Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2016.02.07 -2 6 1278

A kérdés, 100% biztonsággal tudjuk, objektív vitathatatlan tény, hogy Móricz magyar nyelven beszélő indiánokat talált ott? Mi zárja ki azt, hogy hazudott?

Előzmény: emem (1274)
Vajk Creative Commons License 2016.02.06 0 2 1277

Ez a Háry Györgyné valami nagy mágus lehetett, mert a híres-hírhedt Treffort idézetet is csak hozzá tudták visszavezetni:)

Előzmény: Törölt nick (1272)
Vajk Creative Commons License 2016.02.06 0 3 1276

Ennél több mi kell ahhoz, hogy magyar legyen?:)

Előzmény: Törölt nick (1271)
emem Creative Commons License 2016.02.06 -2 1 1275

upsz, itt lehet, hogy akaratlanul is megvádoltam másokat, csak most olvastam el a kommenteket: az általad idézett hozzászólóban szerintem magát az "elnök" "urat" "tisztelhetjük".

Előzmény: emem (1274)
emem Creative Commons License 2016.02.06 -2 1 1274

"erről Móricz a levelezésében, sem "Európai népek amerikai eredete" c. tanulmányában nem ír"

dehogynem, a tanulmányban is, levelezésben is, illetve újságcikkben is ezt állította.

elképesztő, hogy ez a téveszme milyen erősen tartja magát az arra fogékonyak körében, hiszen még az elnök úr is ezt a butaságot szajkózta nem is olyan régen - gondolom, arra játszanak, hogy ha sokszor ismételgetik, akkor igazzá válik a dolog.

hát nem az, nagyon nem, és ezen a topikon ezt már nem is lehet elsütni, amit talán te tudsz a legjobban megerősíteni, lásd:

1017

< A vörösnek nevezett törzs nyelve, ma is érthető magyar ember számára, ha az nem ragaszkodik ahhoz, hogy a pesti szalonok Karinthy nyelvét hallja, mert biz akkor egy mukkot sem ért, Viszont ha valaki egy táj vagy nyelv járást ismer, akkor az akadálytalanul tud velük rövid pár óra múlva, ha kissé vontatottan is, de beszélgetni.>

1015  1011

<Voltam közöttük és tudtam velük beszélni magyarul anélkül, hogy tolmácsra lett volna szükségem.>

1009

Előzmény: Vajk (1269)
Törölt nick Creative Commons License 2016.02.06 -2 4 1273

Háry Györgyné egészen biztosan Háry János egyenesági utódja... XD

Előzmény: Törölt nick (1272)
Törölt nick Creative Commons License 2016.02.05 0 3 1272

"1. Csak és kizárólag Háry Györgyné állította azt a megalapozatlan képtelenséget, hogy Móricz János magyarul beszélt a shuar indiánokkal, erről Móricz a levelezésében, sem "Európai népek amerikai eredete" c. tanulmányában nem ír. "

Ja, kivéve, hogy Móricz színtisztán leírja az egyik levelében, hogy magyarul makogtak az indiánok :)

" vörösnek nevezett törzs nyelve, ma is érthető magyar ember számára, ha az nem ragaszkodik ahhoz, hogy a pesti szalonok Karinthy nyelvét hallja, mert biz akkor egy mukkot sem ért, Viszont ha valaki egy táj vagy nyelv járást ismer, akkor az akadálytalanul tud velük rövid pár óra múlva, ha kissé vontatottan is, de beszélgetni. Tudom, hogy ezt így nehéz elhinni, mert magam sem hittem saját füleimnek, s így nem kívánhatom Tőletek, hogy ezt elhiggyétek, viszont, mindezt le lehet és le kell ellenőrizni, nem egy vagy két nyelvésznek, de bárkinek módjában áll idejönni s meggyőződni mind erről...""

Előzmény: Vajk (1269)
Törölt nick Creative Commons License 2016.02.05 -2 4 1271

Erről a teóriáról még nem hallottam, hogy így konkrétan magyar. Azaz arról a verzióról igen, hogy Jézus pártus volt, hiszen az anyja Mária pártus hercegnő volt. És a pártusok a magyarok ősei vagy közeli rokonai, tehát így áttételesen volt "magyar"... szóval valami ilyesmi...

Előzmény: Vajk (1270)
Vajk Creative Commons License 2016.02.05 0 3 1270

És az hogy Jézus magyar?

Az nem hajmeresztő?:)

Előzmény: Törölt nick (1268)
Vajk Creative Commons License 2016.02.05 -1 3 1269

Aki nem olvasná el, egy komment a linkelt cikkből:

"Tisztelt Soltész Béla (író, társadalomkutató)!

A hangulatkeltő bevezetőjére reagálnék néhány gondolatban. 

1. Csak és kizárólag Háry Györgyné állította azt a megalapozatlan képtelenséget, hogy Móricz János magyarul beszélt a shuar indiánokkal, erről Móricz a levelezésében, sem "Európai népek amerikai eredete" c. tanulmányában nem ír. Ellenben azt kijelenti, hogy sok szavunk hasonlít vagy egyezik - ez a gyökrendszer azonossága miatt életszerű mindazon nyelvek esetében, amelyek megőrizték archaikus mivoltukat. 

2. Újfennt szerencsétlen dolog volt Golenya Ágnes kristályenergiás kijelentéseivel összemosni Móricz munkásságát, hiszen nem kell Önt sem nagyon győzködni arról, hogy ez két külön személy.

Ajánlom szíves figyelmébe a hamarosan bemutatandó "A Tayos legendája" c. ecuadori dokumentumfilmet, amely angol felirattal is elérhető lesz, így a későbbiekben megalapozott információmagra futtathatja fel a következő hasonló témájú cikkét.
www.facebook.com/leyendadetayos"

Előzmény: emem (1267)
Törölt nick Creative Commons License 2016.02.05 -2 4 1268

Valahol olvastam, hogy egyesek szerint olyan is történt. Hogy a Habsburgok amikor megtudták (egy időben a spanyol trónon Habsburg ház volt), hogy magyar nyelvű törzsek vannak Dél-Amerikában, odavezényeltek egy hadtestet, és lemészárolták, kiirtották az összes magyar indián törzset Dél- és Közép-Amerikában, amit csak találtak, a spanyol hadakkal kollaborálva. A Habsburg birodalomban élő magyarok elől természetesen eltitkolták. Ez az egyik leghajmeresztőbb legenda szerintem, ami a témában hozzáférhető...

Előzmény: emem (1267)
emem Creative Commons License 2016.02.05 -1 1 1267

Fejvadászok unokái

Az ecuadori dzsungelben élő indián törzsekről egy csomó legenda kering. Az egyik legviccesebb az a mendemonda, amely szerint rokonságban állnak a magyarokkal. Olyan gyöngyszemeket találhatunk az interneten, mint ez itt , amely azt állítja, hogy az Inka Birodalom titkos nyelve a magyar[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

Zsamozsazse Creative Commons License 2015.09.01 -1 2 1266

Tök jó lenne, ha ezt az amúgy is ingoványos témát, kóklerek és áltudósok nem rombolnák még jobban....

Előzmény: la.cumbre (1265)
la.cumbre Creative Commons License 2015.05.27 -2 0 1265

Törölt nick Creative Commons License 2015.02.20 -2 4 1264
Előzmény: Vajk (1263)
Vajk Creative Commons License 2015.02.20 0 1 1263

uccu, nyiss !

:)

Előzmény: Törölt nick (1262)
Törölt nick Creative Commons License 2015.02.20 -2 4 1262

off

A víz alatti dolgok, két fő részből állnak tudtommal. Az egyik a nácik és Sztálin tavakba rejtett aranyrúdjai (ezeket a tavakat úgy tudom jobbára örzik), kettő hajóbalesetek, elsüllyedt hajók roncsai által víz alá került kincsek... Ezekről én nem szóltam még... de már nagyon offok vagyunk itt... (kapni fogunk a seggünkre még a végén) Nagyon érdekes téma, nem nyitunk neki , egy "Elveszett, és elrejtett kincsek, víz alatt, föld alatt..." - vagy hasonlót..? ;)

Előzmény: Vajk (1261)
Vajk Creative Commons License 2015.02.19 0 3 1261

Kb 320 km az a szárazföldi rész....

Szerintem van mit keresgélni, de persze a logikáddal menjünk el az Antarktiszram ott biztos nem ástak még kincset, így aztán ha van,azt mi találjuk meg:)

Valami szakirodalomban olvastam, hogy a világ eddigi összes  aranytermelésének kb fele máig a víz alatt van.

Ha hülyeség, akkor nem én mondtam:) 

Azért pár példa...(megfejtés az utolsó képen)

Előzmény: Törölt nick (1260)
Törölt nick Creative Commons License 2015.02.19 -2 4 1260

off

Eme panamai út sztoriját, vagy inkább tán legendáját ismertem amúgy nagy vonalakban... nyilván konkrét helyek és jelek szintjéig nem... Azonban ha ott évszázadok óta nemzeti hobbi e kincseket kutatni-keresni (és gondolom nem csak nemzeti hobbi, hanem jó néhány nem helyi kalandori is átnyálazta már a releváns területeket...), hát csekély esélyt látok hogy ott még meg lehessen valamit találni, túl azon hogy ott aztán biztos vagyok benne, hogy vannak figyelő emberek, talán kamerák is, vagy távolabbról hőképpel, műholddal, radarral, akárhogy figyelgetik itt-ott a területet... aztán ott is ha egy detektort lóbázva rámlel a helyi közeg, valószínű köszönés helyett a műszerrel együtt surranóval úgy felrúg hogy a zacsim csokornyakkendőnek felmegy, és elásnak ott is jó pár évre, egy nagyon kellemes, ahol kedves latino mesztic és mulatt fiúkák teszik emlékezetessé és kellemessé napjaim... :D

Pont ezért írtam, hogy ilyen szem előtt levő helyeken sok értelme nincs már kalózok kincseit, meg egyéb rejtett kincseket kutatni, mivel már mindent megtaláltak, amit meg nem találtak meg, azt azért nem mert vagy nem is ott van ahol "tudjuk" hogy van, vagy úgy van elrejtve, hogy szinte lehetetlen megtalálni... Persze érdekes biztos ilyen helyeket, jeleket nézegetni, mint történelmi atmoszférájú dolgokat, mint mondjuk a Nagy Piramist is vagy hasonlókat... azonban igazán izgalmas, ha már kalózok aranya, inkább nekem olyan helyek, ahol még nem, vagy csak keveset kutattak és szinte biztos hogy található ott még valami, ha az ember ügyes... vagy szerinted ez a panamai kis ösvényke is ilyen hely még helyenként?

Előzmény: Vajk (1259)
Vajk Creative Commons License 2015.02.19 0 2 1259

Panamába azért van sok rejtekhely a szárazföld belsejében, mert a Távol keletről érkező spanyol hajóknak kisebb kockázatot jelentett kipakolni, a cuccot öszvérre rakni és átvinni a másik óceánhoza motyót, mint megkerülni a Tűzföldet.

E közben a cipekedés közben azért a katonák is kísértésbe estek, na az általuk elsikkasztott pár marék drágakő,porcelán selyem vagy fűszer (mert főleg ezt hozták Távol Keletről) került az ösvényíek mentén remnekül eldugott és titkos irányjelzőkkel ellátott vermekbe, barlangokba. Aztán persze a korai halandóság miatt akik cipekedtek, lehet elvesztek a következő szakadékba, vagy a hajóúton.

Na ezekneka kis vermeknek a megtalálása lett népi sport Panamában. Majd ha érdekel, mutatok érdekes,  rejtjelezett és kőbevésett ábrákat, amik a kincseket jelölik.

Más okból szerintem nem nagyon mentek a szárazföld belsejébe a kalózok, már csak azért sem, merta hajókról lerakodva nem voltak málhás állataik, tehát nekik kellett cipelniük a súlyos ládákat.

És azt már ők is tudták, hogy 1 kg arany sokkal nehezebb, mint 1 kg uszadékfa:)

Előzmény: Törölt nick (1258)
Törölt nick Creative Commons License 2015.02.19 -2 3 1258

"Elég távol van a szárazföldtől, ahhoz, hogy kalóz verem legyen."

Nade az nem biztos hogy annyira kizáró ok ám... sőt... pont most írtad, hogy Panamában jól be vitték, bizonyos okokból a szárazföldre a kalózok a motyót.. Szigeteken, part mentén és víz alá kincset rejtegetni, túl kézenfekvő, nem menő... Fekete Szakáll és kollégái körbefosztogatták Amerikát, a gyarmatokra voltak specializálódva... még Kanadában is van ugyebár kalóz verem... pont nemrégiben olvasgattunk a feneketlen kincsesveremről Kanadában egy félszigeten, amit szét furkáltak az utóbbi néhány száz évben, lassan metrót lehetne építeni ott a nagy likban, de mondjuk kincset kutya nem talált még.. (vagy tán az is lehet, hogy valaki már rég megtalálta és szép csendben elsettenkedett vele onnan izibe...)

Irtózatos mennyiségű vagyonokat és kincseket rekviráltak a kalózok, annyit, hogy országot akartak építeni maguknak, több helyen el is kezdték a legendák szerint ugyebár, sőt ugyebár volt jó néhány ismert kalóztanya, melyek idővel komoly kikötővárossá dagadtak és évtizedekig úgy is funkcionáltak... Még Afrikánál is hajózgattak, fosztogattak az Azorokon, Zöldfokon, sőt egyes legendák szerint nemhogy bemerészkedtek a Földközi tengerre, de végig utazták és áthajózva a Szuezin, még Madagaszkárig is elmentek. Nos, ekkora utazók lévén, túl nyilván túl triviális helyekre, túl nagy kincseket már nem igazán akartak rejtegetni, főleg hogy nyilván jó néhány vízi, szigeti rejtekhelyet újra felkeresve, néhol bizony kifosztva találták.... Hát mennyire szuperjó egy hatalmas föld alatti, alig ismert barlang labirintus tehát jó messze a parttól, buta (na és persze természetesen és nyilvánvalóan magyarul folyékonyan és ordenáré mód káromkodó... :D) vademberekkel körülvéve, akik lényegében védik is a területet úgy, hogy meg sincsenek rá kérve... és csak fegyveres brigádok jutnak át rajtuk... maga a tökéletes rejtekhely lehetett akár Fekete Szakáll, vagy más kalóz vezér számára egy ilyen hely ám (állítólag olyan gazdagok és jól felszereltek volna csúcs idejükben, hogy ilyen kis szafarik meg sem kottyantak nekik, még tán élvezték is, jókat lehetett fosztogatni még útközben és rabolni néhány szép bennszülött szüzet is mellékesbe....)... szóval szerintem vígan lehetett ám ez akár kalóz rejtekhely is, és ezt továbbra is fenntartom... ;)

Előzmény: Vajk (1255)
Törölt nick Creative Commons License 2015.02.19 -2 3 1257

off

Azt azért, mert köztudottan ugyebár a nácik árja atlantisziak, tehát valójában magyarok is nyilván és persze gyíkok is... Mé? Nem tuttad? :D

Előzmény: Törölt nick (1256)
Törölt nick Creative Commons License 2015.02.19 0 1 1256

"Atlantiszi ufós szíriuszi magyar reptillián föld alatti bázis helyett, inkább reális hogy esetleg pl kalóz rejtekhely volt a barlangrendszer.."

Áháhááá...a náczikat kifelejtetted :D

Előzmény: Törölt nick (1254)
Vajk Creative Commons License 2015.02.19 0 2 1255

Elég távol van a szárazföldtől, ahhoz, hogy kalóz verem legyen.

Panamában vannak olyan, a köztudatban benne lévő helyek, ösvények, ahol rengeteg arany, ezüst és drágakő van elrejtve.

Ezekből a rejtekhelyekből már találtak is néhányat, de sok még eldugva pihen, azonban ez (bár hajókról való kincsek), teljesen más ok miatt lettek a szárazföld belsejében eldugva.

Előzmény: Törölt nick (1254)
Törölt nick Creative Commons License 2015.02.18 -2 3 1254

Kérdés hogy a műszeres kutatásra adnak-e engedélyt. Szerintem kevés rá az esély...

Kalandorként kincsvadászkodni meg rizikós ilyen helyen... Dél-Amerikában ugyebár a legtöbb helyen előbb lőnek, mint kérdeznek, de legalábbis elásnak, mint Tóásót, egy "kellemes" latino böriben, ha észreveszik hogy kuttog az ember műszerekkel.... Amúgy gondolom, sem bekamerázva nincs, sem őr nem áll ott, tehát vannak időpontok, amikor elhagyatott a hely és vígan le lehet szépen nyugodtan titkon mászni.. lent meg már találjon meg a helyi pribék... sok sikert hozzá neki...! ;)

Atlantiszi ufós szíriuszi magyar reptillián föld alatti bázis helyett, inkább reális hogy esetleg pl kalóz rejtekhely volt a barlangrendszer.. az arany, ami esetleg felvillant valakinek netán valóban, az elrejtett kincs része lehet inkább....

Előzmény: Vajk (1253)
Vajk Creative Commons License 2015.02.18 0 2 1253

Az a "baj" vele, hogy böffentett valamit és azóta sokunk fantáziáját megmozgatja a dolog.

Hm... eredetileg azt akartam írni, hogy egyre inkább úgy tűnik, nincs ott semmi, de aztán meggondoltam magam. Mert attól,hogy félbolondok két vasdarabot ütögetnek a barlangban, még nyugodtan lehet ott bármi is. 

Az, hogy nem magyarok az ottani indiánok, számomra természetes. De amennyire beleállt ebbe  aTayos barlangos témába, az nekem azt mutatja, hogy ő hitt benne.

És hogy van-e ott valami? Nem tudom.

Az biztos, hogy már bárki lejuthat oda, aki befizeti a díjat, nem kuriózum lemenni  a barlangba. Nem titkos a lejárata, és még fotózni is lehet már benne:) 

Műszerek kellenének oda...

Előzmény: Törölt nick (1250)
emem Creative Commons License 2015.02.18 -1 0 1252

rossz helyen próbálkozol a tudományellenes nézeteiddel.

igazából sehol sem lennének jó helyen, de itt aztán, tekintve Móricz józan észnek ellentmondó hazugságait, még nevetségesek is.

Előzmény: Törölt nick (1244)
Törölt nick Creative Commons License 2015.02.18 -2 3 1251

Biztos az ott őrködő láthatatlan reptildroid ufókoknak toltak egy kis csúszómászó pízet... :D

Előzmény: Vajk (1246)
Törölt nick Creative Commons License 2015.02.18 0 1 1250

Szia Vajk.Bocs hogy túl durva voltam,de a tököm tele van a sok hazug emberrel.Amúgy mi a baj vele?

Vajk Creative Commons License 2015.02.18 0 1 1249

Nem az a baj vele, hogy cigány.

Előzmény: Törölt nick (1248)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!