Keresés

Részletes keresés

n.tomika Creative Commons License 2014.11.23 0 0 294

Szia!

Már én is jobban vagyok, elfogadtam nincs mit tenni ellene, változtatni már nem tudok rajta sajnos. Igaz sokszor hiányzik, meg sokat gondolok rá, főleg hogy ő van a telefonom háttérképének beállítva és még azért is mert nap mint nap látom a kis sírhelyét! olyankor rá gondolok, végig fut az agyamon hogy milyen rossz hogy nincs de már jól tudom kezelni. Igaz van videom a menthetetlen rohamról, mert mikor még úgy gondoltam hogy nem lesz baj és kijön belőlle levideoztam hogy majd megmutathassam a dokinak, na azt még nem tudnám megnézni. sokszor nyomkodom a telefonom és mikor arra a részre kattintgatok azért még felzaklat főleg a tartalma miatt! De idővel majd elmúlik ezis! Hát más kutyákhoz nem tudok ragaszkodni  én se! Barátnőmnek is van kutyája, hiába ismerem 10 éve a kutyust, szeretem meg ő is imád engem de azóta hozzá se tudok ragaszkodni. Velünk az történt, hogy hozzánk csapódott egy kis kóbor kutya. Mivel én debreceni v agyok de van vidéken kis ház hát odavetődött hozzánk. nem tudtuk le se vakarni magunkról, ajánlgattuk mindenkinek, senki nem fogadta be, hiába zártuk ki bemászott, így megsajnáltuk és ott maradt. aztán beszaladt egy pótkocsi alá, nemtudjuk mi történt de kicsit sántikál így mégjobban megsajnáltuk így már marad, hogy meddig azt nemtudjuk, míg meg nem un minket és tovább nem áll. Továbbá ott ahol van télen csak hetente 2x vagyunk így enni, inni fog kapni de nem leszunk ott..... Hát sajnálom szegényt hogy nincs gazdája, etetjük,itatjuk, simogatjuk néha de ennyi! Hiába jön hízelkedni nem tudom magamhoz közel engedni! És nem is akarom.......

Örülök hogy sikerült túl tenned magad, kívánom hogy a mostani kutyust megszeressétek és bár pótolni ne pótolja a kiskutyádat de közel olyan kapcsolatot tudjatok kialakítani vele is. És persze egészséget kívánok a kuytusnak és neked is!

 

 

És mindenkinek csak jó egészséget és kitartást kívánok! Harcoljatok ez ellen a betegség ellen ameddig csak lehet.

Előzmény: goffi (293)
goffi Creative Commons License 2014.11.23 0 0 293

Szia!

 

 Jobban vagyok már, sikerült elfogadnom, hogy nincsen már, de kellett hozzá egy hónap. Nagyon hiányzik, de így vissza gondolva sokat szenvedett, nem volt egyszerű élete ezzel a betegséggel. Mi nagyapámhoz temettük el, azóta még nem voltam a sírnál, arra még nem szántam rá magam. Szeretnénk majd rá köveket venni, de kell még hozzá idő. Nagyon nehéz volt az első egy hónap, nem is gondolná az ember, hogy ennyire tud egy kutya kötődni az emberhez. Nekem az is sokat segít, hogy egyik ismerősöm jóban van a kutyusa tenyésztőjével és pont volt rá lehetőség, hogy onnan ellehetett hozni egy 3 éves kutyust, nem tenyésztik már tovább. Rám gondolt, mert látta, hogy mennyire magam alatt vagyok, plusz csak jó helyre adták oda. Átgondoltuk és arra jutottunk, hogy elhozzuk. Eleinte nagyon lelkiismeret-furdalásom volt, hogy nagyon hamar lett másik kutya. Nem is tudtam úgy ránézni, foglalkozni vele, sokszor megfordult a fejemben, hogy nem volt jó ötlet elhozni. De én nagyon sokat vagyok egyedül, van, hogy párom külföldön dolgozik. Mára már megszerettem őt is, örülök, hogy itt van, sokat segített nekem. Nem olyan szeretetet érzek iránta, mint kiskutyusom iránt, nem is hiszem, hogy valaha is fogok, de nagyon hálás kutyus, tiszta szeretet, nem lehet nem szeretni.Teljesen más, látszik, hogy ő egészséges, jó az idegrendszere.

Remélem Te is hamar megtalálod a lelki békédet. Kitartást kívánok.

Előzmény: n.tomika (289)
babyke1 Creative Commons License 2014.11.21 0 0 292
Goffi,Tomika remelem jobban vagytok mar,es lassan kezditek feldolgozni.. :((( mar ha fel lehet az ilyet valaha... :((((((((((
Szep Estet Mindenkinek!!
babyke1 Creative Commons License 2014.11.21 0 0 291
Szia!Nagyon sajnalom a kutyuskadat,szomoru ez a sok galiba.Mi is most emeltuk az adagot napi ketszer egyre,mert kethetente rohamozunk,mintha elo lenne irva.Este olyan sokaig tartott,hogy azt hittem soha nem.lesz vege,mar a kuptol kezdve a hideg vizes rongyig mindent megprobaltam.Voltunk vervetelen,kell az eredmeny a spect/ct-hez,akkor mar okosabbak leszunk.Azt mondta a dokim valoszinu valami terfoglalo dolog van a kis fejeben,arra kell a viZsgalat.En is megkerdeztem az etrendet,de azt mondta a kutyaknal nem mukodik a ketogen dieta,mar kiserleteztek vele dietetikussal.Adom neki a multivitamint,de nem jaculnak a dolgok.Szerintem,ha valami olyan dolog,pl. daganat,vagy viz,vagy barmi,ami a kis fejukben nyomja az idegeket,arra nem hasznalnak a "hazi praktikak".Ha szuletesenel fogva esetleg orokletesen epilepszias,lehet akkor lehet segiteni kisebb trukkokkel.De ez csak az en elgondolasom.En mar annyit olvastam,keresgeltem,a vilag vegere is elmennek,ha azt mondanak valamire,hogy hasznal,es meggyogyulna a kis Dragam.Ha veleszuletett dolog,akk olyannal lehet probalkozni,ami nyugtatja az idegeket.Erre szoktak gyogyszerkent a xanaxot javasolni,vitaminbol a B variansai,ami idegnyugtato,a magok,pl a mandula,dio,amiben van triptofan.Az enyem szereti.Estenkent szoktunk "mazsolazni".Jobbulast a kutyuskadnak!Szomoru,hogy ennyien vannak.. :(((
Előzmény: kicsibrigi (290)
kicsibrigi Creative Commons License 2014.11.21 0 0 290

Sziasztok!

most találtam rá erre a fórumra. van egy 2,5 éves angol bulldogom aki szintén epis 1 éve kezdődött nála, rendszeres gyógyszerezés alatt áll napi 2x1 tegretol és 1,5 levetiracetam teva + most kaptunk egy újat Huma-zolamide ezt ma kezdtük el 2x1/8-al, nyáron volt egy sorozatos roham percenként jöttek amiből altatással lehetett csak kizökkenteni ,sajnos rohamok közbe Strokot kapott akkor elvittem egy másik specialistához, javult is 2.5 hét után kibírtunk 38 napot rohammentesen, sőt 2 roham típus megszűnt ,viszont most műtötték elvileg köldök sérv és harder mirigy (szem) műtétnek indult de csináltunk előtte egy hasi ultrahangot ami során kiderült hogy egy 2kg-s "daganat" volt a lépe helyén, tesója szövetei. műtét után visszajött megint az egyik elhagyott roham típus arc izmok rángatózása,és megint 2.5 hetente van roham,azért kaptunk új gyógyszert is. most várjuk a csodát.

mivel próbáltok a gyógyszeren kívül segíteni nekik? olvastam diétát de dokim szerint  nincs értelme. vagy esetleg gyógynövények vagy bármi ami segít. szivesen veszem a tanácsokat, tapasztalatokat.

előre is köszönöm, és rohammentes szép napot mindenkinek!

n.tomika Creative Commons License 2014.11.08 0 0 289

Sziasztok!

Rég jártam erre felé....volt hogy benéztem,olvastam de írni nem volt időm.

Goffi! hogy vagy? hogy tellnek napjaid kutyusod nélkül?Sikerült már valamelyest feldolgoznod?

Szerencsére én sokat dolgozok, nincs időm semmire, és ez is segít, segített átvészelni a nehéz napokat, heteket. De még mindíg rossz!Nagy az üresség,és a hiány érzete. Sőt főleg akkor amikor nap mint nap látom a kis sírhelyét! ott ahol eltemettük, hogy már nincs megjelentek a macskák, a frissen fialt macska anyuka oda hordta a kölykeit is.... Az elmúlt napokban hozzánk szegődött egy valahonnan elkóborolt kiskutya is ami időről időre haza vagy nemtudom hova megy aztán meg nem tudom hogy hol jön be de megjelenik az udvarunkon isés le se tudjuk vakarni magunkról. Már megsajnáltam és megetetem, megitatom, de hiába teszek jót szegénnyel, nekem  nem jó érzés..... Remélem nálad jobb a helyzet!

Hát az ujjonan érkezetteknek csak azt tudom én is tanácsolni mint Goffi hogy ha van rá módotok, és lehetőségetek akkor forduljatok specialistához és ha csak nem ő ajánlja (bár kétlem) akkor a sevenalos, diazepamos kezelésket felejtsétek el! Nekünk a Diazepam semmit nem segített. Rövid nagyrohamoknál se vettük észre az elején hogy ért volna e valamit, de a végén mikor már mindent megpróbáltuk hogy mentsük a kis életét és mikor már semmi nam használat akkor vénásan is kapott Diazepamot nagy adagban,2x is és semmit nem ért!

Ha tudtok addig próbáljatok meg neki segíteni míg nem késő és ameddig még lehet...... mert a hiányuk(sőtt a szenvedésük is míg rohamozik) az fájdalmas dolog.

Kívánok minden kedves kutyatartónak roham mentes napokat, hónapokat. És Neked is Goffi! :)

 

goffi Creative Commons License 2014.11.04 0 0 288

Szia!

 

A csámcsogás, mereven nézés is roham. Jól látod, valószínűleg egyre nagyobb rohamaitok lesznek. Nálunk is így kezdődött. Először csak egy, majd két kisebb...végül már 8 nagy.

Keress fel egy specialistát, csak ő tud segíteni, ez a területe az orvostudománynak nem olyan fejlett még, hogy bármelyik állatorvos megfelelően tudja kezelni a kutyádat. A specialista a részletes elmondásaid alapján betudja határolni, hogy az agy melyik része lehet érintett. Jó ha van róla videód, mert sajnos minden részletet nem tudsz megjegyezni, de olyan kis dolgok is rengeteget számítanak a diagnózis felállításában, amire Te nem is biztos, hogy az adott helyzetben oda tudsz figyelni.

Ami biztosan kimutatja a gócpontokat az a Ct, de ez sajnos nagyon drága. 

Előzmény: Vitszus (286)
Csillámszóró Creative Commons License 2014.11.03 0 0 287

Sziasztok!

 

Minden kutyusnak mielőbbi gyógyulást kívánok!

 

Érdeklődni szeretnék, hogy van e közöttetek olyan, akinek a kutyusának agydaganata volt/van és ennek a következményeként jelent meg az epilepszia?

 

Amennyiben igen, milyen más tünetet tapasztaltatok ami felhívná a figyelmet a betegségre?

 

Köszönöm

Vitszus Creative Commons License 2014.11.01 0 0 286

Sziasztok!

 

 

nekem egy mopsz-pincsi keverék kiskutyám van, kb 4 éves (talált kutyus igy saccolni tudjuk az életkorát) és januárba lesz 3 éve hogy velem él. okt.24-én Őt is elérte egy ilyen epilepsziás roham....Eddig nem volt ilyenünk, de a hosszú hétvégén sokat utaztunk és valószinű a fáradtság és a sok idegen hely válthatta ki belőle a stresszt amitől rohama lett.

Nála szájhabzás és rángatózás nem volt,de lemeveredett,oldalra dőlt,izmai megfeszültek,a szemei semmibe meredőek lette,tekintete zavaros volt és nem volt magánál..percekkel később pedig magához tért,hányt és szédelgett egy darabig.

Szerintetek most tünetmentesen is megállapitható nála ez a betegség? Előzőleg volt már nála sok viz fogyasztás, illetve csámcsogások éjszakánként, illetve néha elmereng.. ezek is rohamszerü dolgok? számomra totál ismeretlen ez a betegség,és szomorúan olvastam a hozzászólásaitokat,tapasztalataitokat kutyusaitokkal kapcsolatban...szerintetek ezek után ujabb rihamokra számithatunk?

goffi Creative Commons License 2014.10.31 0 0 285

Köszönöm szépen. De, sajnos nálunk nagyon nagy volt a baj, próbáltuk kezelni, mindent megtettünk, eddig bírta szegénykém. Arra én sem számítottam, hogy ilyen hamar bekövetkezik a baj, annak ellenére, hogy tisztában voltunk vele, előbb-utóbb ez lesz.

Sokat gondolkozom rajta, hogy vajon neki jobb-e így. Néha arra jutok, hogy így legalább nem szenved, nem fáj neki a kis feje. Néha viszont önző vagyok és "haragszom" rá, hogy ilyen hamar itt hagyott. Ő a rohammentes napokon is sokat volt nyugtalan, nem tudott rendesen és nyugodtan pihenni, sokszor egész éjszaka fent voltunk. Most már fentről vigyáz ránk és végre Ő is megtud pihenni...nagyon hiányzik.

Előzmény: babyke1 (283)
goffi Creative Commons License 2014.10.31 0 0 284

Én csak annyit tudok javasolni -tényleg-, hogy keress fel egy specialistát, csak ők tudják ezt kezelni és a megfelelő gyógyszert beállítani. Nem olcsó maga a vizsgálat, de ha egyszer elviszed utána folyamatosan tartod a doktorral a kapcsolatot telefonon és e-mailben. Mindenben segítenek, megtanítják hogyan kezeld a rohamokat. Sajnos csak így tudod neki megadni a lehetőséget a tünetmentes életre. Sajnos most két olyan példát is olvashattál, ami nem jól végződött, de rengeteg kutyus tud együtt élni ezzel a betegséggel. Pozitívan kell hozzá állni és felkeresni a megfelelő orvost. Sok szerencsét kívánok!

Előzmény: Dudás Pálné Gyöngyi (282)
babyke1 Creative Commons License 2014.10.23 0 0 283
Oszinte reszvetem!! :((( Azt hittem Nalad "nem ennyire" nagy a baj.. :((( en ma,vagy inkabb holnap hivom fel a doktornot,h emeljuk a gyogyi adagot,m vannak olyan napok,h egymas utan,m ma is tegnap is,vagy hetente kethetente rohamozik.Ma reggel raadasul mikor megmerevedett a kis teste olyan kinkeserves nyogo fajdalmas hangot adott ki,hbsirva fakadtam.Kicsinal engem is a betegseg,annyi pozitiv,hofy en 24 orat vele tudok lennei,mar nagyjabol kiismertem mi hozza elo nala,mikor varhato.Tegnapelott este is szolt.Annyira bokdosott mikor lefekudtem aludni,nem.ertettem mit akar.Es mar kezdodott is.Ok megerzik.
Sajnallak Titeket oszinten,nem is lehet ilyenkor mit mondani,en erre nem is gondolok.Termeszetesnek veszem,h meg javulhat,hogy beallhat olyan allapotba,amivel rohammentes lesz,lehet.Szebb napokat kivanok,az Isten nyugosztalja a kis Dragaitokat!
Dudás Pálné Gyöngyi Creative Commons License 2014.10.19 0 0 282

Hogy érted azt: többet árt, mint használ.A Sevenál és Diazepan mire gondoltál kérlek fejtsd ki nem értem???,

Előzmény: goffi (276)
Dudás Pálné Gyöngyi Creative Commons License 2014.10.19 0 0 281

Részvétem borzasztó  hogy lelkes gazdik tehetetlenek vagyunk.

Előzmény: n.tomika (278)
Dudás Pálné Gyöngyi Creative Commons License 2014.10.19 0 0 280

Kedves kutyatartók!

Nagyon köszönöm a hozzászólásokat.Legalább éreztem, hogy nem csak én vagyok egyedül ezzel a nehéz problémával.Én is érzem és tudom ,hogy ő se fogja sokáig bírni, de nem akarom őt idő előtt elaltatni nem visz rá a lelkem olyan mintha megölném gondolni se akarok rá!! Csak az a baj, hogy ő és az egász családom szenved remeg hányik elájul néha pedig mintha nem is lenne beteg ímádni való pajkos anyi örömöt hoz nekünk nap mint nap ahogy bújik örül szalad elénk várja akaját ímád enni kéregetni színte hív játszani szalad az autóhoz vigyük egy kört el se tudom képzelni nélküle a n apokat.Minden nap úgy índulunk el dolgozni és a gyerek a suliba vajon mi volt vele amíg hazaérünk mindenki szó nélkül felmos takarít etet ül mellette órákat ha kell nem alszunk éjjeleken át .probálkozunk hátha még alakulna egy ídejig vannak még csódák legalábbis szeretném ha lenne???

Sajnálom, hogy páran már vagytok akiknek elvette az epilepszia a kiskutyáját.

Mi junius óta szenvedünk.Nem tudni meddig ?-?

Együttérzek  veletek tényleg az a jó hozzállás hogy már nem szenved!!!

Én is eszt mondogatom magamban ha eljön az ídő mát nem tehetek mást úgysem.

goffi Creative Commons License 2014.10.13 0 0 279

Köszönöm szépen.

 

5 napja egyfolytában bőgök, ha itthon vagyok. Ma ezért munka után mentem is el itthonról, nem bírom már.

Én is többet dolgozom, nagyon sok munkám van, szerencsére nincs időm közben gondolkozni.

Sajnos mi nem raktunk mellé a sírba semmit sem, annyira hirtelen történt az egész. Vettem egy dobozt és abba beleraktam a legkedvesebb dolgait és elraktam emlékbe. A gyógyszereket elküldtem ismerősnek, a többi cuccot pedig  noénak küldöm el.

Valóban szörnyű ez a betegség, én is belebetegedtem már teljesen, annyira borzasztó, hogy nem tudtunk rajtuk segíteni. Az én kiskutyám még nem is volt 3 éves, 25-én töltötte volna. Sokat nézegetem a képeit, de nem bírom ki bőgés nélkül.

Az az egy vigasztal, hogy már nem szenved, nem fáj neki semmi sem.Sajnos ő 2 roham közötti idöszakban is nyugtalan volt. A gyógyszerek segítettek, de  nem volt az igazi. Így visszagondolva már kiskora óta látni lehetett, hogy baj van, de mi betudtunk annak, hogy biztosan ennyire hiperaktív. Mondogattuk párszor, hogy ez nem normális, de nem gondoltam volna, hogy ez állt mögötte. Próbálok megnyugodni és lezárni ezt az egészet. Nagyon hiányzik és sohasem fogom elfelejteni az én kicsikémet.

 

Előzmény: n.tomika (278)
n.tomika Creative Commons License 2014.10.13 0 0 278

Szia!

Nagyon nagyon sajnálom! Fogadd Őszinte részvétemet!

Igazából Kívánok neked nagyon sok kitartást,erőt mert elég kemény dolog feldolgozni hogy már nincs! Nekem pont ma 3hete hogy elment, ezek a hétfői napok és az elaltatás időpontja még mindíg nehéz időszakok. Kösd le magad, én sokat dolgozok azóta nemnagyon van időm semmire így kicsit elvonja a figyelmemet is! Próbálj nem sokat rá gondolni, vagyis ha pedig rágondolsz fogd fel úgy hogy szegényke már nem szenved tovább és ha úgy van ahogy a dokid mondta akkor biztos álmában kaphatta a rohamot és így nem szenvedett! Én is így próbálom meg felfogni az egészet! Hű és kedves kiskutyám volt sokat,sépen élt, a végén kicsit betegesen, de nem sokat szenvedett, és már nem is fog többet!

Szörnyű ez a betegség!!!!!!! amíg nem tapasztaltuk meg, nem is sokat tudtunk róla, és ahogyan tapasztalom,hallom ez az agybaj hamar el is viszi őket!

Én még aznap este,éjjel mikor eltemettük mellé raktam szinte mindenét, maradt ki egy pár dolog, de egyszerűen azokra szörnyű ránézni! Valahogy ha csak a képét nézegetm jobb érzés, mint amikor a táljával találkozok!.......

Még egyszer nagyon nagyon sajnálom! Fel a fejjel!az idő majd segít! Fogd fel úgy hogy már nem szenved szegényke tovább! Tudom nehéz, de hatásos! Tudtuk mire képpes ez a betegség, számítottunk is rá, de én se gondoltam volna egyikőnk esetében sem hogy ilyen hamar bekövetkezik!!!!!!!! Nemtudnám megmondani hogy az én esetem jobb e vagy a Tied! Nem tudom! Nagyon rossz volt nézni ahogy szegény 17órán keresztűl rohamozik és nem tudunk neki segíteni, de legalább addig is még velünk volt, igaz csak testileg! Akkor a te esetednek jobban örültem volna, de most belegondolva nemtudom!

Sajnálom!

Azért még énis felnézegetek, még majd ha lessz erőd írj!

Szia

Előzmény: goffi (277)
goffi Creative Commons License 2014.10.09 0 0 277

Szia!

 

Sajnos mi is feladtuk a harcot, legyőzött minket az epilepszia. Imádott kiskutyám október 8-án örökre itt hagyott bennünket. Elmondhatatlanul hiányzik, hatalmas űrt hagyott maga után. Borzasztó érzés volt úgy haza jönni, hogy nem várt itthon senki, a játékok a kosárkájában, a fekhelye a szokott helyen, de már üresen. Nem tudom mikorra tudom ezt feldolgozni, de jelen pillanatban csak bőgni tudok és a plüss kutyáját ölelgetem és szagolgatom. Tudtam, hogy előbb vagy utóbb eljön ez a pillanat, de bíztam benne, hogy van még időnk. El sem tudtam tőle búcsúzni és mondani neki, hogy mennyire szeretem.

Sajnos nem voltunk itthon, délben találta meg párom. Roham közben ment el. Egy rohama lehetett, mert nem volt felfordulás, nyoma annak, hogy vergődött volna. Mögötte volt egy adag kaka, előtte habos nyál. Doktornő szerint annyira rossz állapotban volt, hogy valószínűleg gm alatt beékelődött az agy, elvesztette az eszméletét és leállt a légzőközpontja, ez 1 perc alatt elviszi a kutyát. Remélem így volt és nem szenvedett. Elég ramaty érzés így is, hogy egyedül kellett ezt végigcsinálnia.

 

Rengeteg gyógyszer maradt meg, egyik ismerősöm kutyája epis,így azokat neki adom. A megmaradt dolgaiból a legkedvesebbeket elteszem, a többit elpostázom a fajtamentésnek. Még nem volt erőm ezeket megtenni, minden a helyén van. :(

Előzmény: n.tomika (274)
goffi Creative Commons License 2014.10.05 0 0 276

Szia!

 

Sajnos sok mindent nem tudok hozzá fűzni, de azt ajánlom, hogy minél hamarabb keress fel egy specialistát. A sevenalt és a diazeamot pedig én elfelejteném a helyedben (mi is ezzel kezdtük), többet árt, mint használ.

Előzmény: Dudás Pálné Gyöngyi (275)
Dudás Pálné Gyöngyi Creative Commons License 2014.10.04 0 0 275

sziasztok kedves kutyatartok új vagyok itt.

szeretnék egy kis segítséget kérni van egy francia bulldog kiskutyám aki most 3 éves de elkezdödött a kálváriám tehetetlen vagyok várnám bárki hozzászolását ötletét ebben a témában

ez történt velünk

Felakad a szeme, félkör alakban eldől összeesik.nem kap levegőt fulladozik.Néha bepisíl önkéntelenül.
Görcsöt kap remeg elájul nincs magánál.
Több esetben evés közben kapja el a rosszullét nyelésnél.Utoljára egy motor ijesztette meg attól lett rosszul.
2014.07.06.-an látta először a kutyust ,egy nagy rohama volt megijedt a cross motortol összeesett ,elájult görcsöt kapott  habzott a szája aznap már úgy találtuk reggel, hogy nem tud lábra, állni nem eszik iszik beteg a roham este jött. Megállapítást nyert ,hogy ez epilepsziás nagy roham.Korábban már voltak rohamai kisebb ,ájulásosak,görcs odapisilt is, de mindig magához tért nyugtatás simogatás után,ezek egyre  többször jöttek elő amit már mi is láttunk.Kapott 4 szúrit magas volt a hőfoka 44 lekellet vinni 37 ig borogatás lázmérés 2 napig nagyon beteg volt.
Elkezdtük a gyógyszer szedést
2014.07.07.hétfő   napi fél tab Sevenal 100mg minden reggel
Roham esetén Diazepam Desitin 5mg végbéloldat
Most jól van roham eddig nem volt telefonos  beszélgetés  hétfön.
2014.07.21. a mai napon pierre gyógyszerét csökkentettük 1/4 tablettára.
kéthét mulva telefon
álltalános állapota jó 2014.07.30.evés közben fulladozik öklendezik köhög majd megakad atorkán a falat fél kör alakban összeesik felakad a szeme kékül a nyelve bepísíl de nem eszméletlen hall csak megmered pár percig kítépem a szájából a húst kábé 5percig fekszik aztán főláll jól megijedtünk mind a ketten ez csak férenyelés volt nem roham.
2014.08.06.án oltás gyógyszer csökkentése napi 1/8 tab sevenál.
Nem vált be a csökkentés 8.22 vissza álltunk 1/4 tabira Píeer rosszulvan szédül nyálzik hány közérzete rossz.
2014.09.09.én píeer hányik 1,5 napig minden kijön zihál melkasa ver nagyon rosszul van sokat íszik próbál enni nagyon legyengül .másnap kezd enni kevesebbet nyálzik jobb kedvű.már szaladgál kicsit.-
2014.09.17.től visszaállunk 2x1/4 tablettára sevenal 100mg os közérzete talán jobb de folyton hányik evés ívás útán.
10.1 Píeer összeesik eldöl elájul remeg habzik szája hörög kifeszítjük száját kisídö múlva feláll kezd járni.
2014.10.4.délelött 5X elesik eldől szédül remeg öklendezik nem tud enni egyszer iszik 16 órakkor sikerül 1 tubus
Diazepan Desitin 5mg ost felnyomni neki  nagyon bealszik 2 órán át pihen talán jobban lessz

n.tomika Creative Commons License 2014.10.01 0 0 274

Sziasztok!

Köszönöm a részvétnyílvánítást...........:(

 

Sajnálom hogy nektek is küzdenetek kell ez ellen a csúny betegség ellen. De ne adjátok fel! jó lenne ha még én is azt írhatnám, hogy ma volt egy rohamunk ésmár jobban vagyunk......de,...... mind1!

 

Én Milgammát adtam a kutyámanak, Teó nak (Teofil), 2x1 szemet, ezt ajánlotta a doki, de hogy segített e vagy nem, azt nemtudom! a végén már nem! Igazából március óta szedte, de a doki elmondása alapján az csak vitamin.....ahoz képpest drága, viszont ha ezt veszed neki akkor érdemes a 100szemes kiszerelést venni mert 70szemes áráért adják!ami 7000ft.

Hát ez a 2hét tényleg egy mumus. nekünk felváltva váltakozott a 2 hét és az egy hét. a végén már napra pontosan hetente voltak rohamok!

Nem is tudom mit írjak...számomra olyan üres lett ez a téma, de ha tudok szívesen hozzászólok a beszélgetéseitekhez, szoktam olvasgatni, csak még írni nem nagyon tudok mit!

Itt maradt a nyakamon a sok gyógyszer....meg minden.

Nemtudom írtam e már, lehet, de nemtudom, a lényeg, hogy 4 nappal a kutyám halála előtt beszélgettem egy epilepsziás emberrel, aki elmondta igaz már rég óta nem volt rohama, de igazából roham alatt nem érez semmit, kikapcsol. már csak azt érzi mikor felébred hogy kicsit kábult, szédűl esetleg fáj a feje... kicsit megnyugtatott,úgy gondoltam hogy akkkor nem is olyan vészes ez a betegség, vannak a rohamok, kijön belőlle és minden megy tovább semmi baj nem lesz! igaz nekünk nem sokáig tartott ez az álom..... de kívánom hogy ez adjon nektek is erőt és kitartást.

Várom a fejleményeket és ha tudtok írjatok, hogy hogyan is vagytok!

Szép napot Nektek!

babyke1 Creative Commons License 2014.09.30 -1 0 273

Amúgy nyár óta szedi.Június óta.Áprilisban kezdődött neki, addig csak fogyatékos orvosok látták, akik bogárcsípésre meg ki tudja mire fogták.Májusban kezdtem el keresni egy szakértőt, mikor már szinte napi szinten jöttek elő nála, volt, h naponta többször.És senki nem csinált semmit!!!Nem egyszer éjszaka rohantam vele az ügyeletre taxival, volt, h éjszaka többször.És nem történt semmi.Őrá nincs hatással az időjárás, vhogy másképp működik, próbálom kitapasztalni, de nem egyszerű.Mikor épp mi váltja ki.

babyke1 Creative Commons License 2014.09.30 0 0 272

Kétszer fél tegretolt, és kétszer egy egész Levetiracetám-ot.Mostanában ráaadásul azzal übereli, hogy hajnalban mikor kikelek az ágyból, h kimenjek a mosdóba, elkezdi.. Már mikor ébredek, azon zakatolok, h ki merjek e menni mellőle. De viszont meg reggelig nem húzom ki, h ne pisilőzzek. :D tök vicces, nem tudom mi váltja ki nála, pedig nem megyek el otthonról, meg semmi, visszafekszek utána aludni, de mégis.Már félek reggelente otthagyni.Ez tuti valami pszichés dolog.Ki tudja mi játszódik le a kis fejükben.Próbáltam az étrendjével variálni, de csak azt értem el, h jól meghízott.Szóval most fogyi van. Zakatolok, félek attól, h rosszabodik, és egyszer nem tudunk belőle kijönni.Annyira féltem őt.. Segítenék, de nem tudok hogy, olyan ro.. dt egy betegség ez.. :((((( Utánaolvasok azoknak amiket írtál, Köszönöm!

Előzmény: goffi (271)
goffi Creative Commons License 2014.09.30 0 0 271

Ti milyen gyógyszereket és mióta szedtek? Ez a két hét egy mumus, mi is annyi időközönként rohamozunk.

A Milgammát szokták adni vagy olyan vitamint, ami sok B vitamint tartalmaz. A Luposannak van egy olyan táplálékkiegészítője, ami bolha, illetve kullancsok ellen véd. Az tele van minden féle B vitaminnal, nekem azt ajánlotta doktornő.

Előzmény: babyke1 (270)
babyke1 Creative Commons License 2014.09.29 0 0 270

Atya Isten!Részvétem n.tomika!!Nagyon sajnálom a kutyusodat!!!! Sírtam a leveleden. :((((( én belehalnék, ha a kis majmommal történne valami.Én most akarom felhívni a dokinőt, mert kezdenek állandósulni a rohamok.Rendszeres két hétre kezdünk ismét beállni.Olvasgattam, milyen idegerősítőt adhatnék neki pluszban, ami nem gyógyszer, de esetleg jót tehet neki.Tudnátok ajánlani valamit, ami bevált, esetleg használ?

Előzmény: n.tomika (268)
goffi Creative Commons License 2014.09.26 0 0 269

:( Én is ezt tettem volna a helyedben, lehet, hogy még hamarabb is, nem tudtam volna nézni. Meg is beszéltük itthon, hogy ha ilyen eset lesz nálunk, akkor mi is elaltatjuk, nem egyből, nyilván próbáljuk kihozni a rohamból, de több óra sikertelen próbálkozás után megtennénk. De szerintem nekünk nem húzódna el odáig, mert megfulladna. Ő eleve ilyen fajta, alig van orra, nehezen veszi a levegőt. Rohamok után meg aztán pláne. Mi nem helyi állatorvoshoz hordjuk, ezért kiírtam egy itteni állatorvos telefonszámát is, ha ne adj isten szükség lenne rá....

Az a helyzet, hogy az agya 60%a víz, illetve a homloklebeny és a halántéklebeny is részben elsorvadt neki. Ez azt jelenti, hogy kb olyan lesz, mint egy alzheimer kóros ember. Nekik is elsorvadnak ezek a területek. Értelmileg fog leépülne, vis elbutul. De elméletileg így is tud élni, mondta doktornő, hogy van olyan betege aki nála sokkal rosszabb helyzetben van és szépen éldegél. Ha szerencsénk van, akkor ez az új gyógyszer hatásos lesz és akkor a levetiracetam tudja regenerálni ezeket az elhalt részeket.

Majd ha lesznek fejlemények akkor megírom.

Előzmény: n.tomika (268)
n.tomika Creative Commons License 2014.09.26 -1 0 268

Szia!

Hát......... nem is tudom mit mondjak! Kegyetlen és qrva szar érzés! Nagyon nagyon hiányzik! Olyan rossz hogy nincs ott sehol, vannak pillanatok amikor még úgy csinálok mintha élne, de abban a pillanatban rájövök hogy már nincs velem. Szóval még nem tudatosult teljesen. Hiányoznak a megszokott napi többszöri séták. Szinte mindenét amit hírtelen találtam eltemettem vele, de mégis lépésről-lépésre belebotlok a dolgaiba.( tálja, tápja, májkrém-mert a gyógyszereket azzal vette be), szóval egyszerűen szörnyű. Ha rajta gondolkodok akkor nagyon rossz. De egy nyugtat, és pedig az, hogy sokat szenvedett, de már nem szenved legalább többet. nagyon szépen aludt el, nem voltak fájdalmai már.Igazából már az első roham óta nem is volt magánál...legalábbis remélem!

Hát én nagyon ellene voltam az elaltatásnak, de abban az esetben amikor tudod hogy már menthetetlen és szenved, esetleg még fájdalmai is vannak, akkor szerintem ez a legjobb megoldás. Valahol énis reménykedtem benne, hogy esetleg ha megkell történnie akkor ne én mondjam ki a vége dolgot, hanem mivel skoan mondták hogy gyenge a szíve akkor reménykedtem hogy az nembírja majd és ezzel tudatosodik bennem hogy vége szegénykének, de  pont nem így történt. Küzdött szegény, 17órán keresztűl, azt mondta a doki már 2 maratont lefutott, és remélem nem, de lehet hogy szenvedett. Úgyhogy meg kellett hoznom egy nehéz döntést, de nem bántam meg-vagyis nemtudom, de úgy érzem. Szépen halt meg. Szerintem ha megvárom hogy ő adja fel és utolsó erejével hörögve még levegőért kapkodjon akkor szerintem az lett volna az iagazi szenvedtetés. És ami még borzasztó, hogy úgy halloattam hogy olyankor csúnya halott is lessz, mert úgy marad ahogy meghalt. Szerencsére nekünk olyan volt mintha csak szépen aludna. Szegénykém szép halott volt. Kapott is egy szép sírt....................... Hát kimondhatatlanúl szar érzés!

 

Minden esetre nem untatlak tovább, bár jó kicsit kibeszélni magamból, de nektek viszont kívánok minden jót, és javulást! Örülök, hogy tumort nem találtak, az akkor jó hír.nem? vagy attól még elhalt rész lehet az agyában? és akkor most a tegretolt el kell kezdeni leépíteni? Hát nekünk a levetiracetam nem derült ki ért volna e valamit, mert csak a recept van meg, még vártunk rá, de már nem kell.

Minden esetre még 1x kívánok minden jót és szépet! És várom a fejleményeket, azért még itt leszek!

Előzmény: goffi (267)
goffi Creative Commons License 2014.09.25 0 0 267

Szia!

 

Hogy vagy? Hogy viseled kutyusod hiányát? Sokat gondolok rátok, annyira sajnálom, hogy így végződött.

 

Megkaptam a ct eredményét. Tumort nem mutatott ki szerencsére, de minden más rosszat igen. Elég sz@r a helyzet, nagyon sok a víz a fejében, mindenhol gócpontok vannak. A szíve és a tüdeje körül nagyon sok a zsír, le kell fogynia legalább 5 kilót. Most kipróbálunk egy új gyógyszert, ami sok ilyen helyzetben javulást hozott. Ha ez nálunk is így lesz, akkor a levetiracetam is elkezdheti az elhajt sejtek regenerálását. Vagy vmi ilyesmi, kicsit bonyolult. Szóval a lényeg az, hogy az új gyógyszerrel van esélyünk 2-3 hónapos rohammentességre. 

Előzmény: n.tomika (265)
goffi Creative Commons License 2014.09.24 0 0 266

Annyira sajnálom. Fogadd őszinte részvétemet... :(

Szerencsés vagy, hogy 11 évig veled lehetett, annak ellenére, hogy öreg korára lett ez a betegsége.

Sajnos én is ettől félek, hogy nálunk is pont így fog végződni, hogy nem tudjuk kihozni a rohamból.

Holnap lesz eredmény, mindenképpen írni fogok. 

 

Előzmény: n.tomika (265)
n.tomika Creative Commons License 2014.09.24 0 0 265

Szia!

Sajnálom, hogy így jártatok, és várom majd a pontos eredményeket amint megvan!!

 

 

Hát sajnos mi eddig tudtunk harcolni ez ellen a csúnya betegség ellen. Az én drága, tündéri, aranyos, hűséges...... (nem is tudom meddig sorolhatnám) kiskutyám 2014.09.22én 17.15perckor meghalt.....................

 

Hétfőn hajnali 1 órakkor kezdődött nála egy roham (vagyis éjszaka volt, mindenki aludt és akkor vettük észre), ami az elején ugyanúgy kezdődött mint minden másik esetben. Megkapta a kúpokat és már csak lihegett, aztán jött még egy roham, meg még egy, hiába adtam neki bármit, kapott kúpott 3x is, kapott levetiracetam ot külön fecskendővel a szájába spriccelve semmi nem segített. csak jöttek a nagyrohamok! Aztán az egyik roham után vettem észre, hogy a jobb oldali szeme el kezd rángani, vagyis nem a szemgolyó, hanem a szemhéj és körülötte minden, majd idővel a jobb füle is, majd még kis idővel később az első és végűl a hátsó lába is.folyamatos idegrángása volt.hajnalban hívtam a dokinkat, mondta hogy úgy néz ki itt a vég, szerinte nem sok esélye van tovább. Hívtam a Debreceni állatorvosi ügyeletet, és kihívtam egy dokit. Ő Diazepam oldattal nagy mennyiségben vénásan próbálta lenyugatni, meg mellette nagyon sok gyógyszerrel, de ez nem sokat ért. azt mondta a doki a gyógyszernek 6 órás hatása van, de 30perc után a kutya újra rángatolózott és magán kívül volt. Sebaj, kivártuk a 6órát hátha jobban lessz és 10 órakkor újra hívtam. Fél 1 kor tudott újra kijönni, és egy újbóli próbálkozást kezdtünk el, hogy a kutyát kihozzuk a rohamból ami akkor már 12-13órája tartott. Szegénykémnek az izmai olyan kemyének voltak, lázas volt, vert a szíve nagyon, magas volt a pulzusa.....

az kezelés után 15perc se telt el, újból rángatolózott az egész kuytus. Már nem bírtuk tovább nézni, hallgatni!

 Újra felhívtam az epis dokit és azt mondta hogy ő végig roham alatt van hajnali 1 óra óta és ebből már nemnagyon lehet kihozni, vagy esetleg nagyon kicsi eséllyel de ha véletlen ki is jönne akkor nagy valószínüséggel nagyon rövid időn belül ilyen vagy még nagyobb roham kapná el! Vagy ami még rosszabb, hogy mire kitisztula addigra a 15órás roham lehet olyan kárt okozott benne, hogy pl. a fél oldalára lebénúl!

Ezek után még hosszasan gondolkozam, szenvedtem mikor már nembírtam tovább nézni nagyon nagyon nehéz volt de meghoztam a döntést! Nem akartam hogy tovább szenvedjen.... így kihívtam az orvost aki végső álmába ringatta az én imádott kiskutyámat. nagyon nagyon nehéz döntés......és nagyon fáj is, de úgymond megnyugtat hogy nem szenved tovább, és láttam elaludni, ami a nyugatónak köszönhetően nyugodtan is történt.Nem kínok között halt meg a kutyus hanem csak szépen, nyugodtan elaludt. Nagyon szép kutyus volt még utánna is. Még aznap este-éjjel el is temettük!

Számomra lezárúlt egy csodás 11 és fél év, igaz a végére sokat szenvedett, de nagyon szép, hosszú és betegségektől mentes életet élt!

Én fiatal volatm mikor megkaptam,úgymond vele nőttem fel, egy felejthetetlen csoda lessz nekem örökre!..........................................

Előzmény: goffi (264)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!