai tanszékén. Maga a reaktor épülete a Műszaki Egyetem területén kapott helyet — így a reaktor az oktatást végző tanszékek közelében van."
Somogyi Néplap, 1967. augusztus (24. évfolyam, 180-206. szám)1967-08-10 / 188. szám
"zis megteremtését. Délután a tanácskozás részvevői a Budapesti Műszaki Egyetem oktatóreaktoránaképítését tekintették meg."
Magyar Hírlap, 1969. január (2. évfolyam, 1-30. szám)1969-01-11 / 10. szám
"A reaktorünnepélyes felavatására ma délelőtt kerülsor. Az 1971—72-es tanévbenmár céljának megfelelően veszik igénybe az egyetemekoktatói"
Magyar Nemzet, 1971. június (27. évfolyam, 127-152. szám)1971-06-09 / 134. szám
A Rottenbiller utcai helyiség nagyobb és egy fokkal azért korszerűbb volt. A 47. számú ház földszintjén korábban az Odeon mozi üzemelt, ezt építették át Kodály Zoltán közbenjárására.
A stúdió kezdetben egy keverőasztalból, négy mikrofonból, a lemezvágó berendezésből és az erősítőből állt.
1976-ban az MHV-nak saját üzeme lett Dorogon, minőségi gépsorral, így a lemezek minősége is jobb lett. A nyolcvanas években megnyitották Törökbálinton a „P" stúdiót, ami már valóban korszerű volt.