Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Ez a pin elég régóta így van, a pint te adtad meg valamikor és ahhoz kell emlékem szerint ha új géppel vagy másik böngészővel jelentkezel be lásd a régebbi üzeneteket.
A mediterrán füge se bírja nálunk ,dobája lefelé a fügét ,pedig eddig volt öntözve is ,de holnap alá teszem a slagot addig amig le nem hörög a szivattyú !
Hát bizakodom, a kárszakértő(biztosító) megállapításai között az én leírásomból vett mondatok vannak a módosított helyre állítás indoklásáról(költségcsökkentés) na jó csövet csak 6m fizet de az minimális összeg. Talán mégsem lesz üres a zsebem. Remélem marad elég a zsebemben egy hosszú hétvégi baráti találkozóra. Évente jövünk össze valahol az országban volt GATE studios kör. Most Szatymaz a helyszín.
Ezeket vághatod ki ! Az öntözést is tanulni kell ,itt jelenleg kb 2 hetente 1-2 órára teszem alá a fának ,jelenleg a szórófejet de egy csappal lebutítva engedem csak spriccelni ,mert nincs víz a kutakban .
Ha moniliát kap az is egy idő után hazavágja és kb 15 éves kor tályékáig húzzák . Ez a rossz alanyok miatt van . A kertlábon az összes körte fa kiszáradt ,de megnéztem a többi sincs jó állapotban .
Ebben a hosszú szárazságban a közepétől kb. kaptak a fák legalább vödörnyi vizet, és a gyerekmedence vizét is gyakrabban cseréltem hogy az is oda kerüljön. Így viszonylag jól átvészelik, még termés is van, de az almafa így is elszórja idő előtt a termést. Szerencse hogy a kút jól bírja, lassan furdal a lelkiismeret hogy vagy 6-8? éve bele se kukkantottam. (ismerem a mondást, hogy ami jó azt ne piszkáljuk..)
Persze a remény hal meg lehet , de azért az ágacskát vágva mit látni ? Vagy a törzsén ejteni egy metszést s ott mit látni ? Mert ha már a tőrzsén a kéreg alatt is száraz ( ropi ) akkor már lehet a remény is meghalt . Persze lehet ,hogy tőről mint a te esetedben majd hajt . Csak akkor már sok a majd .
Amikor a fa gyorsabban párologtat, mint amilyen gyorsan a gyökér képes vizet felvenni, még locsolás ellenére is képes leszárítani a leveleit. "Légköri aszályban" van ilyen. Tavaszra nagy eséllyel feléled.
Dehogy bólogat. Ma du hívot a kárszakértő(48órán belül) pár szót kérdezett és kérte ha van több fotóm töltsem fel és kicsit bővebben írjam le az eseményt és a javítás mikéntjét. Ez ma megtörtént, állítólag ezután 48-72 órán belül dönt az összegről és utalnak. Jelezte igaz küldenek mailt hogy holnap helyszíni szemle de stornó mivel sok a munka és az én adatainból fog dolgozni.
Egyelőre dagadt kezem lett ,viz nincs ,ütni kéne tovább csak a kezem miatt állok épp ! Olyan rétegbe jutottam ami száraz mint a góbi sivatag és kő kemény ,hogy át tudok -e jutni rajta nem tudom !
Nekem tavaly egy új telepítésű szőlőm száradt ki, nagyon sajnáltam,és az idén pótolni akartam, és láss csodát, kihajtott,és most kb 1.5 méteres hajtásai vannak. Úgy hogy ne add fel, mint ahogy Gyuszi írta. a remény hal meg utoljára.