“Változik a pénzintézet magyarországi neve is: Erste Bank Hungary helyett egyszerűen csak sátáni Erste lesz hivatalosan is, igazodva a hétköznapi szóhasználathoz.”
Még megvárom a februári EU curia döntést a lengyel devizahiteles ügyben, hogy szedhet e a bank kamatot egy semmis szerződés után, utána indulhat a per.
Ami téged illet, te köteles vagy az ERSTE-től visszaszerezni a kölcsönösszeg feletti részt (16 millió forint és kamatai) és kártérítés is jár neked a vagyoni és nem vagyoni károkért. Itt az ideje elkezdeni!
A luxusbank mindenképp nyer, mert az állam pénzét helyezi ki, ha jól csinálja, ugyanarra az ingatlanra 70 éven át szedi a kamatot - 70 éven át legalább 3x elköltöznek, 3x20 éves hitelt helyezhet ki. Mindezt mindenféle munka nélkül. Ha nem fizetnek az adósok, akkor elúszott az állam pénze, az állam újabb hitelt vesz fel - a bankoktól.
16 milliót fizettem vissza 2018-ig, a bank kért még 18,5 milliót, 14 millióban kiegyeztünk.
A vevő fizetett 36 millió forintot.
(Akkor már eur-ban írtam a számokat, mert eur-ban kaptam a fizetésem) "
Ha visszakapod a banktól a jogsértően kikövetelt pénzt, (16 milliót) akkor az jön ki, hogy a legnagyobbat te nyered, utánad jön az építési vállalkozó és legvégül a bank. Ha nem kapod vissza, akkor a bank és utána az építési vállalkozó, legvégül te.
Ezt jó lenne pontosan megtudni, hogy az ingatlan vásárlója valóban az ERSTE-től vett fel kölcsönt, vagy nem.
Elképzelhető olyan variáció is, hogy az ERSTE lobogtatta a biztosító előtt a papírt arról, hogy bedőlt a kölcsön, az adós eladta az ingatlant, és kár érte a bankot.
"É. Imre első vallomása még úgy hangzott, hogy nem is találkoztak a feltételezett gyilkosság napján M. Zoltánnal, ez többször módosult később."
Kovács Levente, a Bankszövetség főtitkára szokott hasonló módon hazudozni arról, hogy volt deviza a kölcsönök mögött. (Persze a valóságban nem volt.) Csak a tetvet nem zárják élete végéig fegyházba.