Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
majdnem*: a fegyveres topikokban továbbra sem javasolt (értsd: engedett) a politikai eszmék futtatása, agitálás, győzködés! Ilyenekre ott van a politika fórumcsoport. Köszönjük megértésed!
Erre szoktam mondani, hogy: "Amikor te még csak csengettél, én már rég bicikliztem!" ;-)
A Paul Horn GmbH szerszámaival tengelyirányú előtolást alkalmazva szögletes kontúrok is kialakíthatóak esztergagépeken. Ezzel az eljárással akár sokszögű formák is létrehozhatóak. A munkadarab és a szerszám tengelyei egymáshoz képest eltolva állnak, és meghatározott sebességaránnyal forognak. Az eljárás és a hozzá kapcsolódó szerszámok külső és belső megmunkálásra egyaránt alkalmasak.
A közeledő névnapom alkalmával főztem egy kis rendhagyó vargányás-harcsafiléből készült hallét. Elég rendhagyó, bár készül gombás hallé, és nagyon finom lett! Lehet, hogy ennek folyománya a következő kérdés:-)
Ez egy leegyszerűsített videó. A négyszögletű lyuk fúrót próbáltam. Maga a kés nem drága, de maga a tok, amiben kalamol, az igen. Tákoltunk egyet a kipróbáláshoz, működik úgy is...
Külön kell választani azt, ha otthon megvan az erőforrásod, fölös időd, mint a tenger, és nem ipari mennyiségben kell valamit legyártanod. Vagy, erős késztetést érzel arra, hogy valami
egyedit alkoss magad örömére. Vagy, ha valamit nem kaphatsz meg készen, de nagyon kell - esetleg töredék áron - , akkor megalkotod magadnak.
Sokan ott tévesztenek irányt, hogy ha munkához kell valami - amit ráadásul vállalkozásban nyomsz - ott nagyon nem mindegy a költséghatékonyság, és a termelékenység.
De ebbe nem akarok elmélyedni, mert itt a fórumon max. pár tíz ember érti.
Hogy félre ne érts: maximálisan tisztelem a befektetett kreatív munkát, de helyén is kezelem! Ipari mennyiségben készítettem annó intarziás dobozokat üzleti partnereimnek, barátaimnak, amit
amúgy esélyük se lett volna máshol beszerezni netről, készen. De azok nem véletlenül készültek...
Ha van egy jól bevált technológia, azt nem kell túl gondolni!
Ha valaki vállalkozásba kezd, a legelső, kötelezően megtanulandó dolga az legyen, hogy nincs olyan, hogy "á, ez semmibe nem tart!" Ha 10 percet dolgoztál vele, az 10 perc munkád ára!
Ha valaki ezt nem látja át, az ne vállalkozzon, mert bukja a partit.....
Nekem valami kis filléres vacak van, mikor valamit hegeszteni akarok,és lényeges hogy ne mozogjon, akkor használom, nem kár érte. múltkor speckó hosszú gyertyakulcsot csináltam mert ami volt kicsi volt, a betonacél toldás meg egy beáldozott fél colos toldó + egy már kész T fogantyú összeállítása egyszerűbb volt mint kutatni a hosszabb kulcsotmés menni utána- ami esetembe amúgy se lett volna az igazi mert nem jött jól a csukló vég.