A topik egy notesz,illetve sokunk notesze egy helyen.Az elv az hogy mindenki beírja az eseményeket amit fontosnak tart:mit mikor ültetett,mikor oltott fát,mivel trágyázott,mivel permetezett,stb.Amiket egyébként a saját kis noteszébe ír hogy jövőre ne felejtse el.A különbség egy hagyományos notesszel összehasonlítva hogy itt mások jegyzeteit is olvashatjuk.A hozzászóló nevére kattintva és ott ezen topic-ban történt hozzászólások számára kattintva listázhatjuk a bejegyzéseit úgy hogy másoké nem látszanak.Így könnyű szűrni a jegyzeteket.Ezen okok miatt kérek mindenkit hogy napló szerűen írja hozzászólásait és a megbeszélést hagyjuk a Házi veteményes topicra.Remélem tavaszra már komoly segítséget jelenthetnek ezek a jegyzetek mindannyiunk számára.Jó jegyzetelést és sok sikert kivánok mindenkinek a kertészkedéshez.
,,Én nem vetek idén sokat, én aztán nem...'' :D :)
150 tő paprika tényleg nem sok :D
Én ma vetettem 7 pohárkába. Mindegyikbe van 3-4 szem, a két legerősebb marad, a többi elpusztul. Fajtát elfelejtettem (talán bácskai???), erőset nem vetettem, mert úgy tűnik tavaly elfogyott.
Arról volt szó, noteszbe nem offolunk, nem csevegünk!És mivel február igen rövid hónap, már túl vagyunk a derekán. Meg különben is: már mindenki vet itt mindent, és a paprikának ugye kell az idő. Padlizsánt vetitek már?
Lecsó paprikának való paprikából szedett mag. Bőven terem de nem nagy szemű így töltésre alkalmatlan, a húsa sem vastag ezért savanyítani sem igazi de lecsónak bő terméshozama miatt tökéletes. Fajtája ismeretlen.
Egy mezőgazdasági boltban, rédei mag, szólhattál volna előbb, egy zacskónyit tudtam volna nélkülözni. A paradicsomok nekem tavaly pár nap alatt kikeltek, azokkal megpróbálok várni addig amíg a paprikák elkezdenek bújni. De legalább egy hetet. (ha meg tudom állni)
A fényben csírázó magokat átlátszó műanyag süteményes dobozba vetem. Az alsó dobozt, amibe a földet teszem, használat előtt forró tűvel kiszurkálom. Belocsolom az általános virágföldet, tetjére szórom a magokat és ráhajtom a tetőt.
A doboznak jobb tartása van s természetesen a föld hőmérsékletének is jót tesz ha azt egy másik dobozba helyezem. A szeletelt húsokat fehér, sárga könnyű műanyagdobozokban szokták árulni a nagy áruházakban. Ez a doboz kiváló alátétnek.
Január 9-én elvégeztem a próbacsíráztatást a zacskón már lejártnak ítélt, de azért még esélyes magoknál.
A bazsalikommag csak egy réteg wc-papír-borítást kapott, ha egyszer fényen csírázik, de mégse száradjon ki. Kb. 20 fokos helyiségben vannak, ablakközelben.
Hahó Gábor! Ugy látszik rossz a szemüvegem (vagy más), mert a "nyurgulás"-t 'nyulrágás'-nak olvastam és azon poénkodtam (vagy inkább csak próbáltam) a 69. hsz.-ban. Elnézést, hogy elnéztem!