Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
majdnem*: a fegyveres topikokban továbbra sem javasolt (értsd: engedett) a politikai eszmék futtatása, agitálás, győzködés! Ilyenekre ott van a politika fórumcsoport. Köszönjük megértésed!
A sín egyenes hosszában. A semminél jobb, de nem jó.
A kaszaüllő minkét irányban ívelt.
A fába beszorított változat azért kellett, mert az kint a földeken is tudta használni a gazda. Annak a helye a szekér szerszámosában volt. Ha kellett kivette, beleszúrta a földbe, azon kalapálta.
A székes változat volt a fix, az otthoni. Azzal kényelmesebben lehetett a munkát elvégezni.
De nekem csak egy akác tuskóba van beleütve, az is megteszi.
Magára a műveletre:
Akkor nem érted a probléma lényegét - látszik, hogy sose csináltad.
Ha egy lemez-csíkot el kezdesz lapítani az egyik éle mentén, akkor azon az élen ki is nyúlik - ez természetes.
Hullámos lesz, sőt íves. Annak az anyagnak, amit elütsz - valahova mennie kell!
Karosszérialakatos. Már írtam, csak nem olvastad. 16-18 éves koromban sokat kovácsoltam édesapámmal, mivel ő kazánkovács volt. Most egy kis gépműhelyem van egy garázsban, ahol vannak szerszámgépek, és nem félek használni őket! ;-)
Melyik részére vagy kíváncsi a kiverésnek? Egy volt, és agyon tanult kollégám, erre azt mondta volna, hogy neki felsőfokú péniszkezelői tanfolyamról van papírja. Ha a kaszakiverés érdekel, akkor általában egy darab acélsínen szokták kikalapálni a kasza élét. Van aki az acélsín hosszára fekteti a kaszát és a sín tetején kalapálja ki az élét. Van aki keresztbe fekteti a kaszát a sínre, vagy valamilyen szögben kalapálja ki az élét a kaszának. Amit én láttam, az egy tök egyszerű eljárás. Ráadásul precíziós! Mindig ugyanakkora az ütés, és egyenletes ütemben történik. A szerszám pedig mindig azonos felületen kovácsolja a kasza pengéjét. Szóval ezzel sem kell majd bajlódnom. Ha jön a gazda, hogy kovácsoljam le a kaszáját, azt akár indikátor órával is ellenőrizni tudom a vastagságot 0.01 mm-er pontosan.
Szerintem elég kreatív mérnök vagy ahhoz, hogy kitaláld a technológiát a hideg kovácsoláshoz. Mellesleg, ha én kalapáltam ki egy autó elemét, azt nem a gipszelőbe vitték, hanem a fényezőhöz! ;-)
Karosszériásként megtanultam pont oda verni, és abban a szögben ahová kell a kalapácsaimmal. Egy kaszát kikalapálni nem nagy kihívás lenne nekem. De mivel már kitalálták a kasza kiverésének a gépesítését, hát a tököm vergődjön vele! Egyébként nem én akarok kaszálni mindenáron, hanem a helybéliek ;-) Egy kasza kikalapálása, -egyforma vastagságra- kb. két perc, és akkor többször mentem át a kaszán. Szerinted ezek után kézzel állok neki majd?
Az inda nem segítség, hanem egy tárhely, ahová felrakhatod a nagyobb képet is, de az itt akkor se fog látszani - csak linket tehetsz ki, hogy ott találhat az érdeklődő képeket.